Mailchimp adalah peneraju ruang perisian pemasaran e-mel (EMS) dan digunakan oleh ratusan ribu perniagaan di seluruh dunia. Mailchimp terkenal dengan penyusun e-mel drag-and-drop, antara muka intuitif dan jenama yang kuat. Tetapi ada banyak yang hebat di luar sana.


Mailchimp digunakan oleh ratusan ribu perniagaan kecil dan sederhana di seluruh dunia. Mereka bermula pada tahun 2001 dan telah menjadi salah satu platform pemasaran e-mel yang paling popular di Internet.

Sama ada anda mencari alternatif Mailchimp atau sesuatu yang lebih baik atau lebih murah, senarai pesaing Mailchimp ini telah anda bahas.

Alternatif Mailchimp terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: dilengkapi dengan ciri yang lebih banyak dan lebih baik. Sendinblue adalah platform automasi pemasaran all-in-one untuk membantu anda mengembangkan perniagaan melalui e-mel, SMS, iklan Facebook, sembang, CRM, dan banyak lagi.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: adalah penyelesaian terbaik di kelas untuk mengautomasikan corong pemasaran kandungan anda. Dilengkapi dengan pembangun halaman pendaratan, webinar, autoresponden, dan semua yang anda perlukan untuk mengautomasikan pemasaran e-mel anda.
 • Alternatif murah terbaik untuk Mailchimp: adalah platform termudah untuk mengautomasikan corong pemasaran e-mel anda dan tidak hairanlah Aweber adalah perisian pemasaran e-mel yang paling popular di luar sana untuk perniagaan kecil hingga sederhana.

Apa itu Mailchimp

Mailchimp adalah platform Pemasaran E-mel yang membolehkan anda berhubung dengan pelanggan dan pelanggan e-mel anda.

alternatif mailchimp

Platform ini memudahkan anda untuk tidak hanya menghantar tetapi juga merancang e-mel yang indah yang membantu mengubah pelanggan menjadi jualan.

Kelebihan Mailchimp

Mailchimp adalah salah satu Platform Pemasaran E-mel yang paling popular di pasaran. Platform mereka dibina untuk perniagaan kecil dan sebagai hasilnya, adalah salah satu Platform Pemasaran E-mel yang paling mudah.

Setiap ciri di platform mudah difahami dan digunakan.

 • Templat kempen dan reka bentuk buletin yang hebat, terkemuka di dunia dan siap digunakan.
 • Pemperibadian lanjutan, pengujian A / B, segmentasi dan keupayaan untuk menggabungkan tag.
 • Automasi aliran kerja; troli terbengkalai, RSS ke e-mel, cadangan produk, automasi e-mel selamat datang.
 • Pelaporan dan integrasi lanjutan dengan aplikasi dan perkhidmatan web kegemaran.
 • Perkongsian kempen di media sosial.
 • Buat halaman arahan, iklan pemasaran semula Google, iklan Facebook, iklan Instagram dengan mudah.

Sekiranya anda baru memulakan pemasaran e-mel, Mailchimp mungkin merupakan tempat terbaik untuk memulakan. DAN tempat paling murah untuk memulakan, kerana mereka rancangan percuma-selamanya membolehkan 2,000 pelanggan e-mel dan 12,000 e-mel sebulan.

Alternatif Mailchimp terbaik pada tahun 2020

Yang dikatakan. Terdapat banyak alternatif Mailchimp yang sangat baik di luar sana.

Berikut adalah senarai 9 laman pemasaran e-mel seperti Mailchimp:

1. Sendinblue

sendinblue

 • Laman web rasmi: www.sendinblue.com
 • Platform pemasaran all-in-one terkemuka (automasi pemasaran, kempen e-mel, e-mel transaksi, halaman arahan, mesej SMS, iklan Facebook dan penargetan ulang)
 • Bayaran berdasarkan e-mel yang dihantar setiap bulan.
 • Satu-satunya platform dalam senarai yang juga membolehkan anda menghantar SMS kepada pelanggan anda.

Mengapa Menggunakan Sendinblue Bukannya Mailchimp

Sekiranya anda ingin membayar berdasarkan jumlah e-mel yang anda hantar setiap bulan, maka SendInBlue adalah satu-satunya pilihan anda. Pelan percuma Sendinblue membolehkan anda menghantar 300 e-mel / hari.

Tidak seperti Mailchimp, yang mengenakan caj berdasarkan berapa banyak pelanggan yang anda miliki, Sendinblue mengenakan caj hanya untuk e-mel yang anda hantar. Mailchimp mengenakan caj walaupun untuk pelanggan yang tidak aktif.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan Sendinblue

Mailchimp lebih sesuai untuk orang yang baru memulai, dan bagi mereka yang tidak memerlukan kemampuan automasi pemasaran.

2. GetResponse

mendapat sambutan

 • Laman web rasmi: www.getresponse.com
 • Penyelesaian all-in-one untuk mengautomasikan corong pemasaran kandungan anda.
 • Menawarkan pembangun halaman arahan, platform webinar, autoresponder, dan semua yang anda perlukan untuk mengautomasikan pemasaran anda sepenuhnya.

Mengapa Menggunakan GetResponse Bukan Mailchimp

Sekiranya anda mahukan platform yang dapat membantu anda mengautomasikan hampir semua aspek corong pemasaran anda, maka GetResponse adalah cara untuk pergi.

Mereka menawarkan semua yang anda perlukan untuk membina corong pemasaran yang lengkap termasuk Pembina Halaman Pendaratan, Platform Hosting Webinar, Alat Automasi, dan banyak lagi.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan GetResponse

Sekiranya anda baru memulakan dan memerlukan platform mudah untuk menguruskan Pemasaran E-mel anda, maka Mailchimp adalah cara yang tepat.

Mailchimp menawarkan lebih banyak ciri daripada GetResponse, yang menjadikannya lebih mudah untuk dipelajari dan digunakan.

3. Aweber

aweber

 • Laman web rasmi: www.aweber.com
 • Lebih tua daripada Mailchimp; telah berniaga sejak tahun 1998.
 • Platform termudah untuk mengautomasikan corong pemasaran anda.
 • Merupakan alternatif yang paling popular untuk perniagaan kecil hingga sederhana.

Mengapa Menggunakan Aweber Bukan Mailchimp

Aweber mengkhusus dalam penghantaran e-mel dan menawarkan salah satu kadar penyampaian e-mel tertinggi di pasaran. Mereka menawarkan penyelesaian lengkap untuk mengautomasikan Corong E-mel anda.

Tidak seperti Mailchimp, Aweber dibina dengan mempertimbangkan automasi.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan Aweber

Tidak seperti Mailchimp, Aweber tidak menawarkan rancangan percuma tetapi mereka menawarkan percubaan percuma selama 30 hari.

Sekiranya anda belum pernah menggunakan platform Pemasaran E-mel sebelum ini dan hanya ingin menguji perairannya, ikuti rancangan percuma Mailchimp.

4. Omnisend

maha mengetahui

 • Laman web rasmi: www.omnisend.com
 • Terbaik untuk automasi pemasaran e-dagang dan omnichannel.
 • Bersepadu dengan e-mel, SMS, Facebook Messenger, pemberitahuan push web, WhatsApp, Viber dan banyak lagi.
 • Sekiranya anda berada di Shopify maka Omnisend adalah pilihan terbaik anda setelah Mailchimp mengumumkan penarikan mereka dari Shopify.

Mengapa Menggunakan Omnisend Bukan Mailchimp

Omnisend adalah platform pemasaran dan automasi e-mel yang direka terutamanya untuk perniagaan dan pemasar e-dagang. Berbanding dengan Mailchimp Omnisend siap e-dagang dan dilengkapi dengan ciri seperti kod diskaun dan ganjaran pelanggan, aliran kerja automasi pengabaian troli dan banyak lagi. Cerita panjang.

Sekiranya anda seorang pemasar Shopify atau e-commerce, maka Omnisend adalah pilihan terbaik anda ketika memilih platform pemasaran e-mel.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan Omnisend

Mailchimp adalah alat yang bagus untuk perniagaan kecil, jadi jika anda seorang peniaga kecil, blogger atau tidak menjalankan laman web e-dagang maka tetaplah menggunakan Mailchimp. Kerana Omnisend ditujukan untuk pengguna yang lebih canggih dan maju, dan untuk pengguna e-dagang, mencari platform pemasaran e-mel semua dalam satu.

5. ConvertKit

menukar kit

 • Laman web rasmi: www.convertkit.com
 • Dibina untuk blogger profesional.
 • Salah satu platform termudah untuk belajar dan digunakan.

Mengapa Menggunakan ConvertKit Bukan Mailchimp

ConvertKit sangat sesuai untuk blogger profesional dan pencipta dalam talian, walaupun boleh digunakan oleh perniagaan dari pelbagai bentuk dan saiz.

ConvertKit menawarkan antara muka yang mudah digunakan dan menjadikannya sangat mudah bagi anda untuk menguruskan pemasaran e-mel anda.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan ConvertKit

Mailchimp dibina untuk perniagaan besar dan kecil. Sama ada anda seorang blogger hobi atau gergasi Berita seperti The Huffington Post, Mailchimp telah membuat anda dilindungi.

6. Menitis

titisan

 • Laman web rasmi: www.drip.com
 • Drip membantu anda menukar semua data pelanggan anda termasuk transaksi dan tindakan menjadi pemasaran e-mel yang diperibadikan.
 • Gabungan CRM dan Pemasaran E-mel.

Mengapa Menggunakan Drip Bukan Mailchimp

Drip tidak dibina untuk pemasar rata-rata. Pergi dengan Drip jika anda ingin meningkatkan pemasaran e-mel anda ke tahap seterusnya.

Mereka mengambil semua data pelanggan anda dan melakukan kerja keras untuk menjadikannya e-mel yang diperibadikan untuk anda.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan Drip

Mailchimp jauh lebih mudah untuk disediakan dan difahami daripada Drip. Sekiranya anda baru memulakan dan memerlukan platform mudah, pergi dengan Mailchimp.

7. MailerLite

pegawai mel

 • Laman web rasmi: www.mailerlite.com
 • Platform semua dalam satu untuk automasi pemasaran e-mel.
 • Menawarkan alat untuk membina halaman pendaratan, pop timbul langganan, dan automasi e-mel.

Mengapa Menggunakan MailerLite Bukan Mailchimp

MailerLite.com adalah platform pemasaran e-mel yang berpatutan dan maju yang dapat membantu anda mengurus dan mengautomasikan keseluruhan corong pemasaran e-mel anda.

Ia dilengkapi dengan alat untuk membantu anda merancang halaman arahan, pop timbul langganan, dan automatik e-mel anda.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan MailerLite

Mailchimp adalah alat yang lebih mudah dan senang daripada MailerLite. Sekiranya anda baru memulakan pemasaran e-mel atau pemasaran dalam talian secara umum, maka MailerLite mungkin bukan pilihan terbaik untuk anda.

8. MailGet Bolt

selak surat

 • Laman web rasmi: www.formget.com
 • Salah satu Platform Pemasaran E-mel termurah.
 • Alat untuk mengautomasikan semua yang ada di corong pemasaran anda.

Mengapa Menggunakan MailGet Bolt Bukan Mailchimp

MailGet Bolt jauh lebih murah daripada Mailchimp dan menawarkan sekurang-kurangnya fungsi seperti Mailchimp. Menawarkan lebih daripada 500 templat e-mel yang boleh anda gunakan.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan MailGet Bolt

Tawaran Mailchimp adalah alternatif yang lebih dipercayai dan lebih popular daripada MailGet Bolt. Pasukan mereka mempunyai lebih banyak pengalaman daripada MailGet.

9. iContact

hubungi

 • Laman web rasmi: www.icontact.com
 • Membolehkan anda menghantar e-mel tanpa had kepada pelanggan e-mel anda.
 • Salah satu pasukan sokongan terbaik dalam industri.

Mengapa Menggunakan iContact Bukan Mailchimp

iContact menawarkan penghantaran e-mel tanpa had tanpa kos tambahan. Mereka menawarkan ciri-ciri canggih seperti A / B Split Testing, List Segmentation, dan Automation.

Mengapa Menggunakan Mailchimp Bukan iContact

Mailchimp jauh lebih sederhana daripada iContact dan dibina dengan mempertimbangkan pemula. Ia lebih sesuai untuk pemula.

Alternatif Mailchimp Terbaik: Ringkasan

Jadi, sekarang kita telah melihat beberapa alternatif Mailchimp yang lebih baik dan lebih murah di luar sana.

Walaupun Mailchimp sangat bagus untuk pemula, jika anda menginginkan sesuatu yang lebih banyak daripada platform pemasaran e-mel anda, Mailchimp mungkin bukan pilihan terbaik.

Sendinblue adalah pesaing Mailchimp terbaik untuk dilawan. Ini adalah platform pemasaran semua dalam satu yang menawarkan keupayaan pemasaran e-mel yang sangat baik, ditambah halaman arahan, sembang, mesej SMS, iklan Facebook, penargetan semula dan banyak lagi.

Sebilangan platform pemasaran e-mel dalam senarai ini lebih maju daripada yang lain. Sekiranya anda seorang blogger profesional, saya mengesyorkan anda pergi TukarkanKit. Sebaliknya, jika anda mahukan platform Pemasaran E-mel yang maju untuk mengotomatisasi keseluruhan corong anda, maka ikutlah DapatkanResponse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me