7 Alternatif LastPass Terbaik

Kata laluan yang lemah adalah salah satu sebab utama mengapa akaun dalam talian digodam. Sebab seterusnya dalam senarai adalah menggunakan kata laluan yang sama untuk beberapa laman web atau semua akaun anda. LastPass adalah pengurus kata laluan yang sangat baik tetapi ada yang sangat baik di luar sana.


Di sinilah pengurus kata laluan seperti LastPass masuk. Mereka bukan sahaja membantu anda menghasilkan kata laluan yang lebih kuat, tetapi mereka juga mengingatnya untuk anda.

Alternatif LastPass terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik:. Ini adalah pengurus kata laluan kegemaran saya kerana antara muka pengguna yang bersih dan sederhana, keselamatan DAN dilengkapi dengan pemantauan VPN dan Dark Web percuma.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan:. Naib juara adalah 1Password berkat kemudahan penggunaan, ciri dan keselamatannya yang sangat baik.
 • Alternatif percuma terbaik untuk LastPass: adalah pengurus kata laluan percuma terbaik di pasaran, ia dilengkapi dengan ciri-ciri tetapi bukan yang paling mudah digunakan dan antara muka terasa ketinggalan zaman.

Apa itu LastPass (dan bagaimana ia berfungsi)

alternatif jalan terakhir terbaik

LastPass adalah alat mudah yang menguruskan kata laluan anda dan meningkatkan keselamatan semua akaun dalam talian anda. LastPass menyimpan semua kata laluan anda dalam akaun LastPass anda di sebalik kata laluan induk. Menggunakan alat pengurusan kata laluan seperti LastPass dapat 10x keselamatan dalam talian anda. Daripada menggunakan kata laluan lemah yang sama di semua laman web, anda boleh menggunakan LastPass untuk menghasilkan dan menyimpan kata laluan yang kuat untuk semua laman web yang anda gunakan.

Dan kerana LastPass mengendalikan bahagian kata laluan ingat untuk anda, anda tidak perlu memilih kata laluan yang lemah atau mudah diingat. LastPass lebih daripada sekadar pengurus kata laluan. Ia tidak hanya menyimpan kata laluan, tetapi juga maklumat penting lain seperti butiran kad kredit anda, butiran akaun bank anda, dan juga butiran pentadbiran pelayan (jika anda menyukai perkara semacam itu).

Lebih-lebih lagi, ia boleh simpan maklumat peribadi seperti nama, alamat, nombor telefon, dll. Maklumat ini akan diisi dalam penyemak imbas dengan hanya satu klik dan bukannya memasukkan semuanya sendiri. Anda boleh mengakses maklumat ini di mana-mana peranti yang anda pasangkan LastPass. LastPass menawarkan aplikasi untuk semua peranti dan sambungan untuk hampir semua penyemak imbas.

Ciri dan rancangan LastPass

Walaupun LastPass menawarkan puluhan ciri keselamatan, antara muka pengguna untuk menguruskan semua kata laluan dan maklumat peribadi anda semudah yang mungkin. Selain daripada menyimpan dan mengingat semua kata laluan anda untuk anda, ia juga menawarkan ciri keselamatan seperti kebiasaan Pengesahan Dua Faktor sistem yang boleh anda gunakan untuk aplikasi yang mungkin anda mahu selamatkan seperti aplikasi berkaitan perbankan.

rancangan jalan terakhir

Setelah anda mengaktifkan 2FA (Pengesahan Dua Faktor), aplikasi yang anda aktifkan akan meminta kata laluan sekali sahaja yang boleh anda akses dari LastPass. Tetapi itu bukan semua yang ditawarkan LastPass. Ia juga dilengkapi dengan ciri mudah yang membolehkan anda berkongsi kata laluan anda dengan mudah dan selamat dengan orang lain (jika dan bila anda perlu). 

Kebaikan dan keburukan LastPass

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin mahu menggunakan LastPass untuk menguruskan kata laluan anda. Yang pertama adalah kesederhanaan dan kebolehcapaian. Belajar menggunakan LastPass memakan masa kurang dari satu atau dua minit.

Dan ia menawarkan aplikasi untuk semua peranti dan platform termasuk Android, iOS, Mac, Pelanjutan Penyemak Imbas dan Web. Ke mana sahaja anda pergi, apa sahaja peranti yang anda gunakan, anda boleh mengakses semua kata laluan anda dengan mudah hanya dengan beberapa klik atau ketukan. Sebab lain mengapa orang menyukai LastPass adalah kerana ia dapat memenuhi semua kelayakan pengguna anda untuk anda hanya dengan satu klik pada semua peranti yang tersedia di.

Daripada perlu mencari, kemudian salin dan tampal kata laluan anda setiap kali anda ingin masuk ke laman web, LastPass melakukannya untuk anda hanya dengan satu atau dua klik. Anda juga boleh mengaktifkan Isi Auto atau Log Masuk Automatik ciri untuk laman web kegemaran anda. Walaupun ada banyak sebab mengapa orang menyukai LastPass, ada beberapa sebab mengapa anda mungkin mempertimbangkan aplikasi pengurus kata laluan yang lain.

Salah satu sebabnya adalah bahawa aplikasi desktop, seperti yang dilaporkan oleh beberapa pengguna, sedikit buggy dan hanya tersedia untuk Mac dan bukan Windows. Lebih-lebih lagi, versi percuma tidak menawarkan semua ciri perkongsian dan membataskan penggunaan Pengesah LastPass. Walaupun anda fikir LastPass adalah pilihan terbaik untuk anda, berikut adalah beberapa alternatif yang harus anda pertimbangkan sebelum melakukan semuanya dengan pengurus kata laluan:

Alternatif LastPass terbaik sekarang

1. Dashlane

pengurus kata laluan dashlane

 • Dashlane adalah alternatif terbaik untuk LastPass
 • Pelan percuma dan premium dari $ 3.33 sebulan
 • Laman web: https://dashlane.com/

Dashlane adalah salah satu pengurus kata laluan yang paling popular di pasaran. Ia menawarkan antara muka pengguna yang bersih dan sederhana untuk menyimpan dan mengurus semua kata laluan anda. Ia menawarkan aplikasi untuk semua peranti dan platform termasuk Windows, Mac, iOS, dan Android.

Bahagian terbaik mengenai Dashlane adalah rancangan premiumnya dilengkapi dengan VPN percuma dan Pemantauan Web Gelap. Sekiranya laman web diretas, kata laluan yang dicuri biasanya dijual di Dark Web. Pemantauan Web Gelap memantau akaun pengguna anda terhadap senarai laman web yang diretas dan memberi amaran sekiranya terdapat nama pengguna anda dalam senarai ini. Ini memberi anda peluang untuk menukar kata laluan sebelum seseorang menyalahgunakan akaun anda.

Dashlane merancang:
walaupun rancangan percuma menawarkan puluhan ciri luar biasa dan cukup untuk kebanyakan pengguna, hanya membolehkan anda melakukannya simpan 50 kata laluan dan hanya boleh digunakan pada satu peranti. Versi premium Dashlane, sebaliknya, membenarkan kata laluan dan peranti tanpa had. Ia juga menawarkan pemantauan web gelap dan perkhidmatan VPN yang disertakan secara percuma.

Mengapa Dashlane adalah alternatif yang baik untuk LastPass:
Dashlane tersedia pada lebih banyak peranti dan platform daripada LastPass dan rancangan premium dilengkapi dengan perkhidmatan VPN.

2. 1 Kata Laluan

1 Kata Laluan

 • Pengurus kata laluan yang paling senang digunakan di pasaran
 • Pelan percuma dan premium dari $ 2.99 sebulan
 • Laman web: https://1password.com/

1Password disarankan oleh puluhan penerbitan seperti Fast Company, The Wirecutter, Wired, dan TrustPilot. Ia adalah salah satu aplikasi pengurus kata laluan paling senang digunakan di pasaran. Antaramuka minimum dan tidak membanjiri anda dengan seribu pilihan.

Aplikasi ini menawarkan puluhan ciri untuk membantu anda memastikan semua akaun dalam talian anda selamat dan terjamin seperti memantau log masuk dan laman web yang disusupi yang menyokong 2FA. Ia menawarkan aplikasi mandiri untuk Mac, iOS, Windows, Android, Linux, dan OS Chrome. 

Rancangan kata laluan 1:
The versi percuma mengehadkan pengguna hanya untuk satu peranti. Tetapi versi premium membolehkan anda menyimpan kata laluan dan item tanpa had. Ia juga menawarkan penyimpanan dokumen sehingga 1GB.

Mengapa 1Password adalah alternatif yang baik untuk LastPass:
1Password menawarkan antara muka yang lebih sederhana daripada kebanyakan aplikasi pengurus kata laluan yang lain.

3. Kata Laluan Melekit

Kata Laluan Lekap

 • Pengurus kata laluan percuma selama-lamanya
 • Pelan percuma dan premium dari $ 29.99 setahun
 • Laman web: https://www.stickypassword.com/

Kata Laluan Melekit salah satu pengurus kata laluan percuma terbaik di pasaran. Versi percuma membolehkan anda menyimpan seberapa banyak kata laluan dan dokumen yang anda mahukan di semua peranti anda. Aplikasi ini dilengkapi dengan aplikasi untuk semua peranti dan platform termasuk, Mac, iOS, Android, dan Windows. Ia membolehkan anda menyimpan kata laluan, nota, dan dokumen tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan Pengesahan 2 Faktor.

Versi percuma Sticky Password lebih seperti aplikasi pengurusan kata laluan tempatan yang menyimpan kata laluan pada peranti anda. Tidak seperti pengurus kata laluan lain mengenai hal ini, versi Kata Kunci Lekapan tidak menawarkan penyegerakan antara semua peranti anda. Anda kata laluan hanya disimpan pada peranti di mana anda membuatnya. Bahagian terbaik mengenai penggunaan versi premium aplikasi ini ialah mereka menyumbangkan sebahagian daripada pembayaran anda untuk menyelamatkan manatees yang terancam punah (ya, Manatees!).

Pelan Kata Laluan Melekit:
walaupun versi percuma menawarkan seberapa banyak ciri keselamatan seperti versi premium, versi percuma tidak menawarkan penyegerakan awan dan dengan itu kata laluan anda tidak akan diselaraskan antara semua peranti anda. Pelan premium menyegerakkan semua kata laluan dan dokumen anda di semua peranti anda dan menyandarkannya di awan.

Mengapa Sticky Password adalah alternatif yang baik untuk LastPass:
Kata Laluan Lekap tidak mengehadkan penggunaan pengesahan Dua kata laluan anda walaupun pada pelan percuma, tidak seperti LastPass.

4. Jalan masuk

Jalan masuk

 • Pengurus kata laluan luar talian terbaik
 • Pelan percuma dan premium dari $ 11.99 (satu kali kos)
 • Laman web: https://enpass.io/

Jalan masuk menawarkan reka bentuk antara muka yang cantik yang memudahkan anda menguruskan semua kata laluan anda. Aplikasinya tersedia di Android, iOS, Mac, Linux, dan Windows. Versi percuma menawarkan hampir sama banyak ciri seperti versi premium aplikasi ini.

Satu-satunya batasan adalah anda boleh hanya menyimpan 20 kata laluan pada versi percuma dan tidak dapat membuat beberapa peti besi untuk memisahkan data. Memasuki versi premium aplikasi ini membolehkan menyimpan kata laluan tanpa had dan membolehkan membuat peti besi berbeza berdasarkan kes penggunaan seperti Kerja, Keluarga, dll..

Melampirkan rancangan:
Versi percuma aplikasi ini hanya membenarkan menyimpan 20 kata laluan. Bahagian terbaik mengenai aplikasi ini ialah versi premium tersedia dengan bayaran sekali sahaja. Walaupun anda harus membeli aplikasi untuk setiap platform yang ingin anda gunakan, anda boleh menyimpannya seumur hidup dengan hanya $ 11,99 per platform.

Mengapa Enpass adalah alternatif yang baik untuk LastPass:
Enpass jauh lebih murah daripada LastPass. Untuk harga langganan tahunan LastPass, anda boleh mendapatkan Enpass seumur hidup.

5. RoboForm

RoboForm

 • Pengurus kata laluan freemium terbaik
 • Pelan percuma dan premium dari $ 1.99 sebulan
 • Laman web: https://roboform.com/

RoboForm adalah pengurus kata laluan percuma yang tersedia untuk semua peranti dan platform termasuk iOS, Android, Mac, dan Windows. Ia juga tersedia sebagai pelanjutan penyemak imbas untuk semua penyemak imbas termasuk Firefox, Chrome, Opera, dan Safari. Pengguna antara muka serupa dengan LastPass dan senang digunakan.

RoboForm merancang:
The versi percuma aplikasi ini membolehkan anda menyimpan kata laluan tanpa had pada semua peranti anda tetapi tidak menawarkan sandaran awan atau penyegerakan awan antara peranti anda. Versi premium menawarkan semua ini dan ciri perkongsian selamat.

Mengapa RoboForm adalah alternatif yang baik untuk LastPass:
RoboForm tersedia untuk lebih banyak platform dan peranti daripada LastPass.

6. Penjaga

Keselamatan Penjaga

 • Pengurus kata laluan berfokus keselamatan terbaik di kelas
 • Pelan percuma dan premium dari $ 2.49 sebulan
 • Laman web: https://keepersecurity.com/

Penjaga adalah pengurus kata laluan yang selamat dipasarkan ke arah perniagaan. Tidak seperti aplikasi lain dalam senarai ini, Keeper direka untuk perniagaan dan pasukan, dan dengan itu menawarkan puluhan ciri dan faedah keselamatan. Ini adalah salah satu aplikasi pengurus kata laluan dengan penilaian tertinggi di hampir semua platform termasuk Google Play, G2Crowd, Apple Store, GetApp, dan Trustpilot. Ia dilengkapi dengan aplikasi untuk semua peranti termasuk Android, iOS, Mac, dan Windows.

Pelan penjaga:
The versi percuma hanya boleh digunakan pada satu peranti. Versi premium membolehkan penyegerakan antara peranti tanpa had dan menawarkan puluhan ciri keselamatan.

Mengapa Keeper adalah alternatif yang baik untuk LastPass:
Keeper direka untuk perniagaan dan pasukan yang ingin menyimpan data mereka seaman mungkin. Keeper menawarkan keselamatan yang lebih baik daripada LastPass dan dibuat untuk pasukan.

7. Bitwarden

Bitwarden

 • Pengurus kata laluan sumber terbuka dan percuma terbaik
 • Pelan percuma dan premium dari $ 1 sebulan
 • Laman web: https://bitwarden.com/

Bitwarden adalah percuma pengurus kata laluan sumber terbuka. Ia menawarkan aplikasi untuk semua platform termasuk Windows, Mac, Linux, Android, dan iOS. Ia juga dilengkapi dengan pelanjutan penyemak imbas untuk semua penyemak imbas moden. Lebih-lebih lagi, jika anda mahir teknologi atau pembangun web, anda bahkan boleh mengakses Bitwarden dari a antara muka baris arahan. Bahagian terbaik mengenai Bitwarden adalah bahawa, jika anda mahu, anda boleh menyiapkannya di pelayan peribadi anda sendiri secara percuma.

Bitwarden merancang:
Bitwarden adalah percuma sepenuhnya dan menawarkan semua ciri yang anda perlukan. Versi percuma membolehkan anda menyimpan dan menyegerakkan kata laluan tanpa had di semua peranti tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan Pengesahan 2-Faktor. Versi premium aplikasi ini menawarkan beberapa ciri keselamatan lanjutan dan 1GB dalam penyimpanan fail yang disulitkan.

Mengapa Bitwarden adalah alternatif yang baik untuk LastPass:
Bitwarden menawarkan secara percuma semua ciri yang dikenakan oleh LastPass.

Alternatif LastPass: Ringkasan

Walaupun LastPass hebat dan menawarkan beratus-ratus ciri keselamatan, itu bukan yang terbaik untuk semua orang.

Sekiranya anda tidak dapat memilih mana dari alternatif LastPass ini, saya cadangkan anda menggunakan Dashlane. Ia dilengkapi dengan semua ciri yang anda perlukan dan sedikit lebih mudah digunakan daripada LastPass.

Bahagian terbaik mengenai Dashlane ialah versi premiumnya menawarkan perkhidmatan VPN percuma untuk membantu mendapatkan pengalaman melayari anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map