7 Alternatif WooCommerce Terbaik

Perisian e-dagang seperti WooCommerce memudahkan untuk memulakan kedai dalam talian. Jangan salah faham, WooCommerce adalah pilihan yang bagus kerana percuma, sumber terbuka dan sangat luas, tetapi ada yang sangat baik di luar sana anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan sebagai gantinya.


Sejak Amazon mula menjual lebih dari sekadar buku, dunia e-commerce telah meletup – dan sebahagian besar jual beli yang berlaku di dunia akan berlaku melalui platform dalam talian dan perisian e-commerce, seperti WooCommerce.

Alternatif WooCommerce terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: adalah platform e-dagang berasaskan web all-in-one terbaik yang dilengkapi dengan semua ciri penting yang anda perlukan untuk melancarkan kedai dalam talian yang berjaya.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: adalah perisian e-dagang yang dihoskan seperti Shopify. Yang saya gemari mengenai Bigcommerce adalah integrasi WordPress, di mana anda boleh menjadikan WordPress menjadi frontend, dan Bigcommerce sebagai backend.
 • Alternatif percuma terbaik untuk WooCommerce: adalah keranjang belanja e-dagang yang berintegrasi dengan WordPress. Pelan bebas selama-lamanya sangat sesuai untuk peniaga yang menjual sejumlah produk.

Perisian e-dagang membolehkan sesiapa sahaja mendirikan kedai dan mula menjual: Beribu-ribu perniagaan telah memulakannya dengan cara ini, dan banyak jenama yang berjaya dan mapan telah meningkatkan kadar kejayaan mereka dengan merangkul perniagaan e-dagang (atau bahkan bukan) perniagaan bata-dan-mortar usaha.

WooCommerce digunakan oleh ratusan ribu penjual setiap hari. Ini adalah platform perisian e-dagang yang paling popular di luar sana sekarang. Menurut Builtwith.com WooCommerce memberi kuasa sebanyak 26% dari semua kedai dalam talian di seluruh Internet.

statistik penggunaan woocommerceSumber: https://trends.builtwith.com/shop

Tetapi kebenaran tentang WooCommerce adalah bahawa walaupun banyak orang terus menggunakannya, banyak pengguna mendapati bahawa kekurangannya – dan mendapati bahawa WooCommerce mengambil potongan wang yang terlalu besar untuk apa yang mereka tawarkan.

Apa itu WooCommerce?

WooCommerce adalah sepupu perdagangan WordPress.

WooCommerce adalah plugin WordPress yang menggabungkan kemudahan e-dagang dengan mudah dengan laman WordPress yang ada, ia percuma, sumber terbuka dan boleh diperluas.

laman web seperti woocommerce

Sudah beroperasi sejak tahun 2011, dan ditawarkan sebagai plugin laman web yang mudah digunakan untuk laman web yang membolehkan anda mendirikan kedai hanya dalam beberapa minit. Untuk idea betapa popularnya WooCommerce, statistik dari tahun 2020 mengatakan bahawa sebanyak 26% dari semua laman web e-dagang di Internet dikendalikan oleh WooCommerce.

Kebaikan dan Keburukan WooCommerce

Kelebihan WooCommerce adalah mudah didaftarkan, senang digunakan dan murah untuk dimulakan – tetapi setelah anda menggunakan WooCommerce selama beberapa minggu, kemungkinan anda akan mula mencari alternatif untuk Ekosistem WooCommerce.

Kelebihan WooCommerce merangkumi:

 • WooCommerce sendiri adalah plugin percuma (tetapi anda perlu membayar perkhidmatan hosting web, biasanya juga tema premium dan sambungan).
 • Ini sumber terbuka yang bermaksud kemungkinan penyesuaian tidak terbatas. Tidak hairanlah bahawa WooCommerce menyebut dirinya “platform e-dagang yang paling disesuaikan di dunia”.
 • Beribu-ribu tema WordPress yang kelihatan hebat, e-dagang, dan responsif mudah alih wujud untuk WooCommerce.
 • WooCommerce adalah pilihan terbaik untuk pemilik kedai yang mahir secara teknikal dan mahukan pendekatan langsung.

Kekurangan WooCommerce adalah:

 • Kekurangan sokongan pelanggan untuk pelanggan dan pelanggan yang memerlukan bantuan segera atau mendesak.
 • WooCommerce menjadi mahal dengan pilihan berbayar, dan pilihan percuma terbukti terlalu terhad bagi pengguna.
 • Sistem WooCommerce mudah digunakan dan disiapkan tetapi menjadi lebih sukar untuk menavigasi semakin besar usaha perdagangan atau kedai anda menjadi.
 • Kebimbangan keselamatan telah mendorong lebih banyak pengguna untuk beralih ke platform lain.
 • Adakah tuan rumah sendiri bermaksud anda harus menjaga “kod”, berbanding dengan Shopify yang mengurus penyelenggaraan teknikal menjalankan kedai untuk anda.
 • Kos penghantaran rata-rata antara $ 0 – $ 108 setiap tahun. Kos gerbang pembayaran secara purata adalah 2.9% + 0.30 sen setiap penjualan ditambah dengan bayaran bulanan $ 0 – $ 30 sebulan.

Alternatif WooCommerce Terbaik?

Sekiranya anda telah menggunakan WooCommerce selama beberapa minggu atau bulan (atau anda baru mendaftar), anda mungkin telah mendapati bahawa kebanyakan keburukan yang disebutkan di atas adalah benar.

Berita baiknya ialah terdapat banyak alternatif dan laman pesaing seperti WooCommerce di luar sana.

Shopify menjadikan salah satu alternatif terbaik untuk WooCommerce yang boleh anda temui. Ia lebih mudah dan murah untuk digunakan daripada banyak perisian e-dagang lain (termasuk WooCommerce itu sendiri).

Alternatif lain termasuk Wix, Bigcommerce, dan Ecwid.

1. Shopify

membeli-belah

Apa itu Shopify?

Shopify dilancarkan pada tahun 2004. Ini adalah salah satu platform e-dagang terkemuka sekarang, dan salah satu alternatif pertama yang boleh dipertimbangkan oleh pengguna ketika mereka beralih dari WooCommerce. Sekiranya anda mahukan kemudahan penggunaan untuk anda dan pelanggan anda, Shopify adalah pilihan yang tepat.

Tahukah anda bahawa lebih dari 1 Juta perniagaan di 175 negara telah menghasilkan lebih dari $ 155 Billion USD dalam penjualan di Shopify

Shopify membolehkan anda membina laman web e-dagang tanpa menulis satu baris kod. Mereka membantu menguruskan segala-galanya untuk anda termasuk memproses pembayaran, menghasilkan invois, menguruskan katalog anda dan semua yang anda perlukan untuk menjalankan kedai dalam talian yang berjaya

Ciri-ciri utama:

 • Penerimaan 70 pintu masuk pembayaran, termasuk kad kredit dan PayPal.
 • Sistem tempat jualan profesional yang berfungsi sepenuhnya dalam talian.
 • Analisis penipuan automatik.
 • Baca ulasan Shopify saya untuk lebih banyak ciri.

Kelebihan:

 • Shopify adalah salah satu kaedah termudah untuk membina kedai dalam talian untuk perniagaan anda.
 • Shopify mengurus penyelenggaraan teknikal backend menguruskan kedai untuk anda.
 • Analisis penipuan automatik untuk urus niaga yang ditandakan.
 • 100+ tema profesional (percuma dan berbayar).
 • Keupayaan untuk menyenaraikan jumlah produk yang tidak terhad, dan lebar jalur yang tidak terhad.

Keburukan:

 • Rancangannya tidak percuma, tetapi perlu dibayar.
 • Shopify Lite (untuk telefon bimbit) kekurangan fitur berbanding versi penuh.

Mengapa menggunakan Shopify dan bukannya WooCommerce?

Secara sederhana, Shopify lebih murah daripada WooCommerce dalam jangka panjang – tetapi ini bukan satu-satunya alasan anda untuk menukar platform. Shopify juga lebih mudah digunakan dan menawarkan sokongan pelanggan yang lebih baik yang tersedia ketika anda memerlukannya – dan menawarkan lebih banyak penyelesaian pembayaran daripada pesaing e-dagang untuk menjadikan penjualan dalam talian menjadi proses yang lebih mudah.

2. Wix

wix

Apa itu Wix?

Sama seperti WordPress, Wix adalah platform yang terkenal kerana menolong orang membuat laman web dan blog percuma untuk jenama dan perniagaan mereka. Ia bukan hanya membantu anda membina laman web, tetapi juga cara yang baik untuk membina laman web e-dagang.

Ribuan orang memilih Wix, dan ia menjadi salah satu alternatif terkuat di samping WooCommerce dan Shopify, yang kini menjana jutaan laman web di seluruh internet.

Ciri-ciri utama:

 • Wix mempunyai rancangan percuma dan alternatif berbayar untuk orang yang ingin membuat laman web e-dagang.
 • Pembangun Laman Web Wix mudah digunakan, walaupun mungkin menjadi terhad untuk laman web yang lebih besar atau pengguna yang lebih maju.
 • Wix membolehkan anda membina laman web mengikut templat, yang bagus untuk pengguna yang masih berusaha membina laman web.

Kelebihan:

 • Wix sangat mudah digunakan jika anda belum pernah membina laman web atau kedai e-dagang sebelum ini.
 • 100 templat dan seret dan lepaskan pembangun laman web yang dibuat dengan mempertimbangkan pemula.
 • Laman web Wix mudah digabungkan, tetapi terdapat kekurangan kemampuan pengekodan untuk pengguna yang lebih maju yang sudah mengetahui apa yang ingin mereka bina.
 • Membeli dan menjual melalui platform e-dagang Wix adalah mudah.

Keburukan:

 • Salah satu kontra pertama platform Wix adalah kenyataan bahawa semua laman web yang dibina berdasarkan rancangan percuma jelas merupakan “laman Wix” dengan domain Wix – kecuali dibayar.
 • Membayar Wix adalah murah untuk beberapa bulan pertama, tetapi kemungkinan akan menjadi mahal dalam jangka masa panjang.
 • Wix tidak dibina terutamanya dengan mempertimbangkan e-commerce, agak terhad di ruang ini.

Mengapa menggunakan Wix dan bukannya WooCommerce?

WooCommerce adalah rakan niaga e-dagang untuk WordPress: Sekiranya laman web anda telah disatukan dengan WordPress, maka anda mungkin ingin berpihak kepada WooCommerce – tetapi jika anda mempunyai laman web Wix, maka anda mungkin ingin memilih Wix untuk laman web e-niaga anda.

3. Perniagaan besar

syarikat besar

Apa itu Bigcommerce?

Bigcommerce adalah penyelesaian e-commerce yang mungkin belum pernah didengar oleh banyak pengguna di luar sana, tetapi ini tidak menjadikannya kekurangan ciri atau fungsi. Bigcommerce berdiri sendiri, dan sama kuatnya dengan setara seperti Shopify – dan Bigcommerce sangat bagus untuk usaha e-dagang yang tidak mahu platform penjualan mereka mempunyai banyak keributan kepadanya.

Ciri-ciri utama:

 • Bigcommerce berintegrasi dengan WordPress, memiliki frontend yang dikuasakan oleh WordPress dan backend oleh Bigcommerce.
 • Pilihan untuk mengintegrasikan platform penjualan e-dagang anda dengan beberapa pilihan laman yang berbeza, sama ada laman web utama anda berpusat di WordPress, Wix atau pilihan lain di luar sana.
 • Perisian e-commerce yang berskala dan sesuai dengan usaha perniagaan besar dan kecil.
 • Bigcommerce kebetulan menyokong beberapa pilihan pembayaran, di mana beberapa pilihan e-commerce terhad (terutamanya untuk pelanggan atau pelanggan antarabangsa).

Kelebihan:

 • Bigcommerce menawarkan program latihan untuk sesiapa sahaja yang baru dalam perniagaan e-dagang dan penjualan.
 • Platform Bigcommerce membolehkan anda memasarkan produk anda terus dari platform dan bukannya memerlukan tambahan.
 • Penyediaan dan reka bentuk kedai cukup mudah, walaupun untuk orang baru.

Keburukan:

 • Mahal, terutama untuk kedai yang lebih besar dan pengguna jangka panjang.
 • Telah dikritik kerana sukar digunakan ketika datang ke ciri khusus seperti pengurusan inventori.
 • Bigcommerce lebih suka eksklusiviti: Sama ada menggunakannya atau beralih sepenuhnya!

Mengapa menggunakan Bigcommerce dan bukannya WooCommerce?

Sekiranya anda menggunakan WooCommerce sekarang, kemungkinan anda ingin beralih ke Bigcommerce hanya kerana kebetulan lebih mudah: Walaupun Bigcommerce telah menerima kritikan kerana sukar untuk dilayari, hal yang sama dapat dikatakan untuk WooCommerce.

Sekiranya anda mahukan platform yang mudah digunakan dan bukan mimpi buruk untuk dinavigasi, mungkin tidak terbaik: Pilih Shopify!

4. Ecwid

ecwid

Apa itu Ecwid?

Ecwid adalah salah satu pilihan e-dagang yang lebih kabur (dan mungkin tidak begitu terkenal seperti Shopify atau WooCommerce), tetapi telah menjadi pilihan yang dapat menahan beratnya jika dibandingkan dengan yang lain.

Ciri-ciri utama:

 • Proses penjualan automatik dari awal hingga akhir dengan sedikit keperluan untuk mengganggu melebihi menetapkan spesifikasi anda.
 • Kemudahan mudah alih, yang merupakan sesuatu yang tidak dapat dinyatakan oleh banyak platform e-dagang untuk platform penjualan mereka.
 • Inventori mudah tidak kira berapa banyak item yang anda jual melaluinya.
 • Anda boleh menyegerakkan dan menjual di laman web, media sosial, pasar seperti Etsy dan Amazon dengan mudah.

Kelebihan:

 • Rancangan “Percuma Selamanya” mereka berguna untuk sesiapa sahaja yang ingin memulakan kedai dalam talian.
 • Alat penjualannya mudah digunakan, tetapi hanya setelah anda mengetahui sesuatu.
 • Pengurusan inventori lebih mudah melalui Ecwid daripada melalui platform e-dagang perbandingan di luar sana seperti WooCommerce.

Keburukan:

 • Walaupun Ecwid adalah pesaing yang kuat untuk pilihan penjualan arus perdana, ia masih mendapat banyak kritikan kerana lebih sukar untuk digunakan daripada platform seperti Shopify.
 • Ecwid mempunyai rancangan “Selamanya Gratis”, tetapi ini sangat membatasi bagi pengguna lanjutan yang ingin mengendalikan setiap aspek proses penjualan.
 • Mendaftar dengan Ecwid adalah murah, tetapi apabila anda ingin memanfaatkannya, anda juga akan membayar lebih banyak.

Mengapa menggunakan Ecwid dan bukannya WooCommerce?

Sekiranya anda menggunakan WooCommerce sekarang, maka pelan Ecwid percuma adalah pilihan yang lebih baik daripada pilihan berbayar untuk WooCommerce. Dari segi kawalan dan fungsi, pilihan seperti Ecwid dan Shopify adalah dunia yang lebih baik daripada yang biasa anda gunakan jika anda pengguna WooCommerce tradisional.

5. eCommerce WP

ECommerce WP

Apa itu WP eCommerce?

WP eCommerce adalah salah satu pilihan e-dagang terbaik untuk mendaftar jika anda baru dalam perniagaan (atau ingin menukar pilihan perdagangan anda daripada yang anda miliki sekarang). Ia berfungsi dengan baik untuk pengguna dan pemula yang maju tetapi boleh menjadi mahal jika anda mahukan lebih banyak fungsi.

Ciri-ciri utama:

 • WP eCommerce mudah digunakan ketika menyiapkan platform dan penjualan anda.
 • Menambah ciri WP eCommerce merangkumi pilihan untuk menambahkan kod kupon dan perkara berguna lain untuk pengguna anda.
 • Pengguna mudah alih boleh mencari jalan di platform tanpa mempunyai banyak ciri yang boleh mereka aksesi oleh ini.

Kelebihan:

 • Salah satu perkara terbaik mengenai WP eCommerce adalah hakikat bahawa ia senang disediakan dan senang digunakan, sama ada anda mempunyai kedai kecil atau besar.
 • Penambahan ciri berguna seperti kupon untuk pelanggan menjadikan WP eCommerce hebat.
 • Sokongan pelanggan yang ditawarkan oleh WP eCommerce adalah lumayan, tetapi sayangnya “layak” adalah apa yang dapat mereka katakan.

Keburukan:

 • Sekiranya anda berfikir untuk beralih dari WooCommerce, maka eCommerce terlalu mirip untuk bermanfaat.
 • WP eCommerce mudah digunakan, tetapi menjadi lebih sukar untuk digunakan lebih banyak yang anda mahu lakukan dengannya: Kedai yang lebih besar bermaksud lebih banyak usaha.
 • WP eCommerce adalah pilihan yang menjadi mahal jika anda memilih untuk menaikkannya melebihi rancangan percuma mereka.
 • Reka bentuknya agak ketinggalan zaman dan nampaknya sudah lama tidak diperbaharui.

Mengapa menggunakan WP eCommerce dan bukannya WooCommerce?

WP eCommerce mungkin menawarkan alternatif yang lebih mudah dinavigasi daripada WooCommerce, tetapi kenyataannya adalah bahawa ia masih dijalankan dan dimiliki oleh WordPress. Ini adalah kenyataan malang yang bermaksud anda terjebak dengan keburukan yang sama yang anda benci jika anda pengguna WooCommerce!

6. E-dagang Persegi

Apa itu Petak?

Square terkenal dengan terminal POS tetapi mereka juga menggunakan perisian e-dagang. Square adalah platform e-dagang yang hebat untuk setiap pendatang baru ke ruang penjualan dalam talian. Platform yang mudah dilayari mereka dapat disatukan ke mana-mana laman web utama hanya dalam beberapa minit – dan mudah untuk menjual barang menggunakan platform utama sebaik sahaja anda memulakan.

Ciri-ciri utama:

 • Pelan percuma yang dilengkapi dengan penyimpanan 500MB, dan pembayaran dilakukan secara eksklusif melalui Square.
 • Pelan e-dagang percuma atau berbayar yang sesuai dengan kedai besar atau kecil.
 • Pilihan jual beli yang mudah alih menjadikannya bermanfaat.
 • Pelan yang ditingkatkan tersedia untuk pengguna yang ingin memperluas jangkauan, rangkaian dan ciri yang ada.

Kelebihan:

 • Square mudah digunakan, dilengkapi dengan rancangan percuma dan sangat sesuai untuk kedai e-dagang dengan jumlah rendah.
 • Salah satu kelebihan utama penggunaan Square adalah hakikat bahawa platform ini membimbing anda melalui langkah pertama penyediaan di mana banyak platform perdagangan lain meninggalkan anda dalam kegelapan.
 • Banyak ciri berguna dapat ditambahkan untuk pelanggan, termasuk potongan harga, tawaran istimewa, dan kod kupon hanya dengan satu klik.
 • Beberapa pilihan pembayaran disokong melalui Square, termasuk PayPal.

Keburukan:

 • Cukup, Square bukanlah yang termurah dan anda lebih baik dengan alternatif seperti Shopify jika anda mempunyai anggaran.
 • Kadang-kadang Square sukar dinavigasi untuk digunakan oleh pendatang baru.
 • Ciri terhad, pilihan dan pilihan pembayaran.
 • Sokongan teknikal tidak semestinya berguna sebagaimana mestinya.

Mengapa menggunakan Square dan bukannya WooCommerce?

Sekiranya anda menggunakan WooCommerce sekarang, pertimbangkan untuk beralih ke Square: Jika dibandingkan dengan pilihan percuma, anda mungkin masih lebih suka menggunakan fungsi WooCommerce hanya kerana anda memanfaatkannya – tetapi setelah anda mula membincangkan pilihan berbayar, Square menjadi dunia yang lebih baik untuk wang.

7. Aliran Web

E-dagang Aliran Web

Apa itu Webflow?

Aliran Web belum ada selama pilihan lain seperti WooCommerce dan Shopify, tetapi ia sudah memperoleh sebahagian besar pangsa pasar keseluruhan. Dengan Webflow Ecommerce, anda boleh membina dan merancang kedai dalam talian anda, menyesuaikan setiap perincian laman web anda, keranjang belanja dan pengalaman pembayaran.

Ciri-ciri utama:

 • Pembina visual tanpa pengekodan Webflow membolehkan anda menyesuaikan setiap butiran kecil laman web, keranjang belanja dan pengalaman pembayaran.
 • Pilihan untuk menyenaraikan jumlah barang yang tidak terhad untuk dijual melalui inventori.
 • Kod kupon dan tawaran istimewa atau potongan untuk pelanggan, yang boleh anda tambahkan hanya dengan beberapa klik.
 • Pelan percuma atau rancangan berbayar bergantung pada apa yang anda cari.

Kelebihan:

 • Aliran Web memberi anda kebebasan reka bentuk yang lengkap, ini adalah platform e-dagang yang dapat disesuaikan sepenuhnya.
 • Platform penjualan untuk Webflow mudah digunakan.
 • Integrasi mudah dan lancar, sama ada anda tahu HTML atau tidak – dan sama ada anda terbiasa berniaga menjual platform atau tidak.
 • Aliran Web menyokong lebih banyak jalan pembayaran daripada bentuk platform penjualan lain.

Keburukan:

 • Aliran Web dibina terutamanya untuk pereka web melancarkan laman web, keupayaan e-dagang ditambahkan di kemudian hari.
 • Anda lebih baik mencari pilihan sendiri daripada bergantung pada sokongan pelanggan atau talian bantuan Webflow untuk membantu anda.
 • Aliran Web mempunyai kekurangan ciri yang serius untuk wang yang anda bayar semasa anda beralih ke pilihan berbayar mereka.
 • Sekarang anda hanya boleh menggunakan Stripe atau PayPal sebagai penyedia pembayaran anda, dan tidak ada POS.

Mengapa menggunakan Webflow dan bukannya WooCommerce?

Semasa membandingkan Aliran Web dengan WooCommerce, anda mungkin membandingkan keduanya sebagai pengguna WooCommerce semasa. Percubaan mudah lima minit perisian e-dagang Webflow untuk mengujinya cukup untuk memberitahu anda mengapa Webflow lebih baik dan lebih mudah digunakan.

Soalan Lazim

Apa kelebihan WooCommerce?

WooCommerce adalah plugin WordPress yang percuma, sumber terbuka dan boleh diperluas. WooCommerce dapat diperluas dan disesuaikan, yang bermaksud kod dan kandungan dapat diubah agar sesuai, mengubah dan menyesuaikan laman web e-niaga anda sepenuhnya.

Apa keburukan WooCommerce?

Sekiranya anda sukar menggunakan WordPress, WooCommerce bukanlah platform e-dagang yang terbaik untuk anda. Kerana dengan WooCommerce anda menguruskan backend dan kod, yang bermaksud anda mengurus web hosting, tema WordPress, dan plugin.

Apa alternatif WooCommerce terbaik?

Alternatif terbaik untuk WooCommerce adalah Shopify dan Bigcommerce. (Shopify adalah alat terbaik dan paling mudah digunakan untuk membina kedai dalam talian anda dengan. Bigcommerce adalah detik kedua, ditambah dengan integrasi dengan WordPress.) Alternatif percuma terbaik ialah Ecwid dan Square.

Alternatif WooCommerce Terbaik: Ringkasan

alternatif woocommerce terbaik

WooCommerce adalah platform e-dagang yang hebat, ia adalah perisian e-dagang yang paling popular di luar sana sebagai WooCommerce menguasai 26% daripada semua kedai dalam talian di seluruh Internet.

Tetapi ada alternatif WooCommerce yang bagus di luar sana. Memilih WooCommerce berbanding perisian e-dagang lain sangat bergantung kepada dua perkara; sekiranya anda sudah mempunyai laman web, atau belum melancarkan satu, dan seterusnya berapa banyak produk yang anda ingin jual.

 • Sekiranya anda belum memulakan kedai dalam talian anda, maka Shopify adalah pilihan terbaik mutlak anda. Shopify adalah platform e-dagang berasaskan web all-in-one terkemuka yang dilengkapi dengan semua ciri penting yang anda perlukan untuk melancarkan kedai dalam talian yang berjaya.
 • Sekiranya anda tidak mempunyai laman web dan hanya berhasrat untuk menjual beberapa produk dalam talian, maka Wix adalah pilihan paling bijak. Wix adalah pembangun laman web drag and drop yang mudah digunakan yang juga dilengkapi dengan keupayaan e-dagang yang hebat.
 • Sekiranya anda sudah mempunyai laman WordPress dan ingin memulakan kedai dalam talian, maka Bigcommerce adalah alternatif WooCommerce terbaik kerana ia sepenuhnya berintegrasi dengan WordPress (iaitu anda boleh menggunakan WordPress sebagai frontend, sebagai Bigcommerce sebagai backend).
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map