8 Alternatif Wix Terbaik

Sekiranya anda ingin membina laman web, anda perlu tahu bagaimana membuat kod atau anda perlu mengambil orang yang melakukannya. Itulah masalahnya Wix cuba diselesaikan dengan pembangun laman web mereka. Jangan salah faham, Wix hebat, tetapi ada kebaikan di luar sana.


Membuat laman web yang menakjubkan tidak menjadi lebih mudah apabila menggunakan pembina laman web. Alat pembangun laman web hari ini membuat laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih, dan mempunyai penyunting gambar lanjutan terbina dalam dan menggunakan fungsi drag n drop yang mudah.

Alternatif Wix terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: adalah pembangun laman web all-in-one untuk sesiapa sahaja yang ingin membuat laman web yang indah kerana mempunyai reka bentuk dan ciri berkualiti terbaik di pasaran.
 • Keseluruhan terbaik, Naib Johan: adalah pembangun laman web yang mudah digunakan yang boleh anda gunakan untuk membina semua jenis laman web termasuk blog mudah dan laman web e-dagang yang kompleks.
 • Alternatif E-dagang terbaik: adalah alternatif nobrainer jika anda ingin membuat kedai dalam talian profesional tanpa pengekodan.

Apa Itu Wix

Wix adalah pembangun laman web drag-and-drop yang membantu anda merancang laman web yang kelihatan profesional. Bukan itu sahaja.

alternatif wix terbaik

Ini membolehkan anda membina laman web dengan seberapa banyak atau sedikit fungsi yang anda mahukan. Sama ada anda mahu memulakan blog atau membina laman web eCommerce, Wix telah membuat anda dilindungi.

Faedah Wix

Wix.com membolehkan anda membina laman web yang berfungsi sepenuhnya tanpa menulis satu baris kod. Yang perlu anda lakukan ialah drag and drop elemen pada halaman untuk mengedit reka bentuk.

Ciri utama Wix adalah:

 • Lebih daripada 500 reka bentuk dan templat yang menakjubkan, dioptimumkan untuk mudah alih dan merangkumi semua industri.
 • Alat penyesuaian yang hebat termasuk salah satu editor drag-and-drop terbaik dalam perniagaan.
 • E-commerce siap membolehkan anda menjual barang digital atau fizikal menggunakan pelbagai kaedah pembayaran.
 • Sambungkan nama domain dan sijil SSL anda sendiri.
 • Bantuan 24/7 melalui telefon dan e-mel, ditambah banyak artikel dan video bantuan.

Sekarang mari kita lihat 8 pesaing laman web seperti Wix yang merupakan alternatif Wix terbaik sekarang:

1. Shopify

membeli-belah

 • Laman web rasmi: www.shopify.com
 • Platform perisian e-dagang yang paling popular untuk membina kedai dalam talian.
 • Urus segalanya dari pemasaran hingga pemprosesan pembayaran dalam satu platform.

Mengapa Menggunakan Shopify Bukan Wix

Shopify adalah pilihan terbaik dan pilihan yang paling disyorkan untuk pemula yang ingin membina kedai dalam talian. Ia dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk memulakan dan mengurus kedai dalam talian dengan mudah.

Platform ini dibina dengan mempertimbangkan pemula dan dilengkapi dengan semua ciri perisian e-dagang yang mesti ada, namun sangat mudah digunakan.

Mengapa Menggunakan Wix Bukannya Shopify

Wix jauh lebih mudah digunakan daripada Shopify tetapi tidak mempunyai banyak fungsi yang ditawarkan oleh Shopify. Sekiranya anda ingin memulakan kedai dalam talian, maka Shopify lebih masuk akal. Tetapi jika anda hanya mahu membina laman web untuk menguji perairan, pergi dengan Wix.

2. Weebly

weebly

 • Laman web rasmi: www.weebly.com
 • Platform eCommerce Weebly dikuasakan oleh Square.
 • Pembina laman web yang dibina dengan mempertimbangkan e-dagang.

Mengapa Menggunakan Weebly Bukan Wix

Weebly lebih sesuai untuk orang yang ingin membina laman web e-dagang tanpa menulis satu baris kod. Pembangun seret dan lepas membolehkan anda menyesuaikan reka bentuk halaman laman web anda dengan mudah.

Mengapa Menggunakan Wix Bukannya Weebly

Sekiranya anda mahukan pembangun laman web sederhana untuk membina laman web asas, maka Wix adalah cara yang tepat.

3. Squarespace

ruang bawah tanah

 • Laman web rasmi: www.squarespace.com
 • Salah satu pembangun laman web drag and drop yang paling popular.
 • Terkenal dengan ratusan templat reka bentuk yang indah yang ditawarkan.

Mengapa Menggunakan Squarespace Bukan Wix

Squarespace berkongsi banyak persamaan dengan Wix. Mereka berdua menawarkan platform drag and drop yang membolehkan anda membina lebih daripada sekadar laman web yang kelihatan cantik.

Sama ada anda ingin melengkapkan laman web portfolio asas atau membina kedai dalam talian yang lengkap, Squarespace dapat membantu anda.

Sekiranya anda baru bermula, Squarespace mungkin bukan platform terbaik untuk anda. Alat mereka dilengkapi dengan sedikit keluk pembelajaran.

Mengapa Menggunakan Wix Bukannya Squarespace

Sekiranya anda baru memulakan dan memerlukan pembangun laman web mesra pemula yang mudah, pergi dengan Wix.

4. Tapak123

laman web123

 • Laman web rasmi: www.site123.com
 • Pembina laman web yang mudah digunakan yang dilengkapi dengan rancangan percuma.
 • Membolehkan anda membina laman web eCommerce juga.

Mengapa Menggunakan Laman123 Bukan Wix

Site123 menawarkan pembina laman web yang mudah digunakan yang boleh anda gunakan untuk membina semua jenis laman web termasuk blog mudah dan laman web eCommerce yang kompleks.

Mengapa Menggunakan Wix Bukan Laman Web123

Wix menawarkan lebih banyak fungsi dan ciri daripada Site123. Dan mereka sudah lama berniaga dan lebih dipercayai dalam industri ini.

5. GoDaddy GoCentral

godaddy gocentral

 • Laman web rasmi: www.godaddy.com
 • GoDaddy adalah salah satu hos web dan penyedia domain yang paling dipercayai di Internet.
 • Pergi dengan GoDaddy membolehkan anda menguruskan semuanya di satu tempat termasuk domain dan akaun hosting web anda.

Mengapa Menggunakan Pembangun Laman Web GoDaddy Bukan Wix

GoDaddy adalah ayah besar web hosting dan pendaftaran nama domain. Sekiranya anda ingin dapat meningkatkan skala laman web anda lebih dari sekadar beberapa halaman yang dibina dengan drag and drop builder, maka anda harus menggunakan GoDaddy. Mereka menawarkan semua yang anda perlukan untuk menjalankan dan membuat skala laman web dengan mudah.

Mengapa Menggunakan Wix Bukan Pembangun Laman Web GoDaddy

Wix jauh lebih mudah digunakan daripada GoCentral Website Builder GoDaddy. Seluruh platform Wix dibina hanya untuk menyediakan pembinaan laman web drag and drop.

6. Menyekat

terserlah

 • Laman web rasmi: www.strikingly.com
 • Bermula sebagai pembangun drag and drop untuk membina laman web peribadi.
 • Membolehkan membina semua jenis laman web termasuk laman web eCommerce.

Mengapa Menggunakan Strikively Bukan Wix

Menawarkan semua yang anda perlukan untuk membina dan mengurus laman web anda termasuk alat pemasaran dan analisis. Anda boleh menggunakan Strikingly untuk membina laman web portfolio yang indah atau menjual produk anda sendiri dalam talian.

Mengapa Menggunakan Wix Bukannya Menyerlahkan

Wix menawarkan sedikit lebih banyak fungsi dan lebih banyak alat untuk membantu anda menjalankan laman web anda. Tetapi Menarik sedikit lebih mudah digunakan dan dipelajari.

7. Ucraft

ucraft

 • Laman web rasmi: www.ucraft.com
 • Pembina laman web percuma dengan ratusan templat indah untuk dipilih.
 • Membolehkan anda menyambungkan nama domain anda secara percuma.

Mengapa Menggunakan Ucraft Bukan Wix

Ucraft menawarkan antara muka yang mudah untuk membuat dan mengurus laman web anda. Mereka menawarkan rancangan percuma yang membolehkan anda membina laman web asas jika anda baru sahaja menguji perairan.

Tidak seperti kebanyakan pembangun laman web lain dalam senarai ini, Ucraft adalah satu-satunya yang membolehkan anda menyambungkan nama domain khusus ke laman web anda secara percuma tanpa menaik taraf ke rancangan premium.

Mengapa Menggunakan Wix Bukan Ucraft

Dengan Wix, anda boleh membina laman web yang lengkap dengan seberapa banyak atau sedikit fungsi yang anda mahukan. Ucraft agak terhad dengan cara itu.

8. BoldGrid

boldgrid

 • Laman web rasmi: www.boldgrid.com
 • Buat laman web yang dikuasakan oleh WordPress tanpa perlu berurusan dengan penyediaan pelayan hosting web.
 • Gunakan pembangun BoldGrid untuk membuat dan menyesuaikan reka bentuk laman web anda dengan mudah.

Mengapa Menggunakan BoldGrid Bukan Wix

BoldGrid hanya membolehkan anda membina laman web bertenaga WordPress dan kemudian membolehkan anda menggunakan BoldGrid Builder untuk merancang laman web anda sesuka hati. Pembina dilengkapi dengan puluhan templat untuk dipilih.

Mengapa Menggunakan Wix Bukan BoldGrid

Tidak seperti BoldGrid, yang melibatkan penggunaan dan pembelajaran WordPress, Wix jauh lebih mudah untuk dipelajari dan difahami.

Alternatif Wix Terbaik: Ringkasan

Jadi adakah Wix ada gunanya? Ya, ia adalah pembina laman web yang sangat baik, tetapi..

Sekiranya anda ingin membuat laman web drag-and-drop menggunakan templat pemenang anugerah maka Squarespace adalah alternatif terbaik untuk Wix.

Sekiranya anda mahukan kawalan penuh di laman web anda, gunakan BoldGrid. Platform mereka membolehkan anda membuat laman web WordPress dengan mudah dan kemudian mengeditnya dengan pembangun BoldGrid.

Sekiranya anda ingin membina laman web eCommerce sepenuhnya, pergi dengan Shopify. Platform mereka dibina dengan tujuan untuk memudahkan membina dan mengurus laman web eCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map