8 bästa Dropbox-alternativ

De flesta av våra moderna arbeten görs och lagras online. Molnlagringsleverantörer som Dropbox gör det enkelt att inte bara säkerhetskopiera vårt arbete och personliga filer utan också göra det enkelt för oss att samarbeta med andra. Misför mig inte, Dropbox är bra, riktigt bra, men det finns bättre där ute.


Med mer än 500 miljoner användare över hela världen Dropbox är utan tvekan en av de mest populära leverantörerna av molnlagring. Men det finns konkurrentwebbplatser som Dropbox där ute som ger bättre säkerhet, funktioner och till ett mer överkomligt pris.

Bästa Dropbox-alternativ 2020:

 • Bästa totalt sett:. Detta är min favoritleverantör av molnlagring eftersom Sync.com är lätt att använda, har stor säkerhet och alla funktioner till ett överkomligt pris.
 • Runner-up, bästa totalt:. Runner-up är pCloud tack vare sitt billiga pris, säkerhetsfunktioner som kryptering av klientsidan och jag älskar engångskostnaden för ett livstidsabonnemang.
 • Bästa gratisalternativ till Dropbox: är det bästa alternativet med kostnadsfritt och värde för pengar, jag älskar integrationen med Google Dokument, Blad och tredjepartsappar, men säkerheten och synkroniseringen kan vara bättre.

Oavsett om du behöver samarbeta med din redaktör i den bok du skriver eller om du behöver någon som snabbt skickar ett dokument för granskning till din chef, kan du göra det med bara några klick.

Även om du gör det mesta av ditt arbete offline, bör du fortfarande säkerhetskopiera ditt arbete till en molnlagringstjänstwebbplats som Dropbox för att förhindra att viktiga data förloras.

Vad är Dropbox?

bästa dropboxalternativ

Dropbox startade som en plattform för att låta användare göra det säkerhetskopiera sina filer online och få åtkomst till dem från alla deras enheter. Men nu har det blivit mycket mer än så. Det gör att du kan arbeta tillsammans med andra och se till ditt arbete är alltid tillgängligt till dig oavsett vart du går eller vilken enhet du använder.

Deras tjänster används av lag, frilansare och konsumenter runt om i världen och förlitas av många stora varumärken. Deras tjänst är tillgänglig på alla plattformar inklusive skrivbord och mobil, vilket gör att du kan komma åt dina filer var som helst på vilken enhet som helst.

Dropbox-funktioner och planer

Dropbox erbjuder olika planer för olika användningsfall. Vissa erbjuder fler funktioner än andra. Om du är någon som bara behöver en plats att säkerhetskopiera dina filer erbjuder de en gratis plan som tillåter upp till 2 GB i lagring och synkroniseras på upp till 3 enheter.

dropbox-planer

Om du är en professionell, vill du gå med deras Plus-plan som erbjuder upp till 2 TB (terabyte) lagring, synkronisera över obegränsade enheter, 30-dagars filåterställning och mycket mer för bara $ 10 per månad. De erbjuder också planer för lag som kommer med många ytterligare funktioner som singel-sign-on, administrationsverktyg och livechatsupport.

Dropbox erbjuder också verktyg som Dropbox-papper som hjälper dig att enkelt samarbeta med andra på nätet om dokument.

Fördelar och nackdelar med Dropbox

De det bästa med att använda Dropbox är enkelheten det innebär alla deras tjänster och verktyg. Till skillnad från de flesta andra molnlagringsleverantörer på marknaden tror Dropbox på att hålla saker enkla och göra allt lättillgängligt. Även om du inte har det bra med datorer kan du enkelt lära dig repen på några sekunder. Ja, det är så enkelt.

Dropbox erbjuder en app för nästan alla enheter inklusive Android, Windows, Mac och iOS, vilket gör det enkelt att komma åt och synkronisera filer mellan alla dina enheter.

Även om Dropbox erbjuder många funktioner är dess tjänst inte lämplig för alla användningsfall. Till exempel, Dropbox erbjuder bara 2 GB lagring på deras gratis plan medan vissa av de andra tjänsterna på vår lista erbjuder så mycket som 15 GB gratis. Även om de erbjuder enkelt samarbete med Dropbox Paper, har de inte lika många verktyg och alternativ som andra på den här listan för att samarbeta med andra.

Oavsett om du vill ha mer ledigt utrymme eller vill ha ett bättre arbetsflöde utformat för samarbete, här är några av de bästa alternativen för Dropbox som du bör prova:

Bästa alternativ till Dropbox

1. Sync.com

sync.com

 • Billigare alternativ och fler funktioner än Dropbox
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 49 per år
 • Webbplats: https://www.sync.com/

Sync.com är en samarbetsvillig molnlagringstjänst baserad i Kanada som syftar till att göra det billigare för människor att lagra sina filer på molnet. Den kostnadsfria planen erbjuder 5 GB gratis lagring och grundläggande samarbetsalternativ.

Det ger gratis appar för Windows, Mac, iOS och Android, så att du kan synkronisera och komma åt dina filer på alla dina enheter. Deras mobilappar har en fjärrlåsning -funktion som du kan använda för att låsa din enhet från alla andra enheter som är inloggade på ditt Sync.com-konto. Detta ökar säkerheten och integriteten för din enhet.

Sync.com-funktioner:

 • Billigare än Dropbox.
 • Erbjuder 5 GB gratis lagring på deras gratis plan.
 • Säkerhetskopiering och synkronisering i realtid för alla dina enheter.
 • Appar för Windows, Mac, iOS och Android.
 • Fjärrlåsning för att öka säkerheten.

Sync.com planerar:
Deras gratis plan erbjuder 5 GB gratis lagring men begränsar mängden dataöverföring. Deras betalade planer börjar på $ 49 per år och erbjuder 500 GB lagringsutrymme och obegränsad dataöverföring bland andra säkerhets- och sekretessfunktioner.

Varför Sync.com är ett bra alternativ till Dropbox:
Sync.com är ett mycket billigare alternativ och är det bästa affärsalternativet för Dropbox. Även på deras gratis plan erbjuder de 5 GB gratis lagring till skillnad från Dropbox som bara erbjuder 2 GB.

2. pCloud

pcloud

 • Billigaste alternativ till Dropbox
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 3,99 per månad
 • Webbplats: https://www.pcloud.com/

pCloud är en av billigaste molnlagringsalternativ på marknaden. Det erbjuder 10 GB lagringsutrymme gratis när du registrerar dig. Inte bara det, genom att göra några enkla saker som att installera appen på din telefon och hänvisa till en vän, utan du kan också lägga till 5 GB mer till ditt lagringsutrymme.

pCloud-funktioner:

 • Appar för Windows, Mac, Linux, iOS, Android och Adobe Lightroom.
 • pCloud levereras med dussintals funktioner för att göra samarbetet enkelt.
 • Erbjuder 10 GB diskutrymme gratis.
 • Mycket billigare än de flesta molnlagringstjänster.

pCloud-planer:
De gratis plan erbjuder 10 GB lagringsutrymme. Deras premiumplaner börjar på $ 3,99 per månad. Det erbjuder 500 GB lagringsutrymme och tillåter 500 GB dataöverföringsbandbredd för delning. Till skillnad från de flesta andra molnlagringstjänster erbjuder pCloud också en livstidsplan för bara 175 $. Det är en engångskostnad och du får 500 GB under hela din livstid.

Varför pCloud är ett bra alternativ till Dropbox:
pCloud.com är ett av de bästa alternativen om du letar efter en molntjänst för att säkerhetskopiera alla dina filer. Det är mycket billigare och säkrare än Dropbox och enkelt att använda.

3. Google Drive

google drive

 • Bästa gratisalternativ till Dropbox
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 1,99 per månad
 • Webbplats: https://www.google.com/drive/

Google Drive är en gratis molnlagringsservice som är en del av Googles paket med appar. Den levereras med 15 GB gratis lagringsutrymme och gör att du kan säkerhetskopiera alla bilder till en lägre kvalitet gratis utan att räkna dem mot din gratis 15 GB. Google Drive är en av bästa alternativ för de flesta användare som bara vill säkerhetskopiera sina personliga filer.

Google Drive-funktioner:

 • Dussintals samarbetsverktyg och funktioner.
 • Erbjuder 15 GB gratis lagring.
 • Säkerhetskopiera alla dina bilder gratis.
 • Appar för alla dina enheter inklusive Android, iOS, Mac och andra.

Google Drive planerar:
Den kostnadsfria planen som du börjar erbjuder 15 GB gratis lagringsutrymme. Dessutom räknar de inte bilder på din lagring om du säkerhetskopierar en version av låg kvalitet. Premieplanen börjar kl $ 1,99 per månad och erbjuder 100 GB i förvar.

Varför Google Drive är ett bra alternativ till Dropbox:
Google Drive är ett bra alternativ som erbjuder överlägsna samarbetsverktyg och kommer med fri tillgång till deras svit med kontorsappar som Google Docs, Sheets, etc..

4. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

 • Utmärkt gratisalternativ till Dropbox och gratis Microsoft Office
 • Gratis plan och premiumplaner från 69,99 dollar per år
 • Webbplats: https://onedrive.live.com/

OneDrive är en molnlagringstjänst som erbjuds av Microsoft. Dess kostnadsfria plan har 5 GB lagringsutrymme. Det bästa med OneDrive är att om du använder Microsoft Office kan du få 1 TB lagringsutrymme och en gratis prenumeration på Microsoft Office för endast $ 69,99 per år.

OneDrive-funktioner:

 • Erbjuder 5 GB gratis lagring.
 • Få en gratis prenumeration på Microsoft Office på premiumplanerna.
 • Appar för alla dina enheter.

OneDrive planerar:
OneDrive-premium planerna börjar på $ 1,99 per månad. Det erbjuder 100 GB lagringsutrymme. Deras professionella planer erbjuder ett gratisabonnemang på Microsoft Office.

Varför OneDrive är ett bra alternativ till Dropbox:
OneDrive erbjuder 5 GB gratis lagringsutrymme till skillnad från Dropbox endast 2 GB gratis lagringsutrymme. Plus-premieplaner kommer med ett gratisabonnemang på Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, etc.)

5. Tresorit

tresorit

 • Bästa säkerhets- och integritetsalternativ till Dropbox
 • Gratis plan och premiumplaner från 10,42 dollar per månad
 • Webbplats: https://tresorit.com/

Tresorit marknadsföra sin tjänst som en ”Ultra-säker” plats för att lagra dina filer online. Deras målkunder är företag och samarbetsgrupper. Deras tjänst används av SAP, Canon, Emirates, och några andra stora märken runt om i världen.

Tresorit-funktioner:

 • Som ett schweiziskt företag erbjuder tjänsten Swiss Privacy.
 • Appar för Linux, Microsoft, Mac, iOS och Android.
 • GDPR-överensstämmande.
 • En av de säkraste molnlagringstjänsterna.

Tresorit planerar:
Den kostnadsfria planen låter dig dela stora filer upp till 5 GB med andra människor. Deras premiumplaner börjar kl 10,42 dollar per månad och erbjuder 200 GB lagring.

Varför Tresorit är ett bra alternativ till Dropbox Business:
Tresorit är inte det bästa alternativet för individer. Om du bara vill lagra några filer eller säkerhetskopiera dina familjefoton kan Dropbox vara ett bättre alternativ. Men om du vill ha det bästa du kan få i säkerhet och integritet är Tresorit det bästa alternativet.

6. Box

box.com

 • Bästa molnlagringsleverantör för samarbete och team
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 10 per månad
 • Webbplats: https://www.box.com/

Låda är en molnlagringstjänst designad för företag och samarbetsgrupper. Det erbjuder dussintals verktyg och funktioner till förbättra ditt arbetsflöde och enkelt samarbeta med andra i ditt team. Den är gjord för samarbete.

Box-funktioner:

 • Erbjuder 10 GB lagring på den kostnadsfria planen.
 • Appar för alla dina enheter.
 • Microsoft Office 365-integrationer.
 • Användarhanteringsverktyg.

Box planer:
De gratis plan erbjuder 10 GB lagringsutrymme. Box erbjuder bara en premiumplan för individer, vilket erbjuder 100 GB lagring för $ 10 per månad. Deras startande affärsplan kräver minst 3 användare.

Varför Box är ett bra alternativ till Dropbox:
Box.com är ett av de bästa molnlagringsalternativen för företag och samarbetsgrupper. De erbjuder mycket mer samarbets- och säkerhetsfunktioner än Dropbox.

7. SpiderOak

SpiderOak

 • Generös 21-dagars gratisversion men ingen gratis plan
 • Premiumplaner från $ 6 per månad
 • Webbplats: https://spideroak.com/

SpiderOak är en svit med molnlagringsappar för företag. Även om deras tjänst är gjord för företag, erbjuder de en backup lagringstjänst för moln som heter SpiderOak One. Det bästa med SpiderOak är att deras appar är byggd med integritet och säkerhet i åtanke.

SpiderOak-funktioner:

 • Byggt med integritet i åtanke.
 • Appar för Linux, Mac, Windows, Android och iOS.
 • Dussintals samarbetsverktyg.
 • 21-dagars gratis provperiod.

SpiderOak planerar:
Till skillnad från andra tjänster på den här listan erbjuder SpiderOak inte en gratis plan. Men de erbjuder en 21-dagars gratis provperiod. Deras startplan erbjuder 150 GB lagringsutrymme för $ 6 per månad.

Varför SpiderOak är ett bra alternativ till Dropbox:
SpiderOak.com erbjuder många avancerade funktioner och säkerhetsfördelar som Dropbox saknar.

8. IDrive

jag kör

 • Bästa molnlagringsleverantör för företag
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 59,12 per år
 • Webbplats: https://www.idrive.com/

Jag kör erbjuder dussintals molnlagringslösningar för att tillgodose behov av företag, återförsäljare, proffs och företag. Deras gratis plan kommer med 5 GB gratis lagringsutrymme.

IDrive-funktioner:

 • Appar för iOS, Mac, Android och Windows.
 • Samarbetsverktyg och funktioner.
 • Säkerhetskopiera eller hämta alla dina uppgifter i fysisk form en gång per år gratis.
 • Dussintals sekretess- och säkerhetsfunktioner.

IDrive-planer:
Den kostnadsfria planen erbjuder 5 GB gratis lagringsutrymme. Deras premiumplaner börjar kl $ 59,12 per år för det första året. Det ger 2 TB lagringsutrymme och kostar nästan hälften av vad Dropbox gör.

Varför IDrive är ett bra alternativ till Dropbox:
IDrive.com gratisplaner erbjuder 5 GB lagringsutrymme och deras premiumplan erbjuder 2 TB lagring för endast 59,12 dollar för det första året.

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med Dropbox?

Användarvänlighet och möjlighet att komma åt filer när som helst och var som helst. Integreras med Microsoft Office Online. Snabb och smart filsynkronisering. Historikfunktion som ger åtkomst till tidigare versioner av filer.

Vad är nackdelarna med Dropbox?

Pro-versionen är dyr. Det kan vara mer integritetsfokuserat. Gratisversionen är begränsad (endast 2 GB lagring). Ingen mappöverföring och inget samarbete.

Vilka är de bästa Dropbox-alternativen?

De bäst betalda alternativen till Dropbox är Sync.com och pCloud.com. Det bästa gratisalternativet är Google Drive.

Dropboxalternativ: Sammanfattning

Om du bara letar efter lite ledigt utrymme för säkerhetskopiering av dina personliga filer, rekommenderar jag Google Drive. Det levereras med 15 GB gratis lagringsutrymme och låter dig säkerhetskopiera versioner av lägre kvalitet gratis utan att det räknas som din lagringskvot.

För företag och arbetsfiler, och om du vill ha samarbete för hela ditt team, rekommenderar jag att du går med Sync.com eftersom deras tjänst är byggd för samarbetsarbete. Det är det bästa Dropbox Business-alternativet där ute.

Om du har den bästa säkerheten marknaden har att erbjuda, gå med Tresorit. Det är ett schweiziskt företag och erbjuder schweizisk integritet som landet är känt för.

Alla dessa Dropbox-konkurrenter kommer med appar för nästan alla enheter och plattformar inklusive Windows, Mac, iOS och Android, så att du enkelt kan synkronisera och få åtkomst till dina filer var som helst på vilken enhet du äger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map