7 Alternatif Trello Terbaik

Trello adalah perisian pengurusan projek dan kanban yang popular dan mudah digunakan. Tetapi jika anda perlu menguruskan projek yang lebih kompleks dengan pelbagai pihak berkepentingan maka berikut adalah beberapa di luar sana.


Trello mempunyai kira-kira 50 juta pengguna berdaftar, dengan 1.1 juta pengguna aktif setiap hari. Ini menjadikan Trello sebagai salah satu perisian pengurusan projek terkemuka di luar sana.

Alternatif Trello terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: adalah perisian pengurusan projek yang paling popular di luar sana kerana kemudahannya yang mudah digunakan, intuitif dan hebat membantu pasukan menyelaras dan menguruskan projek mereka.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: adalah alat pengurusan projek yang kuat yang membolehkan perniagaan kecil dan besar merancang, menyelaras, dan mengurus kerja untuk projek-projek kompleks di mana banyak pihak berkepentingan terlibat.
 • Alternatif Trello terbaik untuk kegunaan peribadi: rancangan peribadi (100% percuma) abd dirancang khusus untuk pekerja bebas, pelajar, keluarga, dan untuk projek peribadi.

Tempat kerja masa kini dipenuhi dengan projek-projek yang perlu disiapkan tepat pada masanya dan berkesan. Pengurusan projek kini merupakan kemahiran yang semakin diperlukan pekerja. Kerumitan kebanyakan projek yang dikendalikan oleh pekerja hari ini memerlukan sumber tradisional yang luar biasa seperti buku besar, buku log, helaian excel, dll untuk mengurus atau mengesan secara berkesan.

Nasib baik, sebahagian besar pengesanan dan organisasi maklumat projek kini dapat dikendalikan oleh banyak perisian di pasaran. Trello adalah salah satu perisian terkemuka yang menyediakan alat untuk pengurusan projek dan Kanban.

Ini menyediakan alat untuk melaporkan, mengatur, merancang dan melaksanakan projek tepat pada waktunya. Penggunaan alat seperti Trello telah menjadi mustahak untuk sesiapa sahaja yang ingin mengurus dan menyampaikan projek dengan berkesan.

Trello mempunyai kira-kira 50 juta pengguna berdaftar, dengan 1.1 juta pengguna aktif setiap hari. Ini meletakkan Trello sebagai salah satu perisian pengurusan projek terkemuka di luar sana. Namun, Trello bukan satu-satunya perisian pengurusan projek yang harus digunakan. Terdapat lebih daripada selusin alat pengurusan projek lain yang menyediakan fungsi yang sama atau lebih banyak daripada Trello.

Sekiranya anda mencari alternatif Trello, baca terus untuk mengetahui lebih banyak lagi.

Apa itu Trello?

trello

Trello adalah aplikasi pembuatan senarai gaya Kanban yang dibuat oleh Fog Creek Software pada tahun 2011 dan kemudian dijual kepada Atlassian pada Januari 2017.

Ini adalah aplikasi berasaskan web tetapi juga mempunyai versi Android dan iOS. Trello boleh didapati dalam 21 bahasa termasuk Bahasa Inggeris, Finland, Perancis, Jerman, Poland, Rusia, Itali, Jepun, dll.

Trello adalah perisian produktiviti yang memungkinkan kerjasama pasukan dalam projek, pengurusan projek, dan pengurusan tugas. Dengan Trello, pengguna dapat membuat tugas dengan beberapa lajur yang merangkumi status tugas seperti Harus Dilakukan, Sedang Berlangsung dan Selesai.

Trello sangat sesuai untuk penggunaan peribadi dan kerja seperti pengurusan projek perisian, buletin sekolah, perancangan pelajaran, perakaunan, reka bentuk web, dan lain-lain. Trello dilengkapi dengan API yang kaya yang membolehkan penyatuan yang lancar dengan sistem perusahaan dan perkhidmatan integrasi berasaskan awan lain seperti IFTTT dan Zapier.

Ciri Trello

Trello adalah percuma selama-lamanya untuk penggunaan peribadi, Walau bagaimanapun pelan percuma dilengkapi dengan had yang merangkumi 10 MB setiap lampiran fail, 10 Papan pasukan, 1 daya setiap Papan, automasi mudah untuk tugas anda, perintah terhad kepada satu kad, papan, dan butang. Anda juga mendapat satu peraturan untuk setiap Lembaga. Anda, bagaimanapun, mempunyai papan peribadi tanpa had, kad tanpa had, dan Daftar tanpa had.

Pelan Kelas Perniagaan Trello berharga $ 9,99 sebulan. Pelanggan kelas perniagaannya menikmati papan peribadi tanpa had, Kad tanpa had, senarai tanpa had, lampiran fail 250 MB, sokongan keutamaan, Pemerhati, latar belakang dan pelekat tersuai. Pengguna rancangan kelas perniagaan juga mempunyai ciri-ciri pasukan dari kumpulan pasukan dan koleksi papan yang tidak terhad.

Kuasa tambahan tidak terhad dengan medan, senarai, paparan peta, dan 100+ integrasi Aplikasi tersuai. Butler automasi juga tersedia dan dilengkapi dengan lebih dari 1000 arahan arahan setiap pasukan dan lebih dari 200 setiap pengguna. Ciri pentadbir dan keselamatan merangkumi pengesahan 2 faktor, kebenaran pentadbir lanjutan, log masuk aplikasi Google, jemputan Terhad Domain, dll..

Pelan Trello Enterprise berharga $ 20.83 setiap pengguna setiap bulan untuk 100 pengguna, dengan harga menurun apabila jumlah pengguna meningkat di atas 100. Rancangan perusahaan merangkumi semua ciri kelas perniagaan dan banyak lagi. Ia mempunyai izin, organisasi, dan penguatan kuasa di seluruh organisasi.

Kebaikan dan Kekurangan Trello

Trello pastinya mempunyai beberapa ciri hebat. Pelan percuma mereka cukup untuk menangani projek peribadi dan projek lain yang tidak terlalu rumit. Kemas kini Trello adalah masa nyata dan pantas. Terdapat papan untuk setiap projek dan anda dapat melihat semua maklumat dalam satu halaman, dan dengan senang membuat masalah dan memberikannya kepada orang lain.

Walau bagaimanapun, Trello mungkin tidak mempunyai semua yang anda perlukan. Contohnya, tidak ada carta Gantt yang tersedia di Trello. Anda juga tidak dapat menulis dokumen atau wiki mengenai papan. Dan anda hanya boleh menulis penerangan ringkas. Selain itu, ada had untuk ukuran pasukan, yang mungkin tidak berfungsi untuk syarikat yang lebih besar. Oleh itu, jika Trello tidak berfungsi dengan baik, anda mungkin ingin mempertimbangkan alternatif lain.

Berikut adalah tujuh alat perisian lain yang menawarkan fungsi serupa Trello untuk pengurusan projek dan Kanban.

1. Asana

asana

Asana adalah pilihan terbaik untuk menetapkan dan mencapai matlamat anda. Anda boleh merancang dan mengatur langkah-langkah yang diperlukan oleh pasukan anda untuk mencapai tarikh akhir anda. Di Asana, anda mempunyai pilihan untuk membuat papan dengan tugas dan subtugas yang diberikan. Terdapat banyak pilihan untuk menyusun tugas ini dengan mudah, termasuk mengikut tarikh akhir masing-masing. Anda boleh mengalihkan item dari dalam proses ke penyelesaian dengan mudah. Dan Asana membenarkan bidang pilihan dan menamakan semula pilihan lajur.

tugas asana

Terdapat garis masa yang menetapkan dan melacak tanggungjawab, yang membolehkan anda berkongsi rancangan dan mengemas kini pasukan anda dengan cepat. Anda juga boleh memuat naik hamparan ke Asana untuk membuat garis masa. Mereka mempunyai kalendar yang dapat disesuaikan yang membolehkan anda melihat dan menyesuaikan tarikh dan subtugas akhir projek. Pasukan anda dapat menggunakan borang permintaan dan membuat automasi yang disesuaikan untuk mempermudah proses kerja anda dan mengelakkan kesalahan tambahan.

Asana memberi anda lebih dari 100 integrasi dan membolehkan anda memisahkan projek ke dalam portfolio yang berbeza. Selain itu, anda dapat melihat bebanan kerja yang berbeza untuk ahli pasukan untuk memastikan tidak ada yang berlebihan.

Kebaikan dan keburukan Asana

Kelebihan unik untuk Asana adalah mereka mempunyai pilihan hamparan yang boleh dimuat naik dan pilihan untuk mengimbangi beban kerja pasukan anda. Kekurangan untuk Asana adalah bahawa pandangan berada pada platform yang berasingan jika anda mahukan nuansa yang lebih berkaitan untuk pasukan anda.

Mengapa Asana lebih baik daripada Trello

Asana mempunyai kalendar yang dapat disesuaikan dan kemampuan untuk dengan mudah memberikan tugas dan tindak lanjut setelah selesai. Trello mempunyai tugas kumpulan tetapi tidak mempunyai banyak pilihan untuk berkomunikasi sebagai satu pasukan. Perisian pengurusan tugas / projek Trello adalah berasaskan kad, Asana juga menggunakan kad tetapi banyak ciri tambahan menjadikannya lebih serba boleh, dan hebat.

2. Isnin.com

isnin.com

Monday.com menawarkan pelbagai pilihan tontonan. Ini termasuk paparan Kanban, garis masa, kalendar, peta, dan carta. Ia merangkumi penyimpanan sehingga 50GB dengan lebih daripada 150 automasi yang berbeza untuk melancarkan aliran kerja anda. Bersama dengan pilihan aplikasi dan integrasi e-mel, Monday.com merangkumi banyak langkah keselamatan dan sokongan.

Papan pemuka program ini membolehkan anda memilih jenis lajur yang berbeza dengan bentuk yang tersemat dan tanda unik. Anda boleh berkongsi papan atau mempunyai tetapan papan persendirian. Tetapi salah satu pilihan paling menarik yang ditawarkan Monday.com adalah log aktiviti.

Kebaikan dan keburukan Monday.com

Kelebihannya ialah Monday.com menawarkan banyak simpanan dan cara untuk mengesan aktiviti dan maklumat setiap ahli pasukan dengan borang yang disertakan. Kekurangannya ialah banyak fungsi ini memerlukan rancangan yang paling mahal, jadi anda mungkin perlu melakukan lebih banyak peningkatan untuk mendapatkan ciri yang anda mahukan.

Mengapa Monday.com lebih baik daripada Trello

Tidak seperti Trello, Monday.com memberi anda penyesuaian lajur dan pandangan untuk papan pemuka anda. Anda boleh berkongsi keseluruhan papan dengan pasukan anda, dan bukannya arkib kad mereka.

3. Wrike

wrike

Wrike adalah pilihan yang sangat baik untuk projek yang merangkumi aset digital. Ciri tambahan mereka merangkumi pilihan untuk mengesan dan mengurus sumber digital anda. Anda boleh mengedit, menyemak dan menerbitkannya.

Perisian itu sendiri merangkumi satu platform tunggal untuk membantu ahli pasukan anda sentiasa berhubung. Anda juga dapat melihat secara langsung bagaimana projek-projek tersebut berjalan. Ini dapat mengurangkan e-mel dan mesyuarat yang tidak diperlukan untuk menjimatkan masa. Wrike memang mempunyai paparan papan pemuka yang diperibadikan dan keselamatan yang kuat dengan pilihan data yang disulitkan.

papan pemuka wrike

Mereka mempunyai banyak idea templat projek dan menawarkan kalendar, carta Gantt, dan pilihan laporan dengan analisis. Wrike dapat disatukan dengan beratus-ratus aplikasi. Tetapi yang paling menggembirakan adalah penjejakan masa dan anggaran mereka. Mereka juga membolehkan anda mengawal versi dokumen yang anda kongsi.

Kebaikan dan keburukan Wrike

Kelebihannya ialah Wrike mempunyai satu platform, jadi ahli pasukan dapat terus berhubung rapat, dan mereka mempunyai penjejakan masa dan anggaran untuk kecekapan. Kekurangannya ialah ciri pengurusan aset digital adalah tambahan, dan bukannya disertakan dengan langganan Wrike utama anda.

Mengapa Wrike lebih baik daripada Trello

Wrike menyertakan paparan langsung projek anda supaya pengurusan pasukan anda dapat jawapan dan kemas kini dalam masa nyata. Trello, sebaliknya, lebih bergantung pada perkongsian fail.

4. Basecamp

kem

Basecamp adalah mengenai daftar masuk dengan pasukan dan pengurusan anda. Ini termasuk senarai dan jadual yang harus dilakukan, bersama dengan subproyek untuk memastikan diri anda lebih teratur. Anda boleh mengawasi semua perkara sepanjang garis masa projek, memberikan anggota pasukan kepada perkara yang perlu diselesaikan.

Untuk memastikan semua orang tetap terhubung, Basecamp menawarkan papan pesanan dan ciri sembang kumpulan. Ini juga termasuk mengatur daftar masuk secara automatik dengan pengurus anda. Dengan cara itu, anda dapat terus berhubungan, sambil merasa seperti anda mempunyai kebebasan untuk berfungsi dan melakukan. Basecamp bahkan mempunyai pandangan pandangan pengurusan yang berbeza berbanding pandangan ahli pasukan.

Perisian ini merangkumi keupayaan penyimpanan fail dan menawarkan paparan Hill Chart. Ini juga membolehkan anda mengatur waktu yang tersedia dengan mudah, jadi anda tidak terganggu sepanjang waktu.

Kebaikan dan keburukan Basecamp

Kelebihan Basecamp adalah bahawa pengurusan dapat dengan mudah memberikan tugas dan daftar masuk secara konsisten dan automatik dengan ahli pasukan. Kekurangan Basecamp ialah mereka tidak mempunyai banyak ciri yang dapat disesuaikan seperti beberapa program lain.

Mengapa Basecamp lebih baik daripada Trello

Basecamp merangkumi carta Bukit, bukannya carta Gantt. Basecamp mendakwa bahawa paparan carta Bukit sebenarnya lebih baik kerana ia adalah gambaran yang lebih jelas mengenai kemajuan projek anda. Daripada melihat beberapa tugas yang tinggal, anda dapat memahami di mana perkara-perkara mungkin menyekat.

5. ZenHub

zenhub

Sekiranya anda peminat GitHub, maka anda akan menyukai ZenHub. Ia menampilkan banyak kerjasama GitHub. Anda boleh membuat peta jalan untuk projek anda, yang pada dasarnya adalah garis masa yang dapat dilihat oleh semua orang dalam pasukan anda. Dalam paparan tersebut, anda dapat menyesuaikan tugas agar sesuai dengan keutamaan anda, bersama dengan pilihan label dan kemampuan menyaring. Anda juga boleh menetapkan tonggak untuk mengesan kemajuan projek anda.

ZenHub menyediakan ruang kerja maya yang lebih terhubung di mana anda boleh menetapkan ahli pasukan yang berbeza untuk tugas anda. Program ini adalah pilihan yang sangat baik jika anda menguruskan produk dan inventori. ZenHub akan mengesan projek anda dan membantu anda mengawasi gangguan belakang dan menangani masalah sebelum ia berlaku. Anda juga dapat mengesan tren atau masalah langkah yang tepat untuk pengeluaran produk anda.

Kebaikan dan keburukan ZenHub

Kelebihan ZenHub ialah mereka membenarkan anda melakukan lebih banyak pengurusan pengeluaran produk, membantu anda meningkatkan produktiviti dan mencegah kesilapan. Kekurangan ZenHub adalah bahawa mereka tidak mempunyai ciri tambahan untuk penjadualan seperti paparan kalendar atau analisis laporan.

Mengapa ZenHub lebih baik daripada Trello

Walaupun Trello menggunakan kad untuk mengesan nota dan tugas, ZenHub membuat peta jalan penuh untuk anda melihat garis masa produk anda dan memenuhi matlamat anda.

6. MeisterTask

Tugas Meister

MeisterTask mungkin merupakan salah satu pilihan yang paling disesuaikan untuk membantu pasukan anda menikmati masa bekerja dan meningkatkan kecekapan mereka. Ia merangkumi ikon dan latar belakang khusus untuk ruang kerja maya anda.

Program ini mempunyai banyak pilihan automasi dan membolehkan anda menyambungkan tugas yang berbeza, sehingga anda dapat melihat bagaimana pengaruhnya dengan mudah. Anda boleh membuat jumlah tugas dan subtugas yang tidak terhad, dan MeisterTask memberi anda pilihan untuk mengesan masa yang anda habiskan. Sekiranya anda mempunyai perkara yang anda lakukan berulang kali, program ini membolehkan anda membuat tugas berulang dengan bidang tersuai. Ini dapat membantu anda mengelakkan kesilapan dan membuat kerja anda bergerak di halaman yang lebih pantas.

MeisterTask memberi anda pilihan perkongsian hebat antara kumpulan atau dalam projek. Ini juga membolehkan anda mempunyai banyak pentadbir untuk pasukan dan kumpulan anda. Ciri hebat lain ialah ia merangkumi banyak laporan untuk anda analisis dan lacak. Ini termasuk statistik projek anda dan laporan pematuhan. Anda juga boleh mengeksport data. Satu ciri uniknya ialah MeisterTask mempunyai penyelesaian untuk mengintegrasikan dengan perisian pengurusan lain, termasuk Trello.

Kebaikan dan keburukan MeisterTask

Kelebihan MeisterTask ialah mereka memberi anda pilihan penjejakan masa dan automasi untuk kecekapan. Kekurangan MeisterTask adalah bahawa banyak ciri penyesuaian mereka lebih untuk penampilan daripada penyelesaian kerja.

Mengapa MeisterTask lebih baik daripada Trello

MeisterTask sebenarnya boleh berintegrasi dengan Trello, yang membolehkan anda menarik maklumat anda dari platform mereka sehingga anda dapat menggunakan semua ciri tambahan perisian ini.

7. KlikUp

klik

Penarikan utama untuk ClickUp adalah pilihan pengurusan untuk pasukan anda. Mereka menawarkan beberapa pandangan berbeza untuk anda pilih untuk menjadikan ruang kerja maya anda sesuai untuk anda. Anda boleh melihat senarai, kotak, papan, kalendar, fail, atau bentuk. Anda juga boleh memilih paparan Gantt.

Bergantung pada matlamat pasukan anda, anda juga dapat memilih kerumitan pandangan anda, bersama dengan pilihan penapis. Semasa anda menguruskan pasukan anda, ini membolehkan anda melihat profil yang berbeza dan membuat dan menyunting tugas untuk mereka dengan mudah. Tugas-tugas tersebut kemudian muncul di dulang tugas mereka, sehingga cepat beralih antara mereka.

ClickUp merangkumi ciri notepad dan penyimpanan awan. Apabila anda meninggalkan komen pada dokumen pasukan, anda sebenarnya dapat menetapkan tindakan atau peranan dalam komen anda, dan ada pilihan sembang langsung juga.

Kebaikan dan keburukan ClickUp

Kelebihan ClickUp adalah anda dapat menyesuaikan dengan tujuan anda, termasuk menyunting projek dan beralih antara tugas. Kekurangan ClickUp adalah mungkin sukar untuk tidak menggandakan tugas, kerana anda dapat menetapkannya di banyak tempat.

Mengapa ClickUp lebih baik daripada Trello

ClickUp mempunyai lebih banyak pilihan organisasi daripada Trello, terutama mengenai senarai dan pandangan mereka. Mereka mempunyai lebih banyak pilihan khusus, bersama dengan fitur pelaporan yang lebih baik seperti spreadsheet, file, dan penjejakan waktu.

Alternatif Trello Terbaik: Ringkasan

alternatif trello

Sekiranya anda mencari perisian pengurusan projek yang mudah, intuitif, mudah digunakan, maka Trello adalah pilihan yang baik, tetapi jika anda mahukan alternatif yang lebih hebat daripada Trello maka Asana adalah pilihan yang tidak perlu.

Walaupun Trello adalah alat gaya Kanban yang mudah digunakan dan menarik secara visual dan sesuai untuk pasukan yang lebih kecil, tetapi untuk projek-projek kompleks yang lebih besar di mana lebih banyak pihak berkepentingan terlibat, terutama ketika menyerahkan tugas dan menguruskan beberapa projek, maka Asana dan perisiannya yang canggih dan hebat adalah pilihan yang jelas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map