7 bästa pCloud-alternativ

pCloud är en säker och lättanvänd molnlagringstjänst som ger dig 10 GB gratis lagring och erbjuder prisvärda livslängdsplaner för upp till 2 TB. Misför mig inte, det är en bra tjänst, men det finns bra där ute.


pCloud är ett av de mest populära molnlagringsalternativen på marknaden. Det erbjuder 10 GB lagringsutrymme gratis när du registrerar dig och en massa andra fantastiska funktioner.

Bästa pCloud-alternativ 2020:

 • Bästa totalt sett: är en utmärkt leverantör av molnlagring och det liknar pCloud, men när det gäller säkerhet är Sync.com bättre eftersom nollkunskapskryptering ingår gratis, med pCloud måste du betala extra för det.
 • Runner-up, bästa totalt: är ett bra val för företag och samarbetsgrupper, eftersom det erbjuder mycket mer samarbets- och säkerhetsfunktioner än pCloud.
 • Bästa gratisalternativ till pCloud: är det bästa gratisalternativet, och dess integration med Google Docs, Sheets och tredjepartsappar gör detta till ett utmärkt alternativ för den personliga användaren.

Molnet är en bred term som vanligtvis hänvisar till åtkomst och användning av fjärrdatatjänster via Internet. Det handlar om att interagera med fysisk datormaskinvara på avlägsna platser genom dedicerad programvara över Internet.

När du laddar upp en fil till en molnlagringstjänst som pCloud eller Sync.com lagras filen på en fysisk plats i ett datacenter någonstans i världen. Datacentrets plats är irrelevant eftersom alla datacenter är länkade till internet och kan nås var som helst i världen.

Användningen av molntjänster befriar oss från att använda vår traditionella personliga lagring som hårddiskar där vår information kan gå förlorad på grund av stöld, förstörelse eller fel på hårddisken.

Vad är pCloud?

pCloud är en molnbaserad lagringstjänsteleverantör som låter dig lagra dina digitala data i molnet.

pcloud

pCloud ger ett personligt lagringsutrymme där alla dina filer och mappar kan lagras. Deras tjänster kan nås via deras programvara i form av stationära och mobila applikationer. pCloud är tillgängligt för iOS, Android, Windows, MacOSX och Linux. Lagringsutrymme är tillgängligt på alla enheter, vilket innebär att om jag laddar upp en fil med min dator kommer filen att finnas tillgänglig på min telefon eller surfplatta.

pCloud ger också säkerhet för filerna som laddas upp. De ser till att filerna är säkra från hackare och andra cyberbrottslingar. Med sin senaste säkerhetsfunktion, kallad pCloud Crypto, filer är krypterade på din dator redan innan de laddas upp. Krypteringen görs med en privat nyckel som genereras och endast är känd av din dator. Detta betyder att även pCloud inte vet vilken typ av fil du laddar upp. Krypteringen är ände till slut.

pCloud-funktioner

pCloud ger användare möjlighet att lagra sina filer på molnet, med säkerhet att filerna kommer att förbli intakta och säkra.

Dessa filer kan nås var som helst i världen genom att helt enkelt logga in på pCloud-kontot. Omedelbar synkronisering säkerställer att filerna som laddas upp på en dator direkt finns tillgängliga på alla andra datorer för användning.

pcloud-gränssnitt

pCloud möjliggör fildelning och samarbete. Fildelning kan göras på vanligtvis tre sätt, först genom att skapa en länk och dela den med alla som kan använda länken för att ladda ner filerna. Ett annat sätt att dela filer är genom att bjuda in andra pCloud-användare till en mapp. Styrningen av den delade mappen är exklusivt i händerna på inbjudaren. Inbjudaren kan ge redigeringsåtkomst för att tillåta samarbete om ett dokument.

pCloud För- och nackdelar

Den största fördelen med att använda pCloud är att du får 10 GB gratis lagringsutrymme för att registrera dig. Du kan också öka ditt lediga utrymme genom att installera mobilappen och hänvisa till vänner och familj. Det är en av de billigaste leverantörerna av molnlagring. Dess premiumplaner börjar på $ 3,99 per månad med 500 GB.

pCloud erbjuder livslängdsåtkomstplaner till $ 175. Det erbjuder också integration med Facebook, Instagram, OneDrive och andra så att filer som laddas upp där direkt kan säkerhetskopieras till pCloud. pCloud erbjuder också kryptering av militär kvalitet för säkerhet. pCloud har också ett enkelt och intuitivt att använda gränssnitt.

Nackdelarna med pCloud inkluderar frånvaron av online redigeringsfunktioner som Google Docs. Dessutom dess Crypto, en ände till slut-krypteringsfunktion, är endast tillgänglig som en betalt tillägg. Dess ständiga uppdateringar kan bli överväldigande och datakrävande för användare. Bra alternativ för pCloud diskuteras nedan.

1. Sync.com

sync.com

Sync.com är en leverantör av molnlagringstjänster som gör det enkelt att lagra, dela och komma åt dina filer var som helst. Den högsta säkerhetsfunktionen är dess slutkryptering som säkerställer att uppladdade filer är 100% säkra.

Fildelning är enkelt med sync.com. Användare kan dela filer av alla storlekar och format, även om mottagarna inte har ett Sync-konto. Användare kan dela mappar och använda andra funktioner som lösenordsskydd, aviseringar, utgångsdatum och behörigheter för att behålla kontrollen över de delade mapparna. Redigeringar på filer spelas in och du kan välja att återställa en tidigare version av ett dokument. Raderade filer kan också återställas genom att klicka på en knapp.

Syncs gratis plan erbjuder 5 GB gratis lagring, även om mängden dataöverföring är begränsad. Betalda planer är inte heller dyra, från $ 49 per år, med 500 GB lagringsutrymme. Premiumplanerna erbjuder obegränsad dataöverföring och lagring från 2TB, vilket borde vara tillräckligt för personlig användning. Prioritet e-poststöd finns med aktivitetsloggar för planerna.

Synkroniseringsappar är tillgängliga för Windows, Android, iOS och Mac-plattformar. Synkronisering är tillgänglig för vilken plattform du använder. Sync har omedelbar synkronisering av filer, så du kan ha dina filer var du än är. Sync: s mobilappar har en fjärrlåsfunktion, som gör det möjligt för användare att låsa ut sin enhet från alla andra enheter som är inloggade på deras Synk-konto.

Sync.com För- och nackdelar

Fördelarna med att använda Sync är att det har ett krypteringssystem från slutet till slut som säkerställer att användarnas data hålls privata och säkrade hela tiden. Sync håller också tidigare versioner av dokument vilket gör det enkelt för användare att återställa en tidigare version eller raderade filer.

Nackdelarna med att använda Sync är att det är dyrare än pCloud. Dessutom får man 10 GB gratis lagring på pCloud, medan Sync bara erbjuder 5 GB.

Varför Sync är bättre än pCloud

Den största fördelen med Sync jämfört med pCloud är att Sync har en standardkryptering för alla användare. Synkronisering har också en fjärrlåsningsfunktion för att skydda ditt konto om du misstänker någon ovanlig aktivitet på dina inloggade enheter. Båda funktionerna gör Sync till ett utmärkt alternativ för pCloud.

2. Dropbox

Dropbox

Dropbox är också en leverantör av molnlagringstjänster som har utökat sina tjänster till att omfatta samarbete och ständig tillgång till lagrat material var som helst i världen. Det är världens första smarta arbetsyta. Med Dropbox kan du fokusera på de saker som betyder något.

Dropbox är utformad för att få användare att hålla sig organiserade. Ändringar från en enhet synkroniseras över alla enheter, vilket eliminerar behovet av att transportera enheter eller filer runt.

Dropbox erbjuder Dropbox-pappersdokument som gör det möjligt för användare att skapa och redigera dokument – Microsoft Office och andra format direkt i deras Dropbox-konto. Detta minskar tiden som kunde ha ägnats åt att söka eller växla mellan appar under arbetet. Denna funktion möjliggör också bra samarbete, vilket innebär att två eller flera personer kan samredigera ett dokument.

Dropbox analyserar användaraktivitet för att skapa din smarta skrivbordsupplevelse, föreslå innehåll för dig och hjälpa dig att hålla dig organiserad hela tiden. Det smarta förslaget låter dig också hoppa tillbaka till filer som du troligtvis behöver, genom att hålla dem redo för dig.

Dropboxs gratis plan erbjuder 2 GB gratis lagring och kan bara synkroniseras på tre enheter. Dess professionella planer börjar på $ 10 en månad med 2 TB lagringsutrymme.

Dropbox-för- och nackdelar

Det viktigaste för att använda Dropbox är att den har en funktion för att skapa och redigera dokument som möjliggör sömlöst samarbete om dokument. Dropboxs kalender föreslår också på ett intelligent sätt mötesinnehåll med anteckningsmallar som gör processen för att vara värd för ett möte enkelt.

Nackdelarna med att använda Dropbox är att det inte är så billigt som pCloud. Det är också mindre säkert än pCloud. Det erbjuder bara 2 GB gratis lagringsutrymme.

Varför Dropbox är bättre än pCloud

Dropbox är ett bra alternativ till pCloud eftersom det gör det möjligt för användare att skapa och redigera dokument samtidigt. Trots sina många funktioner förblir Dropbox mycket enkel att använda, vilket är bra för elever som föredrar något som är lätt att lära sig.

3. Box.com

box.com

Box.com är en molninnehållshantering och fildelningstjänst för företag. Box erbjuder en enda plats att säkra, hantera och dela innehåll. Den har databeskydd från slutet till slut, med 2FA och vattenstämpel för att förhindra dataläckage.

Box stöder också samarbete. Med Box kan du skapa ett centralt arbetsområde där filer lagras, och team kan enkelt redigera, kommentera, dela filer samt tilldela uppgifter.

Boxs arbetsflöde ger användare möjlighet att automatisera repeterbara uppgifter på några minuter. Detta frigör användaren att spendera mer tid på det som är viktigast. Box ger också ett brett utbud av integrationer över mer än 1400 appar.

Dess kostnadsfria plan har 10 GB gratis lagring medan premiumplanen erbjuder 100 GB för $ 10 per månad.

Box.com För- och nackdelar

Den största fördelen med att använda Box är dess breda sortiment av integrationer. Det betyder att oavsett källa till ditt dokument kan du sömlöst integrera det i rutan. En viktig del av att använda Box är att det är dyrt eftersom det var designat för företag.

Varför Box.com är bättre pCloud

Box.com är ett bra alternativ till pCloud eftersom det erbjuder ett brett utbud av integrationer som man inte kan hitta på pCloud. Om du kommer att arbeta med ett brett utbud av dokument, är Box dit du ska gå.

4. Google Drive

google drive

Google Drive är en molnlagringstjänst som tillhandahålls av Google. Alla med ett Gmail-konto äger automatiskt en Google Drive med 15 GB lagringsutrymme. Dessutom lagrar Google dina bilder gratis för dig, men kvaliteten är inte den bästa.

Google Drive erbjuder också online-redigeringsdokument via Google Docs för live-samarbete. Det erbjuder också integration med Microsoft Office för sömlös gränssnitt mellan kontor och Google-dokument.

Googles premiumplan börjar på $ 1,95 per månad med 100 GB lagring.

Fördelar och nackdelar med Google Drive

Det största förmågan att använda Google Drive är att du får gratis 15 GB gratis lagringsutrymme. Google Drive tillåter också offlineåtkomst. Genom att använda Google Drive ger du dessutom fantastiska delnings- och samarbetsverktyg.

Den största nackdelen med att använda Google Drive är dess filstorleksgränser. Inbyggda bilder i andra dokument bör inte överstiga 2 MB, och tecken i ett textdokument är begränsade till 1 024 000.

Varför Google Drive är bättre än pCloud

Google Drive är ett bra alternativ för pCloud eftersom det ger större samarbete genom Google Docs än pCloud. Google Drive är också billigare än pCloud.

5. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

OneDrive ägs och drivs av Microsoft. Dess molntjänster är fantastiska, och deras gratis konto har 5 GB gratis lagring. OneDrive Premium-planer ger dig också en gratis prenumeration på Microsoft Office.

OneDrive erbjuder också bra integration över olika applikationer. Dess applikationer är också tillgängliga på alla plattformar, Android, iOS och Mac. Deras premiumplaner börjar på $ 1,99 per månad med 100 GB gratis lagring.

Fördelar och nackdelar med OneDrive

En viktig del av OneDrive är att det är billigt. Premiumplaner ger dig också ett gratisabonnemang på Microsoft Office. Tack vare att använda OneDrive är att det inte erbjuder kryptering från slutet till slut.

Varför OneDrive är bättre än pCloud

OneDrive är bättre än pCloud eftersom det är billigare. Det erbjuder också sömlös integration med MS Office.

6. Mega

mega

Megas molntjänster har en slutkryptering med AES 128 för alla filer. De tillhandahåller molnlagring, innehållsorganisation, samarbete och delning. Deras applikationer är tillgängliga på Android-, iOS-, Windows- och Linux-plattformar. Megas gratiskonton har 15 GB gratis lagring, men med en begränsad överföringskvot per månad.

Mega för- och nackdelar

Mega tillhandahåller kryptering från slutet till slut för filöverföringar. En viktig nackdel är att det finns en gräns för överföringar per månad.

Varför är Mega bättre än pCloud

Mega är ett bra alternativ till pCloud eftersom det erbjuder kryptering från slutet till slut medan pCloud’s Crypto endast är tillgängligt som ett betalt tillägg.

7. iDrive

jag kör

iDrives molntjänster är inriktade på företag, proffs och företag. Deras gratis plan levereras med 5 GB gratis lagring medan betalade planer börjar på $ 59,12 per år med 2 TB lagring. De erbjuder samarbetsverktyg och återställningsalternativ för dina filer. Deras applikationer är tillgängliga på alla plattformar.

iDrive För- och nackdelar

iDrive är billigt med tanke på det stora lagringsutrymmet på 2 TB för $ 59,12 per år. Den största nackdelen med iDrive är att de inte har obegränsad lagring.

Varför iDrive är bättre än pCloud

iDrive är ett bra alternativ till pCloud eftersom det är billigare med tanke på den stora lagringsutrymmen på 2 TB tillgängligt för $ 50,12.

Vanliga frågor

Vad är pCloud?

pCloud är en säker och lättanvänd leverantör av molnlagringstjänster som ger dig 10 GB gratis molnlagring och erbjuder överkomliga livslängdsplaner för upp till 2 TB.

Vad är för- och nackdelarna med pCloud?

pCloud erbjuder ett användarvänligt gränssnitt, 24/7 support, prisvärda åtkomstplaner för livslängd och en generös mängd 10 GB gratis lagringsutrymme. pClouds viktigaste svik är att kryptering från slutet endast kommer som ett betalt tillägg.

Vilka är de bästa pCloud-alternativen?

De bäst betalda alternativen till pCloud är Sync.com och Box.com. Det bästa gratisalternativet är Google Drive.

Bästa pCloud-alternativ – Sammanfattning

bästa pcloudalternativ

pCloud.com erbjuder fantastiska molnlagringstjänster, dock konkurrerar andra molnlagringsleverantörer med dem. Om du letar efter gratis och enkelt lagringsutrymme, gå sedan Google Drive, med 15 GB gratis lagring.

Om du är ny och vill ha något väldigt enkelt att använda, gå till Dropbox med sina förenklade användargränssnitt. För säker slutkrypterad molnlagring för arbete och företag rekommenderar jag Sync.com starkt för dess omfattande funktioner och enkelhet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map