8 Alternatif GoDaddy Terbaik

77 juta nama domain yang luar biasa diuruskan oleh GoDaddy.com dan ini menjadikannya pendaftar nama domain terbesar di Internet. Di sini anda dapat mencari alternatif GoDaddy terbaik.


Alternatif GoDaddy terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: adalah alternatif pendaftaran nama domain terbaik untuk GoDaddy, sebab utama adalah kerana Namecheap menawarkan perlindungan Privasi WHOIS secara percuma dengan semua nama domain mereka.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: adalah salah satu penyedia hosting termurah di pasaran yang menawarkan hosting web yang mesra pemula dan berkualiti. Pendaftaran nama domain disertakan secara percuma semasa anda membeli rancangan hosting web.

Amanah perniagaan GoDaddy dengan laman web mereka dan walaupun ada banyak yang baik dengan GoDaddy, ada beberapa perkara yang mungkin membuat anda mencari alternatif untuk pendaftar domain terkenal.

Satu perkara seperti harga pembaharuan nama domain yang lebih tinggi. GoDaddy mengenakan caj lebih sedikit untuk tahun pertama daripada pembaharuan. Kedengarannya seperti diskaun tetapi akhirnya menelan belanja lebih banyak daripada kebanyakan pendaftar nama domain yang lain.

Dalam senarai ini, saya akan membimbing anda melalui beberapa alternatif GoDaddy terbaik dan laman pesaing sekarang.

Apa itu GoDaddy

alternatif godaddy

GoDaddy adalah salah satu pendaftar nama domain yang paling dipercayai dan dikenali di Internet. Platform mereka adalah tempat anda pergi untuk membeli nama domain untuk laman web anda. Sekiranya laman web anda adalah Facebook, maka nama domain anda akan menjadi Facebook.com.

Kelebihan GoDaddy

Manfaat terbesar untuk pergi dengan GoDaddy ialah mereka menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan. Apabila anda membeli domain dari GoDaddy.com, anda dapat mengakses semua perkhidmatan lain yang diperlukan untuk menjalankan laman web dari satu tempat.

Mereka menawarkan segala-galanya dari hosting web, alat membina laman web, perisian e-dagang, hosting e-mel hingga sijil SSL peringkat perusahaan premium.

1. Namecheap.com (termasuk privasi WHOIS percuma)

domain namecheap

 • Laman web rasmi: www.namecheap.com
 • Salah satu pendaftar domain yang paling popular di Internet. Namecheap adalah alternatif terbaik untuk GoDaddy.
 • Semua domain dari Namecheap.com dilengkapi dengan privasi domain WHOIS percuma. Pendaftar nama domain lain termasuk GoDaddy mengenakan bayaran tambahan untuk ini.
 • Telah berniaga sejak tahun 2001.

Mengapa Menggunakan Namecheap Bukan GoDaddy

Tidak seperti GoDaddy, Namecheap menawarkan perlindungan Privasi WHOIS secara percuma dengan semua nama domain mereka. Dan Tidak seperti GoDaddy, Namecheap menawarkan pembaharuan pada harga yang sama seperti ketika anda membeli domain anda.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukannya Namecheap

Namecheap hanya dikenal sebagai pendaftar nama domain, tetapi mereka juga menawarkan web hosting. Sekiranya anda mahukan yang terbaik dalam menjalankan perniagaan kecil dalam talian anda dan ingin dapat menguruskan semuanya di satu tempat seperti hosting, e-mel, e-dagang – kemudian pergi dengan GoDaddy.

2. Bluehost.com (semuanya dalam satu nama domain, web hosting dan blog)

domain bluehost

 • Laman web rasmi: www.bluehost.com
 • Dipercayai oleh ratusan ribu perniagaan di seluruh dunia.
 • Nama domain percuma apabila anda membeli rancangan web hosting tahunan.
 • Salah satu pasukan sokongan tertinggi dalam industri.

Mengapa Menggunakan Bluehost Bukan GoDaddy

Sekiranya laman web anda berjalan di WordPress, maka tidak ada yang lebih baik dalam perniagaan daripada Bluehost. Mereka telah memenangi banyak anugerah untuk mendapatkan sokongan dan merupakan salah satu hos yang disyorkan di laman web rasmi WordPress.org.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukan Bluehost

Sekiranya anda menjalankan perniagaan yang berkembang dengan pesat, anda harus pergi dengan GoDaddy. Perkhidmatan Bluehost lebih sesuai untuk perniagaan kecil dan blogger profesional.

3. HostGator.com (nama domain dan gabungan hosting termurah)

domain hostgator

 • Laman web rasmi: www.hostgator.com
 • Semua rancangan web hosting bersama tahunan dilengkapi dengan nama domain percuma yang diperbaharui setiap tahun secara percuma dengan langganan anda.
 • Menawarkan semua jenis perkhidmatan web hosting termasuk Shared Hosting, VPS Hosting, dan Managed WordPress Hosting.

Mengapa Menggunakan HostGator Bukan GoDaddy

Sekiranya anda hanya mahu menjalankan blog atau laman berita kecil, maka HostGator adalah cara untuk pergi. Sama ada anda menjalankan kedai membaiki basikal butik atau laman berita yang mendapat berjuta-juta pengunjung, HostGator dapat menangani semuanya.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukan HostGator

Sekiranya anda ingin dengan mudah meningkatkan laman web anda kepada berjuta-juta pelawat, maka GoDaddy adalah pilihan terbaik. Pelanggan mereka merangkumi kedai butik tempatan hingga jenama besar.

4. Hostinger.com (hosting web murah)

domain hostinger

 • Laman web rasmi: www.hostinger.com
 • Hostinger telah membuat nama untuk diri mereka sendiri dengan menawarkan rancangan hosting web termurah.
 • Rancangan bermula dari hanya $ 1.96 sebulan.
 • Semua rancangan web hosting tahunan dilengkapi dengan nama domain percuma.

Mengapa Menggunakan Hostinger Bukannya GoDaddy

Sekiranya anda baru memulakan dan mahukan harga hosting web termurah, pergi dengan Hostinger. Walaupun mereka popular untuk hosting web yang murah, itu tidak bermaksud bahawa perkhidmatan web hosting mereka tidak dapat bersaing dengan pemain besar lain dalam senarai ini.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukan Hostinger

Sekiranya anda tidak suka menjejaskan kualiti untuk mendapatkan wang, Hostinger mungkin bukan hos web terbaik untuk perniagaan anda.

5. Domain.Google (nama domain yang didaftarkan dengan Google)

google.domain

 • Laman web rasmi: www.domains.google
 • Mahukan keselamatan dan kebolehpercayaan Google? Domains.Google adalah perkhidmatan nama domain Google untuk perniagaan kecil dan pengusaha.
 • Urus semua aplikasi termasuk Google Drive dan Gmail untuk perniagaan anda dari satu akaun.

Mengapa Menggunakan Google Domain dan bukannya GoDaddy

Walaupun Google Domains tidak begitu popular seperti kebanyakan penyedia nama domain lain dalam senarai ini, perkhidmatan nama domain mereka dipercayai oleh ribuan perniagaan di seluruh dunia.

Tujuan Google dengan semua perkhidmatannya termasuk Google Domains adalah untuk membuat dan menjalankan laman web yang mudah bagi pemilik perniagaan. Sekiranya anda mencari cara mudah untuk mengatur dan mengurus laman web anda, maka anda boleh bergantung pada kesederhanaan perkhidmatan nama domain Google.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukan Domain Google

Sekiranya anda ingin dapat menguruskan semua perkara termasuk akaun web hosting dan nama domain anda di bawah satu laman web, kemudian pergi dengan GoDaddy.

6. Dynadot.com (alternatif yang baik untuk GoDaddy)

dynadot

 • Laman web rasmi: www.dynadot.com
 • Salah satu pendaftar nama domain tertua di Internet yang ditubuhkan pada tahun 2002.
 • Tawarkan perlindungan privasi WHOIS percuma yang termasuk dalam harga asas semua domain mereka.
 • Pembina Laman Web percuma ditawarkan dengan semua domain untuk membolehkan anda membina laman web yang kelihatan profesional dalam beberapa minit.

Mengapa Menggunakan Dynadot Bukan GoDaddy

Sekiranya anda mahukan perlindungan privasi WHOIS termasuk dalam harga nama domain anda, kemudian pergi bersama Dynadot. Dengan Dynadot, anda tidak terhad kepada pembina laman web percuma; anda juga boleh menghoskan laman web anda di pelayan VPS dari papan pemuka yang sama.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukan Dynadot

GoDaddy menawarkan rangkaian perkhidmatan dan produk yang lebih luas, yang dapat membantu ketika meningkatkan perniagaan anda.

7. DreamHost.com (penyedia dipercayai)

domain dreamhost

 • Laman web rasmi: www.dreamhost.com
 • Salah satu hos web yang paling disyorkan untuk Blogger dan Usahawan baru sahaja bermula.
 • Semua rancangan hosting bersama tahunan dilengkapi dengan nama domain percuma yang diperbaharui setiap tahun dengan langganan anda.
 • Pasukan sokongan adalah salah satu yang terbaik di industri ini.

Mengapa Menggunakan DreamHost Bukan GoDaddy

DreamHost terkenal dengan pasukan sokongan mereka yang hebat dan telah menjadi pemenang Pilihan Editor PCMag 4 tahun berturut-turut. Dengan DreamHost, anda boleh memilih hosting bersama vanila atau pergi dengan rancangan hosting WordPress Terurus. Rancangan dan penawaran mereka dapat disesuaikan dengan perniagaan anda.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukannya DreamHost

Sekiranya anda mahukan lebih daripada sekadar hosting web dan nama domain, pergi dengan GoDaddy. GoDaddy menawarkan segala-galanya dari sijil SSL Premium hingga Perkhidmatan Pemasaran E-mel.

8. Domain.com (sudah wujud selama bertahun-tahun)

domain.com

 • Laman web rasmi: www.domain.com
 • Syarikat ini memiliki nama domain Domain.com.
 • Telah berniaga sejak tahun 2000.

Mengapa Menggunakan Domain.com dan bukannya GoDaddy

Tujuan mereka dengan penawaran perkhidmatan mereka adalah untuk mempermudah proses memiliki laman web dan membuatnya semudah mungkin. Dan untuk menjadikannya kenyataan, mereka menawarkan pembina laman web percuma untuk membantu anda menerbitkan laman web pertama anda dalam beberapa minit tanpa menyewa pereka web.

Mengapa Menggunakan GoDaddy Bukan Domain.com

Apa yang saya tidak suka mengenai pendaftar ini adalah bahawa tidak seperti kebanyakan yang lain dalam senarai ini, mereka tidak menawarkan perlindungan privasi WHOIS secara percuma dengan domain mereka. Anda harus membayarnya secara berasingan untuk semua domain anda.

Sekiranya anda ingin dapat menguruskan semua yang diperlukan oleh laman web anda dari satu tempat, pergi dengan GoDaddy.

Alternatif GoDaddy Terbaik – Ringkasan

Adakah GoDaddy adalah pilihan terbaik?

Walaupun saya menyukai perkhidmatan GoDaddy dan saya telah menjadi pelanggan selama bertahun-tahun, salah satu perkara yang saya tidak gemari adalah harga pembaharuan mereka jauh lebih tinggi daripada harga pendaftaran.

Dan tidak seperti banyak pendaftar domain di atas, mereka tidak menawarkan perlindungan privasi WHOIS secara percuma.

Seperti yang telah saya bahas di sini terdapat beberapa alternatif GoDaddy yang bagus untuk pendaftaran domain dan hosting web.

Sekiranya anda baru bermula, saya cadangkan pergi dengan Namecheap kerana perlindungan privasi domain WhoisGuard percuma, atau Bluehost kerana mereka mempunyai salah satu pasukan sokongan terbaik dalam industri dan merupakan salah satu hos web yang paling disyorkan untuk pemula.

Mereka juga disyorkan oleh laman komuniti WordPress.org rasmi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map