Wix vs Squarespace (jämförelse mot huvud)

Detta head-to-head ger dig alla de viktigaste skillnaderna mellan två av de mest populära webbplatsbyggarna som finns tillgängliga just nu.


Jag tror att du kommer att gå med när jag säger:

Att bygga en webbplats som nybörjare är noggrant svårt!

Var börjar du ens? Behöver du kodningskunskap? Vet du hur du ställer in webbhotell, SSL-certifikat eller installerar ett CMS? Vilka är kostnaderna? Hur lång tid tar det?

Det här är förmodligen några av de svåra frågorna som håller dig borta från din drömwebbplats.

Den goda nyheten är att det finns en lösning.

Att bygga den perfekta webbplatsen för ditt företag är oerhört enkelt med webbplatsbyggare som Wix och Squarespace.

För de oinitierade är en webbplatsbyggare ett verktyg (program, programvara etc.) som hjälper dig att skapa webbplatser visuellt utan att skriva kod eller att behöva ladda ner / installera någonting.

I denna Wix vs Squarespace jämförelse post, jag pit två av de bästa webbplatsbyggare mot varandra.

WixSquarespace
svep åt högerwixSquare
SammanfattningJag rekommenderar personligen Squarespace över Wix, men du blir inte besviken över någon av dem – eftersom båda är utmärkta webbplatsbyggare. Den största skillnaden är redaktören, och om du föredrar en strukturerad eller ostrukturerad dra-och-släpp-redigerare.
HuvuddragPris: $ 13- $ 49 per månad
Redaktör: Ostrukturerad dra-och-släpp. Element kan dras och släppas var som helst på sidan.
Teman / mallar: 500+
Gratis domän & SSL: Ja
Gratis plan: Ja
Pris: 12- $ 46 per månad
Redaktör: Strukturerad dra-och-släpp. Element dras och släpps på sidan inom en fast struktur.
Teman / mallar: 80+
Gratis domän & SSL: Ja
Gratis plan: Nej (endast gratis prov)
Enkel användning⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Design & layouter⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Apps & Add-ons⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐
SEO & marknadsföring⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
E-handel⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
blogga⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Värde för pengar⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��

Men innan vi hoppar in i Wix vs Squarespace jämförelse, först några fakta:

Enligt BuiltWith är Wix den mest populära webbplatsbyggaren som kontrollerar 38% av marknadsandelen.

Användningsstatistik för webbplatsbyggare

Squarespace är det näst populäraste, driver 19% av webbplatser som använder en enkel webbplatsbyggare. Tillsammans kontrollerar Wix och Squarespace 57% av marknadsandelen.

Oavsett om du hittar data från BuiltWith, Statista.com eller någon annan webbplats, kommer Wix alltid ut överst, följt av Squarespace med Weebly och andra som tar upp den bakre.

Fortfarande har intresset för webbplatsbyggare vuxit stadigt sedan 2004, enligt Google Trends, vilket framgår av den fina grafen nedan.

wix vs kvadratisk jämförelse trender

Det är tydligt att webbplatsbyggare inte går någonstans. Faktum är att de blir grundpelare för både nybörjare och erfarna användare. Men jag tappar.

Mitt mål är att hjälpa dig att välja den perfekta webbplatsbyggaren för din webbplats. Oavsett om du väljer Wix eller Squarespace, är det helt upp till dig.

Utan vidare, låt oss börja eftersom det finns mycket att täcka.

Vad är Wix och Squarespace?

wix vs kvadratisk granskning

Wix och Squarespace är de två mest populära webbplatsbyggarna där ute. Båda verktygen hjälper dig att skapa en webbplats utan kodningskunskap.

På vilket sätt?

De levererar med dra och släpp visuella sidbyggare som gör att bygga en webbplats lika lätt som A, B, C.

Dessutom tar webbplatsbyggare bort de tekniska aspekterna av skapandet av webbplatsen. 

Med andra ord, en webbplatsbyggare erbjuder dig ett nybörjarvänligt sätt att bygga effektiva webbplatser utan att oroa dig för de hårda tekniska grejerna.

Om du till exempel väljer att använda WordPress måste du ställa in webbhotell, installera CMS, SSL-certifikat och ta hand om många administrativa uppgifter.

Alla dessa uppgifter är utmanande, särskilt om du inte är teknisk kunnig. Killarna på Wix och Squarespace tar hand om tekniska grejer, så att du kan fokusera på det som betyder; bygga ditt företag.

För en betald plan får du en webbplatsbyggare, webbhotell, SSL-certifikat, domäner, support och så vidare i ett paket. Som sådan är webbplatsbyggare de perfekta verktygen för att distribuera webbplatser snabbt.

Och de är också mångsidiga eftersom du snabbt kan bygga enkla bloggar, butiker och många andra webbplatser.

Nu när vi vet vad vi arbetar med, låt oss gå vidare till nästa del.

I de kommande avsnitten jämför jag Squarespace vs Wix när det gäller användarvänlighet, designalternativ, marknadsföring, e-handel, integrationer från tredje part, bloggfunktioner och prissättning.

Enkel användning

Det säger sig självt att den webbplatsbyggare du slutligen väljer måste vara lätt att använda. Det finns en inlärningskurva, säker, men både Wix och Squarespace är otroligt enkla att använda, du kommer att vara igång på nolltid.

För det första är det enkelt att registrera sig för endera tjänsten. Allt du behöver göra är att skapa ett konto och börja bygga din webbplats. De är båda ganska enkla från ordet.

För att hjälpa dig bygga en webbplats utan att sveda dig, kommer Wix och Squarespace med intuitiva drag-and-drop-visuella sidbyggare. Ja, komplett med Ångra -knappen i fall du rota.

Ditt arbetsflöde handlar om att plocka, dra och släppa element på plats och du har en webbplats. Det kan inte bli lättare än så.

Det finns dock en stor skillnad mellan de två. De sidredaktörer!

Låt oss börja med Wix Editor.

Wix Sidredigerare

Wix är mer en tom duk, vilket innebär att du kan dra och släppa element var du vill. Du har full designfrihet för att bygga dina drömmar.

Den enda gränsen för Wix är din fantasi. En sådan kreativ frihet gör Wix perfekt för kreativa designers som lätt kan se när de har gjort ett fel.

Samtidigt kan det vara överväldigande för det perfekta greenhornet som aldrig har byggt en webbplats förut.

För att lösa problemet gjorde Wix Wix ADI (Artificial Design Intelligence), ett fantastiskt verktyg som tar stora designbeslut för dig.

Svara bara på några frågor, så kommer Wix ADI att skapa en webbplats som du sedan kan fylla med ditt innehåll.

Squarespace Page Editor

squarespace sidbyggare

Squarespace, å andra sidan, låter dig inte placera element var du vill. Du arbetar med förutbestämda layouter som inte låter dig dra och släppa element var du vill. Med andra ord finns det ett fast område för varje element.

Ett sådant tillvägagångssätt håller konstruktionerna och layouterna i kontroll eftersom du inte har friheten att begå alla typer av fruktansvärda fel. Du har en förlagd layout som du kan fylla med ditt innehåll utan att krossa den övergripande designen.

Just av denna anledning är Squarespace perfekt för en nybörjare som vill ha en professionell webbplats utan problem med att fixa fel som justering av marginaler och så vidare.

Anpassa bara en mall med ditt innehåll, så går du bra. Detta innebär också att Squarespace erbjuder dig ett bra sätt att designa din webbplats snabbt.

Vinnare är:

Squarespace

Jag rekommenderar att du går med Squarespace för enkel användning. Gör mig dock inte fel, båda är väldigt enkla att använda, men Squarespace är intuitivt och håller sig ur din väg.

Wix, å andra sidan, har en miljon och en funktion, som är perfekt för kreativa designers, men inte nödvändigtvis välkomna för nybörjare.

Kvadratområdet har ingen av röran; bara redigera mallen så går du bra. Wix-sidbyggaren ger dig mer designflexibilitet, men det betyder inte att det är lättare att använda för en nybörjare.

Design, layout & mallar

Du vill uppenbarligen inte att din webbplats ska se ut som alla andra webbplatser där ute. Du vill sticka ut och du vill ha det nu.

Jag älskar variation, och det gör du också, vilket betyder – för det här avsnittet – vi väljer webbplatsbyggaren som erbjuder fler design- och layoutalternativ.

Både Wix och Squarespace erbjuder dig en omfattande lista över design- och layoutalternativ. Med andra ord, du har aldrig brist på de alternativ du behöver för att bygga en anmärkningsvärd webbplats.

Wix erbjuder dig över 500 färdiga och mycket anpassningsbara mallar som är perfekta för alla företag. Tyvärr är inte alla mallar mobilvänliga eller lyhörda.

Wix mallar

Men Wix erbjuder dig en separat redigerare för att skapa en mobilversion av din webbplats. Jag vet inte om dig, men det är en dealbreaker för dig verkligen.

Andra än så, när du väljer en mall i Wix, är du fast med den. Om du ändrar mallen måste du bygga din webbplats från början. Vilken otur.

Ändå erbjuder Wix massor av olika design- och layoutalternativ. De erbjuder flera textalternativ, vektorkonst, gallerier, menyer, bilder, knappar, rutnät, listor, sociala medier och så mycket mer. Det finns i huvudsak ett alternativ för allt du behöver.

Du kan enkelt lägga till varje element på din webbplats och anpassa det i stor utsträckning i Wix Editor. Eftersom Wix har en redigerare i fri form kan du placera varje element var du vill.

Fyrkantmallar

Squarespace, å andra sidan hanterar design annorlunda. Webbplatsbyggaren erbjuder dig över 60 mallar och ett brett utbud av element som kallas Content Blocks.

Alla mallar svarar helt från get-go, vilket betyder att du inte behöver göra tweaks på egen hand senare. Dessutom är innehållsblocken tankeväckande och fullständiga, så att du kan bygga din webbplats block för block.

Varje innehållsblock erbjuder massor av alternativ för färger, typsnitt, layout och mer. Du kan enkelt ändra varje innehållsblock för att skapa en helt ny design.

Medan Wix låter dig ta en mall och helt anpassa den, gör Squarespace dig möjlighet att göra djupa modulära förändringar per element..

Med andra ord, Wix är tillräckligt flexibel, vilket gör att du kan skapa ett nytt tema från grunden, något du inte kan göra med Squarespace.

Samtidigt tillåter Squarespace dig att anpassa din webbplats i fråga om klick tack vare sin ramstil-strategi för webbdesign.

Vinnare är:

Squarespace

Squarespace är den otänkbara vinnaren när det gäller design och layoutalternativ. Wix kan ha fler mallar men i ett klassiskt fall av kvalitet över kvantitet tar Squarespace pokalen hem.

Wix erbjuder dig mycket designflexibilitet för att anpassa valfri mall tills du tappar. Du måste dock bygga din webbplats från grunden om du ändrar din mall.

Squarespace erbjuder inte mycket drag-and-drop-funktionalitet, men du kan enkelt ändra mallar utan att bygga om din webbplats från grunden. Mallarna är helt responsiva strax utanför fladderträet, vilket är ett extra plus.

Tredjepartsappar & Add-ons

En bra webbplats är mer än bara bra estetik. Du behöver alla verktyg du kan hitta för att driva en framgångsrik webbplats. De flesta webbplatsbyggare erbjuder dig mycket basfunktioner som standard.

När du har uttömt basic och behöver mer kraft, vänder du dig till tredjepartsappar.

Wix-appmarknadWix App Market

Nu kommer jag inte ljuga; Wix har en större appmarknad än Squarespace. Som 17 gånger större.

Du får alla möjliga gratis- och premiumappar för att utöka din Wix-webbplats på många sätt. Till exempel kan du enkelt lägga till Facebook Chat, växa trafik, skapa evenemang, samla e-postmeddelanden och så mycket mer.

Det stämmer, Wix-appmarknaden erbjuder dig över 235 appar.

Å andra sidan erbjuder Squarespace-marknaden dig, ett tiotal förlängningar i skrivande stund.

Squarespace App Market

Du har ett par appar för bland annat leverans, skatter, tryck på begäran, lagerhantering och orderspårning.

Om du behöver fler Squarespace-tillägg bör en snabb sökning på Google räcka. Gå alltid efter appar från välrenommerade utvecklare.

Squarespace har dock några fantastiska inbyggda alternativ som kompenserar för bristen på appar från tredje part. Exempelvis kommer Squarespace med inbyggda Instagram-gallerier, som kräver en app i Wix.

Andra inbyggda integrationer inkluderar ljud / video-inbäddningar, kartor, Google AMP, Disqus-kommentarer och Google-teckensnitt bland andra.

Vinnare är:

Wix

Wix överträffar Squarespace i tilläggsavdelningen, vad med en enorm lista med appar. Samtidigt beror tredjeparts-tillägg och appar som du slutar använda helt på dina behov och preferenser.

Wix erbjuder fler appar än Squarespace, men det senare har inbyggda integrationer som nästan kompenserar för bristen på tredje parts appar.

SEO & marknadsföring

Webbplatsägare och marknadsförare spenderar mycket tid och pengar på att generera relevant trafik eftersom det är livsnerven på en webbplats. Utan trafik är din webbplats lika bra som död.

Med det sagt, vad erbjuder Wix och Squarespace när det gäller SEO och marknadsföring? Tja, båda webbplatsbyggarna erbjuder dig alla grundläggande marknadsföringsverktyg du behöver.

Oavsett om du väljer Wix eller Squarespace, får du e-postmarknadsföring, Google-annonser, Google Analytics, MailChimp-integration, logotyptillverkare, Facebook-annonser och social delning ut ur lådan.

Dessutom har du många marknadsföringsappar från tredje part till ditt förfogande. Till exempel tillåter varje webbplatsbyggare dig att integrera bland andra leverantörer av e-postmarknadsföring som MailChimp.

Dessutom erbjuder varje plattform dig adekvata SEO-alternativ för att optimera din webbplats för sökmotorer. Du kan lägga till metabeskrivningar, SEO-titlar och så vidare.

När det gäller SEO och marknadsföring har du tillräckligt med alternativ för att hålla dig upptagen. Båda webbplatsbyggarna är SEO-vänliga, så att du kan driva mer organisk trafik till din webbplats.

Vinnare är:

Bunden

Med tanke på framgången för dina SEO och marknadsföringskampanjer är direkt proportionell mot det arbete du lägger in, är det svårt att avgöra en vinnare. Dessutom erbjuder både Wix och Squarespace dig alla verktyg du behöver för att starta framgångsrika marknadsföringskampanjer.

Om vi ​​går med det stora antalet marknadsföringsappar som finns tillgängliga i varje verktyg, bär Wix dagen. Squarespace har ingenting på Wix när det gäller kvantitet. Ändå handlar marknadsföring inte bara om de verktyg du har, utan hur du använder de verktyg som finns tillgängliga för dig.

Håller du inte med?

E-handel funktioner

Om du undrar om du kan sälja på antingen Wix eller Squarespace kommer du att älska det här avsnittet. Rätt ut ur rutan erbjuder varje webbplatsbyggare dig massor av e-handelsfunktioner.

Oavsett om du går med Wix eller Squarespace, har du alla alternativ att bygga alla slags webbbutiker – små och stora.

Båda erbjuder dig robusta e-handelsalternativ som flera betalningsportar, automatiska skatter, e-postlistor, säljer digitalt & fysiska produkter, frakt, lagerhantering och prenumerationer bland andra.

Dessutom har du många tredjepartsappar för att utöka din onlinebutik på unika sätt. Till exempel kan du sälja på sociala medier och återställa övergivna vagnar som en chef.

Att ställa in din onlinebutik med Wix eller Squarespace är saker av fjärde klassare. Du behöver inte kodningsfärdigheter alls. Välj en layout, anpassa dina stilar och importera dina produkter.
Observera dock att du måste ha en affärsplan för att sälja med Wix och Squarespace.

Vinnare är:

Bunden

När det gäller e-handelsfunktioner har vi ett slips. Båda webbplatsbyggarna erbjuder dig alla funktioner du behöver för att köra en e-handelswebbplats som en proffs. Du har alla alternativ att erbjuda en strömlinjeformad shoppingupplevelse från beställning till frakt och därefter.

Bloggfunktioner

Jag älskar att blogga, så jag letar ständigt efter verktyg som gör det enkelt att publicera och hantera innehåll. Om ett verktyg gör det svårare att driva en blogg, rör jag inte den med en 10-fotstång.

För innehållsskapare kommer du att älska det faktum att Wix och Squarespace levereras med fantastiska bloggfunktioner.

Att skapa inlägg i Wix och Squarespace är enkelt Jag förväntar mig inte att du kommer att stöta på några problem. Båda webbplatsbyggarna har intuitiva postredigerare som har typiska alternativ.

Du kan enkelt spara utkast, schemalägga inlägg, lägga till kategorier, tilldela flera författare, infoga bilder och i allmänhet spira upp dina inlägg.

Båda verktygen hjälper dig att skapa och redigera dina inlägg samtidigt som du tittar bra på hur inlägget ser ut för läsarna. Om du har något att säga, så säkerställer Wix och Squarespace att din röst hörs.

Vinnare är:

Squarespace

Squarespace erbjuder dig bättre bloggfunktioner jämfört med Wix. Medan båda har fantastiska bloggsystem, erbjuder Squarespace dig mer avancerade funktioner än Wix.

Dessutom är Squarespaces bloggfunktioner inbyggda, men Wix-blogg beror på en app för de riktigt kraftfulla bloggfunktionerna.

Plans & Prissättning

Med hela mängden funktioner undrar du förmodligen hur mycket det kommer att kosta att bygga en webbplats med antingen Wix eller Squarespace. Varje verktyg erbjuder dig olika prissättningspaket för olika budgetar och behov.

Till att börja med erbjuder Wix dig en gratis plan som låter dig testa vattnet. Squarespace har å andra sidan en gratis rättegång som löper ut om två veckor.

För att sälja på din webbplats behöver du dock en premiumplan oavsett om du går med Wix eller Squarespace.

Wix erbjuder fyra personliga planer perfekt för portföljer och andra enkla webbplatser.

wix prissättning

De Obegränsat plan, som kostar 12,50 dollar per månad är det mest perfekta paketet för frilansare och företagare. Du kan komma igenom dörren för bara $ 4,50 per månad, men du får grundfunktioner och Wix-annonser att visa för dina ansträngningar.

Om du behöver mer kraft för en fullfjädrad e-handelswebbplats erbjuder Wix dig tre affärsplaner.

wix prissättning företagswebbplats

Den plan du väljer här beror helt på din budget och dina behov. Jag rekommenderar alltid att du väljer en plan som passar dina affärsbehov.

Om du har svårt att välja kan du dock springa efter Business Unlimited, den mest populära planen för de tre, för bara $ 25 / månad.

Squarespace, å andra sidan erbjuder du fyra prisplaner, som visas nedan.

Du har $ 16 / månaden Personlig plan som passar för enkla webbplatser. För att driva en e-butik och ta emot betalningar behöver du en av de tre andra planerna.

Du kan välja Företag plan som sätter dig tillbaka $ 26 per månad, Grundläggande handel planera till $ 30 / månad, eller Avancerad handel, vilket kostar $ 46 / månad. Återigen, gå efter en plan som uppfyller din budget och dina affärsbehov.

Bästa valuta för pengarna är:

Squarespace

Squarespace vinner tack vare en enklare prissättningstruktur perfekt för alla budgetar. Wix, å andra sidan, erbjuder dig upp till sju prisplaner, vilket är komplicerat, särskilt eftersom Wix-användare måste uppgradera oftare än Squarespace.

Fördelar & Nackdelar

Jag har täckt nästan allt i vår Wix vs Squarespace jämförelse post. Låt oss nu täcka för- och nackdelarna med varje plattform, så att du äntligen kan bestämma vilken du vill skapa en webbplats med.

Wix Pros

 • En fri form visuell sidbyggare som ger dig fullständig designkontroll
 • Du har en gratis plan som är perfekt för att testa vattnet
 • Enorm appmarknad
 • Massor av designalternativ
 • Prova Wix gratis

Wix Cons

 • Komplicerad prissättningstruktur
 • Den grundläggande premiumplanen kommer med annonser
 • För många designalternativ kan vara överväldigande för nybörjare
 • Det finns en inlärningskurva för att få tag på saker
 • Att ändra en mall innebär att bygga om din webbplats från grunden

Squarespace Pros

 • Rammetoden för design gör det enkelt att använda
 • Enkel prissättningstruktur
 • Förutbestämda layouter perfekt för nybörjare som vill lansera en webbplats i fråga om klick
 • Utmärkta bloggfunktioner
 • Inga annonser i någon premiumplan
 • prova Squarespace gratis

Squarespace Cons

 • Ett begränsat antal mallar
 • Ett litet antal appar från tredje part
 • Du måste betala för att publicera din webbplats

Vanliga frågor

Vad är Wix och Squarespace?

Wix och Squarespace är molnbaserade webbplatsbyggnadsverktyg som riktar sig till personer som visuellt vill skapa en webbplats med hjälp av dra-och-släpp utan att skriva kod..

Vilket är bättre, Wix eller Squarespace?

Squarespace är bättre än Wix, men du blir inte besviken med någon av dem eftersom båda är utmärkta webbplatsbyggare. Den största skillnaden är redigeraren, och om du föredrar en strukturerad (begränsad) eller ostrukturerad (tom duk) dra-och-släpp-redigerare.

Gör Wix och Squarespace med en gratis plan?

Wix erbjuder en gratis plan men det kommer med begränsningar och reklam. Wix betalade planer börjar på bara $ 13 per månad. Squarespace erbjuder inte en gratis plan, bara en två veckors gratis provperiod. Squarespace planer börjar på bara $ 12 per månad.

Wix vs Squarespace: Sammanfattning

wix vs fyrkant

Jag rekommenderar Squarespace över Wix men du kan inte gå fel med någon av webbplatsbyggarna. Båda webbplatsbyggarna har lite av en inlärningskurva och i slutändan skillnaden mellan de två handlar om personlig preferens vilken redaktör du känner dig mest bekväm att använda.

Wix kommer med massor av anpassningsalternativs och en hög grad av kontroll, nästan till den punkt där du till och med kan designa ditt helt eget tema från grunden.

Squarespace, å andra sidan är mycket mer av en grad av kontroll (och mindre val). De erbjuder kuraterade och väl utformade standardvärden som du kan använda med säkerhet utan att göra några ändringar.

Gratis försök är tillgängliga för både Wix och Squarespace. Prova Wix gratis och prova Squarespace gratis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map