7 Alternatif Hootsuite Terbaik

Sekiranya anda ingin mengembangkan kehadiran media sosial anda sebagai perniagaan atau pengaruh, anda perlu membuat dan menghantar banyak kandungan. Di sinilah alat pengurusan media sosial suka Hootsuite masuk. Tetapi ada yang hebat di luar sana.


Apa sahaja platform yang ingin anda kembangkan, bahagian yang paling penting ialah memuatkan kandungan baru secara berkala untuk memastikan pengikut anda terus terlibat. Walaupun membuat kandungan adalah sesuatu yang tidak dapat anda automatikkan, anda boleh mengautomasikannya dengan mudah di media sosial dengan alat seperti Hootsuite.

Alternatif Hootsuite terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: adalah alat pengurusan media sosial all-in-one terbaik di luar pendapat saya, untuk menjadualkan dan menguruskan kandungan untuk semua akaun media sosial anda.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: jangan datang dengan rancangan percuma tetapi mempunyai rancangan premium yang lebih murah yang menghubungkan hingga lima akaun media sosial. Saya juga menyukai keupayaan penyusunan kandungan SocialPilot.
 • Alternatif percuma terbaik untuk Hootsuite: adalah laman web pengurusan media sosial percuma terbaik seperti Hootsuite di luar sana, rancangan percuma ini membolehkan anda menyambungkan hingga tiga, gabungan mana-mana, Facebook, Instagram, Twitter dan LinkedIn.

Apa itu Hootsuite?

alternatif hootsuite terbaik

Hootsuite membolehkan anda menguruskan semua profil media sosial anda dari satu papan pemuka. Tetapi itu bukan bahagian terbaik. The bahagian terbaik mengenai penggunaan Hootsuite ialah ia membolehkan anda buat kalendar promosi kandungan.

Daripada membuat dan menyiarkan kandungan baru setiap hari, anda membuat banyak kandungan terlebih dahulu dan automatikkan pengeposan dengan Hootsuite.

Menjadualkan catatan media sosial hanya satu bahagian dari apa yang ditawarkan oleh Hootsuite. Ia juga membolehkan anda automatikkan penyiaran semula untuk kandungan. Tanpa alat seperti Hootsuite, anda tidak tahu bagaimana prestasi siaran media sosial anda.
Hootsuite menyediakan papan pemuka di mana anda dapat memeriksa prestasi kandungan anda di platform media sosial seperti Facebook, Twitter, Pinterest, dan Instagram.

Ciri dan rancangan Hootsuite

Hootsuite lebih daripada sekadar alat penjadualan pos media sosial. Ia membolehkan anda menguruskan semua profil media sosial anda dari satu papan pemuka dan menawarkan pandangan luar biasa mengenai prestasi perniagaan anda di media sosial.

rancangan hootsuite

Hootsuite membolehkan menguruskan lebih 35 rangkaian sosial termasuk Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn, Pinterest, dan banyak lagi. Ini membolehkan anda menjadualkan catatan tanpa had di semua platform ini. Ia juga menawarkan alat penyusunan kandungan untuk membantu anda membuat lebih banyak kandungan dalam masa yang lebih sedikit.

Pelan permulaan Hootsuite membolehkan anda menguruskan sehingga 10 profil media sosial. Pelan permulaan ditawarkan di $ 29 sebulan apabila dibayar setiap tahun.

Kebaikan dan keburukan Hootsuite

Hootsuite boleh membantu anda automatikkan pengurusan media sosial anda dan menjimatkan berjam-jam setiap bulan yang dapat anda habiskan untuk membuat lebih banyak kandungan. Ia juga menawarkan analisis untuk semua akaun media sosial anda yang dapat memberi anda pandangan tentang bagaimana prestasi siaran media sosial anda dan di mana anda dapat melakukannya dengan lebih baik.

Sekiranya anda menjalankan perniagaan, Hootsuite dapat menjimatkan banyak masalah dan menjadikan pemasaran kandungan menjadi lebih berkesan untuk anda dengan membenarkan anda merancang promosi kandungan anda.
Hootsuite menawarkan beratus-ratus ciri dan boleh menjadi peningkatan drastik dalam bagaimana anda mengurus kehadiran media sosial anda.

Tetapi pada masa yang sama, ia boleh sedikit mahal jika anda baru bermula. Ia dibuat untuk perniagaan dan bukan individu atau pemengaruh yang baru bermula.

Alternatif Hootsuite Terbaik pada tahun 2020

Apa pun alasan anda, berikut adalah beberapa alternatif Hootsuite terbaik anda boleh dapatkan di Internet:

1. Boleh dihantar

boleh dihantar

 • Rancangan dari $ 29 / bulan atau $ 24 / bulan, apabila ditagih setiap tahun (percubaan percuma 30 hari)
 • Laman web: https://www.sendible.com/

Boleh dihantar adalah alat pengurusan media sosial yang digunakan oleh lebih 10,000 perniagaan di seluruh dunia. Ia menyokong penjadualan catatan untuk Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, dan banyak laman media sosial lain. Ia juga menawarkan untuk menjadualkan catatan di platform blogging termasuk WordPress, Medium, Blogger, dan Tumblr.

Dengan Sendible, anda mendapat akses ke ciri seperti analitik terbina dalam untuk semua platform media sosial yang disokong dan kitar semula automatik kandungan malar hijau. Dengan Sendible, anda dapat mengautomasikan kehadiran media sosial anda dengan mudah.

Sendible membolehkan anda membuat dan mengurus kalendar promosi kandungan untuk semua platform media sosial dan blog di satu tempat. Anda boleh menjadualkan catatan dengan mudah beberapa bulan lebih awal.

Pelan yang boleh dihantar:
Sendible menawarkan percubaan percuma selama 30 hari yang boleh anda daftarkan tanpa memasukkan butiran kad kredit anda. Pada rancangan permulaan mereka, anda mendapat penjadualan tanpa had sehingga 12 perkhidmatan (akaun media sosial) hanya $ 29 sebulan.

Mengapa Sendible adalah alternatif yang baik untuk Hootsuite:
Hootsuite hanya membenarkan penyambungan sehingga 10 akaun media sosial pada pelan permulaan mereka yang berharga $ 29 sebulan; Sendible, sebaliknya, membenarkan sehingga 12 akaun media sosial.

2. AgoraPulse

agorapulse

 • Rancangan dari $ 99 / bulan atau $ 89 / bulan, apabila ditagih setiap tahun (percubaan percuma 28 hari)
 • Laman web: https://agorapulse.com/

AgoraPulse digunakan oleh lebih daripada 17,000 pemasar media sosial di seluruh dunia. Ini adalah alat pengurusan media sosial yang dibina untuk pemilik dan agensi perniagaan yang serius yang menangani puluhan pelanggan.

Ia bukan sahaja menjadikannya senang kandungan jadual untuk platform media sosial, tetapi ia juga membantu anda mengurus dan memberi respons terhadap komen melalui peti masuk ringkas yang dapat diakses oleh semua rakan sepasukan anda.

Bahagian terbaik mengenai AgoraPulse adalah bahawa ia menawarkan a CRM terbina dalam untuk membantu anda menguruskan semua pelanggan anda di platform media sosial. Anda boleh menyambung dan mengurus akaun Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, dan LinkedIn anda dengan AgoraPulse dari satu papan pemuka.

Walaupun AgoraPulse menawarkan puluhan ciri luar biasa yang dapat mengubah cara anda menguruskan media sosial, saya tidak mengesyorkan alat ini jika anda baru memulakannya kerana ia agak mahal untuk pemula.

AgoraPulse merancang:
Rancangan AgoraPulse bermula pada $ 99 sebulan dan membenarkan penyambungan sehingga 10 akaun media sosial dengan sehingga 2 akaun pengguna (untuk pengurusan).

Mengapa AgoraPulse adalah alternatif yang baik untuk Hootsuite:
AgoraPulse lebih sesuai untuk perniagaan dengan banyak pelanggan. Ia menawarkan CRM sederhana yang boleh anda gunakan untuk mengurus dan mengesan pelanggan anda di platform media sosial yang disokong.

3. Bersemangat Sosial

bercambah sosial

 • Rancangan dari $ 99 / bulan (percubaan percuma 30 hari)
 • Laman web: https://sproutsocial.com/

Bersemangat Sosial digunakan oleh beberapa pemain besar dalam pemasaran dalam talian seperti Glassdoor, Grubhub, dan Vice. Ia menawarkan cara mudah untuk mengurus kehadiran media sosial anda di pelbagai platform dan menjadualkan kandungan biasa.

Ini memberi anda alat yang anda perlukan untuk membuat dan menguruskan jadual promosi kandungan media sosial. Dengan Sprout Social, anda juga boleh pantau media sosial untuk kata kunci, profil, dan lokasi.

Ia juga memberi anda kemampuan untuk menguruskan komen dari semua profil media sosial anda dari satu kotak masuk yang boleh diakses oleh semua pasukan anda. Ini menjadikannya sangat mudah untuk bertindak balas terhadap komen dan terus mengikuti apa yang dibincangkan oleh pengikut anda.

Sama seperti AgoraPulse, Sprout Social tidak sesuai untuk pemula atau perniagaan yang baru bermula dengan pemasaran media sosial. Kos pelan permulaan Sprout Social $ 99 sebulan setiap pengguna dan hanya membenarkan menguruskan 5 profil. Tetapi Sprout Social sangat membantu jika anda mempunyai banyak pengikut di media sosial.

Rancangan Sosial Sprout:
Pelan permulaan Sprout Social membolehkan menguruskan sehingga 5 profil media sosial dan berharga $ 99 setiap pengguna sebulan.

Mengapa Sprout Social adalah alternatif yang baik untuk Hootsuite:
Sprout Social dibina untuk pasukan yang ingin menguruskan ribuan pengikut dari satu peti masuk. Sprout Social menawarkan fungsi pengurusan CRM dan pelanggan yang jauh lebih baik daripada Hootsuite.

4. Pilot Sosial

juruterbang sosial

 • Rancangan dari $ 30 / bulan atau $ 25 / bulan apabila ditagih setiap tahun (percubaan percuma 14 hari)
 • Laman web: https://socialpilot.co/

Pilot Sosial adalah alat pengurusan pemasaran media sosial all-in-one yang digunakan oleh guru pemasaran Neil Patel. Ini membolehkan anda menjadualkan catatan untuk semua platform sosial utama seperti Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, dan sejenisnya.

Ia juga membolehkan anda menjadualkan catatan secara visual menggunakan paparan kalendar. Tidak seperti alat lain dalam senarai ini, SocialPilot dibina untuk perniagaan kecil, blogger, dan mereka yang baru bermula. Pelan pemula mereka menawarkan untuk menghubungkan sehingga 25 profil, 3 akaun pengguna, dan penjadualan tanpa had dengan hanya $ 30 sebulan.

Rancangan SocialPilot:
Pelan pemula SocialPilot membolehkan mengurus dan menjadualkan catatan sehingga 25 profil dengan adil $ 30 sebulan atau $ 25 sebulan jika anda membayar setiap tahun.

Mengapa SocialPilot adalah alternatif yang baik untuk Hootsuite:
SocialPilot adalah tiga kali lebih murah daripada Hootsuite kerana membolehkan menghubungkan 25 profil media sosial dan tiga akaun pengguna dengan hanya $ 30 sebulan sedangkan Hootsuite hanya membenarkan 10 profil dan satu akaun pengguna dengan harga $ 29 sebulan.

5. eClincher

eClincher

 • Rancangan dari $ 59 / bulan dan diskaun 15% apabila ditagih setiap tahun (percubaan percuma 14 hari)
 • Laman web: https://eclincher.com/

eClincher adalah alat penjadualan media sosial yang kuat yang berfungsi dengan Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, dan platform media sosial utama yang lain. Ia dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk mengurus dan mengembangkan kehadiran media sosial anda.

Anda mendapat kalendar kandungan jadualkan catatan minggu atau bulan lebih awal. Anda juga mendapat peti masuk sosial untuk menguruskan semua komen dan perbualan dengan pelanggan dan pengikut anda di satu tempat.

Satu perkara yang saya tidak gemari mengenai alat ini ialah menghendaki anda melanggan add-on yang berharga $ 50 per bulan setiap profil jika anda mahukan ciri-ciri CRM Twitter. Beberapa alat lain dalam senarai ini menawarkannya secara percuma.

eClincher merancang:
Pelan asas eClincher membolehkan penyambungan sehingga 10 profil, dan membenarkan penjadualan jawatan tanpa had untuk adil $ 59 sebulan.

Mengapa eClincher adalah alternatif yang baik untuk Hootsuite:
eClincher adalah alat pengurusan media sosial canggih yang dibuat untuk pengguna maju. Sekiranya anda mahukan lebih banyak pandangan dan ciri canggih, eClincher adalah pilihan terbaik.

6. Penyangga

Penyangga

 • Pelan percuma (terhad) dan premium dari $ 15 / bulan (percubaan percuma 14 hari)
 • Laman web: https://buffer.com/

Penyangga adalah salah satu alat penjadualan media sosial tertua dan paling popular. Mereka telah lama wujud dan menawarkan puluhan ciri untuk dipermudahkan penjadualan media sosial dan pembuatan kandungan.

Sekiranya anda baru bermula, saya sangat mengesyorkan anda menggunakan Buffer sebagai pilihan mereka rancangan sangat berpatutan dan alat itu adalah salah satu yang paling senang dipelajari / digunakan.

Selain penjadualan media sosial, anda juga mendapat akses ke penyangga pelanjutan penyemak imbas yang membolehkan anda menjadualkan catatan di media sosial tanpa meninggalkan halaman yang anda baca.

Sebagai contoh, jika anda ingin tweet artikel menarik yang anda baca, anda boleh menjadualkan tweet hanya dengan satu klik pada ikon sambungan penyemak imbas Buffer.

Satu perkara yang saya tidak gemari mengenai Buffer ialah ia hanya membenarkan penjadualan hingga 100 siaran sekaligus pada rancangan permulaan. Sebilangan besar alat lain dalam senarai ini membolehkan menjadualkan jumlah catatan yang tidak terhad pada satu-satu masa.

Pelan penyangga:
Pelan permulaan Buffer membolehkan penjadualan hingga 100 siaran pada satu masa sehingga 8 profil media sosial dengan adil $ 15 sebulan.

Mengapa Buffer adalah alternatif yang baik untuk Hootsuite:
Sekiranya anda baru bermula, Buffer adalah alternatif yang jauh lebih baik daripada Hootsuite kerana dengan $ 15 sebulan anda boleh menjadualkan sehingga 100 siaran hingga 8 profil media sosial.

7. Laporan Sosial

Laporan Sosial

 • Rancangan dari $ 49 / bulan (percubaan percuma 30 hari)
 • Laman web: https://www.socialreport.com/

Laporan Sosial adalah alat pengurusan media sosial dan penglibatan sederhana yang beribu-ribu perniagaan di seluruh dunia. Ini membolehkan anda menjadualkan catatan untuk semua platform media sosial utama termasuk Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, dan LinkedIn.

Laporan Sosial juga memberi anda dan pasukan anda kemampuan untuk uruskan semua perbualan anda (komen dan mesej) dengan pengikut anda di satu tempat. Ia juga menawarkan puluhan metrik dan ciri analitik untuk memberi anda idea tentang bagaimana kandungan anda berprestasi di laman media sosial.

Pelan Laporan Sosial:
Kos pelan permulaan Laporan Sosial $ 49 sebulan dan membenarkan penjadualan catatan tanpa had sehingga 25 profil.

Mengapa Laporan Sosial adalah alternatif yang baik untuk Hootsuite:
Laporan Sosial menawarkan banyak ciri analisis dan pengurusan canggih yang tidak dimiliki oleh Hootsuite. Ini juga memberi anda kemampuan untuk memisahkan profil berdasarkan ruang nama Projek.

Alternatif Hootsuite: Ringkasan

Jadi laman web pesaing terbaik seperti Hootsuite?

Sekiranya anda baru memulakan dan ingin menjimatkan wang, saya cadangkan anda pergi Buffer atau SocialPilot. Penyangga membolehkan penjadualan 100 siaran hingga 8 profil dengan hanya $ 15 sebulan.

SocialPilot, sebaliknya, berharga $ 30 sebulan dan membolehkan menguruskan 25 profil dan membolehkan anda menjadualkan catatan tanpa had. Sekiranya anda kekurangan wang, maka Penyangga adalah pilihan terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map