7 Alternativa më e mirë e LastPass

Fjalëkalimet e dobëta janë një nga arsyet kryesore pse hakohen llogaritë në internet. Arsyeja tjetër në listë është përdorimi i të njëjtit fjalëkalim për shumë faqe interneti ose të gjitha llogaritë tuaja. LastPass është një menaxher i shkëlqyer i fjalëkalimeve, por ka vërtet të mira atje jashte.


Këtu hyjnë menaxherët e fjalëkalimeve si LastPass. Ata jo vetëm që ju ndihmojnë të gjeneroni fjalëkalime më të fortë, por ata gjithashtu i mbajnë mend ato për ju.

Alternativa më e mirë e LastPass në vitin 2020:

 • Më së miri në përgjithësi:. Ky është menaxheri im i preferuar i fjalëkalimeve për shkak të ndërfaqes së tij të pastër, të thjeshtë të përdoruesit, sigurisë dhe vjen me monitorim falas VPN dhe Dark Web.
 • Kontrollues, Më i miri në përgjithësi:. Kontrolluesi është 1Password falë lehtësisë së tij të përdorimit, veçorive dhe sigurisë së shkëlqyeshme.
 • Alternativa më e mirë falas për LastPass: është menaxheri më i mirë me fjalëkalim falas në treg, ai është i mbushur me karakteristika, por nuk është më i lehtë për t’u përdorur dhe ndërfaqja ndjehet e vjetëruar.

Farë është LastPass (dhe si funksionon)

alternativa më e mirë e fundit

LastPass është një mjet i thjeshtë që administron fjalëkalimet tuaja dhe rrit sigurinë e të gjitha llogarive tuaja në internet. LastPass ruan të gjitha fjalëkalimet tuaja në llogarinë tuaj LastPass prapa një fjalëkalimi master. Përdorimi i një mjeti për menaxhimin e fjalëkalimit siç është LastPass mund të 10x sigurinë tuaj në internet. Në vend që të përdorni të njëjtin fjalëkalim të dobët në të gjitha faqet, mund të përdorni LastPass për të gjeneruar dhe ruajtur fjalëkalime të forta për të gjitha faqet e internetit që përdorni.

Dhe për shkak se LastPass trajton pjesën e fjalëkalimeve që kujtohen për ju, nuk keni pse të zgjidhni fjalëkalime të dobëta ose të lehta për t’u kujtuar. LastPass është më shumë sesa thjesht një menaxher fjalëkalimi. Mund të ruajë jo vetëm fjalëkalime, por edhe informacione të tjera të rëndësishme, siç janë detajet e kartës tuaj të kreditit, detajet e llogarisë suaj bankare, madje edhe detajet e administrimit të serverit (nëse jeni në atë lloj sendesh).

Për më tepër, ajo mund ruaj detajet personale siç janë emri, adresa, numri i telefonit, etj. Këto informacione do të plotësohen në shfletues vetëm me një klik në vend që të futni gjithçka vetë. Ju mund t’i qaseni këtij informacioni në çdo pajisje që keni të instaluar LastPass. LastPass ofron aplikacione për të gjitha pajisjet dhe shtesat për pothuajse të gjithë shfletuesit.

Karakteristikat dhe planet e LastPass

Edhe pse LastPass ofron dhjetëra karakteristika të sigurisë, ndërfaqja e përdoruesit për të menaxhuar të gjitha fjalëkalimet dhe informacionin personal është aq e thjeshtë sa mund të jetë. Përveç ruajtja dhe kujtimi i të gjitha fjalëkalimeve tuaja për ju, ai gjithashtu ofron veçori të sigurisë si një zakon Autentifikimi i dy faktorëve sistem që mund të përdorni për aplikacione që mund të dëshironi të siguroni, siç janë aplikacionet që lidhen me bankat.

planet e fundit

Pasi të aktivizoni 2FA (Autentifikim Dy Faktor), aplikacioni ku e aktivizoni do të kërkojë një fjalëkalim një herë të cilit mund t’i qaseni nga LastPass. Por kjo nuk është e gjitha që LastPass duhet të ofrojë. Ajo gjithashtu vjen me një veçori të thjeshtë që ju lejon të ndani me lehtësi dhe siguri fjalëkalimet tuaja me të tjerët (nëse dhe kur keni nevojë). 

Pro dhe kundër të LastPass

Ka shumë arsye pse mund të dëshironi të përdorni LastPass për të menaxhuar fjalëkalimet tuaja. E para e të cilave është thjeshtësia dhe aksesueshmëria. Mësimi për të përdorur LastPass zgjat më pak se një minutë ose dy.

Dhe ofron aplikacione për të gjitha pajisjet dhe platformat duke përfshirë Android, iOS, Mac, Shtesat e shfletuesve dhe Ueb. Kudo që të shkoni, çfarëdo pajisje që përdorni, mundeni hyrë lehtë me të gjitha fjalëkalimet e tua me vetëm disa klikime ose rubinete. Një arsye tjetër pse njerëzit e duan LastPass është se ajo mund të plotësojë të gjitha kredencialet e përdoruesit tuaj për ju me vetëm një klik mbi të gjitha pajisjet në të cilat është në dispozicion.

Në vend që të kërkoni, atëherë kopjoni dhe ngjisni fjalëkalimin tuaj sa herë që dëshironi të regjistroheni në një faqe në internet, LastPass e bën atë për ju me vetëm një klik ose dy. Mund të aktivizosh gjithashtu Plotësimi automatik apo edhe hyrja automatike veçori për faqet e internetit të preferuara. Edhe pse ka shumë arsye pse njerëzit e duan LastPass, ekzistojnë disa arsye pse mund të merrni parasysh aplikacione të tjera të menaxherit të fjalëkalimeve.

Një arsye e tillë është se aplikacioni i desktopit, siç është raportuar nga disa përdorues, është pak i mprehtë dhe është i disponueshëm vetëm për Mac dhe jo Windows. Për më tepër, versioni falas nuk ofron të gjitha tiparet e ndarjes dhe vendos kufizime në përdorimin e Autentifikatorit LastPass. Edhe nëse mendoni se LastPass është alternativa më e mirë për ju, këtu janë disa alternativa që duhet të merrni parasysh përpara se të shkoni të gjitha me një menaxher fjalëkalimi:

Alternativa më e mirë e LastPass tani

1. Dashlane

menaxher fjalëkalimi dashlane

 • Dashlane është alternativa më e mirë për LastPass
 • Plan falas dhe plane premium nga 3,33 $ në muaj
 • Uebsajti: https://dashlane.com/

Dashlane është një nga menaxherët më të njohur të fjalëkalimeve në treg. Ajo ofron një ndërfaqe të thjeshtë, të thjeshtë përdorimi për të ruajtur dhe menaxhuar të gjitha fjalëkalimet tuaja. Ajo ofron aplikacione për të gjitha pajisjet dhe platformat përfshirë Windows, Mac, iOS dhe Android.

Pjesa më e mirë në lidhje me Dashlane është se plani i tij premium vjen me VPN falas dhe Monitorim të Errët të Web. Nëse një faqe në internet bëhet e hakuar, fjalëkalimet e vjedhura zakonisht shiten në Dark Web. Monitorimi i Errët i Ujit monitoron llogaritë tuaja të përdoruesve kundër listave të faqeve të internetit të hakuar dhe ju paralajmëron nëse gjen emrin tuaj të përdorimit në këto lista. Kjo ju jep një shans të ndryshoni fjalëkalimet para se dikush të keqpërdorë llogaritë tuaja.

Planet Dashlane:
Edhe pse plan falas ofron dhjetra karakteristika të mahnitshme dhe është e mjaftueshme për shumicën e përdoruesve, ju lejon vetëm ruaj 50 fjalëkalime dhe mund të përdoret vetëm në një pajisje. Versioni premium i Dashlane, nga ana tjetër, lejon fjalëkalime dhe pajisje të pakufizuara. Ajo gjithashtu ofron monitorim të errët të uebit dhe një shërbim falas VPN shoqërues.

Pse Dashlane është një alternativë e mirë për LastPass:
Dashlane është në dispozicion në më shumë pajisje dhe platforma sesa LastPass dhe plani premium vjen me një shërbim VPN.

2. 1Fjalë fjalie

1Password

 • Më e lehtë për të përdorur menaxherin e fjalëkalimeve në treg
 • Plani falas dhe planet premium nga 2.99 dollarë në muaj
 • Uebsajti: https://1password.com/

1Pas fjala rekomandohet nga dhjetëra publikime të tilla si Fast Company, The Wirecutter, Wired dhe TrustPilot. Shtë një nga më e lehtë për të përdorur aplikacionet e menaxherit të fjalëkalimeve në treg. Ndërfaqja është minimale dhe nuk ju mërzit me një mijë opsione.

Kjo aplikacion ofron dhjetra karakteristika për t’ju ndihmuar të mbani të sigurta dhe të sigurta të gjitha llogaritë tuaja në internet, siç është monitorimi për hyrjet e kompromentuara dhe faqet që mbështesin 2FA. Ajo ofron aplikacione të pavarura për Mac, iOS, Windows, Android, Linux dhe Chrome OS. 

Planet e fjalëve 1:
version falas kufizon përdoruesit vetëm në një pajisje. Por versioni premium ju lejon të ruani fjalëkalime dhe artikuj të pakufizuar. Ajo gjithashtu ofron deri në 1 GB në ruajtjen e dokumenteve.

Pse 1Password është një alternativë e mirë për LastPass:
1Password ofron një ndërfaqe më të thjeshtë se shumica e aplikacioneve të tjera të menaxherit të fjalëkalimeve.

3. Fjalëkalimi ngjitës

StickyPassword

 • Menaxheri më i mirë me fjalëkalim falas
 • Plani falas dhe planet premium nga 29,99 dollarë në vit
 • Uebsajti: https://www.stickypassword.com/

Fjalëkalimi ngjitës është një nga menaxherët më të mirë falas me fjalëkalim në treg. Versioni falas ju lejon të ruani sa më shumë fjalëkalime dhe dokumente sa ju pëlqen në të gjitha pajisjet tuaja. Kjo aplikacion vjen me aplikacione për të gjitha pajisjet dhe platformat përfshirë Mac, iOS, Android dhe Windows. Kjo ju lejon të ruani fjalëkalime, shënime dhe dokumente të pakufizuara. Ajo gjithashtu vjen me Authentication 2 Factor.

Versioni falas i Fjalëkalimi Sticky është më shumë si një aplikacion lokal për administrimin e fjalëkalimeve që ruan fjalëkalimet në pajisjet tuaja. Për dallim nga menaxherët e tjerë të fjalëkalimit, versioni falas i Sticky Password nuk ofron sinkronizim midis të gjitha pajisjeve tuaja. juaj fjalëkalimet ruhen vetëm në pajisjet ku i krijoni. Pjesa më e mirë në lidhje me përdorimin e versionit premium të kësaj aplikacioni është se ata dhurojnë një pjesë të pagesës tuaj për të kursyer manate të rrezikuara (po, Manatees!).

Planet e fjalëkalimit ngjitëse:
Edhe pse version falas ofron sa më shumë karakteristika të sigurisë si versioni premium, versioni falas nuk ofron sinkronizim në re dhe si të tilla fjalëkalimet tuaja nuk do të sinkronizohen midis të gjitha pajisjeve tuaja. Plani premium sinkronizon të gjitha fjalëkalimet dhe dokumentet tuaja në të gjitha pajisjet tuaja dhe i mbështet ato në cloud.

Pse Fjalëkalimi Sticky është një alternativë e mirë për LastPass:
Fjalëkalimi Sticky nuk e kufizon përdorimin tuaj të vërtetimit të dy fjalëkalimeve edhe në planin falas, për dallim nga LastPass.

4. Përfshi

Enpass

 • Menaxheri më i mirë i fjalëkalimit offline
 • Plani falas dhe planet premium nga 11,99 $ (kosto një herë)
 • Uebsajti: https://enpass.io/

Enpass ofron një dizajn mjaft të bukur ndërfaqeje që e bën të lehtë menaxhimin e të gjitha fjalëkalimeve tuaja. Aplikacionet e tij janë në dispozicion në Android, iOS, Mac, Linux dhe Windows. Versioni falas ofron pothuajse aq karakteristika sa bëjnë versionet premium të kësaj aplikacioni.

Kufizimet e vetme janë që mundeni ruani vetëm 20 fjalëkalime në versionin falas dhe nuk mund të krijojë hale të shumta për të veçuar të dhënat. Përfshini versionet premium të kësaj aplikacioni lejojnë ruajtjen e fjalëkalimeve të pakufizuara dhe lejojnë krijimin e hajdutëve të ndryshëm bazuar në raste përdorimi, siç janë Puna, Familja, etj.

Përfshini planet:
Versioni falas i këtij aplikacioni lejon vetëm ruajtjen e 20 fjalëkalimeve. Pjesa më e mirë në lidhje me këtë aplikacion është që versionet premium janë në dispozicion për një tarifë një herë. Edhe pse duhet të blini aplikacionin për secilën platformë që dëshironi ta përdorni atë, duhet ta mbani atë për një jetë për vetëm 11,99 dollarë për platformë.

Pse Enpass është një alternativë e mirë për LastPass:
Enpass është shumë më i lirë se LastPass. Për çmimin e abonimit vjetor të LastPass, mund të merrni Enpass për një jetë të tërë.

5. RoboForm

Roboform

 • Menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve freemium
 • Plan falas dhe plane premium nga 1.99 $ në muaj
 • Uebsajti: https://roboform.com/

Roboform është një menaxher falas me fjalëkalim i disponueshëm për të gjitha pajisjet dhe platformat përfshirë iOS, Android, Mac dhe Windows. Alsoshtë gjithashtu i disponueshëm si një shtesë e shfletuesit për të gjithë shfletuesit përfshirë Firefox, Chrome, Opera dhe Safari. Perdoruesi ndërfaqja është e ngjashme me LastPass dhe e lehtë për t’u përdorur.

Planet e RoboForm:
version falas e kësaj aplikacioni ju lejon të ruani fjalëkalime të pakufizuara në të gjitha pajisjet tuaja, por nuk do të ofrojë rezervë cloud ose sinkronizim cloud midis pajisjeve tuaja. Versioni premium ofron të gjitha këto dhe veçori të sigurta të ndarjes.

Pse RoboForm është një alternativë e mirë për LastPass:
RoboForm është në dispozicion për më shumë platforma dhe pajisje sesa LastPass.

6. Portier

Siguria e portierit

 • Menaxher fjalëkalimi i përqendruar në sigurinë më të mirë në klasë
 • Plan falas dhe plane premium nga 2.49 dollarë në muaj
 • Uebsajti: https://keepersecurance.com/

portier është një menaxher i sigurt i fjalëkalimeve tregtohet drejt bizneseve. Për dallim nga aplikacionet e tjera në këtë listë, Keeper është krijuar për biznese dhe ekipe, dhe si i tillë ofron dhjetra veçori dhe përfitime të sigurisë. Oneshtë një nga aplikacionet e vlerësimit më të lartë të menaxherit të fjalëkalimeve në pothuajse të gjitha platformat, duke përfshirë Google Play, G2Crowd, Apple Store, GetApp dhe Trustpilot. Ajo vjen me aplikacione për të gjitha pajisjet, përfshirë Android, iOS, Mac dhe Windows.

Planet e mbajtësit:
version falas mund të përdoret vetëm në një pajisje. Versioni premium lejon sinkronizimin midis pajisjeve të pakufizuara dhe ofron dhjetëra karakteristika të sigurisë.

Pse Keeper është një alternativë e mirë për LastPass:
Keeper është krijuar për bizneset dhe ekipet që duan të mbajnë të dhënat e tyre sa më të sigurta të jetë e mundur. Keeper ofron siguri më të mirë se LastPass dhe është bërë për ekipe.

7. Bitwarden

Bitwarden

 • Menaxheri më i mirë me burim të hapur dhe fjalëkalim falas
 • Plan falas dhe plane premium nga 1 dollarë në muaj
 • Uebsajti: https://bitwarden.com/

Bitwarden është falas menaxher fjalëkalimi me burim të hapur. Ajo ofron aplikacione për të gjitha platformat përfshirë Windows, Mac, Linux, Android dhe iOS. Ajo gjithashtu vjen me shtesa të shfletuesit për të gjithë shfletuesit modern. Për më tepër, nëse jeni teknik ose një zhvillues i faqes në internet, madje mund të hyni në Bitwarden nga a ndërfaqja e linjës së komandës. Pjesa më e mirë për Bitwarden është që, nëse dëshironi, mund ta vendosni falas në serverin tuaj personal.

Planet Bitwarden:
Bitwarden është plotësisht falas dhe ofron të gjitha tiparet që do t’ju duhen ndonjëherë. Versioni falas ju lejon të ruani dhe sinkronizoni fjalëkalime të pakufizuara në pajisjet e pakufizuara. Ajo gjithashtu vjen me Autentifikim 2-Faktor. Versioni premium i kësaj aplikacioni ofron disa veçori shtesë të përparuara të sigurisë dhe 1 GB në ruajtjen e skedarëve të koduar.

Pse Bitwarden është një alternativë e mirë për LastPass:
Bitwarden ofron falas të gjitha tiparet që tarifon LastPass.

Alternativa LastPass: Përmbledhje

Edhe pse LastPass është e shkëlqyeshme dhe ofron qindra karakteristika të sigurisë, nuk është më e mira për të gjithë.

Nëse nuk mund të vendosni me cilën nga këto alternativa të LastPass, ju rekomandoj të shkoni me Dashlane. Ajo vjen me të gjitha tiparet që do t’ju nevojiten ndonjëherë dhe është pak më e lehtë për t’u përdorur sesa LastPass.

Pjesa më e mirë në lidhje me Dashlane është se versioni i saj premium ofron një shërbim falas VPN për të ndihmuar në sigurimin e përvojës tuaj të shfletimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map