Trello är en populär och lättanvänd kanban- och projekthanteringsprogramvara. Men om du behöver hantera mer komplexa projekt med flera intressenter så är här några av där ute.


Trello har cirka 50 miljoner registrerade användare, med 1,1 miljoner aktiva dagliga användare. Detta gör Trello till en av de ledande programhanteringsprogramvarorna där ute.

Bästa Trello-alternativ 2020:

  • Bästa totalt sett: är den mest populära projekthanteringsprogramvaran där ute tack vare dess enkla att använda, intuitiva och kraftfulla funktioner som hjälper team att samordna och hantera sina projekt.
  • Runner-up, bästa totalt: är ett kraftfullt projekthanteringsverktyg som gör det möjligt för små och stora företag att planera, samordna och hantera arbete för komplexa projekt där flera intressenter är involverade.
  • Bästa Trello-alternativ för personligt bruk: personlig plan (är 100% gratis) abd är utformad specifikt för frilansare, studenter, familjer och för personliga projekt.

Dagens arbetsplatser är fyllda med projekt som måste levereras i rätt tid och effektivt. Projektledning är nu en kompetens som alltmer krävs av arbetare. Komplexiteten hos de flesta projekt som hanteras av arbetstagare idag kommer att kräva enorma traditionella resurser som bokar, loggböcker, excel-ark etc. för att effektivt kunna hantera eller hålla reda på.

Lyckligtvis kan det mesta av spårning och organisering av projektinformation nu hanteras av många programvaror på marknaden. Trello är en av de ledande programvarorna som tillhandahåller verktyg för projektledning och Kanban.

Den tillhandahåller verktygen för rapportering, organisering, planering och snabb genomförande av projekt. Användning av verktyg som Trello har blivit nödvändig för alla som effektivt vill hantera och leverera projekt.

Trello kan skryta med cirka 50 miljoner registrerade användare, med 1,1 miljoner aktiva dagliga användare. Detta sätter Trello som en av de ledande programhanteringsprogramvarorna där ute. Trello är dock inte den enda projekthanteringsprogramvaran som ska användas. Det finns mer än ett dussin andra projekthanteringsverktyg som ger samma eller fler funktioner än Trello.

Om du letar efter Trello-alternativ, läs vidare för att få mer information.

Vad är Trello?

Trello

Trello är en Kanban-stil lista-applikation som gjordes av Fog Creek Software 2011 och senare såldes till Atlassian i januari 2017.

Det är en webbaserad applikation men har också Android- och iOS-versioner. Trello finns på 21 språk inklusive engelska, finska, franska, tyska, polska, ryska, italienska, japanska, etc..

Trello är en produktivitetsprogramvara som tillåter teamsamarbete om projekt, projektledning och uppgiftshantering. Med Trello kan användare skapa uppgifter med flera kolumner som innehåller uppgiftsstatus som att göra, pågår och gjort.

Trello är idealisk för personlig och arbetsanvändning som programhantering, skolbulletin, lektionsplanering, redovisning, webbdesign etc. Trello kommer med ett rikt API som möjliggör sömlös integration med företagssystem och andra molnbaserade integrationstjänster som IFTTT och Zapier.

Trello funktioner

Trello är helt gratis för alltid för personlig användning, emellertid gratis plan kommer med begränsningar som inkluderar 10 MB per filbilaga, 10 teamstyrelser, 1 power-up per styrelse, enkel automatisering till dina uppgifter, kommandon är begränsade till ett kort, kort och knapp. Du får också en regel per styrelse. Du har emellertid obegränsade personliga kort, obegränsade kort och obegränsade listor.

Trello Business Class-planen är $ 9,99 per månad. Prenumeranter på företagsklass har obegränsade personliga kort, obegränsade kort, obegränsad lista, 250 MB filbilaga, prioritetsstöd, observatörer, anpassade bakgrunder och klistermärken. Användare av affärsklassplanen har också lagfunktioner av obegränsade teamstyrelser och styrelsessamlingar.

Power-ups kommer obegränsat med anpassade fält, listor, kartvy och 100+ appintegrationer. Automation butler är också tillgänglig och har över 1000 kommandokörningar per team och över 200 per användare. Administratörs- och säkerhetsfunktioner inkluderar tvåfaktorautentisering, avancerade administratörsbehörigheter, Google-apps inloggning, domänbegränsade inbjudningar, etc..

Trello Enterprise-planen kostar $ 20,83 per användare per månad för 100 användare, med priset som sjunker när antalet användare ökar över 100. Företagsplanen innehåller alla funktioner i affärsklassen och med mycket mer. Det har organisationsövergripande behörigheter, begränsningar för bilagor och power-up administration.

Trello för- och nackdelar

Trello har verkligen några fantastiska funktioner. Deras gratis plan räcker för att hantera personliga projekt och andra projekt som inte är för komplicerade. Trellos uppdateringar är realtid och snabba. Det finns en styrelse för varje projekt och du kan se all information på en sida, och det är lätt att skapa problem och tilldela dem till människor.

Trello kanske inte har allt du behöver. Till exempel finns det inget Gantt-diagram tillgängligt i Trello. Du kan inte heller skriva dokument eller wiki om brädor. Och du kan bara skriva enkla beskrivningar. Dessutom finns det en gräns för lagstorleken, vilket kanske inte fungerar för ett större företag. Så om Trello inte fungerar bra för du kanske vill överväga ett annat alternativ.

Här är sju andra programvaruverktyg som erbjuder liknande funktioner för Trello för projektledning och Kanban.

1. Asana

asana

Asana är ett bra alternativ för att sätta upp och nå dina mål. Du kan enkelt planera och organisera de steg som ditt team behöver för att komma till dina tidsfrister. I Asana har du möjlighet att skapa brädor med tilldelade uppgifter och deluppgifter. Det finns många alternativ för att enkelt sortera igenom dessa uppgifter, inklusive efter deras individuella förfallodatum. Du kan enkelt flytta objekt från pågående till färdig. Och Asana tillåter anpassade fält och byter namn på kolumnalternativ.

asana uppgifter

Det finns en tidslinje som tilldelar och spårar ansvar, så att du kan dela planer och snabbt uppdatera ditt team. Du kan också ladda upp kalkylark till Asana för att skapa tidslinjer. De har en anpassningsbar kalender som låter dig se och justera ett projekt förfallodatum och delmallar. Ditt team kan använda förfrågningsformulär och skapa anpassad automatisering för att förenkla din arbetsprocess och undvika extra fel.

Asana ger dig över 100 integrationer och låter dig separera projekt i olika portföljer. Dessutom kan du se olika arbetsbelastningar för teammedlemmar för att se till att ingen är överbelastad.

Asana Fördelar och nackdelar

De unika proffsen för Asana är att de har det uppladdningsbara kalkylarkalternativet och alternativet att balansera ditt teams arbetsbelastning. Nackdelarna med Asana är att vyerna är på olika plattformar om du vill ha en mer ansluten känsla för ditt team.

Varför Asana är bättre än Trello

Asana har en anpassningsbar kalender och förmågan att enkelt tilldela uppgifter och uppföljning när de är klar. Trello har gruppuppgifter men har inte nästan lika många alternativ för att kommunicera som ett team. Trello-uppgiften / projekthanteringsprogramvaran är kortbaserad, Asana gör också kort men en mängd extra funktioner gör det mer mångsidigt och kraftfullt.

2. Monday.com

monday.com

Monday.com erbjuder flera visningsalternativ. Dessa inkluderar Kanban, tidslinje, kalender, karta och kartvyer. Det innehåller upp till 50 GB lagringsutrymme med över 150 olika automatiseringar för att effektivisera ditt arbetsflöde. Tillsammans med appalternativ och e-postintegrationer innehåller Monday.com massor av säkerhetsåtgärder och support.

Med programmets instrumentpaneler kan du välja olika kolumntyper med inbäddade formulär och unika taggar. Du kan dela dina styrelser eller ha privata kortinställningar. Men ett av de mest intressanta alternativen som Monday.com erbjuder är aktivitetsloggen.

Monday.com För- och nackdelar

Fördelarna är att Monday.com erbjuder massor av lagring och ett sätt att spåra varje gruppmedlemmars aktivitet och information med inbäddade formulär. Nackdelarna är att många av dessa funktioner kräver den dyraste planen, så du kan behöva göra mer uppgradering för att få de funktioner du vill.

Varför Monday.com är bättre än Trello

Till skillnad från Trello ger Monday.com dig kolumnanpassning och vyer för dina instrumentpaneler. Du kan dela hela styrelser med ditt team, snarare än med deras kortarkiv.

3. Fel

wrike

Wrike är ett utmärkt alternativ för projekt som inkluderar digitala tillgångar. Deras tilläggsfunktioner inkluderar alternativ för att spåra och hantera dina digitala resurser. Du kan redigera, granska och publicera dem.

Programvaran i sig innehåller en enda plattform som hjälper dina teammedlemmar att hålla sig mer anslutna. Du kan till och med få en direktvy av hur projekten går. Detta kan bidra till att minska onödiga e-postmeddelanden och möten för att spara tid. Wrike har personliga instrumentpanelvisningar och stark säkerhet med krypterade datalternativ.

wrike instrumentbräda

De har massor av projektmallidéer och erbjuder ett kalender, Gantt-diagram och rapportalternativ med analys. Wrike kan integreras med hundratals appar. Men deras mest spännande är deras tids- och budgetspårning. De låter dig också kontrollera versionerna av dokument du delar.

Fel fördelar och nackdelar

Fördelarna är att Wrike har alla en plattform, så teammedlemmarna kan hålla sig mer anslutna, och de har tid och budgetspårning för effektivitet. Nackdelarna är att de digitala tillgångshanteringsfunktionerna är tillägg snarare än att de ingår i ditt huvudsakliga Wrike-abonnemang.

Varför Wrike är bättre än Trello

Wrike innehåller livevyer av ditt projekt så att din teamledning kan få svar och uppdateringar i realtid. Trello å andra sidan förlitar sig mer på fildelning.

4. Basecamp

basläger

Basecamp handlar om att checka in med ditt team och din ledning. Det innehåller att göra-listor och scheman, tillsammans med delprojekt för att hålla dig mer organiserad. Du kan hålla reda på allt över projektets tidslinjer, tilldela teammedlemmar till saker som behöver göras.

För att hålla alla anslutna erbjuder Basecamp meddelandenavlor och en gruppchattfunktion. Det inkluderar också automatiskt inställda incheckningar med din chef. På det sättet kan du hålla kontakten medan du fortfarande känner att du har friheten att fungera och utföra. Basecamp har till och med en separat vy av ledningsvyer gentemot teammedlemmars åsikter.

Denna programvara inkluderar fillagringsfunktioner och erbjuder en Hill Chart-vy. Det låter dig också enkelt ställa in dina tillgängliga timmar, så att du inte blir störd från klockan.

Basecamp För- och nackdelar

Fördelarna med Basecamp är att ledningen lättare kan tilldela uppgifter och checka in konsekvent och automatiskt med teammedlemmar. Nackdelarna med Basecamp är att de inte har lika många anpassningsbara funktioner som några av de andra programmen.

Varför Basecamp är bättre än Trello

Basecamp innehåller ett Hill-diagram snarare än Gantt-diagrammet. Basecamp hävdar att Hill-kartvyen faktiskt är bättre eftersom det är en tydligare bild av projektets utveckling. I stället för att se ett antal återstående uppgifter kan du förstå var saker kan vara flaskhals.

5. ZenHub

zenhub

Om du är ett GitHub-fan, kommer du att älska ZenHub. Den har massor av GitHub-samarbete. Du kan skapa färdplaner för dina projekt, som i huvudsak är tidslinjer som alla i ditt team kan visa. I dessa vyer kan du justera uppgifter för att matcha dina prioriteringar, tillsammans med etikettval och filtreringsförmåga. Du kan också ställa in milstolpar för att spåra projektets framsteg.

ZenHub tillhandahåller ett mer anslutet virtuellt arbetsområde där du kan tilldela olika teammedlemmar till dina uppgifter. Detta program är ett särskilt bra alternativ om du hanterar produkter och lager. ZenHub kommer att spåra dina projekt och hjälpa dig se upp för restordningar och fånga problem innan de händer. Du kan också spåra alla trender eller stimuleringsproblem för dina produktreleaser.

ZenHub För- och nackdelar

Fördelarna med ZenHub är att de tillåter dig att göra mer produktfrisläppshantering, vilket hjälper dig att öka din produktivitet och förebygga fel. Nackdelarna med ZenHub är att de inte har ytterligare funktioner för schemaläggning som kalendervyer eller rapportanalys.

Varför ZenHub är bättre än Trello

Trello använder kort för att spåra anteckningar och uppgifter, men ZenHub skapar fullständiga färdplaner för att du kan se dina produkttidslinjer och uppfylla dina mål.

6. MeisterTask

MeisterTask

MeisterTask är förmodligen ett av de mest anpassningsbara alternativen för att hjälpa ditt team att njuta av sin arbetstid och öka deras effektivitet. Det innehåller anpassade ikoner och bakgrund för ditt virtuella arbetsområde.

Detta program har massor av automatiseringsalternativ och låter dig ansluta olika uppgifter, så att du enkelt kan se hur de påverkar varandra. Du kan skapa ett obegränsat antal uppgifter och deluppgifter, och MeisterTask ger dig möjlighet att spåra tiden du spenderar på dem. Om du har saker som du gör om och om igen, låter det här programmet skapa repeterande uppgifter med anpassade fält. Detta kan hjälpa dig att undvika fel och få ditt arbete att flytta på en snabbare sida.

MeisterTask ger dig fantastiska delningsalternativ mellan grupper eller inom projekt. Det låter dig också ha flera administratörer för ditt team och grupper. En annan bra funktion är att den innehåller massor av rapporter som du kan analysera och spåra. Dessa inkluderar statistik över ditt projekt och efterlevnadsrapporter. Du kan också exportera data. En unik funktion är att MeisterTask har lösningar för att integrera med annan hanteringsprogramvara, inklusive Trello.

MeisterTask För- och nackdelar

Fördelarna med MeisterTask är att de ger dig tidspårningsalternativ och automatisering för effektivitet. Nackdelarna med MeisterTask är att många av deras anpassningsfunktioner är mer för utseende än för arbetslösningar.

Varför MeisterTask är bättre än Trello

MeisterTask kan faktiskt integreras med Trello, så att du kan dra din information från deras plattform så att du kan använda alla programvarans ytterligare funktioner.

7. Klicka på Upp

clickup

Nyckelteckningen till ClickUp är att det är hanteringsalternativ för ditt team. De erbjuder flera olika vyer som du kan välja mellan så att din virtuella arbetsyta fungerar för dig. Du kan visa en lista, ruta, kartong, kalender, fil eller formulärvy. Du kan också välja en Gantt-vy.

Beroende på mål för ditt team kan du också välja komplexiteten i din vy, tillsammans med filterval. När du hanterar ditt team kan du se olika profiler och enkelt skapa och redigera uppgifter för dem. Dessa uppgifter dyker sedan upp i sitt aktivitetsfält, vilket gör det snabbt att växla fram och tillbaka mellan dem.

ClickUp innehåller en anteckningsfunktion och molnlagring. När du lämnar kommentarer på lagdokument kan du faktiskt tilldela handlingar eller roller i din kommentar, och det finns ett livechattalternativ också.

ClickUp För- och nackdelar

Fördelarna med ClickUp är att du kan justera för dina mål, inklusive redigering av projekt och växla mellan uppgifter. Nackdelarna med ClickUp är att det kan vara svårt att inte fördubbla uppgifterna, eftersom du kan tilldela dem på många olika platser.

Varför ClickUp är bättre än Trello

ClickUp har fler organisationsalternativ än Trello, särskilt när det gäller deras listor och vyer. De har fler anpassade alternativ, tillsammans med bättre rapporteringsfunktioner som kalkylark, filer och tidsspårning.

Bästa Trello-alternativ: Sammanfattning

halloalternativ

Om du letar efter ett enkelt, intuitivt, lättanvänt projekthanteringsprogram är Trello ett bra val, men om du vill ha ett kraftfullare alternativ till Trello så är Asana ingen valmöjlighet.

Trello är ett lättanvänt och visuellt tilltalande verktyg i Kanban-stil och idealiskt för mindre team, men för större komplexa projekt där fler intressenter är involverade, särskilt när det gäller att delegera uppgifter och hantera flera projekt, då Asana och dess sofistikerade och kraftfulla programvara är det uppenbara valet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me