7 Alternativa më e mirë e pCloud

pCloud është një shërbim i sigurt dhe i lehtë për t’u përdorur për ruajtjen e cloud, i cili ju jep 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje falas dhe ofron plane të përballueshme për jetë deri në 2TB. Mos më gaboni është një shërbim i shkëlqyeshëm, por ka të mira atje.


pCloud është një nga opsionet më të njohura të ruajtjes së cloud në treg. Ajo ofron 10 GB ruajtje falas kur regjistroheni, dhe një mori karakteristikash të tjera të shkëlqyera.

Alternativa më e mirë e pCloud në vitin 2020:

 • Më së miri në përgjithësi: është një ofrues i shkëlqyeshëm i ruajtjes së cloud dhe është i ngjashëm me pCloud, por kur është fjala për sigurinë, Sync.com është më e mirë sepse kriptimi me njohuri zero vjen i përfshirë falas, me pCloud duhet të paguani shtesë për të.
 • Kontrollues, Më i miri në përgjithësi: është një zgjedhje e shkëlqyeshme për bizneset dhe ekipet bashkëpunuese, pasi ofron shumë më tepër veçori bashkëpunimi dhe sigurie sesa pCloud.
 • Alternativa më e mirë falas për pCloud: është opsioni më i mirë falas, dhe integrimi i tij me Google Docs, Sheets dhe aplikacionet e palëve të treta e bën këtë një mundësi të shkëlqyeshme për përdoruesit personal.

Re është një term i gjerë që zakonisht i referohet hyrjes dhe përdorimit të shërbimeve kompjuterike në distancë përmes Internetit. Ai përfshin bashkëveprimin me pajisjen fizike të kompjuterit në vende të largëta përmes programeve të dedikuara në Internet.

Kur ngarkoni një skedar në një shërbim të ruajtjes së cloud si pCloud ose Sync.com, skedari ruhet në një lokacion fizik në një qendër të të dhënave diku në botë. Vendndodhja e qendrës së të dhënave është e parëndësishme pasi të gjitha qendrat e të dhënave janë të lidhura me internetin dhe mund të arrihen nga kudo në botë.

Përdorimi i shërbimeve në cloud na çliron nga përdorimi i ruajtjes tonë tradicionale personale si disqet, ku informacioni ynë mund të humbet për shkak të vjedhjes, shkatërrimit ose mosfunksionimit të hard drive.

Farë është pCloud?

pCloud është një ofrues i shërbimit të ruajtjes me bazë cloud që ju lejon të ruani të dhënat tuaja dixhitale në cloud.

pcloud

pCloud siguron një hapësirë ​​ruajtjeje personale, ku të gjithë skedarët dhe dosjet tuaja mund të ruhen. Shërbimet e tyre mund të arrihen përmes softverit të tyre në formën e desktopit dhe aplikacioneve mobile. pCloud është në dispozicion për iOS, Android, Windows, MacOSX dhe Linux. Hapësira e ruajtjes është e arritshme në të gjitha pajisjet, do të thotë që nëse ngarkoj një skedar duke përdorur kompjuterin tim, skedari do të jetë i disponueshëm në telefonin ose tabletin tim.

pCloud gjithashtu siguron siguri për skedarët që janë ngarkuar. Ata sigurojnë që skedarët të jenë të sigurt nga hakerat dhe kriminelët e tjerë kibernetikë. Me veçorinë e tyre të fundit të sigurisë, të quajtur pCloud Crypto, skedarët janë të koduara në kompjuterin tuaj edhe para se të ngarkohen. Kriptimi bëhet duke përdorur një çelës privat që gjenerohet dhe njihet vetëm nga kompjuteri juaj. Kjo do të thotë që edhe pCloud nuk e di se çfarë lloj skedari po ngarkoni. Kriptimi është fund-në-fund.

Karakteristikat e pCloud

pCloud u siguron përdoruesve mundësinë për të ruajtur skedarët e tyre në cloud, me sigurinë që skedarët do të mbeten të paprekur dhe të sigurt.

Këto skedarë mund të arrihen nga kudo në botë, thjesht duke hyrë në llogarinë pCloud. Sinkronizimi i menjëhershëm siguron që skedarët e ngarkuar në një kompjuter të jenë menjëherë të disponueshëm në të gjithë kompjuterët e tjerë për t’u përdorur.

ndërfaqe pcloud

pCloud mundëson shkëmbimin dhe bashkëpunimin e skedarëve. Shkëmbimi i skedarëve mund të bëhet në tre mënyra zakonisht, së pari duke krijuar një lidhje dhe duke e ndarë atë për këdo që mund të përdorë lidhjen për të shkarkuar skedarët. Një mënyrë tjetër për të shkëmbyer skedarë është duke ftuar përdoruesit e tjerë të pCloud në një dosje. Kontrolli i dosjes së përbashkët është ekskluzivisht në duart e ftuesit. Ftesuesi mund të lejojë hyrje të modifikimit për të lejuar bashkëpunimin në një dokument.

ProCloud dhe kundër

Avantazhi më i madh i përdorimit të pCloud është që ju të merrni 10 GB hapësirë ​​për ruajtje falas për regjistrimin. Ju gjithashtu mund të rritni hapësirën tuaj të magazinimit falas duke instaluar aplikacionin celular dhe duke iu referuar miqve dhe familjes. Isshtë një nga ofruesit më të lirë të ruajtjes së cloud. i saj planet premium fillojnë nga 3.99 dollarë në muaj me 500 GB.

pCloud ofron plane të qasjes gjatë gjithë jetës me 175 dollarë. Ajo gjithashtu ofron integrim me Facebook, Instagram, OneDrive dhe të tjerë të tillë që skedarët e ngarkuar atje mund të mbështeten menjëherë në pCloud. pCloud gjithashtu ofron kriptimi i shkallës ushtarake për siguri. pCloud gjithashtu ka një ndërfaqe të lehtë dhe intuitive për t’u përdorur.

Disavantazhet e pCloud përfshijnë mungesën e veçorive të redaktimit në internet si Google Docs. Gjithashtu, të saj kripto, një veçori encryption fund për t’i dhënë fund, është në dispozicion vetëm si një shtesa të paguara. Përditësimet e saj të vazhdueshme mund të bëhen dërrmuese dhe konsumuese të të dhënave për përdoruesit. Alternativa të shkëlqyera për pCloud diskutohen më poshtë.

1. Sync.com

sync.com

Sync.com është një ofrues i shërbimit të ruajtjes në cloud që e bën të lehtë ruajtjen, shpërndarjen dhe përdorimin e skedarëve tuaj nga kudo. Tipari i saj i lartë i sigurisë është encryption fundi i saj i cili siguron që skedarët e ngarkuar të jenë 100% të sigurt.

Shkëmbimi i skedarëve është i lehtë me sync.com. Përdoruesit mund të ndajnë skedarë të çdo madhësie dhe formati, edhe nëse marrësit nuk kanë një llogari Sync. Përdoruesit mund të ndajnë dosjet dhe të përdorin karakteristika të tjera të tilla si mbrojtja e fjalëkalimit, njoftimet, datat e skadimit dhe lejet për të mbajtur kontrollin e dosjeve të përbashkëta. Redaktimet në skedarë regjistrohen dhe ju mund të zgjidhni të rivendosni një version më të hershëm të një dokumenti. Skedarët e fshirë gjithashtu mund të rikthehen me një klik të një butoni.

Plani falas i sinkronizimit ofron 5 GB ruajtje falas, megjithëse sasia e transferimit të të dhënave është e kufizuar. Planet e paguara nuk janë gjithashtu të shtrenjta, duke filluar nga 49 dollarë në vit, me 500 GB ruajtje. Planet premium ofrojnë transferim dhe ruajtje të pakufizuar të të dhënave nga 2TB, të cilat duhet të jenë të mjaftueshme për përdorim personal. Mbështetja me përparësi e-mail është e disponueshme me regjistrat e aktiviteteve për planet.

Aplikacionet e sinkronizimit janë në dispozicion për platformat Windows, Android, iOS dhe Mac. Sinkronizimi është i disponueshëm për çfarëdo platforme që përdorni. Sinkronizimi ka sinkronizim të menjëhershëm të skedarëve, kështu që ju mund të keni skedarët tuaj kudo ku jeni. Aplikimet celulare të Sync kanë një veçori të kyçjes në distancë, e cila lejon përdoruesit të mbyllin pajisjen e tyre nga çdo pajisje tjetër që është regjistruar në llogarinë e tyre Sync.

Sync.com Pro dhe kundër

Të mirat e përdorimit të Sync është se ai ka një sistem encryption fund-fund, i cili siguron që të dhënat e përdoruesve të ruhen private dhe të sigurta në çdo kohë. Sync gjithashtu mban versionet e mëparshme të dokumenteve gjë që e bën të lehtë për përdoruesit të rivendosin një version të mëparshëm ose skedarë të fshirë.

Dobësitë e përdorimit të Sync janë që janë më të shtrenjta se pCloud. Gjithashtu, një merr 10 GB ruajtje falas në pCloud, ndërsa Sync ofron vetëm 5 GB.

Pse Sinkronizimi është më i mirë se pCloud

Avantazhi kryesor i Sync mbi pCloud është se Sync ka një fund standard për t’i dhënë fund encryption për të gjithë përdoruesit. Sync gjithashtu ka një veçori mbyllje të mbyllur për të mbrojtur llogarinë tuaj nëse dyshoni për ndonjë aktivitet të pazakontë në pajisjet tuaja të nënshkruara. Të dy karakteristikat e bëjnë Sinkronizimin një alternativë e shkëlqyeshme për pCloud.

2. Dropbox

Dropbox

Dropbox është gjithashtu një ofrues i shërbimit të ruajtjes së cloud që ka zgjeruar shërbimet e tij për të përfshirë bashkëpunimin dhe qasje të vazhdueshme në materialet e ruajtura kudo në botë. Spshtë hapësira e parë e zgjuar e punës në botë. Dropbox ju lejon të përqendroheni në gjërat që kanë rëndësi.

Dropbox është krijuar për t’i bërë përdoruesit të qëndrojnë të organizuar. Ndryshimet e bëra nga një pajisje do të sinkronizohen në të gjitha pajisjet, duke eleminuar nevojën për të kryer pajisje ose skedarë përreth.

Dropbox ofron dokumente letre Dropbox që lejojnë përdoruesit të krijojnë dhe modifikojnë dokumente – Microsoft Office dhe formate të tjera drejt e në llogarinë e tyre Dropbox. Kjo shkurton kohën që mund të ishte shpenzuar në kërkimin ose ndërrimin e aplikacioneve gjatë punës. Kjo veçori gjithashtu lejon një bashkëpunim të madh, do të thotë që dy ose më shumë persona mund të bashkë-redaktojnë një dokument.

Dropbox analizon veprimtarinë e përdoruesit për të krijuar përvojën tuaj të zgjuar të desktopit, duke sugjeruar përmbajtje për ju, dhe duke ju ndihmuar të qëndroni të organizuar gjatë gjithë kohës. Sugjerimi inteligjent gjithashtu ju lejon të hidheni përsëri në skedarë që ju do të keni nevojë, duke i mbajtur të gjitha gati për ju.

Plani falas i Dropbox ofron 2 GB ruajtje falas dhe mund të sinkronizohet vetëm në tre pajisje. Planet e tij profesionale fillojnë me 10 dollarë në muaj me 2TB hapësirë ​​për ruajtje.

Pro dhe kundër të Dropbox

Pro më e madhe e përdorimit të Dropbox është se ajo ka një veçori për krijimin dhe redaktimin e dokumenteve që lejon bashkëpunim pa probleme në dokumente. Kalendari i Dropbox gjithashtu sugjeron me inteligjencë përmbajtjen e takimit me modele të marrjes së shënimeve, gjë që e bën procesin e mbajtjes së një takimi lehtësisht.

Dobësitë e përdorimit të Dropbox janë se nuk është aq i lirë sa pCloud. Alsoshtë gjithashtu më pak i sigurt se pCloud. Ajo ofron vetëm 2 GB ruajtje falas.

Pse Dropbox është më i mirë se pCloud

Dropbox është një alternativë e shkëlqyeshme për pCloud sepse lejon përdoruesit të krijojnë dhe modifikojnë dokumente njëkohësisht. Gjithashtu, megjithë karakteristikat e tij të shumta, Dropbox mbetet shumë i thjeshtë për t’u përdorur, i cili është i shkëlqyeshëm për nxënësit që do të preferojnë diçka të lehtë për tu mësuar.

3. Box.com

box.com

Box.com është një shërbim i menaxhimit të përmbajtjes së cloud dhe shkëmbimit të skedarëve për bizneset. Kutia ofron një vend të vetëm për të siguruar, menaxhuar dhe shkëmbyer përmbajtje. Ajo përmban mbrojtjen e të dhënave nga fundi në fund, me 2FA dhe filigranim për të parandaluar rrjedhjet e të dhënave.

Kutia gjithashtu mbështet bashkëpunimin. Me Kutinë, mund të krijoni një hapësirë ​​qendrore të punës ku skedarët janë ruajtur, dhe skuadrat mund të redaktojnë, komentojnë, shpërndajnë skedarë, si dhe të caktojnë detyra.

Rrjedha e punës e Kutisë i lejon përdoruesit të automatizojnë detyrat e përsëritshme brenda disa minutash. Kjo çliron përdoruesin të kalojë më shumë kohë në ato që kanë më shumë rëndësi. Kutia gjithashtu siguron një gamë të gjerë integrimesh në më shumë se 1.400 aplikacione.

Plani i tij falas vjen me 10 GB depozitë falas ndërsa plani premium ofron 100 GB për 10 dollarë në muaj.

Box.com Të mirat dhe të këqijat

Pro më i madh i përdorimit të Box është gamë e gjerë e integrimeve të saj. Kjo do të thotë se cilido qoftë burimi i dokumentit tuaj, ju mund ta integroni atë pa dyshim në Kutinë. Një koncept i madh i përdorimit të Box është se është i shtrenjtë pasi u krijua për biznese.

Pse Box.com është më mirë pCloud

Box.com është një alternativë e shkëlqyeshme për pCloud sepse ofron një gamë të gjerë integrimesh që nuk mund të gjesh në pCloud. Nëse do të punoni me një gamë të gjerë dokumentesh, atëherë Kutia është ku të shkoni.

4. Google Drive

google drive

Google Drive është një shërbim ruajtjeje cloud i siguruar nga Google. Të gjithë me një llogari Gmail posedojnë automatikisht një Google Drive, me 15 GB hapësirë ​​ruajtjeje. Për më tepër, Google do të ruajë fotot tuaja për ju falas, megjithëse cilësia nuk do të jetë më e mira.

Google Drive gjithashtu ofron redaktim të dokumenteve në internet, përmes Google Docs për bashkëpunim live. Ajo gjithashtu ofron integrim me Microsoft Office për ndërlidhje të qetë të dokumenteve të zyrës dhe google.

Plani premium i Google fillon me 1.95 dollarë në muaj me ruajtje 100 GB.

Pro dhe kundër të Google Drive

Pro më i madh i përdorimit të Google Drive është që ju të merrni 15 GB hapësirë ​​falas. Google Drive lejon gjithashtu qasje jashtë linje. Për më tepër, përdorimi i Google Drive ju jep mjete të shkëlqyera për ndarje dhe bashkëpunim.

Disavantazhet më të mëdha për të përdorur Google Drive janë kufijtë e saj të madhësisë së skedarit. Imazhet e përfshira në dokumente të tjera nuk duhet të kalojnë 2MB, dhe karakteret në një dokument teksti janë të kufizuar në 1,024,000.

Pse Google Drive është më i mirë se pCloud

Google Drive është një alternativë e shkëlqyeshme për pCloud sepse ofron bashkëpunim më të madh përmes Google Docs sesa pCloud. Google Drive është gjithashtu më i lirë se pCloud.

5. Microsoft OneDrive

mikrosoft onedrive

OneDrive është në pronësi dhe operohet nga Microsoft. Shërbimet e saj cloud janë të shkëlqyera, dhe llogaria e tyre falas vjen me 5 GB hapësirë ​​të lirë. Planet OneDrive Premium gjithashtu ju japin një pajtim kompliment në zyrën e Microsoft.

OneDrive gjithashtu ofron integrim të shkëlqyeshëm në aplikacione të ndryshme. Aplikimet e tij janë gjithashtu të disponueshme në të gjitha platformat, Android, iOS dhe Mac. Planet e tyre të primit fillojnë me 1.99 dollarë në muaj me 100 GB ruajtje falas.

Pro dhe kundër të OneDrive

Një pro kryesor i OneDrive është se është i lirë. Gjithashtu, planet premium ju japin një abonim falas në zyrën e Microsoft. Konkluzioni i përdorimit të OneDrive është se nuk ofron encryption fund-fund.

Pse OneDrive është më i mirë se pCloud

OneDrive është më i mirë se pCloud sepse është më i lirë. Ajo gjithashtu ofron integrim pa probleme me MS Office.

6. Mega

mega

Shërbimet cloud të Mega vijnë me një fund për t’i dhënë fund encryption duke përdorur AES 128 për të gjithë skedarët. Ato ofrojnë ruajtje të cloud, organizim të përmbajtjes, bashkëpunim dhe shkëmbim. Aplikimet e tyre janë në dispozicion në platformat Android, iOS, Windows dhe Linux. Llogaritë pa pagesë të Mega vijnë me 15 GB ruajtje falas, por me një kuotë transferimi të kufizuar në muaj.

Mega Pro dhe Cons

Mega siguron kriptim nga fundi në fund për transferimet e skedarëve. Një konstatim kryesor është se ekziston një kufi i transferimeve në muaj.

Pse është Mega më e mirë se pCloud

Mega është një alternativë e shkëlqyeshme për pCloud sepse ofron encryption fund-fund, ndërsa Crypto e pCloud është në dispozicion vetëm si një shtesë e paguar.

7. iDrive

iDrive

Shërbimet e reja të iDrive janë përqendruar në ndërmarrje, profesionistë dhe biznese. Plani i tyre falas vjen me 5 GB depo falas ndërsa planet e paguara fillojnë nga 59,12 dollarë në vit me 2 TB depozitë. Ata ofrojnë mjete bashkëpunuese dhe mundësi rikuperimi për skedarët tuaj. Aplikimet e tyre janë në dispozicion në të gjitha platformat.

Pro dhe kundër të iDrive

iDrive është i lirë duke marrë parasysh hapësirën e madhe të depozitimit prej 2TB për 59,12 dollarë në vit. Pengesë kryesore e iDrive është se ato nuk kanë depo të pakufizuar.

Pse iDrive është më i mirë se pCloud

iDrive është një alternativë e shkëlqyeshme për pCloud sepse është më e lirë duke marrë parasysh ruajtjen e madhe të hapësirës 2TB në dispozicion për 50.12 $.

Pyetjet e bëra më shpesh

Farë është pCloud?

pCloud është një ofrues i shërbimit të ruajtjes së reve të sigurt dhe të përdorimit të lehtë që ju jep 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje pa cloud, dhe ofron plane të përballueshme për jetë deri në 2TB.

Cilat janë të mirat dhe të mirat e pCloud?

pCloud ofron një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur, mbështetje 24/7, plane të pranueshme për jetë dhe një sasi bujare prej 10 GB hapësirë ​​për ruajtje falas. Zbërthimi kryesor i pCloud është se encryption fund-në-fund vjen vetëm si një shtesë e paguar.

Cilat janë alternativat më të mira të pCloud?

Alternativat më të paguara për pCloud janë Sync.com dhe Box.com. Alternativa më e mirë falas është Google Drive.

Alternativa më e mirë pCloud – Përmbledhje

alternativa më e mirë pcloud

pCloud.com ofron shërbime të shkëlqyera për ruajtjen e cloud, megjithatë, ofruesit e tjerë të ruajtjes së cloud-it konkurrojnë me ta. Nëse jeni duke kërkuar hapësirë ​​ruajtëse falas dhe të thjeshtë, atëherë kërkoni Google Drive, me Magazinimin e tyre 15 GB falas.

Nëse jeni i ri dhe doni diçka shumë të thjeshtë për t’u përdorur, shkoni për të Dropbox me ndërfaqet e tyre të thjeshtuara të përdoruesit. Për ruajtjen e sigurt të mbyllur të enkriptuar nga fundi në fund për punë dhe biznese, ju rekomandoj fuqimisht Sync.com për veçoritë dhe thjeshtësinë e saj të gjerë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map