6 Alternatif iPage Terbaik

Membangun laman web dulu memerlukan ribuan dolar dan bulan penyelidikan hingga beberapa tahun yang lalu. Tetapi sekarang, sesiapa sahaja boleh memulakan laman web atau blog dengan anggaran yang lebih kecil hanya dalam beberapa minit. Inilah koleksi saya dari alternatif iPage terbaik.


Alternatif iPage terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: telah menyediakan web hosting yang mesra pemula dan berkualiti tinggi kepada ribuan laman web perniagaan dan peribadi sejak tahun 1996.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: adalah salah satu penyedia hosting termurah di pasaran yang menawarkan hosting web yang kaya dengan ciri mesra pemula.

Walaupun membuat laman web sekarang lebih mudah daripada sebelumnya, tetapi juga semakin sukar untuk memilih hos web yang baik.

Sebilangan besar pemula yang baru bermula cenderung menggunakan iPage atau Bluehost untuk menjadi tuan rumah laman web pertama mereka. Tetapi ini bukan satu-satunya dua di luar sana dan pastinya bukan yang terbaik.

Terdapat banyak host web di luar sana yang lebih baik daripada iPage.

Apa itu iPage

iPage adalah salah satu penyedia perkhidmatan hosting web yang paling popular di Internet. Mereka telah lama wujud.

alternatif ipage terbaik

Rancangan hosting web mereka menawarkan nama domain percuma, alamat e-mel percuma, Sijil SSL percuma, dan pembina laman web percuma yang menawarkan ribuan templat percuma untuk dipilih.

Bahagian terbaik mengenai iPage adalah bahawa rancangan pengenalan mereka bermula pada hanya $ 1,99 sebulan ..

.. jika anda membayar sekurang-kurangnya 12 bulan lebih awal.

Walaupun iPage kelihatan seperti hos web yang hebat jika anda baru memulakannya (dan mungkin dalam beberapa kes), berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan:

 • Harga Pembaharuan Lebih Tinggi: Walaupun iPage menawarkan untuk menghoskan laman web anda dengan hanya $ 1.99 sebulan. Harga pembaharuan mereka selalunya jauh lebih tinggi daripada harga perkenalan mereka.
 • Tidak Cukup Ruang untuk Berkembang: Host web seperti iPage menawarkan platform yang mudah bagi pemula untuk memulakan laman web mereka.
 • Ini menjadi masalah setelah perniagaan anda mula berkembang kerana platform tidak dibina dan tidak menawarkan penyelesaian untuk perniagaan dengan trafik tinggi.

Sekiranya anda memerlukan host web hanya untuk menguji perairan, maka iPage lebih dari cukup. Tetapi jika anda ingin mengembangkan perniagaan dalam talian kepada ribuan pelanggan, anda memerlukan hos web yang boleh dipercayai yang menawarkan penyelesaian untuk perniagaan dari pelbagai saiz.

Berikut adalah beberapa alternatif iPage yang lebih baik di pasaran

1. SiteGround

tapak tapak

 • Laman web rasmi: www.siteground.com
 • Ciri hebat, pelayan yang pantas dan selamat untuk memastikan laman web anda dimuat dengan cepat.
 • Salah satu hos web yang paling popular di Internet dan pada pendapat saya adalah alternatif iPage terbaik.

Tapak Tapak adalah salah satu hos web yang paling dipercayai di web. Mereka mengehoskan lebih dari 2 juta domain di pelayan mereka yang dioptimumkan untuk kelajuan. SiteGround dipromosikan oleh beberapa blogger profesional terbesar dalam industri dan dianggap sebagai salah satu hos web terbaik untuk blogger besar dan kecil.

Walaupun SiteGround cukup terkenal di kalangan blogger, itu tidak bermakna mereka tidak bagus untuk mengadakan perniagaan dengan pertumbuhan tinggi seperti kedai dalam talian. Penawaran mereka termasuk Hosting WordPress, Shared Web Hosting, Cloud Hosting, dan WooCommerce Hosting.

teknologi kelajuan tapak web

Sama ada anda ingin memulakan blog peribadi atau menceburkan diri dalam perjalanan keusahawanan pertama anda, SiteGround mempunyai produk yang sesuai untuk anda.

Bahagian terbaik mengenai hosting laman web anda dengan SiteGround adalah bahawa pasukan sokongan mereka adalah salah satu yang terbaik di industri ini. Mereka akan menyelesaikan sebahagian besar pertanyaan anda dalam masa 10 minit dan masa menunggu selalunya kurang dari 3 minit pada sembang langsung. Anda boleh menghubungi pasukan sokongan mereka melalui E-mel, Tiket Sokongan, Sembang Langsung, dan Telefon.

Pelan hosting StartUp mereka menawarkan:

 • Storan 10 GB.
 • ~ 10,000 pelawat.
 • Sijil SSL percuma.
 • Akaun E-mel Percuma.
 • Pembina Laman Web Percuma.
 • Sokongan 24 × 7.
 • Lebar Jalur Tidak Bermeter.
 • Sandaran Harian Percuma.
 • (Ulasan SiteGround terperinci di sini)

Harga bermula hanya $ 3.95 sebulan.

Mengapa SiteGround lebih baik daripada iPage

Tidak seperti iPage SiteGround dibina dari bawah hingga ke menyokong perniagaan dari pelbagai bentuk dan saiz. Sama ada anda cuba membina blog pertama anda atau ingin membawa perniagaan luar talian anda dalam talian, SiteGround telah membuat anda dilindungi. Penyelesaian hosting web mereka akan berkembang seiring perniagaan anda berkembang dan anda sentiasa boleh bergantung pada pasukan sokongan mereka. iPage dibina untuk orang yang baru bermula dan hanya ingin menguji perairan.

2. Bluehost

bluehost

 • Laman web rasmi: www.bluehost.com
 • Ciri hebat, hosting murah dan nama domain percuma.
 • Salah satu hos web paling popular di luar sana dan pada pendapat saya adalah alternatif iPage terbaik kedua.

Bluehost adalah satu lagi hos web yang sangat popular di industri ini. Mereka memperoleh sebahagian besar reputasi mereka dari kenyataan bahawa pasukan sokongan mereka adalah salah satu yang terbaik di industri ini. Dengan Bluehost, anda tidak perlu risau laman web anda akan hilang dan tidak mengetahui mengapa ia berlaku. Pasukan sokongan mereka ramah, responsif, dan dapat dihubungi 24 × 7 melalui Live Chat, Phone, dan Email.

ujian kelajuan bluehost

Bluehost dipercayai oleh bukan sahaja blogger dan pemula tetapi juga oleh perniagaan dalam talian berskala besar. Penyelesaian hosting web mereka berkisar dari web hosting bersama hingga pelayan khusus. Platform mereka dibina untuk menangani semua jenis perniagaan tidak kira saiznya.

Semua rancangan mereka menawarkan nama domain percuma untuk tahun pertama ketika anda mendaftar dan juga menyertakan Sijil SSL percuma untuk semua domain anda.

Sekiranya anda baru memulakannya, anda boleh memasang alat dan perisian seperti WordPress dengan hanya satu klik tanpa pengetahuan pengaturcaraan. Papan pemuka Bluehost dibina dengan mempertimbangkan pemula dan dengan demikian menjadikannya sangat mudah untuk memulakan dan menjalankan laman web anda.

Inilah yang ditawarkan oleh rancangan hosting web asas mereka:

 • Nama domain percuma untuk tahun pertama.
 • Ruang Cakera SSD 50 GB.
 • Lebar jalur tidak terhad.
 • $ 100 dalam kredit iklan Google dan Bing.
 • Sijil SSL percuma.
 • Pemasang 1-Klik untuk WordPress dan perisian lain.
 • (Ulasan Bluehost terperinci di sini)

Harga bermula hanya $ 3.95 sebulan.

Mengapa Bluehost lebih baik daripada iPage

Penyelesaian hosting web Bluehost skala semasa anda membuat skala perniagaan anda. Sama ada laman web anda mendapat 10 lawatan sehari atau 10,000 lawatan sejam, Bluehost mempunyai penyelesaian yang tepat untuk anda. Mereka juga terkenal dengan pasukan sokongan mereka, iaitu salah satu yang terbaik dalam industri. Walaupun harga pengenalan iPage adalah satu atau dua dolar lebih rendah daripada Bluehost, harga pembaharuan mereka sebenarnya jauh lebih tinggi daripada Bluehost.

3. A2 Hosting

a2 hosting

 • Laman web rasmi: www.a2hosting.com
 • Hosting berpatutan yang dibina untuk kelajuan, Pelayan Turbo (sehingga 20X lebih cepat).

Hosting A2 adalah pemain yang kurang dikenali dalam industri ini tetapi merupakan antara yang paling dipercayai. Penyelesaian hosting web mereka merangkumi segala-galanya dari hosting web bersama hingga Hosting VPS dan pelayan Dedicated. Sama ada anda baru memulakan atau menjalankan perniagaan dalam talian yang berjaya, A2 Hosting mempunyai penyelesaian untuk keperluan anda.

Apabila anda mendaftar dengan A2 Hosting, mereka akan memindahkan laman web anda dari mana-mana hos web lain secara percuma. Pasukan sokongan mereka tersedia sepanjang masa dan dapat dihubungi melalui e-mel, telefon, dan tiket sokongan.

Inilah yang anda dapat pada rancangan paling asas mereka:

 • 5 Pangkalan Data MySQL.
 • Storan SSD tanpa had.
 • Lebar Jalur Tidak terhad.
 • Sijil SSL percuma.
 • Penghijrahan Laman Percuma.
 • (Ulasan Hosting A2 terperinci di sini)

Harga bermula hanya $ 2.96 sebulan.

Mengapa A2 Hosting lebih baik daripada iPage

A2 Hosting menawarkan komitmen uptime 99,99% dan tawaran mereka dengan mudah dapat ditingkatkan ketika perniagaan anda berkembang. Tidak seperti iPage, A2 Hosting menawarkan beberapa ciri canggih yang dibina untuk pemaju. Sekiranya anda memerlukan fungsi khas tambahan pada pelayan anda tanpa memecahkan bank untuk membeli pelayan khusus, anda boleh melakukannya dengan A2 Hosting.

4. Hostinger

tuan rumah

 • Laman web rasmi: www.hostinger.com
 • Hosting yang pantas dan selamat dengan harga yang sangat rendah, dari hanya $ 0.80

Hostinger telah menempa nama dalam industri dengan menyediakan penyelesaian hosting web termurah yang mungkin. Tidak seperti banyak host web lain yang menawarkan harga perkenalan yang sangat rendah dan mengenakan harga pembaharuan yang tinggi, Hostinger sebenarnya menawarkan penyelesaian hosting web yang sangat murah.

Sekiranya anda baru memulakan dan ingin menjimatkan setiap sen yang anda dapat, pergi dengan Hostinger. Mereka menawarkan rancangan web hosting termurah yang anda dapati di pasaran.

Sekarang, hanya kerana Hostinger terkenal sebagai penyedia hosting web termurah tidak bermaksud perkhidmatan hosting mereka dapat’t bersaing dengan tuan rumah lain dalam senarai ini. Hostinger menawarkan bukan sahaja hosting web yang dikongsi tetapi juga penyelesaian berskala lain seperti VPS Hosting dan Dedicated Servers.

Pasukan pakar sokongan mereka tersedia 24/7 dan dapat dihubungi melalui E-mel, Telefon, dan Tiket Sokongan.

Inilah yang anda dapat dari rancangan hosting bersama mereka:

 • 1 Laman Web.
 • Sijil SSL percuma.
 • 1-Klik Pemasang WordPress.
 • 1 Akaun E-mel.
 • Panel Kawalan cPanel.
 • Sokongan 24 × 7.
 • (Ulasan Hostinger terperinci di sini)

Harga bermula hanya $ 0.80 sebulan.

Mengapa Hostinger lebih baik daripada iPage

Tidak seperti iPage, Hostinger sebenarnya menawarkan web hosting dengan harga yang sangat murah. iPage menawarkan web hosting dengan harga perkenalan yang sangat rendah tetapi menaikkan harganya ketika anda memperbaharui.

5. Hosting InMotion

hosting inmotion

 • Laman web rasmi: www.inmotionhosting.com
 • Bertujuan untuk menganjurkan laman web perniagaan kecil dan laman WordPress.
 • InMotion menawarkan gabungan harga rendah dan inovasi teknikal yang sempurna.

Hosting InMotion terkenal kerana menyediakan perkhidmatan hosting bersama premium. Platform mereka dibina untuk pemilik perniagaan dan blogger yang serius. Sama ada anda mendapat 5 pengunjung sejam atau seribu, InMotion Hosting mempunyai penyelesaian web hosting untuk anda. Mereka menawarkan segala-galanya dari Shared Hosting hingga Dedicated Server.

Semua rancangan mereka menawarkan ruang cakera tanpa had, lebar jalur tanpa had, e-mel tanpa had, dan nama domain percuma untuk tahun pertama. Anda juga mendapat jaminan wang dikembalikan selama 90 hari. Perkhidmatan mereka mudah disatukan dengan aplikasi Google seperti Drive, Dokumen, dan Gmail.

Semua rancangan mereka menawarkan pemindahan laman web percuma dari host web lain. Sekiranya anda sudah menghoskan laman web anda dengan hos web yang lain, pasukan InMotion akan memindahkan laman web anda secara percuma tanpa waktu henti. Pasukan sokongan mereka tersedia 24 × 7 dan boleh dihubungi melalui telefon dan e-mel.

Inilah yang anda dapat dari rancangan hosting bersama paling asas mereka:

 • Nama domain percuma untuk tahun pertama.
 • 2 laman web dihoskan.
 • Ruang Cakera SSD Tanpa Had.
 • Lebar Jalur Tidak terhad.
 • Akaun E-mel Tanpa Had.
 • Alat Pemasaran Percuma.
 • Sokongan 24 × 7.
 • Sijil SSL percuma.
 • (Ulasan InMotion Hosting terperinci di sini)

Harga bermula hanya $ 6.39 sebulan.

Mengapa InMotion Hosting lebih baik daripada iPage

InMotion Hosting adalah dibina untuk blogger profesional dan pemilik perniagaan yang serius. Tidak seperti iPage, penyelesaian hosting web InMotion berkembang dengan perniagaan anda.

6. GreenGeeks

greengeeks

 • Laman web rasmi: www.greengeeks.com
 • Ciri-ciri yang kukuh dan syarikat hosting yang mudah dimulakan.
 • Daftar dengan syarikat hosting web hijau yang menyokong tenaga boleh diperbaharui.

GreenGeeks terkenal di industri kerana menyediakan perkhidmatan hosting web hijau. Mereka berhasrat untuk mengurangkan kerosakan yang dilakukan oleh ladang pelayan terhadap persekitaran. Menghoskan laman web anda dengan GreenGeeks adalah kaedah termudah untuk melindungi alam sekitar.

Semua rancangan mereka termasuk tawaran asas ruang cakera SSD tanpa had, dan lebar jalur tanpa had. Tidak seperti kebanyakan hos web, GreenGeeks membolehkan anda menjadi tuan rumah sebanyak mungkin domain dalam satu rancangan yang anda mahukan. Anda juga mendapat akaun e-mel percuma tanpa had. Mereka juga menawarkan sandaran percuma laman web anda setiap hari.

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web yang dihoskan dengan hos web lain, maka GreenGeeks akan membantu anda memindahkannya ke pelayan mereka secara percuma. Anda hanya perlu menghubungi pasukan sokongan mereka setelah mendaftar untuk rancangan hosting web.

Semua rancangan mereka menggunakan teknologi khusus yang disebut PowerCacher yang menyimpan kandungan laman web anda dan memberikan peningkatan pantas pada laman web anda (lihat ulasan GreenGeeks saya untuk maklumat lebih lanjut). Pasukan sokongan teknikal mereka tersedia 24 × 7 melalui Live Chat, Telefon, dan Tiket E-mel.

Inilah yang mereka tawarkan pada rancangan hosting web asas mereka:

 • Nama Domain Percuma Untuk Tahun Pertama.
 • Web Hosting Hijau.
 • 1 Laman Web.
 • 1-Klik Pemasang Untuk Aplikasi seperti WordPress.
 • Ruang Cakera SSD Tanpa Had.
 • Lebar Jalur Tidak terhad.
 • Akaun E-mel Percuma.
 • Panel Kawalan cPanel.
 • Pembina Laman Web Percuma.
 • Sijil Wildcard SSL percuma.

Harga bermula hanya $ 2.95 sebulan.

Mengapa GreenGeeks lebih baik daripada iPage

Tidak seperti iPage, GreenGeeks menggunakan pelayan yang baik untuk persekitaran dan menawarkan web hosting hijau. Menghoskan laman web anda dengan GreenGeeks adalah kaedah termudah untuk melakukan sesuatu untuk persekitaran. Juga, tidak seperti iPage, GreenGeeks telah membangun platform mereka untuk skalabilitas dan menawarkan perkhidmatan mulai dari hosting bersama hingga pelayan khusus – semuanya berwarna hijau.

Alternatif iPage: Ringkasan

Sekiranya anda baru bermula, iPage mungkin kelihatan seperti pilihan yang bagus. Tetapi jika anda berada dalam permainan ini untuk jarak jauh, mereka mungkin bukan pilihan terbaik. Perkhidmatan mereka dirancang untuk memudahkan semua orang memulakan perniagaan dan bukan untuk skalabiliti.

Sekiranya anda meneliti alternatif untuk iPage dan masih tidak dapat menentukan host web mana yang harus dilalui, kemudian gunakan SiteGround atau Bluehost. Mereka berdua menawarkan penyelesaian hosting web dengan skala yang berpatutan dan terkenal dengan pasukan sokongan mereka yang luar biasa.

Bluehost dan SiteGround dibina dengan mempertimbangkan pemula dan akan membantu anda membuat laman web anda dalam beberapa minit selepas mendaftar.

Sekiranya anda seorang blogger, kedua-dua hos web ini menawarkan pemasangan satu klik untuk WordPress supaya anda dapat memulakan blog dalam beberapa minit dan memulakan blog tanpa pengetahuan pengaturcaraan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map