8 Alternativa më e mirë e Dropbox

Shumica e punës sonë moderne bëhet dhe ruhet në internet. Ofruesit e ruajtjes në cloud si p.sh. Dropbox lehtëson jo vetëm kopjimin e punës sonë dhe dosjeve personale, por edhe na lehtëson bashkëpunimin me të tjerët. Mos më gaboni, Dropbox është i mirë, me të vërtetë i mirë, por ka edhe më mirë atje jashte.


Me më shumë se 500 milion përdorues në të gjithë botën Dropbox është, pa dyshim, një nga ofruesit më të njohur të ruajtjes së cloud. Por ka site konkurruese si Dropbox atje që ofrojnë siguri më të mirë, karakteristika dhe me një çmim më të përballueshëm.

Alternativa më e mirë e Dropbox në vitin 2020:

 • Më së miri në përgjithësi:. Ky është ofruesi im i preferuar i ruajtjes së cloud sepse Sync.com është i lehtë për t’u përdorur, vjen me siguri të shkëlqyeshme dhe përmban të gjitha me një çmim të përballueshëm.
 • Kontrollues, Më i miri në përgjithësi:. Runner-up është pCloud falë çmimit të tij të lirë, veçorive të sigurisë siç janë kriptimi nga klienti dhe më pëlqen shumë kostoja një herë për një abonim të përjetshëm.
 • Alternativa më e mirë falas për Dropbox: është opsioni më i mirë falas dhe me vlerë për para, unë e dua integrimin me Google Docs, Sheets dhe aplikacionet e palëve të treta, por siguria dhe sinkronizimi mund të jenë më të mirë.

Pavarësisht nëse duhet të bashkëpunoni me redaktorin tuaj në librin që po shkruani ose keni nevojë që dikush të dërgojë shpejt një dokument për rishikim te shefi juaj, këto mjete ju lejojnë ta bëni atë vetëm me disa klikime.

Edhe nëse e kryeni pjesën më të madhe të punës tuaj jashtë linje, ju ende duhet të bëni kopje rezervë të punës tuaj në një uebfaqe të shërbimit të ruajtjes së cloud si Dropbox për të parandaluar humbjen e të dhënave të rëndësishme.

Farë është Dropbox?

alternativat më të mira të kutisë së pikës

Dropbox filloi si një platformë për të lejuar përdoruesit kopjoni skedarët e tyre në internet dhe hyr në to nga të gjitha pajisjet e tyre. Por tani është bërë shumë më tepër se kaq. Kjo ju lejon të punoni në bashkëpunim me të tjerët dhe sigurohuni puna juaj është gjithmonë e arritshme për ju pa marrë parasysh se ku shkoni ose çfarë pajisje përdorni.

Shërbimet e tyre përdoren nga skuadra, profesionistët e pavarur dhe konsumatorët në të gjithë botën dhe u besohet shumë markave të mëdha. Shërbimi i tyre është i disponueshëm në të gjitha platformat, përfshirë desktopin dhe celularin, i cili ju lejon të qaseni në skedarët tuaj nga kudo në çdo pajisje.

Karakteristikat dhe planet e Dropbox

Dropbox ofron plane të ndryshme për raste të përdorimit të ndryshëm. Disa ofrojnë më shumë veçori se të tjerët. Nëse jeni dikush që thjesht kërkon një vend për të kopjuar skedarët tuaj, ata ofrojnë një plan falas që lejon deri në 2 GB në ruajtje dhe sinkronizime në deri në 3 pajisje.

planet dropbox

Nëse jeni profesionist, do të dëshironi të shkoni me planin e tyre Plus që ofron ruajtje deri në 2TB (terabajt), sinkronizoni në pajisjet e pakufizuara, rimëkëmbjen e skedarëve 30-ditor dhe shumë më tepër për vetëm 10 dollarë në muaj. Ata gjithashtu ofrojnë plane për ekipe që vijnë me shumë karakteristika shtesë, të tilla si hyrja me një shenjë, mjetet e administrimit dhe mbështetja e bisedës drejtpërdrejtë.

Dropbox gjithashtu ofron mjete të tilla si letra Dropbox për t’ju ndihmuar të lehtë të bashkëpunoni me njerëz të tjerë në internet në dokumente.

Të mirat dhe të këqijat e Dropbox

pjesa më e mirë në lidhje me përdorimin e Dropbox është thjeshtësia që është e natyrshme për të gjitha shërbimet dhe mjetet e tyre. Për dallim nga shumica e ofruesve të tjerë të ruajtjes së cloud në treg, Dropbox beson në duke i mbajtur gjërat të thjeshta dhe duke i bërë gjithçka lehtësisht të arritshme. Edhe nëse nuk jeni mirë me kompjuterë, lehtë mund të mësoni litarët në disa sekonda. Po, është kaq e lehtë.

Dropbox ofron një aplikacion për pothuajse të gjitha pajisjet, përfshirë Android, Windows, Mac dhe iOS, gjë që e bën të lehtë hyrjen dhe sinkronizimin e skedarëve midis të gjitha pajisjeve tuaja.

Megjithëse Dropbox ofron shumë karakteristika, shërbimi i tij nuk është i përshtatshëm për të gjitha rastet e përdorimit. Për shembull, Dropbox ofron vetëm ruajtje prej 2 GB në planin e tyre të lirë ndërsa disa nga shërbimet e tjera në listën tonë ofrojnë sa më shumë që 15 GB falas. Për më tepër, edhe pse ato ofrojnë bashkëpunim të lehtë me Dropbox Paper, ato nuk kanë aq mjete dhe mundësi si të tjerët në këtë listë për të bashkëpunuar me të tjerët.

Pavarësisht nëse dëshironi më shumë hapësirë ​​të lirë ose doni një rrjedhë më të mirë pune të krijuar për bashkëpunim, këtu janë disa nga alternativat më të mira për Dropbox që duhet të provoni:

Alternativa më e mirë për Dropbox

1. Sync.com

sync.com

 • Alternativa më e lirë dhe më shumë veçori sesa Dropbox
 • Plan falas dhe plane premium nga 49 dollarë në vit
 • Uebsajti: https://www.sync.com/

Sync.com është një shërbim bashkëpunues i ruajtjes së cloud me bazë në Kanada që synon ta bëjë më të lirë për njerëzit t’i ruajnë skedarët e tyre në cloud. Plani i saj falas ofron 5 GB ruajtje falas dhe mundësi themelore të bashkëpunimit.

Ajo ofron aplikacione falas për Windows, Mac, iOS dhe Android, kështu që ju mund të sinkronizoni dhe të përdorni skedarët tuaj në të gjitha pajisjet tuaja. Aplikacionet e tyre mobile vijnë me një mbyllje e pajisjes në distancë funksion që mund të përdorni për të kyçur pajisjen tuaj nga çdo pajisje tjetër që është regjistruar në llogarinë tuaj Sync.com. Kjo rrit sigurinë dhe privatësinë për pajisjen tuaj.

Karakteristikat e Sync.com:

 • Më e lirë se Dropbox.
 • Ofron 5 GB ruajtje falas në planin e tyre të lirë.
 • Rikthim dhe sinkronizim në kohë reale për të gjitha pajisjet tuaja.
 • Aplikacione për Windows, Mac, iOS dhe Android.
 • Bllokimi i largët i pajisjes për të rritur sigurinë.

Planet e Sync.com:
e tyre plani falas ofron 5 GB hapësirë ​​ruajtje falas por kufizon sasinë e transferimit të të dhënave. Planet e tyre të paguara fillojnë nga 49 dollarë në vit dhe ofrojnë 500 GB ruajtje dhe transferim të pakufizuar të të dhënave midis veçorive të tjera të sigurisë dhe intimitetit.

Pse Sync.com është një alternativë e mirë për Dropbox:
Sync.com është një mundësi shumë më e lirë dhe është alternativa më e mirë e biznesit e Dropbox. Edhe në planin e tyre falas, ata ofrojnë 5 GB hapësirë ​​ruajtje falas për dallim nga Dropbox që ofron vetëm 2 GB.

2. pCloud

pcloud

 • Alternativa më e lirë për Dropbox
 • Plan falas dhe plane premium nga 3,99 $ në muaj
 • Uebsajti: https://www.pcloud.com/

pCloud është një nga opsionet më të lira të ruajtjes së cloud në treg. Ajo ofron 10 GB ruajtje falas kur regjistroheni. Jo vetëm kaq, duke bërë disa gjëra të thjeshta si instalimi i aplikacionit në telefonin tuaj dhe referimi i një miku, por gjithashtu mund të shtoni 5 GB më shumë në shtesën tuaj të ruajtjes.

Karakteristikat e pCloud:

 • Aplikacione për Windows, Mac, Linux, iOS, Android dhe Adobe Lightroom.
 • pCloud vjen me dhjetëra karakteristika për ta lehtësuar bashkëpunimin.
 • Ofron hapësirë ​​në disk 10 GB falas.
 • Shumë më lirë se shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud.

planet pCloud:
plani falas ofron hapësirë ​​ruajtjeje prej 10 GB. Planet e tyre të primit fillojnë me 3.99 dollarë në muaj. Ajo ofron 500 GB ruajtje dhe lejon 500 GB bandwidth të transferimit të të dhënave për ndarje. Për dallim nga shumica e shërbimeve të tjera të ruajtjes së cloud, pCloud gjithashtu ofron një plani i jetës për vetëm 175 dollarë. Shtë një kosto një herë dhe ju merrni 500 GB për tërë jetën tuaj.

Pse pCloud është një alternativë e mirë për Dropbox:
pCloud.com është një nga opsionet më të mira nëse kërkoni një shërbim cloud për të kopjuar të gjithë skedarët tuaj. Shtë shumë më e lirë dhe më e sigurt se Dropbox dhe e thjeshtë për t’u përdorur.

3. Google Drive

google drive

 • Alternativa më e mirë falas për Dropbox
 • Plan falas dhe plane premium nga 1.99 $ në muaj
 • Uebsajti: https://www.google.com/drive/

Google Drive është një shërbim i lirë për ruajtjen e cloud, që është një pjesë e paketave të aplikacioneve Google. Ajo vjen me 15 GB hapësirë ​​për ruajtje falas dhe ju lejon të kopjoni të gjitha imazhet tuaja me një cilësi më të ulët falas pa i llogaritur ato në krahasim me 15 GB tuaj të lirë. Google Drive është një nga opsionet më të mira për shumicën e përdoruesve që thjesht duan të kopjojnë skedarët e tyre personal.

Karakteristikat e Google Drive:

 • Dhjetra mjete dhe veçori bashkëpunimi.
 • Ofron 15 GB në ruajtje falas.
 • Krijoni kopje rezervë të gjitha imazhet tuaja falas.
 • Aplikacione për të gjitha pajisjet tuaja përfshirë Android, iOS, Mac dhe të tjerët.

Planet e Google Drive:
Plani falas që ju filloni ofron 15 GB ruajtje falas. Për më tepër, ata nuk llogaritin imazhe kundër ruajtjes tuaj nëse kopjoni një version me cilësi të ulët. Plani i primit fillon në 1.99 dollarë në muaj dhe ofron 100 GB në ruajtje.

Pse Google Drive është një alternativë e mirë për Dropbox:
Google Drive është një alternativë e mirë që ofron mjete superiore bashkëpunimi dhe vjen me qasje falas në suitat e tyre të aplikacioneve të zyrës siç janë Google Docs, Sheets, etj.

4. Microsoft OneDrive

mikrosoft onedrive

 • Alternativa e shkëlqyeshme për Dropbox dhe Microsoft Office falas
 • Plani falas dhe planet premium nga 69,99 $ në vit
 • Uebsajti: https://onedrive.live.com/

OneDrive është një shërbim ruajtjeje cloud i ofruar nga Microsoft. Plani i saj falas vjen me 5 GB hapësirë ​​për ruajtje. Pjesa më e mirë në lidhje me OneDrive është se nëse përdorni Microsoft Office, ju mund të merrni 1TB hapësirë ​​për ruajtje dhe një abonim falas në Microsoft Office për vetëm 69,99 dollarë në vit.

Karakteristikat OneDrive:

 • Ofron 5 GB ruajtje falas.
 • Merrni një abonim kompliment në Microsoft Office në planet premium.
 • Aplikacione për të gjitha pajisjet tuaja.

Planet OneDrive:
Premium OneDrive planet fillojnë nga 1.99 dollarë në muaj. Ajo ofron 100 GB hapësirë ​​ruajtjeje. Planet e tyre profesionale ofrojnë një pajtim falas në Microsoft Office.

Pse OneDrive është një alternativë e mirë për Dropbox:
OneDrive ofron 5 GB hapësirë ​​në ruajtje të lirë, për dallim nga hapësira e vetme e 2 GB hapësirë ​​e lirë e Dropbox. Planet e primeve shtesë vijnë me një pajtim falas në Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, etj.)

5. Tresorit

tresorit

 • Alternativa më e mirë e sigurisë dhe intimitetit ndaj Dropbox
 • Plani falas dhe planet premium nga $ 10.42 në muaj
 • Uebsajti: https://tresorit.com/

Tresorit tregu shërbimin e tyre si një “Ultra-të sigurt” vend për të ruajtur skedarët tuaj në internet. Klientët e tyre të synuar janë bizneset dhe ekipet bashkëpunuese. Shërbimi i tyre përdoret nga SAP, Canon, Emiratet, dhe disa marka të tjera të mëdha në të gjithë botën.

Tresorit karakteristika:

 • Si një kompani zvicerane, shërbimi ofron Swiss Privacy.
 • Aplikacione për Linux, Microsoft, Mac, iOS dhe Android.
 • Në përputhje me GDPR.
 • Një nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes së reve.

Planet e Tresorit:
Plani falas ju lejon të ndani skedarë të mëdhenj deri në 5 GB me njerëzit e tjerë. Planet e tyre premium fillojnë në 10,42 dollarë në muaj dhe ofroni 200 GB ruajtje.

Pse Tresorit është një alternativë e mirë për biznesin Dropbox:
Tresorit nuk është alternativa më e mirë për individët. Nëse thjesht doni të ruani disa skedarë ose të kopjoni fotot e familjes suaj, Dropbox mund të jetë një opsion më i mirë. Por nëse dëshironi më të mirën që mund të merrni në siguri dhe intimitet, Tresorit është alternativa më e mirë.

6. Kutia

box.com

 • Ofruesi më i mirë i ruajtjes së cloud për bashkëpunim dhe ekipe
 • Plan falas dhe plane premium nga 10 dollarë në muaj
 • Uebsajti: https://www.box.com/

kuti është një shërbim i ruajtjes në re të dizajnuar për bizneset dhe ekipet bashkëpunuese. Ajo ofron dhjetëra mjete dhe veçori për të përmirësoni rrjedhën tuaj të punës dhe bashkëpunoni me lehtësi me të tjerët në ekipin tuaj. Madeshtë bërë për bashkëpunim.

Karakteristikat e kutisë:

 • Ofron ruajtje prej 10 GB në planin falas.
 • Aplikacione për të gjitha pajisjet tuaja.
 • Integrimet e Microsoft Office 365.
 • Mjetet e menaxhimit të përdoruesit.

Planet e kutisë:
plani falas ofron 10 GB hapsirë ruajtjeje. Kutia ofron vetëm një plan premium për individët, i cili ofron 100 GB ruajtje për 10 dollarë në muaj. Plani i biznesit të tyre fillestar kërkon minimumi 3 përdorues.

Pse Kutia është një alternativë e mirë për Dropbox:
Box.com është një nga opsionet më të mira të ruajtjes së cloud për bizneset dhe ekipet bashkëpunuese. Ato ofrojnë shumë më tepër karakteristika bashkëpunimi dhe sigurie sesa Dropbox.

7. SpiderOak

spideroak

 • Gjykim bujar 21-ditor falas, por pa plan falas
 • Planet Premium nga 6 dollarë në muaj
 • Uebsajti: https://spideroak.com/

SpiderOak është një grup i aplikacioneve të ruajtjes së cloud për bizneset. Edhe pse shërbimi i tyre është bërë për bizneset, ata ofrojnë një shërbim rezervë ruajtjeje cloud të quajtur SpiderOak One. Pjesa më e mirë në lidhje me SpiderOak është se aplikacionet e tyre janë e ndërtuar me intimitet dhe siguri në mend.

Karakteristikat SpiderOak:

 • E ndërtuar me intimitet në mendje.
 • Aplikacione për Linux, Mac, Windows, Android dhe iOS.
 • Dhjetëra mjete bashkëpunimi.
 • Gjykim falas 21-ditor.

Planet SpiderOak:
Për dallim nga shërbimet e tjera në këtë listë, SpiderOak nuk ofron një plan falas. Por ata ofrojnë një Gjykim falas 21-ditor. Plani i tyre i fillimit ofron Hapësirë ​​ruajtjeje 150 GB për 6 dollarë në muaj.

Pse SpiderOak është një alternativë e mirë për Dropbox:
SpiderOak.com ofron shumë karakteristika të përparuara dhe përfitime të sigurisë që i mungojnë Dropbox.

8. IDrive

iDrive

 • Ofruesi më i mirë i ruajtjes së cloud për ndërmarrjet
 • Plani falas dhe planet premium nga 59,12 $ në vit
 • Uebsajti: https://www.idrive.com/

iDrive ofron dhjetra zgjidhje për ruajtjen e cloud për t’u kujdesur për këtë nevojat e ndërmarrjeve, shitësit, profesionistët dhe bizneset. Plani i tyre i lirë vjen me 5 GB hapësirë ​​për ruajtje falas.

Karakteristikat IDrive:

 • Aplikacione për iOS, Mac, Android dhe Windows.
 • Mjetet dhe veçoritë bashkëpunuese.
 • Rezervoni ose merrni të gjitha të dhënat tuaja në formë fizike një herë në vit falas.
 • Dhjetëra karakteristika të intimitetit dhe sigurisë.

Planet e IDrive:
Plani falas ofron 5 GB hapësirë ​​për ruajtje falas. Planet e tyre premium fillojnë në $ 59,12 në vit për vitin e parë. Ajo ofron Hapësira e ruajtjes 2TB dhe kushton gati gjysma e asaj që bën Dropbox.

Pse IDrive është një alternativë e mirë për Dropbox:
Planet falas të IDrive.com ofrojnë 5 GB hapësirë ​​për ruajtje dhe plani i tyre premium ofron ruajtje 2TB për vetëm 59,12 dollarë dollarë për vitin e parë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Cilat janë të mirat e Dropbox?

Lehtësia e përdorimit dhe aftësia për të hyrë në skedarë në çdo kohë, në çdo vend. Integrohet me Microsoft Office Online. Sinkronizimi i shpejtë dhe i zgjuar i skedarëve. Tipar i historisë që lejon hyrjen në versionet e mëparshme të skedarëve.

Cilat janë të këqijat e Dropbox?

Versioni Pro është i shtrenjtë. Mund të jetë më i përqendruar në intimitet. Versioni falas është i kufizuar (vetëm ruajtje 2 GB). Asnjë ngarkim i dosjeve dhe asnjë bashkëpunim.

Cilat janë alternativat më të mira të Dropbox?

Alternativat më të paguara për Dropbox janë Sync.com dhe pCloud.com. Alternativa më e mirë falas është Google Drive.

Alternativat e kutisë së pikës: Përmbledhje

Nëse thjesht kërkoni një hapësirë ​​të lirë për të kopjuar skedarët tuaj personal, ju rekomandoj Google Drive. Ajo vjen me 15 GB ruajtje falas dhe ju lejon të bëni kopje rezervë falas të versioneve me cilësi më të ulët të fotografive tuaja pa llogaritur në kuotën tuaj të ruajtjes.

Për bizneset dhe skedarët e punës, dhe nëse doni bashkëpunim për të gjithë ekipin tuaj, atëherë unë rekomandoj të shkoni me Sync.com pasi shërbimi i tyre është ndërtuar për punë bashkëpunuese në ekip. Alternativeshtë alternativa më e mirë e biznesit Dropbox atje.

Nëse siguria më e mirë që ka tregu duhet të ofrojë, atëherë vazhdo Tresorit. Shtë një kompani zvicerane dhe ofron intimitetin zviceran për të cilin vendi njihet.

Të gjithë këta konkurrentë të Dropbox vijnë me aplikacione për pothuajse të gjitha pajisjet dhe platformat, përfshirë Windows, Mac, iOS dhe Android, kështu që ju lehtë mund të sinkronizoni dhe hyrni skedarët tuaj nga kudo në çdo pajisje që zotëroni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map