Kajian Toptal

Toptal membolehkan syarikat hanya menyewa freelancer terbaik dari rangkaian bakat diperiksa globalnya. Ini Ulasan toptal melihat dengan lebih dekat apa yang mereka tawarkan, untuk membantu anda memutuskan apakah itu pasar bebas yang sesuai untuk digunakan untuk perniagaan anda atau tidak.


Ringkasan Kajian Toptal (Perkara Utama)

ikon maklumat Mengenai
Toptal hanya membenarkan freelancer terbaik menyertai platform mereka, jadi jika anda ingin menyewa 3% teratas freelancer di dunia maka ini adalah tempat untuk mengupah mereka.
ikon dolar Kos
Kos pengambilan pekerja bebas dari Toptal bergantung pada jenis peranan, tetapi anda boleh membayar antara $ 60- $ 200 + sejam ().
ikon happyface Kelebihan
Toptal mempunyai a 95% kadar kejayaan percubaan untuk menyewa, dengan Bayaran pengambilan $ 0 untuk 3% teratas talentpool freelance global. Anda akan mendapat diperkenalkan kepada calon dalam masa 24 jam setelah mendaftar, dan 90% pelanggan mengupah calon pertama yang diperkenalkan oleh Toptal.
ikon sadface Keburukan
Sekiranya anda hanya memerlukan bantuan dengan projek yang lebih kecil, atau sedang berada di anggaran yang ketat dan hanya mampu freelancer yang tidak berpengalaman dan murah – maka Toptal bukan pasar bebas untuk anda.
ikon keputusan Keputusan
Proses penyaringan bakat Toptal yang ketat dijamin bahawa anda hanya akan mengupah freelancer terbaik yang diperiksa, dipercayai dan pakar dalam reka bentuk, pengembangan, kewangan, dan pengurusan projek dan produk.

ajakan bertindak
Lompat ke: – – – – – – – –

Menggaji pekerja sepenuh masa tidak selalu merupakan penyelesaian terbaik, terutamanya apabila anda hanya perlu mengupah seseorang untuk mengerjakan projek jangka pendek. Freelancer sangat sesuai untuk jenis projek ini di mana anda memerlukan pakar tetapi tidak mahu / perlu mempekerjakannya sepenuh masa.

Walaupun ada beratus-ratus pasar bebas di luar sana, kebanyakan freelancer di platform ini bukan pakar. Untuk mencari freelancer yang boleh dipercayai, anda boleh bekerjasama dengan pelbagai projek yang rumit, anda perlu mengupah beberapa freelancer sebelum anda menjumpai freelancer yang sesuai dengan keperluan anda dengan sempurna. Walaupun begitu, anda boleh kehilangannya jika mereka memutuskan untuk menaikkan kadarnya, keluar dari perniagaan, atau hilang begitu sahaja.

Di sinilah Toptal masuk. Platform mereka membantu anda mengupah freelancer 3% teratas di dunia dari lebih 100 negara, dan kebanyakannya terletak di Amerika dan Eropah.

tiga peratus teratas

Semasa bekerja dengan Toptal, anda boleh dengan mudah mencari freelancer yang pakar untuk projek anda pada percubaan pertama seperti semua freelancer diperiksa dan ditemu ramah sebelum mereka dibenarkan di platform. Dan anda berada di tangan yang selamat kerana Toptal bekerjasama dengan syarikat seperti Airbnb, Hewlett Packard, Zendesk, Motorola, Bridgestone, Shopify, dan banyak lagi yang lain.

Ambil 3% freelancer teratas untuk projek anda – yuran pengambilan $ 0 dan percubaan percuma tanpa risiko 2 minggu!

Apa itu Toptal.com?

tinjauan toptal

Toptal adalah pasar bebas serupa dengan suka Kerja Atas. Apa yang membezakan Toptal dari pasaran lain ialah ia memberi anda akses yang terbaik dari freelancer terbaik dari seluruh dunia. Tidak seperti rangkaian / pasar bebas lain, Toptal doktor haiwan dan wawancara bebas dan hanya menerima pakar yang dapat membuktikan diri mereka sendiri.

Toptal boleh menjadi pasangan anda yang membantu anda menyelesaikan semua projek anda. Sama ada anda memerlukan seseorang untuk merancang antara muka pengguna untuk aplikasi iPhone baru anda atau bahagian belakang aplikasi pelayan web kompleks anda, Toptal boleh menolong anda mencari pakar yang dapat menyelesaikan tugas. Rangkaian mereka merangkumi pengurus projek, pengurus produk, pakar kewangan, pereka, dan pemaju.

bakat toptalAmbil bakat bertaraf dunia seperti pembangun iOS, pemaju front-end, pereka UX, pereka UI, pakar kewangan, pengurus projek digital, pengurus produk

Ambil 3% freelancer teratas untuk projek anda – yuran pengambilan $ 0 dan percubaan percuma tanpa risiko 2 minggu!

Bagaimana Toptal Berfungsi

Tidak seperti pasar bebas lain, Pasukan Toptal secara peribadi membantu anda mencari freelancer terbaik untuk keperluan perniagaan anda. Toptal hanya membenarkan yang terbaik dari freelancer terbaik di dunia untuk menyertai platform mereka setelah proses temu ramah yang ketat yang boleh memakan masa berminggu-minggu. Kualiti bakat bebas yang terdapat di platform ini adalah pembezaan terbesar mereka.

proses pengambilan pekerja

Semasa anda mendaftar, anda mesti mengisi tinjauan ringkas, yang memakan masa kurang dari dua minit. Ini membantu Toptal memahami keperluan projek anda dengan lebih baik. Sebaik sahaja anda mendaftar, anda akan menjadi ditugaskan pakar siapa yang akan menghubungi anda dengan lebih baik fahami keperluan projek anda. Langkah ini membantu pasukan Toptal memahami betapa besar dan kompleksnya projek anda.

Pasukan Toptal kemudian akan mencari freelancer yang sesuai dengan keperluan anda. Anda akan mendapat diperkenalkan kepada calon dalam masa 24 jam setelah mendaftar, dan 90% syarikat mengupah calon pertama yang diperkenalkan oleh Toptal kepada mereka.

Proses Pemeriksaan

Apa yang membezakan Toptal dari pasaran bebas lain adalah proses pemeriksaan yang ketat yang mana hanya menerima 3% daripada semua pemohon. Sebab di sebalik penyaringan dan wawancara mereka yang kuat adalah menyingkirkan freelancer berkualiti rendah yang tidak mempunyai cukup pengalaman.

Toptal ni proses saringan mempunyai 5 langkah dan hanya freelancer berpengalaman dan pakar yang serius dalam pekerjaan mereka akhirnya berjaya menyelesaikannya.

proses saringan toptal

The langkah pertama prosesnya adalah mengenai menguji kemahiran dan keperibadian komunikasi. Pemohon mesti dapat berkomunikasi dalam bahasa Inggeris dengan baik. Mereka juga menguji untuk melihat apakah pemohon benar-benar berminat dan terlibat sepenuhnya dalam pekerjaan yang mereka lakukan.

Hanya 26.4% pemohon berjaya melepasi langkah ini.

The langkah kedua adalah tinjauan kemahiran mendalam yang menyingkirkan freelancer berkualiti rendah yang tidak luar biasa dalam pekerjaan yang mereka lakukan. Langkah ini menguji kemampuan dan intelek penyelesaian masalah pemohon. Pemohon dikehendaki menyelesaikan pelbagai tugasan untuk membuktikan kemahiran mereka.

Hanya 7.4% pemohon berjaya melepasi langkah ini.

The langkah ketiga adalah pemeriksaan langsung di mana pemohon berada disaring oleh pakar. Langkah ini lebih menyerupai wawancara satu lawan satu dengan pakar dalam bidang kepakaran utama pemohon.

Hanya 3.6% pemohon berjaya melepasi langkah ini.

Ini langkah keempat menugaskan pemohon dengan projek ujian yang meniru senario dunia nyata dan menguji kemampuan mereka menyelesaikan masalah dunia nyata. Hanya 3.2% pemohon berjaya melewati langkah ini.

The langkah terakhir adalah ujian berterusan kecemerlangan berterusan. Toptal tidak memandang ringan pekerjaan berkualiti rendah dan komunikasi yang buruk. Langkah ini memastikan bahawa hanya freelancer terbaik yang terbaik yang kekal di rangkaian.

Hanya 3.0% pemohon berjaya melewati langkah ini dan dibenarkan untuk menjadi freelancer dalam rangkaian Toptal.

Cara mendaftar (sebagai pelanggan / majikan)

Mendaftar untuk Toptal sebagai pelanggan / majikan adalah sangat mudah. Ini hanya melibatkan menjawab beberapa soalan untuk memberi idea kepada pasukan Toptal mengenai keperluan projek anda.

Apabila anda, anda akan melihat borang tinjauan:

proses pendaftaran toptal - 1

Soalan pertama yang perlu anda jawab ialah siapa yang ingin anda ambil. Untuk contoh ini, mari bekerjasama dengan Pereka. Setelah anda memilih jenis bakat yang ingin diambil, klik butang Bermula.

Sekarang, anda mesti memilih jenis projek yang anda perlukan dengan bantuan:

proses pendaftaran toptal - 2

Dalam kebanyakan kes, anda akan mengusahakan projek baru, jadi mari kita pilih ‘Projek Baru’ sebagai jenis projek. Klik butang Next biru besar di sebelah kanan bawah borang untuk meneruskan.

Sekarang, anda harus memilih sama ada anda mempunyai spesifikasi yang jelas untuk projek tersebut. Ini pada dasarnya memberitahu Toptal sejauh mana anda telah mencapai proses penciptaan:

proses pendaftaran toptal - 3

Sebilangan besar projek anda boleh mendapat manfaat daripada input daripada pereka atau pembangun yang pakar. Kecuali anda sudah mempunyai spesifikasi yang jelas untuk projek anda, pilih pilihan “Saya mempunyai idea kasar tentang apa yang ingin saya bina” dan klik butang Seterusnya.

Sekarang, anda harus memutuskan berapa lama anda memerlukan pereka:

proses pendaftaran toptal - 4

Untuk kebanyakan projek, hanya beberapa minggu, jadi mari kita pilih “1 hingga 4 minggu”. Sekiranya anda belum pasti atau mahu membiarkannya terbuka untuk perbincangan, pilih “Saya akan tentukan kemudian”.

Sekarang, anda harus memilih berapa banyak pereka yang anda perlukan:

proses pendaftaran toptal - 5

Untuk kebanyakan projek, anda memerlukan lebih daripada sekadar pereka atau pembangun. Anda memerlukan seseorang dalam pasukan anda untuk mengendalikan bahagian lain dari projek ini. Oleh itu, mari kita pilih “Pasukan pelbagai fungsi”.

Sekiranya anda belum pasti atau mahu membiarkannya terbuka untuk perbincangan, pilih “Saya akan tentukan kemudian”. Klik Seterusnya untuk meneruskan.

Sekarang, anda harus memilih tahap komitmen masa yang diperlukan oleh projek anda:

proses pendaftaran toptal - 6

Untuk projek perniagaan yang serius, ini akan dijalankan secara sepenuh masa atau sekurang-kurangnya secara sambilan, jadi mari kita pilih Separuh Masa. Sekiranya anda belum pasti atau mahu membiarkannya terbuka untuk perbincangan, pilih “Saya akan tentukan kemudian”. Klik Seterusnya untuk meneruskan.

Sekarang, pilih kemahiran yang akan dimiliki oleh calon ideal anda untuk projek ini:

proses pendaftaran toptal - 7

Untuk projek reka bentuk web, anda memerlukan Reka Bentuk Web, Reka Bentuk Web Responsif, dan reka bentuk Antara Muka Pengguna. Pilih kemahiran yang sesuai dan klik butang Next.

Sekarang, pilih bilangan pekerja yang bekerja di syarikat anda:

proses pendaftaran toptal - 8

Mari pilih Kurang dari 10 untuk contoh ini. Klik Seterusnya untuk meneruskan.

Sekarang, pilih bila anda perlu merancang untuk mula bekerja dengan anda:

proses pendaftaran toptal - 9

Bagi kebanyakan projek, sekurang-kurangnya 1 minggu. Sekiranya anda belum pasti atau mahu membiarkannya terbuka untuk perbincangan, pilih “Saya akan tentukan kemudian”. Klik butang Seterusnya untuk meneruskan.

Sekarang, anda harus memutuskan sama ada anda terbuka untuk bekerja dengan bakat Jauh:

proses pendaftaran toptal - 10

Bagi kebanyakan jenis projek, walaupun yang kompleks, ini tidak akan menjadi masalah tetapi jika anda tidak pasti, pilih “Saya tidak pasti”. Klik butang Seterusnya untuk meneruskan.

Sekarang, pilih anggaran anda untuk peranan ini:

proses pendaftaran toptal - 11

Saya cadangkan memilih “$ 51 – $ 75 / jam” kerana kebanyakan freelancer di platform mengenakan bayaran sekurang-kurangnya $ 60 / jam. Klik Seterusnya untuk meneruskan.

Sekarang, isikan maklumat hubungan anda untuk selesai mendaftar:

proses pendaftaran toptal - 13

Sekarang, isikan maklumat hubungan anda, supaya pasukan Toptal dapat memanggil anda untuk memulakan proses:

Itu sahaja. Anda telah menyelesaikan proses pendaftaran. Sekarang, anda akan menerima panggilan permulaan dari Toptal di mana seorang pakar akan menjawab semua soalan anda dan meminta lebih banyak maklumat untuk projek anda supaya mereka dapat membuat anda dengan freelancer yang paling sesuai untuk projek anda.

Ambil 3% freelancer teratas untuk projek anda – yuran pengambilan $ 0 dan percubaan percuma tanpa risiko 2 minggu!

Harga Toptal

Untuk mengupah freelancer pertama anda di Toptal, anda perlu membuat satu masa, deposit yang akan dikembalikan sebanyak $ 500. Sekiranya anda memutuskan untuk tidak mengambil pekerja pada tahap mana-mana proses, anda akan menerima bayaran balik. Jika tidak, $ 500 kemudian akan ditambahkan sebagai kredit ke akaun anda dan akan digunakan untuk membayar pekerja bebas yang anda bekerjasama. Deposit ini memberitahu Toptal bahawa anda serius mengambil pekerja bebas.

Tidak seperti platform seperti Upwork, anda tidak akan menjumpai freelancer murah di platform ini. Freelancer terbaik dari yang terbaik dilengkapi dengan tanda harga yang mahal. Sebilangan besar freelancer di rangkaian ini caj sekurang-kurangnya $ 60 sejam atau lebih bergantung pada tahap kemahiran dan pengalaman.

Berapa Kos Toptal?

Toptal menawarkan harga yang fleksibel bergantung pada keperluan pelanggan dan lokasi geografi mereka. Angka kos toptal.com di bawah boleh dijadikan panduan:

Kos pemaju:

 • Setiap jam: $ 60- $ 95 + / jam
 • Sambilan: $ 1,000- $ 1,600 + / minggu
 • Sepenuh masa: $ 2,000- $ 3,200 + / minggu

Kos pereka:

 • Setiap jam: $ 60- $ 150 + sejam
 • Sambilan: $ 1,200- $ 2,600 + seminggu
 • Sepenuh masa: $ 2,400- $ 5,200 + seminggu

Kos pakar kewangan:

 • Setiap jam: $ 60- $ 200 + sejam
 • Sambilan: $ 2,000- $ 3,200 + seminggu
 • Sepenuh masa: $ 4,000- $ 6,400 + seminggu

Kos pengurus projek:

 • Setiap jam: $ 60- $ 150 + sejam
 • Sambilan: $ 1,300- $ 2,600 + seminggu
 • Sepenuh masa: $ 2,600- $ 5,200 + seminggu

Kos pengurus produk:

 • Setiap jam: $ 60- $ 180 + sejam
 • Sambilan: $ 1,500- $ 2,800 + seminggu
 • Sepenuh masa: $ 3,000- $ 5,600 + seminggu

Ingatlah. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan prestasi dalam dua minggu pertama, Toptal akan mengembalikan wang anda dan deposit untuk kerja freelancer.

Kod Kupon Toptal

Mendapat Kad hadiah Amazon $ 150 secara percuma semasa anda mendaftar sebagai majikan / pelanggan dan mula menggunakan Toptal.

kod kupon toptal

Untuk memenuhi syarat, anda mesti menggunakan pautan pendaftaran ini dan anda mesti meneruskan tempoh percubaan tanpa risiko.

Setelah berjaya membuat upah pertama yang berjaya di Toptal, hantarkan e-mel kepada kami dan minta kad hadiah Amazon $ 150 anda.

Kebaikan dan Keburukan Toptal

The faedah terbesar mengambil bakat bebas dari Toptal adalah milik mereka proses penyaringan yang ketat menyingkirkan sesiapa sahaja yang bukan pakar. Apabila anda menggaji seseorang dari Toptal, anda boleh yakin bahawa mereka tahu bagaimana menyelesaikan masalah anda atau membantu anda dalam projek anda.

Tetapi itu juga salah satu keburukan terbesar bekerja dengan Toptal. Kerana mereka hanya menawarkan akses ke freelancer 3% teratas, harga boleh menjadi sangat mahal jika anda baru memulakan atau bajet rendah.

Sekiranya anda berada di anggaran rendah atau hanya memerlukan bantuan untuk projek kecil, maka adalah lebih masuk akal untuk pergi dengan pasar bebas seperti Upwork.

Tetapi pergi dengan pasar bebas seperti Upwork yang membolehkan sesiapa sahaja bergabung sebagai freelancer akan menghadapi masalah tepat yang Toptal bantu anda selesaikan. Mengambil pekerja bebas yang sempurna memerlukan beberapa percubaan dan kesilapan.

Dan ini, dalam banyak kes, mungkin bermaksud kehilangan wang (dan masa) untuk mencari freelancer terbaik untuk projek anda.

Yang lain faedah besar bekerja dengan Toptal adalah bahawa anda tidak sendiri. Tidak seperti platform dan pasar lain yang hanya memberi anda senarai freelancer, Pasukan pakar Toptal bekerjasama dengan anda untuk mencari bakat bebas yang sempurna untuk projek anda berdasarkan keperluan anda.

Ambil 3% freelancer teratas untuk projek anda – yuran pengambilan $ 0 dan percubaan percuma tanpa risiko 2 minggu!

Soalan Lazim

Adakah Toptal sah?

Toptal adalah pasaran bakat bebas global yang terkenal yang berfungsi dengan jenama terkenal seperti Airbnb, HP, Zendesk, dan Motorola. Ia didirikan pada tahun 2010 oleh Taso Du Val (CEO) dan Breanden Beneschott dan ibu pejabatnya berada di Silicon Valley.

Berapakah kos Toptal?

Kos pengambilan freelancer di Toptal bergantung pada jenis peranan, tetapi mengharapkan untuk membayar antara $ 60- $ 200 + sejam untuk freelancer. Terdapat juga satu deposit $ 500 yang akan dikembalikan. Sekiranya anda memutuskan untuk tidak mengambil pekerja pada tahap mana-mana proses, anda akan menerima bayaran balik. Jika tidak, $ 500 kemudian akan ditambahkan sebagai kredit ke akaun anda.

Siapa yang baik untuk Toptal?

Toptal sangat sesuai untuk perniagaan yang mencari rakan kongsi utama yang dapat menjamin bakat ahli freelance teratas, tanpa perlu mengupah seseorang sepenuh masa atau inhouse untuk reka bentuk, pembangunan, dan projek perkhidmatan kewangan yang kompleks.

Toptal vs Upwork

Terdapat banyak pesaing Toptal di luar sana dan Upwork adalah yang utama. Perbezaan Toptal vs Upwork utama adalah proses penyaringan dan kualiti freelancer. Sekiranya anda ingin mengupah freelancer terbaik yang keahliannya diteliti dalam jangka masa pendek, maka pilih Toptal. Sekiranya anda mempunyai masa untuk melalui proses pemeriksaan dan pengambilan pekerja untuk mencari pekerja bebas yang baik, maka pilih Upwork.

Kaedah pembayaran apa yang diterima oleh Toptal?

Toptal menerima pembayaran dari semua kad kredit utama (Visa, Mastercard, Amex), transfer bank, dan PayPal.

Apakah tempoh percubaan Toptal dan jaminan wang dikembalikan?

Toptal memberi pelanggan 14 hari untuk “mencuba freelancer”, sepenuhnya percuma. Hanya apabila anda 100% berpuas hati dengan freelancer, barulah pertunangan dengan Toptal bermula. Sekiranya anda tidak 100% berpuas hati dengan freelancer yang telah anda perkenalkan, anda dibenarkan untuk mengulangi proses percubaan dengan hingga 5 freelancer lagi.

Siapa yang memiliki harta intelek karya yang dicipta oleh freelancer?

Pelanggan melakukan. Satu-satunya peranan Toptal adalah untuk menghubungkan pakar bebas dengan pelanggan. Semua kontrak menyatakan bahawa semua karya yang dibuat oleh freelancer Toptal adalah hak milik pelanggan, bukan Toptal – bukan freelancer.

Apakah penjejak Toptal?

Toptal tracker (TopTracker) adalah perisian pengesanan masa lapang. Ia dapat digunakan untuk melacak kemajuan dan laporan dengan mudah. Pelanggan / pekerja dapat menggunakannya untuk dengan mudah mengesan kemajuan dari mana-mana peranti, termasuk aplikasi desktop untuk Windows dan Mac.

Ciri-ciri Toptal Tracker merangkumi:

 • Tangkapan skrin masa.
 • Penjejakan tahap aktiviti – input papan kekunci dan pergerakan tetikus.
 • Pembuatan projek dan pembahagian pekerja berdasarkan setiap projek.
 • Kawalan privasi untuk pekerja menyemak atau menolak tangkapan skrin.
 • Laporan produktiviti terperinci dengan fungsi eksport (csv dan pdf).
 • Catatan masa manual dan automatik.

Ulasan Toptal: Ringkasan

semakan toptal.com

Toptal adalah pasaran bakat bebas yang hebat jika anda ingin mengupah bakat freelance terbaik di Internet. Proses pemeriksaan wawancara yang ketat mereka hanya membenarkan 3% pemohon melalui dan menyingkirkan semua pemohon berkualiti rendah.

Ini lebih menggandakan peluang untuk mencari bakat freelance ahli yang sempurna untuk projek anda dari awal. Tidak seperti pasar bebas lain seperti Upwork, anda tidak perlu bergantung pada percubaan dan kesalahan menggunakan platform mereka.

Walaupun Toptal menjadikan freelancer hebat berjalan-jalan di taman, para freelancer di platform harganya jauh lebih tinggi daripada freelancer murah yang anda jalankan di kilang. Sekiranya anda baru memulakan atau mempunyai anggaran rendah, maka saya tidak mengesyorkan menggunakan Toptal.

Ambil 3% freelancer teratas untuk projek anda – yuran pengambilan $ 0 dan percubaan percuma tanpa risiko 2 minggu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map