7 Alternativa më e mirë për Trello

Trello është një program popullor dhe i lehtë për t’u përdorur kanban dhe softuer menaxhimi të projektit. Por nëse keni nevojë të menaxhoni projekte më komplekse me palë të interesuara të shumta, atëherë këtu janë disa prej tyre atje jashte.


Trello ka rreth 50 milion përdorues të regjistruar, me 1.1 milion përdorues aktivë të përditshëm. Kjo e bën Trello një nga programet kryesore të menaxhimit të projektit atje.

Alternativa më e mirë e Trello në vitin 2020:

 • Më së miri në përgjithësi: është programi më i popullarizuar i menaxhimit të projektit atje falë karakteristikave të tij të lehtë për t’u përdorur, intuitiv dhe të fuqishëm duke ndihmuar ekipet të koordinojnë dhe menaxhojnë projektet e tyre.
 • Kontrollues, Më i miri në përgjithësi: është një mjet i fuqishëm i menaxhimit të projektit që lejon bizneset e vogla dhe të mëdha të planifikojnë, koordinojnë dhe menaxhojnë punën për projekte komplekse ku përfshihen palë të shumta të interesuara.
 • Alternativa më e mirë e Trello për përdorim personal: Plani personal (është 100% falas) abd është projektuar posaçërisht për freelancer, studentë, familje, dhe për projekte personale.

Vendet e punës të ditës së sotme janë të mbushura me projekte që duhet të dorëzohen me kohë dhe në mënyrë efektive. Menaxhimi i projektit tani është një aftësi që kërkohet gjithnjë e më shumë të punëtorëve. Kompleksiteti i shumicës së projekteve të trajtuara nga punëtorët sot do të kërkojë burime të jashtëzakonshme tradicionale si librezë, librezë, fletë të shkëlqyera, etj për të menaxhuar në mënyrë efektive.

Për fat të mirë, shumica e gjurmimit dhe organizimit të informacionit për projektin tani mund të trajtohen nga shumë programe kompjuterike në treg. Trello është një nga programet kryesorë që ofron mjete për menaxhimin e projektit dhe Kanban.

Ai siguron mjetet për raportim, organizim, planifikim dhe ekzekutim me kohë të projekteve. Përdorimi i mjeteve të tilla si Trello është bërë e domosdoshme për këdo që dëshiron të menaxhojë në mënyrë të efektshme projektet.

Trello krenohet me rreth 50 milion përdorues të regjistruar, me 1.1 milion përdorues aktivë të përditshëm. Kjo e vendos Trello si një nga programet kryesore të menaxhimit të projektit atje. Sidoqoftë, Trello nuk është programi i vetëm për menaxhimin e projektit që duhet të përdoret. Ekzistojnë më shumë se një duzinë mjete të tjera të menaxhimit të projektit që ofrojnë të njëjtat ose më shumë funksionalitete sesa Trello.

Nëse jeni duke kërkuar për alternativa Trello, lexoni më shumë për të zbuluar më shumë.

Farë është Trello?

Trello

Trello është një aplikim për krijimin e listave në stilin Kanban i cili është bërë nga Fog Creek Software në vitin 2011 dhe më pas i është shitur Atlassian në Janar 2017.

Shtë një aplikacion i bazuar në internet, por gjithashtu ka versione Android dhe iOS. Trello është në dispozicion në 21 gjuhë, duke përfshirë anglisht, finlandisht, frëngjisht, gjermanisht, polonisht, rusisht, italisht, japonisht, etj.

Trello është një softuer produktiviteti që lejon bashkëpunimin ekipor në projekte, menaxhimin e projekteve dhe menaxhimin e detyrave. Me Trello, përdoruesit mund të krijojnë detyra me disa kolona që përfshijnë statusin e detyrave si: Të Bësh, Në Progres dhe Done.

Trello është ideal për përdorim personal dhe të punës si menaxhimi i projektit softuer, buletini shkollor, planifikimi i mësimit, kontabiliteti, dizenjimi i faqeve në internet, etj. Trello vjen me një API të pasur që mundëson integrim pa probleme me sistemet e ndërmarrjeve dhe shërbimet e tjera të integrimit me bazë cloud si IFTTT dhe Zapier.

Karakteristikat e Trello

Trello është absolutisht falas përgjithmonë për përdorim personal, megjithatë, plani falas vjen me kufizime të cilat përfshijnë 10 MB për bashkëngjitje skedarësh, 10 borde ekipi, 1 fuqizim në Bord, automatizim të thjeshtë në detyrat tuaja, komandat janë të kufizuara në një kartë, bord dhe buton. Ju gjithashtu merrni një rregull për Bordin. Ju, megjithatë, keni borde personale të pakufizuar, karta të pakufizuara dhe lista të pakufizuara.

Plani i Klasës së Biznesit Trello vjen me 9,99 dollarë në muaj. Abonentët në klasën e saj të biznesit gëzojnë tabela personale të pakufizuara, Kartela të pakufizuara, listë të pakufizuar, bashkëngjitje skedarësh 250 MB, mbështetje me përparësi, Vëzhgues, prejardhje me porosi dhe afishe. Përdoruesit e planit të klasës së biznesit kanë gjithashtu veçori të ekipeve të bordeve të ekipeve të pakufizuara dhe koleksioneve të bordeve.

Ndarjet e energjisë vijnë pa limit me fushat e personalizuara, listat, pamjen e hartave dhe integrimet e 100+ aplikacionit. Butler Automation është gjithashtu në dispozicion dhe vjen me mbi 1000 drejtime komandash për ekip dhe mbi 200 për përdorues. Karakteristikat e administratorit dhe të sigurisë përfshijnë vërtetimin me 2 faktorë, lejet e avancuara të administratorit, hyrjen e aplikacioneve Google, ftesat e kufizuara të domenit, etj.

Plani i Ndërmarrjes Trello kushton 20,83 dollarë për përdorues në muaj për 100 përdorues, me uljen e çmimit ndërsa numri i përdoruesve rritet mbi 100. Plani i ndërmarrjes përfshin të gjitha tiparet e klasës së biznesit dhe me shumë më tepër. Ajo ka leje të tëra të organizatës, kufizime të bashkëngjitjes dhe administrim të energjisë.

Trello Pro dhe kundër

Trello me siguri ka disa veçori të shkëlqyera. Plani i tyre falas është i mjaftueshëm për të trajtuar projekte personale dhe projekte të tjera që nuk janë shumë komplekse. Përditësimet e Trello janë në kohë reale dhe të shpejta. Ekziston një bord për secilin projekt dhe mund t’i shihni të gjitha informacionet në një faqe, dhe është e lehtë të krijoni çështje dhe t’i caktoni ato njerëzve.

Sidoqoftë, Trello mund të mos ketë gjithçka që ju nevojitet. Për shembull, nuk ka grafik Gantt në dispozicion në Trello. Ju gjithashtu nuk mund të shkruani dokumente ose wiki për bordet. Dhe mund të shkruani vetëm përshkrime të thjeshta. Për më tepër, ekziston një kufi në madhësinë e ekipit, i cili mund të mos funksionojë për një kompani më të madhe. Kështu që nëse Trello nuk po funksionon mirë për ju mund të dëshironi të merrni parasysh një alternative tjetër.

Këtu janë shtatë mjete të tjera softuerësh që ofrojnë funksionalitete të ngjashme të Trello për menaxhimin e projektit dhe Kanban.

1. Asana

asana

Asana është një mundësi e shkëlqyeshme për përcaktimin dhe arritjen e qëllimeve tuaja. Ju lehtë mund të planifikoni dhe organizoni hapat që i nevojitet ekipit tuaj për ta bërë atë në afatet tuaja. Në Asana, ju keni mundësinë të krijoni borde me detyra të caktuara dhe nën detyra. Ka shumë mundësi për të zgjidhur me lehtësi këto detyra, duke përfshirë edhe datat e tyre individuale. Ju lehtë mund të zhvendosni artikujt nga në proces për t’u kompletuar. Dhe Asana lejon fushat me porosi dhe riemërimin e opsioneve të kolonave.

detyra asana

Ekziston një afat kohor që cakton dhe ndjek përgjegjësinë, duke ju lejuar të ndani planet dhe të azhurnoni shpejt ekipin tuaj. Mund të ngarkoni edhe spreadsheets në Asana për të krijuar afatet kohore. Ata kanë një kalendar të personalizueshëm që ju lejon të shikoni dhe rregulloni datën e duhur të projektit dhe nënligjat e tij. Ekipi juaj mund të përdorë formularët e kërkesave dhe të krijojë automatizim të personalizuar për të thjeshtuar procesin tuaj të punës dhe për të shmangur gabimet shtesë.

Asana ju jep mbi 100 integrime dhe ju lejon të veçoni projekte në portofole të ndryshme. Plus, mund të shikoni ngarkesa të ndryshme për anëtarët e ekipit për t’u siguruar që askush nuk është i mbingarkuar.

Asana Pro dhe kundër

Përvojat unike për Asana janë që ato kanë opsionin e spreadsheet të ngarkueshëm dhe opsionin për të balancuar ngarkesën e punës të ekipit tuaj. Dobësitë për Asana janë që pikëpamjet të jenë në platforma të ndara nëse dëshironi një ndjenjë më të lidhur për ekipin tuaj.

Pse Asana është më e mirë se Trello

Asana ka një kalendar të personalizueshëm dhe aftësi për të caktuar me lehtësi detyra dhe përcjellje në përfundimin e tyre. Trello ka detyra në grup, por nuk ka pothuajse aq mundësi të ndryshme për të komunikuar si një ekip. Softueri i menaxhimit të detyrave / projekteve Trello është i bazuar në karta, Asana gjithashtu bën karta, por një ngarkesë karakteristikash shtesë e bën atë më të gjithanshëm dhe të fuqishëm.

2. e hënë.com

monday.com

Monday.com ofron mundësi të shumta shikimi. Këto përfshijnë Kanban, afatet kohore, kalendarin, hartën dhe pamjet e grafikëve. Ai përfshin deri në 50 GB ruajtje me mbi 150 automatizim të ndryshëm për të thjeshtuar rrjedhën tuaj të punës. Së bashku me opsionet e aplikacioneve dhe integrimet me email, Monday.com përfshin shumë masa sigurie dhe mbështetje.

Paneli i këtij programi ju lejon të zgjidhni lloje të ndryshme kolone me forma të ngulitura dhe etiketa unike. Mund të ndani bordet tuaja ose të keni cilësime të bordit privat. Por një nga opsionet më interesante që ofron Monday.com është regjistri i aktiviteteve.

E hënë.com Të mirat dhe të këqijat

Të mirat janë se Monday.com ofron shumë depo dhe një mënyrë për të gjurmuar veprimtarinë dhe informacionin e secilit anëtar të ekipit me forma të ngulitura. Të këqijat janë se shumë nga këto funksione kërkojnë planin më të shtrenjtë, kështu që ju mund të duhet të bëni më shumë azhurnime për të marrë tiparet që dëshironi.

Pse Monday.com është më e mirë se Trello

Për dallim nga Trello, Monday.com ju jep personalizimin e kolonës dhe pamje për pultet tuaja. Mund të ndani borde të tëra me ekipin tuaj, në vend se arkivat e kartave të tyre.

3. Fshirje

wrike

Wrike është një mundësi e shkëlqyeshme për projekte që përfshijnë asete dixhitale. Karakteristikat e tyre të shtesës përfshijnë mundësi për ndjekjen dhe menaxhimin e burimeve tuaja dixhitale. Ju mund t’i ndryshoni, rishikoni dhe publikoni ato.

Vetë programi përfshin një platformë të vetme për të ndihmuar anëtarët e ekipit tuaj të qëndrojnë më të lidhur. Ju madje mund të merrni një pamje live sesi projektet po vijnë së shpejti. Kjo mund të ndihmojë në shkurtimin e postave elektronike dhe takimeve të panevojshme për të kursyer kohë. Wrike ka pamje të personalizuara të pultit dhe siguri të fortë me opsione të dhëna të koduara.

pult i rrudhur

Ata kanë shumë ide të modeleve të projektit dhe ofrojnë një kalendar, Gantt chart, dhe raportojnë opsione me analitikë. Wrike mund të integrohet me qindra aplikacione. Por më interesante e tyre është përcjellja e kohës dhe buxhetit. Ata gjithashtu ju lejojnë të kontrolloni versionet e dokumenteve që ndani.

Pro dhe kundër të gabuar

Të mirat janë se Wrike ka të gjitha një platformë, kështu që anëtarët e ekipit mund të qëndrojnë më ngushtë të lidhur, dhe ata kanë ndjekjen e kohës dhe buxhetit për efikasitet. Dobësitë janë se tiparet e administrimit dixhital të pasurive janë shtesa, në vend se të përfshihen në pajtimin tuaj kryesor Wrike.

Pse Wrike është më e mirë se Trello

Wrike përfshin pamje live të projektit tuaj në mënyrë që menaxhimi i ekipit tuaj të marrë përgjigje dhe azhurnime në kohë reale. Trello, nga ana tjetër, mbështetet më shumë në ndarjen e skedarëve.

4. Basecamp

Basecamp

Basecamp ka të bëjë me kontrollin me ekipin dhe menaxhimin tuaj. Ai përfshin listat e detyrave dhe oraret, së bashku me nënprojektet për të mbajtur veten më të organizuar. Ju mund të mbani gjurmët e gjithçkaje gjatë afateve të projektit, duke i caktuar anëtarët e ekipit për gjërat që duhet të bëhen.

Për t’i mbajtur të gjithë të lidhur, Basecamp ofron borde mesazhesh dhe një veçori bisede në grup. Ai gjithashtu përfshin automatikisht vendosjen e kontrolleve me menaxherin tuaj. Në atë mënyrë, ju mund të qëndroni në kontakt, ndërsa ende ndjeheni sikur keni lirinë të funksiononi dhe të performoni. Basecamp madje ka një pamje të veçantë të pikëpamjeve të menaxhimit kundrejt pikëpamjeve të anëtarëve të ekipit.

Ky program përfshin aftësitë e ruajtjes së skedarëve dhe ofron një pamje Hill Chart. Gjithashtu ju lejon të caktoni me lehtësi orët tuaja të mundshme, kështu që nuk do të shqetësoheni nga ora.

Të mirat dhe të këqijat e Basecamp

Të mirat e Basecamp janë që menaxhmenti më lehtë mund të caktojë detyra dhe check-in në mënyrë të vazhdueshme dhe automatike me anëtarët e ekipit. Dobësitë e Basecamp janë se ato nuk kanë aq karakteristika të personalizueshme sa disa nga programet e tjera.

Pse Basecamp është më i mirë se Trello

Basecamp përfshin një tabelë Hill, sesa grafikun e Gantt. Basecamp pretendon se pamja e grafikut Hill është në të vërtetë më e mirë sepse është një pamje më e qartë e përparimit të projektit tuaj. Në vend që të shihni një numër detyrash të mbetura, mund të kuptoni se ku mund të jenë problemet e ngushta.

5. ZenHub

zenhub

Nëse jeni një fans i GitHub, atëherë do të dashuroni ZenHub. Ajo përmban shumë bashkëpunim të GitHub. Ju mund të krijoni hartat rrugore për projektet tuaja, të cilat në thelb janë afatet kohore që të gjithë në ekipin tuaj mund të shikojnë. Në ato pamje, ju mund të rregulloni detyrat që të përputhen me përparësitë tuaja, së bashku me zgjedhjen e etiketave dhe aftësitë e filtrimit. Ju gjithashtu mund të vendosni piketa për të ndjekur përparimin e projektit tuaj.

ZenHub ofron një hapësirë ​​virtuale më të lidhur, ku mund të caktoni anëtarët e ndryshëm të ekipit për detyrat tuaja. Ky program është një opsion veçanërisht i shkëlqyeshëm nëse menaxhoni produkte dhe inventar. ZenHub do të gjurmojë projektet tuaja dhe do t’ju ndihmojë të keni kujdes për prapavijën dhe të kapni probleme para se të ndodhin. Ju gjithashtu mund të ndiqni nga afër çdo tendencë ose çështje pacing për lëshimet e produktit tuaj.

Pro dhe kundra ZenHub

Të mirat e ZenHub janë se ato ju lejojnë të bëni më shumë menaxhim të lëshimit të produkteve, duke ju ndihmuar të rrisni produktivitetin tuaj dhe të parandaloni gabimet. Dobësitë e ZenHub janë se ato nuk kanë karakteristika shtesë për caktimin e pamjeve të kalendarit ose raportin e analitikës.

Pse ZenHub është më i mirë se Trello

Ndërsa Trello përdor kartat për të gjurmuar shënimet dhe detyrat, ZenHub krijon hartat e plotë për ju për të parë afatet e produktit tuaj dhe për të përmbushur qëllimet tuaja.

6. MeisterTask

MeisterTask

MeisterTask është ndoshta një nga opsionet më të personalizueshme për të ndihmuar ekipin tuaj të shijojë kohën e tyre të punës dhe të rrisë efikasitetin e tyre. Ai përfshin ikona me porosi dhe sfond për hapësirën tuaj virtuale të punës.

Ky program ka shumë mundësi automatizimi dhe ju lejon të lidhni detyra të ndryshme, kështu që ju lehtë mund të shikoni se si ato ndikojnë njëri-tjetrin. Ju mund të krijoni një sasi të pakufizuar detyrash dhe nëndegash, dhe MeisterTask ju jep mundësinë për të ndjekur kohën që keni kaluar në to. Nëse keni gjëra që bëni pa pushim, ky program ju lejon të krijoni detyra të përsëritura me fushat e personalizuara. Kjo mund t’ju ndihmojë të shmangni gabimet dhe ta bëni punën tuaj të lëvizë në një faqe më të shpejtë.

MeisterTask ju jep mundësi të shkëlqyera për ndarje midis grupeve ose brenda projekteve. Kjo gjithashtu ju lejon të keni administratorë të shumtë për ekipin dhe grupet tuaja. Një tipar tjetër i shkëlqyeshëm është se ai përfshin shumë raporte për ju që të analizoni dhe gjurmoni. Këto përfshijnë statistikat në projektin tuaj dhe raportet e pajtueshmërisë. Ju gjithashtu mund të eksportoni të dhëna. Një tipar unik është se MeisterTask ka zgjidhje për t’u integruar me softuer të tjerë të menaxhimit, përfshirë Trello.

Pro dhe të këqijat MeisterTask

Të mirat e MeisterTask janë se ato ju japin mundësi për ndjekjen e kohës dhe automatizimin për efikasitet. Dobësitë e MeisterTask janë se shumë nga tiparet e tyre të personalizimit janë më shumë për pamje sesa për zgjidhje pune.

Pse MeisterTask është më e mirë se Trello

MeisterTask në të vërtetë mund të integrohet me Trello, duke ju lejuar të tërheqni informacionin tuaj nga platforma e tyre, në mënyrë që të mund të përdorni të gjitha karakteristikat shtesë të këtij programi.

7. KlikoUp

clickup

Vizatimi kryesor për ClickUp është opsionet e menaxhimit për ekipin tuaj. Ata ofrojnë disa pamje të ndryshme që ju të zgjidhni për ta bërë hapësirën tuaj virtuale të funksionojë për ju. Mund të shikoni një listë, kuti, bord, kalendar, skedar ose pamje të formularit. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një pamje Gantt.

Në varësi të qëllimeve për ekipin tuaj, ju gjithashtu mund të zgjidhni kompleksitetin e pamjes suaj, së bashku me zgjedhjet e filtrit. Ndërsa menaxhoni ekipin tuaj, kjo ju lejon të shikoni profile të ndryshme dhe të krijoni dhe redaktoni me lehtësi detyra për to. Ato detyra më pas paraqiten në tabaka e tyre të detyrave, duke e bërë atë të shpejtë të zhvendoset përpara dhe mbrapa ndërmjet tyre.

ClickUp përfshin një veçori të notepadit dhe ruajtjen e cloud. Kur lini komente mbi dokumentet e ekipit, në të vërtetë mund të caktoni veprime ose role brenda komentit tuaj, dhe ekziston gjithashtu një mundësi e bisedës live.

Klikoni Pro dhe të këqijat

Të mirat e ClickUp janë që ju të mund të përshtateni për qëllimet tuaja, duke përfshirë redaktimin e projekteve dhe kalimin midis detyrave. Disavantazhet e ClickUp janë që mund të jetë e vështirë të mos dyfishohen në detyra, pasi ju mund t’i caktoni ato në shumë vende të ndryshme.

Pse ClickUp është më i mirë se Trello

ClickUp ka më shumë mundësi organizimi sesa Trello, veçanërisht kur bëhet fjalë për listat dhe pikëpamjet e tyre. Ata kanë më shumë opsione me porosi, së bashku me karakteristika më të mira raportimi si spreadsheets, skedarë dhe ndjekje kohe.

Alternativa më e mirë e Trello: Përmbledhje

alternativa trello

Nëse jeni duke kërkuar për një program të thjeshtë, intuitiv, të lehtë për t’u përdorur për menaxhimin e projektit, atëherë Trello është një zgjedhje e mirë, por nëse doni një alternativë më të fuqishme për Trello, atëherë Asana është zgjedhje pa mend..

Ndërsa Trello është një mjet i lehtë për t’u përdorur dhe vizualisht tërheqës në stilin Kanban dhe ideal për ekipe më të vogla, por për projekte më të mëdha komplekse ku përfshihen më shumë palë të interesuara, veçanërisht kur bëhet fjalë për delegimin e detyrave dhe menaxhimin e projekteve të shumta, atëherë Asana dhe softveri i saj i sofistikuar dhe i fuqishëm është zgjedhja e dukshme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map