7 najboljših alternativ Trello

Trello je priljubljena in preprosta za uporabo programske opreme za upravljanje kanbanov in projektov. Če pa morate upravljati bolj zapletene projekte z več zainteresiranimi stranmi, potem je tu nekaj tam zunaj.


Trello ima približno 50 milijonov registriranih uporabnikov, z 1,1 milijona aktivnih dnevnih uporabnikov. Zaradi tega je Trello ena vodilnih programov za upravljanje projektov tam.

Najboljše alternative Trello leta 2020:

 • Najboljše na splošno: je najbolj priljubljena programska oprema za upravljanje projektov tam, zahvaljujoč enostavni uporabi, intuitivnim in močnim funkcijam, ki ekipam pomagajo pri usklajevanju in upravljanju svojih projektov.
 • Drugo mesto, najboljši na splošno: je močno orodje za upravljanje projektov, ki omogoča malim in velikim podjetjem načrtovanje, usklajevanje in upravljanje dela za zapletene projekte, pri katerih je vključenih več deležnikov.
 • Najboljša alternativa Trello za osebno uporabo: osebni načrt (je 100% brezplačen) abd je zasnovan posebej za samostojne študente, študente, družine in za osebne projekte.

Današnja delovna mesta so napolnjena s projekti, ki jih je treba pravočasno in učinkovito izvajati. Upravljanje projektov je zdaj veščina, ki se vedno bolj zahteva delavcev. Za zapletenost večine projektov, ki jih danes obravnavajo delavci, bodo za učinkovito upravljanje ali sledenje potrebni ogromni tradicionalni viri, kot so knjige, dnevniki, excel listi itd..

Na srečo je večino sledenja in organizacije informacij o projektih zdaj mogoče opraviti s številno programsko opremo na trgu. Trello je ena vodilnih programov, ki ponuja orodja za upravljanje projektov in Kanban.

Ponuja orodja za poročanje, organizacijo, načrtovanje in pravočasno izvedbo projektov. Uporaba orodij, kot so Trello je postalo potrebno za vse, ki želijo učinkovito upravljati in izvajati projekte.

Trello se ponaša s približno 50 milijoni registriranih uporabnikov, z 1,1 milijona aktivnih dnevnih uporabnikov. Zaradi tega je Trello ena vodilnih programske opreme za upravljanje projektov. Vendar Trello ni edina programska oprema za upravljanje projektov, ki jo je treba uporabljati. Obstaja več kot ducat drugih orodij za upravljanje projektov, ki zagotavljajo enake ali več funkcionalnosti kot Trello.

Če iščete možnosti Trello, preberite več o tem.

Kaj je Trello?

trello

Trello je aplikacija za oblikovanje seznama Kanban, ki jo je Fog Creek Software izdelala leta 2011 in jo pozneje prodala Atlassianu januarja 2017.

Je spletna aplikacija, ima pa tudi različice Android in iOS. Trello je na voljo v 21 jezikih, vključno z angleščino, finščino, francoščino, nemščino, poljščino, ruščino, italijanščino, japonščino itd.

Trello je programska oprema za produktivnost, ki omogoča skupinsko sodelovanje pri projektih, upravljanju projektov in upravljanju nalog. S programom Trello lahko uporabniki ustvarijo naloge z več stolpci, ki vključujejo stanja opravil, kot so Naredi, V teku in Končano.

Trello je idealen za osebno in delovno rabo, kot so vodenje projektov programske opreme, šolski bilten, načrtovanje lekcij, računovodstvo, spletni dizajn itd..

Funkcije Trello

Trello je popolnoma brezplačen za vedno za osebno uporabo, vendar brezplačen načrt ima omejitve ki vključujejo 10 MB na datotečno prilogo, 10 skupinskih odborov, 1 napajanje na plošči, preprosta avtomatizacija vaših nalog, ukazi so omejeni na eno kartico, ploščo in gumb. Dobite tudi eno pravilo na desko. Imate pa neomejene osebne table, neomejene kartice in neomejene sezname.

Načrt poslovnega razreda Trello znaša 9,99 USD na mesec. Naročniki v njegovem poslovnem razredu uživajo neomejene osebne plošče, neomejene kartice, seznam neomejen, priloga 250 MB datotek, prednostna podpora, opazovalci, ozadja po meri in nalepke. Uporabniki načrta poslovnega razreda imajo tudi timske lastnosti neomejenih skupin in zbirk desk.

Popolna poraba je neomejena s polji po meri, seznami, prikazom zemljevida in 100+ integracijami aplikacij. Na voljo je tudi butler za avtomatizacijo in ima več kot 1000 ukazov na ekipo in več kot 200 na uporabnika. Funkcije skrbnika in varnosti vključujejo dvofaktorsko preverjanje pristnosti, napredna skrbniška dovoljenja, prijavo v Googlove aplikacije, vabila z omejeno domeno itd..

Načrt Trello Enterprise stane 20,83 USD na uporabnika na mesec za 100 uporabnikov, pri čemer se cena zmanjšuje, ko število uporabnikov narašča nad 100. Načrt podjetja vključuje vse značilnosti poslovnega razreda in še veliko več. Ima dovoljenja za celotno organizacijo, omejitve pripenjanja in upravljanje moči.

Prednosti in slabosti Trello

Trello ima zagotovo nekaj odličnih lastnosti. Njihov brezplačni načrt je dovolj za obravnavo osebnih projektov in drugih projektov, ki niso preveč zapleteni. Posodobitve Trello so sprotne in hitre. Za vsak projekt obstaja tabla in vse informacije si lahko ogledate na eni strani, težave pa lahko ustvarite in jih dodelite ljudem.

Vendar Trello morda nima vsega, kar potrebujete. Na primer, v Trellu ni na voljo Ganttova grafikona. Prav tako ne morete pisati dokumentov ali wikijev o ploščah. In lahko napišete samo preproste opise. Poleg tega obstaja omejitev velikosti ekipe, ki morda ne bo delovala za večje podjetje. Če Trello ne deluje dobro, boste morda želeli razmisliti o drugi možnosti.

Tu je še sedem programskih orodij, ki ponujajo podobne funkcije Trello za vodenje projektov in Kanbana.

1. Asana

asana

Asana je odlična možnost za postavitev in doseganje ciljev. Z lahkoto načrtujete in organizirate korake, ki jih vaša ekipa potrebuje za dosego svojih rokov. V Asani imate možnost ustvariti plošče z dodeljenimi nalogami in podvrstemi. Obstaja veliko možnosti za enostavno razvrščanje teh nalog, tudi po posameznih rokih. Predmete lahko enostavno premaknete iz dokončanega v dokončan. Asana dopušča polja po meri in možnosti preimenovanja stolpcev.

naloge asane

Obstaja časovnica, ki dodeljuje in spremlja odgovornost, ki vam omogoča, da delite načrte in hitro posodobite svojo ekipo. V Asano lahko naložite tudi preglednice, da ustvarite časovne premice. Imajo prilagodljiv koledar, ki vam omogoča ogled in prilagajanje roka trajanja projekta in podvrste. Vaša ekipa lahko uporablja obrazce za zahteve in ustvari prilagojeno avtomatizacijo za poenostavitev delovnega procesa in preprečevanje dodatnih napak.

Asana vam omogoča več kot 100 integracij in omogoča ločevanje projektov v različne portfelje. Poleg tega si lahko ogledate različne delovne obremenitve članov ekipe in tako zagotovite, da nihče ni preobremenjen.

Prednosti in slabosti Asane

Edinstvene prednosti Asane so, da imajo možnost pregledljive preglednice in možnost uravnavanja delovne obremenitve vaše ekipe. Slabosti Asane so, da so pogledi na ločenih platformah, če želite bolj povezan občutek za svojo ekipo.

Zakaj je Asana boljša od Trella

Asana ima prilagodljiv koledar in možnost, da zlahka dodelite naloge in spremljate po njihovem zaključku. Trello ima skupinske naloge, vendar nima skoraj toliko možnosti za komunikacijo kot ekipa. Programska oprema za upravljanje nalog / projektov Trello temelji na karticah, Asana dela tudi kartice, vendar ob naboru dodatnih funkcij postane vsestransko uporabnejša in močnejša.

2. Ponedeljek.com

monday.com

Monday.com ponuja več možnosti za ogled. Sem spadajo Kanban, časovnica, koledar, zemljevid in grafikon. Vsebuje do 50 GB prostora za shranjevanje z več kot 150 različnimi avtomatizacijami za racionalizacijo delovnega procesa. Monday.com poleg možnosti aplikacij in integracije e-pošte vključuje številne varnostne ukrepe in podporo.

Na nadzornih ploščah tega programa lahko izbirate različne vrste stolpcev z vdelanimi obrazci in edinstvenimi oznakami. Svoje deske lahko delite ali imate nastavitve zasebnih plošč. Toda ena najbolj zanimivih možnosti, ki jo ponuja Monday.com, je dnevnik dejavnosti.

Ponedeljek.com prednosti in slabosti

Prednost je, da Monday.com ponuja veliko prostora za shranjevanje in način za sledenje dejavnosti in informacij vsakega člana ekipe z vdelanimi obrazci. Slabosti so, da številne od teh funkcij zahtevajo najdražji načrt, zato boste morda morali nadgraditi več, če želite pridobiti želene funkcije.

Zakaj je Monday.com boljši od Trella

Za razliko od Trella vam Monday.com ponuja prilagajanje stolpcev in poglede za svoje nadzorne plošče. Skupne plošče lahko delite s svojo ekipo, namesto njihovih arhivov kartic.

3. Wrike

wrike

Wrike je odlična možnost za projekte, ki vključujejo digitalna sredstva. Njihove dodatne funkcije vključujejo možnosti sledenja in upravljanja digitalnih virov. Lahko jih uredite, pregledate in objavite.

Programska oprema sama vključuje eno samo platformo, s katero lahko člani vaše skupine ostanejo bolj povezani. Lahko si celo ogledate, kako potekajo projekti. To lahko pomaga zmanjšati nepotrebna e-poštna sporočila in sestanke, da prihranite čas. Wrike ima personalizirane poglede na nadzorni plošči in močno varnost z šifriranimi podatki.

wrike armaturna plošča

Imajo veliko idej za predloge projektov in ponujajo koledar, Ganttov grafikon in možnosti poročanja z analitiko. Wrike se lahko integrira s stotimi aplikacijami. Najbolj navdušujoče pa je sledenje njihovega časa in proračuna. Omogočajo tudi nadzor nad različicami dokumentov, ki jih delite.

Prednosti in slabosti Wrikea

Prednost je, da ima Wrike vse eno platformo, zato lahko člani skupine ostanejo tesneje povezani, poleg tega pa imajo čas in proračun za sledenje učinkovitosti. Slabosti so, da so funkcije upravljanja digitalnih sredstev dodatki, ne pa da so vključene v vašo glavno naročnino Wrike.

Zakaj je Wrike boljši od Trella

Wrike vključuje ogledov vašega projekta v živo, tako da lahko vodstvo ekipe dobi odgovore in posodobitve v realnem času. Po drugi strani pa se Trello bolj zanaša na deljenje datotek.

4. Basecamp

bazni tabor

Basecamp se nanaša na to, da se prijavite s svojo ekipo in vodstvom. Vključuje sezname opravil in urnike ter podprojekte, da se boste bolj organizirali. Vse lahko spremljate v časovnem okviru projekta in člane skupine dodelite stvarem, ki jih je treba opraviti.

Da bi vsi ostali povezani, ponuja Basecamp plošče za sporočila in funkcijo skupinskega klepeta. Vključuje tudi samodejno nastavljene prijave s svojim upraviteljem. Tako lahko ostanete v stiku, medtem ko še vedno čutite, da imate svobodo delovanja in delovanja. Basecamp ima celo ločen pogled na poglede vodstva glede na poglede članov ekipe.

Ta programska oprema vključuje zmožnosti shranjevanja datotek in ponuja prikaz Hill Chart. Omogoča vam tudi enostavno nastavljanje razpoložljivih ur, tako da vas ne motijo ​​iz ure.

Prednosti in slabosti Basecampa

Prednosti Basecampa so, da lahko vodstvo lažje dodeli naloge in se prijavi dosledno in samodejno s člani skupine. Slabosti Basecampa so, da nimajo toliko prilagodljivih funkcij kot nekateri drugi programi.

Zakaj je Basecamp boljši od Trella

Basecamp vključuje grafikon Hill, ne pa Ganttov grafikon. Basecamp trdi, da je pogled na hribovski grafikon dejansko boljši, ker je jasnejša slika napredka vašega projekta. Namesto da bi videli številne preostale naloge, lahko razumete, kje stvari lahko pridejo do ozkih grl.

5. ZenHub

zenhub

Če ste ljubitelj GitHub-a, potem boste oboževali ZenHub. Odlikuje ga veliko sodelovanja z GitHubom. Za svoje projekte lahko ustvarite časovne načrte, ki so v bistvu časovnice, ki si jih lahko ogledajo vsi v vaši skupini. V teh pogledih lahko prilagodite naloge, ki ustrezajo vašim prednostnim nalogam, skupaj z izbiro nalepk in sposobnostmi filtriranja. Prav tako lahko nastavite mejnike za spremljanje napredka vašega projekta.

ZenHub ponuja bolj povezan virtualni delovni prostor, kjer lahko svojim nalogam dodelite različne člane skupine. Ta program je še posebej odlična možnost, če urejate izdelke in zaloge. ZenHub bo spremljal vaše projekte in vam pomagal, da pazite na napake in lovite težave, preden se ti zgodijo. Prav tako lahko natančno spremljate morebitne trende ali težave s tempom pri izdajah izdelkov.

Prednosti in slabosti ZenHub-a

Prednosti ZenHub-a so, da vam omogočajo boljše upravljanje s sproščanjem izdelkov, kar vam pomaga povečati produktivnost in preprečiti napake. Slabosti ZenHub-a so, da nimajo dodatnih funkcij za načrtovanje, kot so prikazi koledarja ali analitika poročil.

Zakaj je ZenHub boljši od Trella

Medtem ko Trello uporablja kartice za sledenje beležk in opravil, ZenHub za vas ustvari popolne časovne načrte za ogled časovnic svojih izdelkov in za doseganje ciljev.

6. MeisterTask

MeisterTask

MeisterTask je verjetno ena izmed najbolj prilagodljivih možnosti, s pomočjo katere bo vaša ekipa uživala v svojem delovnem času in povečala njihovo učinkovitost. Vključuje ikone po meri in ozadje za vaš virtualni delovni prostor.

Ta program ima veliko možnosti za avtomatizacijo in vam omogoča, da povežete različne naloge, tako da si lahko preprosto ogledate, kako vplivajo drug na drugega. Ustvarite lahko neomejeno količino opravil in podvrstov, MeisterTask pa vam omogoča, da sledite času, ki ga porabite za njih. Če imate stvari, ki jih počnete znova in znova, vam ta program omogoča ustvarjanje ponavljajočih se nalog s polji po meri. Tako se boste izognili napakam in svoje delo premaknili na hitrejšo stran.

MeisterTask vam nudi odlične možnosti delitve med skupinami ali znotraj projektov. Omogoča tudi, da imate več skrbnikov za svojo ekipo in skupine. Druga velika značilnost je, da vključuje veliko poročil, ki jih lahko analizirate in spremljate. Sem spadajo statistični podatki o vašem projektu in poročila o skladnosti. Podatke lahko tudi izvozite. Ena posebnost je, da ima MeisterTask rešitve za integracijo z drugo programsko opremo za upravljanje, vključno s Trello.

Prednosti in slabosti meisterTask

Prednosti MeisterTask-a so, da vam nudijo možnosti sledenja časa in avtomatizacijo za učinkovitost. Slabosti MeisterTask-a so, da so številne funkcije prilagajanja bolj na videz kot na delovne rešitve.

Zakaj je MeisterTask boljši od Trella

MeisterTask se lahko dejansko integrira s programom Trello, kar vam omogoča, da svoje podatke potegnete s njihove platforme, tako da lahko uporabite vse dodatne funkcije te programske opreme.

7. KlikniteUp

klikkup

Ključna možnost pri ClickUp je možnost upravljanja za vašo ekipo. Ponujajo vam več različnih pogledov, med katerimi lahko izbirate, da bo vaš virtualni delovni prostor deloval za vas. Ogledate si lahko seznam, polje, tablo, koledar, datoteko ali prikaz obrazca. Izberete lahko tudi Ganttov pogled.

Glede na cilje svoje ekipe lahko izberete tudi zahtevnost svojega pogleda, skupaj z izbiro filtrov. Ko upravljate svojo ekipo, vam omogoča ogled različnih profilov in enostavno ustvarjanje in urejanje nalog zanje. Te naloge se nato prikažejo v opravilni vrstici, tako da med njimi hitro preklapljate naprej in nazaj.

ClickUp vključuje funkcijo beležnice in shrambo v oblaku. Ko pustite komentarje na dokumente ekipe, lahko v komentarju dejansko dodelite dejanja ali vloge, na voljo pa je tudi možnost klepetanja v živo.

Prednosti in slabosti ClickUp-a

Prednosti ClickUp-a so, da se lahko prilagodite svojim ciljem, vključno z urejanjem projektov in preklapljanjem med nalogami. Slabosti ClickUp-a je, da je morda težko podvojiti naloge, saj jih lahko dodelite na več različnih mestih.

Zakaj je ClickUp boljši od Trella

ClickUp ima več možnosti organizacije kot Trello, zlasti kar zadeva njihove sezname in poglede. Imajo več možnosti po meri, skupaj z boljšimi funkcijami poročanja, kot so preglednice, datoteke in sledenje času.

Najboljše možnosti Trello: Povzetek

alternativa trello

Če iščete preprosto, intuitivno in enostavno za uporabo programsko opremo za upravljanje projektov, potem je Trello dobra izbira, če pa želite bolj zmogljivo alternativo Trello, potem Asana ni izbira.

Medtem ko je Trello enostaven za uporabo in vizualno privlačno orodje v slogu Kanban in idealen za manjše skupine, vendar za večje kompleksne projekte, pri katerih je vključenih več deležnikov, zlasti ko gre za prenos nalog in upravljanje več projektov, potem ASana in njegova prefinjena in zmogljiva programska oprema je očitna izbira.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map