7 Alternativat më të mira Gramatikore

Grammarly është një nga gramatika më e njohur dhe mjetet e analizës së shkrimit në internet. Shtë një azhurnim i madh nga damarët e drejtshkrimit që janë ndërtuar në Microsoft Word dhe shfletuesit e uebit si Google Chrome. Por ka një bandë me të vërtetë të mira atje. Këtu keni një koleksion nga më të mirët.


Edhe pse Grammarly mund t’ju ndihmojë të rregulloni gabimet e gramatikës dhe të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit, ai mund të mos jetë alternativa më e mirë për ju. Ka mjete të tjera atje, të cilat duhet t’i shikoni përpara se të bëni gjithçka në Grammarly.

Për t’ju kursyer orë të kërkimit, ne kemi përpiluar disa nga alternativa më e mirë për Grammarly ka në treg.

Alternativa më e mirë e Gramatikës në vitin 2020:

 • Më së miri në përgjithësi: është shumë më tepër sesa thjesht një kontrollues i gramatikës. Shtë një mentor shkrimi që analizon stilin tuaj të të shkruarit dhe ofron sugjerime për ta përmirësuar atë.
 • Kontrollues, Më i miri në përgjithësi: është një mjet gjithëpërfshirës për kontrolluesin e gramatikës, shenjat e pikësimit dhe drejtshkrimit që zbulon automatikisht dhe korrigjon fjalët e gabuara dhe gabimet e gramatikës.
 • Alternativa më e mirë e SEO për Grammarly: është një asistent shkrimesh për SEO, tregtarë dhe shkrimtarë. Ai bën atë që bën Grammarly por gjithashtu ju jep analizë teksti dhe optimizim të përmbajtjes për zbulimin e çështjeve të SEO në mënyrë që t’i rregulloni ato dhe të merrni renditje më të mira.

Farë është Gramatika?

alternativa më e mirë gramatikore

Gramatika është një mjet falas që kontrollon shkrimin tuaj për të gabime gramatikore, gabim drejtshkrimors, dhe ofron sugjerime në përmirësimin e stilit tuaj të shkrimit. Mund të ju ndihmojë të shmangni gabimet para se të goditni butonin e dërgimit në emailin tuaj të ardhshëm.

Nuk ka më shumë email për të korrigjuar njëqind herë para se të godisni butonin e dërgimit. Grammarly e bën atë për ju dhe e bën atë shumë më mirë sesa kontrollorët kryesorë të drejtshkrimit të ofruar nga sistemi juaj operativ dhe shfletuesi.

Karakteristikat gramatikore

Grammarly është në dispozicion për të gjitha platformat ku mund të shkruani. Isshtë në dispozicion si një shtesë për shfletuesit e uebit si Google Chrome dhe Firefox. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion si një aplikacion i pavarur i desktopit për Mac dhe Windows. Jo vetëm kaq, por gjithashtu vjen me një aplikacion për Android dhe iOS që mund të zëvendësojë tastierën tuaj të paracaktuar me Grammarly.

aplikacionet gramatikore

Kontrollon gramatikisht për mbi 200 gabime gramatikore që mund të bëni në tekstin tuaj. Ajo gjithashtu ofron sugjerime për të përmirësuar stilin tuaj të të shkruarit, që i përshtatet tonit të zërit që dëshironi të përçoni.

Me versionin Premium, ju merrni 250 kontrolle të tjera gramatikore, zbulimin e përparuar të plagjiaturës dhe sugjerime për përmirësimin e fjalorit.

tipare gramatikore

Pro gramatikore dhe të këqijat

Gramatika është në dispozicion falas për të gjitha pajisjet tuaja dhe mund të kapni me lehtësi gabime të thjeshta gramatikore. Por nëse doni më të mirën që ky mjet duhet të ofrojë, duhet të hiqni portofolin tuaj.

Versioni pro e Grammarly teston tekstin tuaj kundër shumë gabimeve gramatikore dhe madje kontrollon tekstin tuaj për plagjiaturë.

Megjithëse versioni Pro mund t’ju japë një mundësi për të korrigjuar shkrimet tuaja, kushton 139 dollarë në vit ose 59 dollarë për tremujor ose mund të shkoni me më të shtrenjtat nga të gjitha planet, planin mujor, i cili kushton 29 dollarë në muaj.

Nëse sapo po filloni ose keni pak buxhet, atëherë versioni Grammarly pro nuk është zgjidhja më e mirë për ju.

Alternativa më e mirë e Gramatikës

ProWritingAid

ProWritingAid

ProWritingAid përdoret nga mijëra shkrimtarë, redaktorë dhe studentë profesionistë në të gjithë botën. Shtë shumë më tepër sesa thjesht një kontrollues i gramatikës. ajo analizon stilin tuaj të të shkruarit dhe ofertat sugjerime për ta përmirësuar atë.

Ajo gjithashtu vepron si një mentor shkrimi duke ju ndihmuar të përmirësoni shkrimin tuaj sa herë që e përdorni. Ajo funksionon në të gjitha aplikacionet dhe faqet e internetit të preferuara për shkrim, përfshirë Google Docs, Microsoft Outlook, Open Office, etj.

Features

 • Aplikacionet dhe shtesat janë në dispozicion për të gjithë shfletuesit tuaj duke përfshirë Google Chrome dhe Firefox.
 • Punon me aplikacione të tilla si Microsoft Outlook, Microsoft Word, Google Docs, Scrivener dhe Open Office.
 • Një Kontrollues i Gramatikës, Redaktor i Stilit dhe Mentor i Shkrimit të paketuara në një mjet.

Pse të përdorni ProWritingAid në vend të Grammarly

Nëse dëshironi më shumë sesa një Kontrollues i Gramatikës, atëherë duhet të provoni ProWritingAid. Ai analizon shkrimin tuaj dhe ju ofron sugjerime për të përmirësuar shkrimin tuaj dhe vepron si një mentor shkrimi për t’ju ndihmuar të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit.

Programe xhenxhefili

softver xhenxhefili

Programe xhenxhefili është një nga kontrollues më i mirë i gramatikës mjete në internet. Isshtë në dispozicion për Chrome, Firefox dhe Safari si një shtesë e shfletuesit. Shtë gjithashtu i disponueshëm për iOS dhe Android, kështu që ju mund të shkruani pa gabime në të gjitha pajisjet që përdorni.

Xhenxhefili shtrirja e shfletuesit punon në pothuajse të gjitha faqet e internetit duke përfshirë ato që përdorni më shpesh, të tilla si Twitter dhe Facebook, ose Slack, dhe Zendesk, nëse keni një biznes

Features

 • Aplikimet janë në dispozicion për pajisjet Android dhe iOS.
 • Shtesat e shfletuesve punojnë në të gjitha faqet e internetit, përfshirë ato të njohura siç janë Facebook dhe Twitter.
 • Analizon shkrimin tuaj dhe ofron sugjerime për të përmirësuar stilin tuaj të të shkruarit.

Pse të përdorni Xhenxhefilin në vend të Grammarly

Xhenxhefili punon në më shumë uebfaqe sesa Grammarly. Ajo funksionon shumë mirë me aplikimet e biznesit si Zendesk, Slack, dhe të tjerët.

Copywritely

Copywritely

Për dallim nga mjetet e tjera në këtë listë, Copywritely është krijuar për qëllimin e vetëm të krijimin e përmbajtjes së optimizuar nga SEO. Analizon përmbajtjen tuaj dhe ofron sugjerime për përmirësimin e tij si për njerëzit ashtu edhe për motorët e kërkimit. Kontrollon tekstin tuaj për të dy gabimet gramatikore dhe gabimet drejtshkrimore. Ajo gjithashtu ofron sugjerime për të përmirësuar stilin tuaj të të shkruarit.

Përdoret nga mijëra shkrimtarë, tregtarë dhe redaktorë që duan të krijojnë përmbajtjen më të mirë të mundshme për audiencën e tyre.

Pjesa më e mirë në lidhje me këtë mjet është se ajo analizon përmbajtjen e konkurrentit tuaj dhe ofron sugjerime në bërjen tuaj të optimizuar më mirë për motorët e kërkimit. Ajo gjithashtu vjen me dhjetëra modele të integruar të detyrave për t’ju ndihmuar të transferoni me lehtësi shkrimet tuaja për shkrimtarët e pavarur. Gjithashtu kontrollon tekstin tuaj për plagjiaturë.

Jo vetëm kaq, por gjithashtu analizon përmbajtjen tuaj për densitetin e fjalëve për t’ju ndihmuar shmangni ndëshkimet algoritmike nga Google. Kjo ju lejon të zbuloni mbushjet e fjalëve dhe të përmirësoni raportet e shënjestrimit të fjalëve tuaja. Ai gjithashtu i jep përmbajtjes tuaj një rezultat të lexueshmërisë dhe ofron sugjerime për ta përmirësuar atë.

Features

 • Kjo ju ndihmon të krijoni përmbajtje që është e dashur nga njerëzit dhe motorët e kërkimit.
 • Një nga mënyrat më të lehta për të optimizuar përmbajtjen tuaj për motorët e kërkimit pa humbur cilësinë.
 • Ajo ofron sugjerime për të rregulluar gabimet gramatikore dhe drejtshkrimore. Ajo gjithashtu ofron sugjerime për të përmirësuar stilin tuaj të të shkruarit.

Pse të përdorni në mënyrë të kopjuar në vend të Grammarly

Copywritely është bërë për SEO dhe tregtarët e përmbajtjes që duan të prodhojnë përmbajtjen më të mirë të cilësisë që mund të renditet e lartë në motorët e kërkimit dhe është i dashur nga lexuesit.

Redaktori Hemingway (Aplikacioni për desktop)

Redaktori Hemingway

Redaktori Hemingway, ndryshe nga mjetet e tjera në këtë listë, është një mjet i analizës së shkrimit që ju ndihmon të përmirësoni shkrimin tuaj. Edhe pse nuk ofron kontroll gramatikor, ai analizon tekstin tuaj dhe ju ofron qindra sugjerime për ta përmirësuar atë.

Hemingway Editor është një aplikacion desktopi për Windows dhe Mac OSX, dhe kushton 19,99 dollarë.

Shkrimi në Hemingway jo vetëm që bëni shkrimin tuaj më të lexueshëm por edhe do përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit sa herë që e përdorni. Kjo ju tregon kur shkrimi juaj është i vështirë për t’u lexuar ose kur duhet të zëvendësoni fjalët me një alternative më të mirë. Pjesa më e mirë në lidhje me këtë mjet është që i jep përmbajtjes tuaj një vlerësim të lexueshmërisë.

Features

 • Një mjet shkrimi i përdorur nga shumë blogerë dhe shkrimtarë profesionistë.
 • Kjo ju ndihmon të analizoni shkrimin tuaj dhe ofron sugjerime për ta bërë atë shumë më të lexueshëm.
 • Përdorni këtë mjet së bashku me mjetet e tjera të kontrollit të gramatikës si Grammarly për të përfituar sa më shumë nga kjo.

Pse të përdorni Redaktorin Hemingway në vend të Grammarly

Redaktori Hemingway nuk është një gramatikues ose kontrollues i drejtshkrimit. Shtë një mjet shkrimi që ju ndihmon të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit dhe ta bëni atë më të lexueshëm dhe të arritshëm për të gjithë. Kur përdoret së bashku me Grammarly ose ndonjë mjet tjetër të kontrollit të gramatikës, mund t’ju ndihmojë të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit dhe ta bëni atë më të lexueshëm.

WhiteSmoke

WhiteSmoke

WhiteSmoke është një nga më të vjetrit dhe më të shumtët Kontrolli i Gramatikës popullore mjete në internet. WhiteSmoke është shumë më tepër sesa thjesht një kontrollues drejtshkrimi. Shtë një korrektor bocash që ju ndihmon të rregulloni gjithçka nga gabimet e thjeshta gramatikore deri tek gabimet në stil. WhiteSmoke përdoret nga markat e njohura si Dictionary.com, Pearson, McGill dhe Universiteti i Torontos.

Features

 • Një nga gramatikuesit më të vjetër dhe më të besueshëm në internet.
 • Kjo ju ndihmon të rregulloni gabimet gramatikore dhe ofron sugjerime për të përmirësuar stilin e shkrimit.
 • Në dispozicion si për desktop ashtu edhe për pajisjet e lëvizshme, kështu që ju mund të shkruani pa gabime në të gjitha pajisjet tuaja.

Pse të përdorni WhiteSmoke në vend të Grammarly

WhiteSmoke është një mjet premium korrigjues që përdor teknologjitë më të fundit të gjuhës natyrore për t’ju ndihmuar të shkruani më mirë dhe madje të përmirësoni shkrimin tuaj.

PaperRater

PaperRater

PaperRater është një mjet në internet që kontrollon shkrimin tuaj për të Gabimet gramatikore dhe drejtshkrimore, dhe plagjiaturë. Isshtë në dispozicion vetëm si një mjet online, kështu që nuk ka nevojë të shkarkoni një aplikacion desktop ose të instaloni një shtesë të shfletuesit. Versioni falas i aplikacionit lejon të kontrolloni deri në 5 faqe për paraqitje.

Abonimi me premium, megjithatë, lejon të kontrolloni deri në 20 faqe për paraqitje.

Features

 • Një mjet falas që kontrollon shkrimin tuaj për gabime gramatikore dhe gabime drejtshkrimore.
 • Lejon kontrollimin e tekstit për plagjiaturë.
 • Ajo ofron sugjerime për t’ju ndihmuar të përmirësoni shkrimin dhe i jep rezultatit shkrimit tuaj.

Pse të përdorni PaperRater në vend të Grammarly

PaperRater është falas për deri në 50 paraqitje në muaj. Ajo analizon shkrimin tuaj dhe i jep asaj një rezultat. Ajo gjithashtu ofron sugjerime për t’ju ndihmuar të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit.

LanguageTool

LanguageTool

LanguageTool është një program korrigjimi që ofron sugjerime për të rregulluar gabimet gramatikore dhe gabimet drejtshkrimore në tekstin tuaj. Shtë në dispozicion si një shtesë e shfletuesit si për Google Chrome ashtu edhe për Firefox.

Shtë një nga mjetet më të mira kur bëhet fjalë për korrigjim. Mund të ju ndihmojë të rregulloni gabimet gramatikore dhe të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit. Versioni premium i këtij mjeti kontrollon tekstin tuaj kundër 2500 gabimeve të ndryshme dhe ofron sugjerime për të përmirësuar shkrimin tuaj.

Pjesa më e mirë në lidhje me këtë mjet është se ajo punon me të shumë gjuhë të ndryshme përfshirë anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, etj. Kontrollon shkrimin tuaj për gabime në të gjitha gjuhët e mbështetura.

Features

 • Punon me shumë gjuhë të tjera përveç anglishtes.
 • Kontrollon tekstin tuaj për mbi 2500 gabime.
 • Ju ndihmon të rregulloni gabimet e gramatikës dhe drejtshkrimit por gjithashtu ju ndihmon të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit.

Pse të përdorni LanguageTool në vend të Grammarly

Grammarly mbështet vetëm gjuhën angleze. LanguageTool vjen me mbështetje për shumë gjuhë, përveç anglishtes, përfshirë gjermanishten, frëngjishten, rumanishten dhe holandishten.

përfundim

Pra, a ka ndonjë Grammarly ndonjë të mirë? Ju betcha! Grammarl y është një nga asistentët më të mirë të avancuar dhe të lehtë për t’u përdorur për të eleminuar gabimet gramatikore, drejtshkrimore dhe pikësimi.

Të gjitha mjetet në këtë listë ofroni një version falas për provën tuaj para se ta blini. Unë rekomandoj të testoni të paktën një ose dy alternativa në këtë listë përpara se të vendosni për atë që ju pëlqen. Shumica e këtyre mjeteve do të ofrojnë sugjerime për t’ju ndihmuar të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit.

Nëse fokusi juaj është duke përmirësuar stilin tuaj të të shkruarit, atëherë unë rekomandoj të vazhdoni Redaktori Hemingway. Shtë në dispozicion për të dy rrjetet dhe si një aplikacion i pavarur i desktopit. Ai nuk ofron kontrollin e gramatikës, kështu që ju rekomandojmë ta përdorni atë së bashku me një mjet kontrollues gramatikor si Grammarly ose Xhenxhefil.

Nëse doni një mjet që mund t’ju ndihmojë të përmirësoni stilin tuaj të të shkruarit dhe të kontrolloni tekstin tuaj për gabime, gjithashtu, unë rekomandoj të shkoni me ProWritingAid. Kjo do t’ju ndihmojë të përmirësoni shkrimin tuaj dhe kontrolloni shkrimin tuaj edhe për gabime.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map