9 Alternatif Kerja Terbaik

Kerja Atas adalah platform di mana perniagaan besar dan kecil mencari freelancer berpengalaman untuk menyelesaikan perkara-perkara penting. Upwork adalah tempat yang bagus untuk mencari bakat berkualiti tetapi ada yang lebih baik di luar sana.


Sama ada anda memerlukan reka bentuk t-shirt, pengembangan WordPress atau aplikasi perisian peringkat perusahaan, ada freelancer berbakat di Upwork yang dapat menyelesaikannya.

Alternatif kerja terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: hanya membenarkan freelancer terbaik untuk bergabung dengan platform mereka, jadi jika anda ingin mengambil 3% bakat teratas maka TopTal adalah tempat untuk mencarinya.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: mempunyai 30 juta pekerja bebas di pasaran mereka. Saya suka ketelusannya kerana anda menerima tawaran percuma untuk projek anda dan anda hanya membayar untuk kerja apabila pertunjukan selesai.
 • Alternatif belanjawan terbaik untuk Upwork: bagus untuk apabila anda ingin menyelesaikan pekerjaan yang tidak memerlukan banyak penyesuaian atau kerumitan.

Apa itu Upwork

Upwork (sebelumnya Elance-oDesk) adalah pasar bebas di mana perniagaan memposting pekerjaan lepas yang boleh digunakan oleh pekerja bebas di platform.

alternatif kerja

Sebaik sahaja anda memposting pekerjaan lepas dengan beberapa butiran, pekerja lepas memohon untuk jawatan anda dengan cadangan yang merangkumi sebut harga.

Kemudian, anda boleh memilih freelancer pilihan daripada cadangan yang boleh digunakan.

Kebaikan Kerja Berfungsi

Upwork mempunyai ribuan freelancer aktif di laman web mereka. Apa sahaja kerja yang perlu anda selesaikan, anda akan dengan mudah mencari freelancer yang berkelayakan untuk tugas tersebut.

Platform mereka menawarkan cara mudah untuk menghantar pesanan dan menguruskan semua freelancer anda dan pembayaran dilakukan melalui sistem escrow yang dikembangkan oleh Upwork sendiri.

Alternatif Kerja Terbaik

Adakah alternatif Upwork yang lebih baik di luar sana? Berikut adalah senarai laman web seperti Upwork untuk membantu anda mencari freelancer teratas.

1. TopTal

toptal

 • Laman web rasmi: www.toptal.com
 • Ambil bakat 3% Teratas dari seluruh dunia.
 • Hanya pekerja bebas yang terbaik yang diperiksa yang dibenarkan untuk menyertai platform ini.
 • Baca ulasan Toptal terperinci saya di sini.

Mengapa Menggunakan TopTal Bukan Upwork

Sekiranya anda ingin menggaji 3% bakat Teratas yang ada, maka TopTal adalah cara terbaik.

Walaupun freelancer di platform mereka sedikit lebih mahal daripada Upwork, mereka adalah yang terbaik dalam apa yang mereka lakukan dan anda boleh yakin bahawa mereka akan menyelesaikan kerja dan melakukannya dengan baik.

Mengapa Menggunakan Upwork Bukannya TopTal

Sekiranya belanjawan menjadi perhatian dan anda baik-baik saja dengan mengambil pekerja bebas yang kurang berpengalaman, maka Upwork adalah cara terbaik.

2. YouTeam

youteam

 • Laman web rasmi: youteam.io
 • YouTeam adalah platform untuk membina pasukan terpencil jurutera bertaraf dunia.
 • Ambil pembangun terbaik dari agensi penyumberan luar yang diperiksa di Eropah Timur dan Amerika Latin.

YouTeam adalah pasaran untuk merekrut pemaju jarak jauh sepenuh masa dari agensi penyumberan luar yang diperiksa dan teratas di Eropah Timur dan Amerika Latin, yang terkenal dengan menggunakan bakat tempatan berkualiti tinggi yang dapat menawarkan harga yang jauh lebih rendah daripada di AS atau UK.

Mengapa Menggunakan YouTeam dan bukannya Upwork

Upwork adalah pasaran untuk pekerja bebas. YouTeam, sebaliknya, adalah platform untuk merekrut pemaju dan jurutera teratas dari agensi penyumberan luar yang tidak akan anda temui di portal bebas seperti Upwork. Semua syarikat di kumpulan bakat YouTeam harus melalui proses pemeriksaan dan ketekunan wajar.

Mengapa Menggunakan Upwork Bukannya YouTeam

Upwork adalah platform freelancer di mana anda secara aktif harus memilih freelancer yang tepat berdasarkan cadangan. Freelancer di Upwork biasanya berfungsi pada pelbagai projek tetapi di YouTeam anda diberi sumber khusus sepenuh masa.

3. Pekerja Kerja

pekerja kerja

 • Laman web rasmi: www.workhoppers.com
 • Ambil freelancer tempatan yang dipadankan dengan algoritma untuk anda.
 • Tidak mengenakan komisen.

Mengapa Menggunakan WorkHoppers Bukan Upwork

WorkHoppers membantu anda mengupah freelancer tempatan untuk apa jua jenis pekerjaan mulai dari reka bentuk grafik hingga pengembangan web.

Bahagian terbaik mengenai perkhidmatan ini ialah mereka tidak’t mengenakan apa-apa bayaran kepada anda untuk mengambil pekerja dan bekerja dengan freelancer di platform.

Mengapa Menggunakan Upwork dan bukannya WorkHoppers

Upwork menawarkan akses kepada komuniti freelancer global untuk dipilih. Tidak seperti WorkHoppers, anda boleh memilih freelancer berdasarkan cadangan.

4. Freelancer.com

pekerja bebas

 • Laman web rasmi: www.freelancer.com
 • Akses kepada 32 juta freelancer profesional.
 • Membolehkan pertandingan reka bentuk di mana anda boleh memilih reka bentuk yang paling anda sukai.

Mengapa Menggunakan Freelancer.com dan bukannya Upwork

Freelancer menawarkan akses kepada lebih banyak freelancer daripada Upwork. Anda juga boleh membuat peraduan reka bentuk di mana para freelancer dari seluruh dunia membuat reka bentuk dan anda memberi ganjaran kepada pereka yang karya yang paling anda sukai.

Mengapa Menggunakan Upwork Bukannya Freelancer.com

Upwork serupa dengan Freelancer dalam banyak cara. Sekiranya anda mahu kerja dilakukan dengan murah dan pantas, gunakan Upwork.

5. Fiverr

fiverr

 • Laman web rasmi: www.fiverr.com
 • Dikenali dengan perkhidmatan $ 5 yang murah.
 • Kategori perkhidmatan mulai dari Reka Bentuk Grafik hingga Penyuntingan Podcast.

Mengapa Menggunakan Fiverr Bukan Upwork

Fiverr.com adalah yang terbaik apabila anda ingin menyelesaikan pekerjaan yang tidak memerlukan banyak penyesuaian seperti Suara Suara, Animasi, Reka Bentuk Grafik Mudah, Penyuntingan Podcast, dll..

Mengapa Menggunakan Upwork Bukannya Fiverr

Sekiranya anda ingin menyelesaikan beberapa kerja khusus, Upwork jauh lebih baik daripada Fiverr.

6. 99 Reka Bentuk

99 reka bentuk

 • Laman web rasmi: www.99designs.com
 • Rumah bagi beberapa pereka terbaik di planet ini.
 • Membolehkan peraduan di mana pereka terbaik di platform bersaing untuk membuat reka bentuk terbaik.

Mengapa Menggunakan 99 Reka Bentuk Daripada Kerja Up

99Designs adalah salah satu platform terbaik untuk kerja reka bentuk. Sekiranya anda ingin bekerjasama dengan pereka terbaik di Internet, maka ini adalah tempat yang sesuai untuk dikunjungi.

Bahagian terbaik mengenai platform ini ialah ia membolehkan anda menjalankan pertandingan reka bentuk di mana semua pereka di platform dapat menyerahkan reka bentuk dan anda dapat memberi hadiah kepada yang paling anda sukai.

Mengapa Menggunakan Upwork Bukannya 99Designs

Sekiranya anda menginginkan sesuatu yang dilakukan bukan reka bentuk, maka Upwork masuk akal. Atau jika anda ingin mendapatkan beberapa grafik yang direka dengan harga yang murah, maka 99Desain mungkin bukan tempat terbaik untuk dilihat.

7. Bakat Hubstaff

bakat hubstaff

 • Laman web rasmi: talent.hubstaff.com
 • Sewa freelancer dari seluruh dunia secara percuma.
 • Freelancer dengan kemahiran mulai dari Pembangunan Aplikasi Android hingga Pemasaran Media Sosial.

Mengapa Menggunakan Bakat Hubstaff Bukan Upwork

Hubstaff Talent adalah cara percuma untuk mencari dan bekerjasama dengan freelancer dari seluruh dunia. Platform ini menawarkan akses kepada lebih daripada 66,000 freelancer dari seluruh dunia.

Mengapa Menggunakan Upwork Bukannya Bakat Hubstaff

Bakat Hubstaff adalah pendatang baru di pasaran dan dengan itu mempunyai pilihan freelancer yang lebih kecil untuk ditawarkan daripada Upwork.

8. Credo

kredo

 • Laman web rasmi: www.getcredo.com
 • Sewa freelancer SEO, PPC, dan Pemasaran Digital.
 • Hanya freelancer yang diperiksa dan disahkan.

Mengapa Menggunakan Credo Bukan Upwork

Tidak seperti Upwork, pasukan Credo membantu dan membimbing anda melalui keseluruhan proses pengambilan freelancer terbaik untuk pekerjaan anda.

Mereka akan memadankan anda dengan freelancer terbaik dan juga akan membantu anda dengan cadangan yang anda terima.

Mengapa Menggunakan Upwork Bukannya Credo

Upwork menawarkan anda akses kepada freelancer dengan kemahiran semua jenis termasuk Pemasaran dan Penjualan Digital.

Sekiranya anda ingin bekerja dengan semua freelancer di satu tempat atau ingin menyelesaikan sesuatu dengan harga murah, maka Upwork adalah pilihan terbaik.

9. Guru

guru

 • Laman web rasmi: www.guru.com
 • Platform dengan lebih daripada 3 juta freelancer yang boleh anda gunakan.
 • Membolehkan membayar mengikut jam, tonggak dan tugas.

Mengapa Menggunakan Guru Daripada Upwork

Guru menawarkan akses kepada lebih daripada 3 juta pekerja bebas dari seluruh dunia. Anda boleh menyewa freelancer berpengalaman untuk apa sahaja dari reka bentuk logo hingga kejuruteraan bunyi.

Mengapa Menggunakan Kerja Lebih Daripada Guru

Sekiranya anda mahukan akses ke pelbagai freelancer yang lebih luas dan mahukan kerja yang dilakukan dengan harga yang murah, maka Upwork adalah pilihan yang lebih baik.

Alternatif Kerja Terbaik: Ringkasan

Sekiranya anda ingin menyelesaikan sesuatu dengan harga murah, pergi dengan Fiverr.

Sekiranya anda ingin menyelesaikan kerja-kerja pembangunan atau reka bentuk tanpa menjejaskan kualiti, pergi dengan Toptal. Mereka menawarkan akses kepada freelancer terbaik di Internet dan ini adalah salah satu pesaing Upwork terbaik.

Sekiranya anda ingin mengupah freelancer pemasaran digital termasuk SEO dan pakar PPC, maka ikutlah Kredo. Mereka membantu anda menyewa freelancer pemasaran digital yang diperiksa dan disahkan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map