7 bästa LastPass-alternativ

Svaga lösenord är en av de främsta anledningarna till att onlinekonton hackas. Nästa skäl på listan är att använda samma lösenord för flera webbplatser eller alla dina konton. Lastpass är en utmärkt lösenordshanterare men det finns riktigt bra där ute.


Det är här lösenordshanterare som LastPass kommer in. De hjälper dig inte bara att skapa starkare lösenord, utan de kommer också ihåg dem för dig.

Bästa LastPass-alternativ 2020:

 • Bästa totalt sett:. Detta är mitt favoritlösenordshanterare på grund av dess rena, enkla användargränssnitt, säkerhet OCH kommer med gratis VPN- och Dark Web-övervakning.
 • Runner-up, bästa totalt:. Runner-up är 1Password tack vare sin användarvänlighet, funktioner och utmärkta säkerhet.
 • Bästa gratisalternativ till LastPass: är den bästa kostnadsfria lösenordshanteraren på marknaden, det är packat med funktioner men det är inte det enklaste att använda och gränssnittet känns föråldrat.

Vad är LastPass (och hur det fungerar)

bästa lastpassalternativ

LastPass är ett enkelt verktyg som hanterar dina lösenord och ökar säkerheten för alla dina onlinekonton. LastPass lagrar alla dina lösenord i ditt LastPass-konto bakom ett huvudlösenord. Använda ett lösenordshanteringsverktyg som t.ex. LastPass kan tio gånger din online-säkerhet. Istället för att använda samma svaga lösenord på alla webbplatser kan du använda LastPass för att generera och lagra starka lösenord för alla webbplatser som du använder.

Och eftersom LastPass hanterar minneslösenordets del för dig, du behöver inte välja svaga eller lätt att komma ihåg lösenord. LastPass är mer än bara ett lösenordshanterare. Det kan lagra inte bara lösenord, utan också annan viktig information som dina kreditkortsuppgifter, dina bankkontouppgifter och till och med serveradministrationsinformation (om du är i den typen av saker).

Dessutom kan det lagra personliga detaljer till exempel namn, adress, telefonnummer etc. Denna information kommer att fyllas i webbläsaren med bara ett klick istället för att ange allt själv. Du kan komma åt denna information på alla enheter som du har installerat LastPass på. LastPass erbjuder appar för alla enheter och tillägg för nästan alla webbläsare.

LastPass funktioner och planer

Även om LastPass erbjuder dussintals säkerhetsfunktioner är användargränssnittet för att hantera alla dina lösenord och personlig information så enkelt som det kan vara. Förutom lagra och komma ihåg alla dina lösenord för dig erbjuder det också säkerhetsfunktioner som en anpassad Tvåfaktorautentisering system du kan använda för appar som du kanske vill säkra till exempel bankrelaterade appar.

lastpass planer

När du aktiverar 2FA (tvåfaktorautentisering), appen du aktiverar den på kommer att be om ett engångslösenord som du kan komma åt från LastPass. Men det är inte allt LastPass har att erbjuda. Det kommer också med en enkel funktion som gör att du enkelt och säkert kan dela dina lösenord med andra (om och när du behöver). 

För- och nackdelar med LastPass

Det finns många orsaker till att du kanske vill använda LastPass för att hantera dina lösenord. Den första är enkelhet och tillgänglighet. Att lära sig använda LastPass tar mindre än en minut eller två.

Och det erbjuder applikationer för alla enheter och plattformar inklusive Android, iOS, Mac, webbläsarextensions och webben. Vart du än går, vilken enhet du än använder, kan du enkelt komma åt alla dina lösenord med bara några klick eller kranar. En annan anledning till att människor älskar LastPass är att det kan fylla alla dina användaruppgifter för dig med bara ett klick på alla enheter som det är tillgängligt på.

Istället för att behöva slå upp och sedan kopiera och klistra in ditt lösenord varje gång du vill logga in på en webbplats gör LastPass det åt dig med bara ett klick eller två. Du kan också aktivera Auto Fill eller till och med Auto Login funktion för dina favoritwebbplatser. Även om det finns många skäl till varför folk älskar LastPass, finns det några skäl till varför du kan överväga andra lösenordshanteringsappar.

Ett sådant skäl är att skrivbordsappen är, som rapporterats av vissa användare, lite buggy och bara är tillgänglig för Mac och inte Windows. Dessutom erbjuder gratisversionen inte alla delningsfunktioner och sätter begränsningar för användningen av LastPass Authenticator. Även om du tycker att LastPass är det bästa alternativet för dig, här är några alternativ du bör överväga innan du går all-in med en lösenordshanterare:

Bästa LastPass-alternativ just nu

1. Dashlane

dashlane lösenordshanterare

 • Dashlane är det bästa alternativet till LastPass
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 3,33 per månad
 • Webbplats: https://dashlane.com/

Dashlane är en av de mest populära lösenordshanterarna på marknaden. Det erbjuder ett rent, enkelt användargränssnitt för att lagra och hantera alla dina lösenord. Det erbjuder appar för alla enheter och plattformar inklusive Windows, Mac, iOS och Android.

Det bästa med Dashlane är att dess premiumplan levereras med gratis VPN och Dark Web Monitoring. Om en webbplats hackas säljs vanligtvis de stulna lösenorden på Dark Web. Dark Web Monitoring övervakar dina användarkonton mot listor med hackade webbplatser och varnar dig om den hittar ditt användarnamn på dessa listor. Detta ger dig en chans att ändra lösenord innan någon missbrukar dina konton.

Dashlane planerar:
Även om gratis plan erbjuder dussintals fantastiska funktioner och räcker för de flesta användare, det gör det bara för dig lagra 50 lösenord och kan bara användas på en enhet. Premiumversionen av Dashlane å andra sidan tillåter obegränsade lösenord och enheter. Det erbjuder också mörk webbövervakning och en gratis åtföljande VPN-tjänst.

Varför Dashlane är ett bra alternativ till LastPass:
Dashlane finns tillgängligt på fler enheter och plattformar än LastPass och premiumplanen kommer med en VPN-tjänst.

2. 1Password

1Password

 • Det enklaste att använda lösenordshanteraren på marknaden
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 2,99 per månad
 • Webbplats: https://1password.com/

1Password rekommenderas av dussintals publikationer som Fast Company, The Wirecutter, Wired och TrustPilot. Det är en av lättast att använda lösenordshanteringsappar på marknaden. Gränssnittet är minimalt och överväldrar dig inte med tusen alternativ.

Denna app erbjuder dussintals funktioner som hjälper dig att hålla alla dina onlinekonton säkra och säkra, t.ex. övervakning av komprometterade inloggningar och webbplatser som stöder 2FA. Det erbjuder fristående appar för Mac, iOS, Windows, Android, Linux och Chrome OS. 

1Password-planer:
De gratis version begränsar användare till endast en enhet. Men premiumversionen låter dig lagra obegränsat lösenord och objekt. Det erbjuder också upp till 1 GB i dokumentlagring.

Varför 1Password är ett bra alternativ till LastPass:
1Password erbjuder ett enklare gränssnitt än de flesta andra lösenordshanteringsappar.

3. Klibbigt lösenord

StickyPassword

 • Bästa gratis-evigt lösenordshanterare
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 29,99 per år
 • Webbplats: https://www.stickypassword.com/

Klibbigt lösenord är en av bästa gratis lösenordshanterare på marknaden. Den gratis versionen låter dig lagra så många lösenord och dokument som du vill på alla dina enheter. Denna app kommer med appar för alla enheter och plattformar inklusive, Mac, iOS, Android och Windows. Det låter dig lagra obegränsat lösenord, anteckningar och dokument. Det kommer också med tvåfaktorautentisering.

Sticky Password gratisversion liknar en lokal app för lösenordshantering som lagrar lösenord på dina enheter. Till skillnad från andra lösenordshanterare på detta, erbjuder den kostnadsfria versionen av Sticky Password inte synkronisering mellan alla dina enheter. Din lösenord lagras bara på enheterna där du skapar dem. Det bästa med att använda premiumversionen av den här appen är att de donerar en del av din betalning för att spara hotade manater (ja, manater!).

Klibbiga lösenord planer:
Även om gratis version erbjuder lika många säkerhetsfunktioner som premiumversionen, gratisversionen erbjuder inte molnsynk och därför kommer dina lösenord inte att synkroniseras mellan alla dina enheter. Premiumplanen synkroniserar alla dina lösenord och dokument på alla dina enheter och säkerhetskopierar dem på molnet.

Varför Sticky Password är ett bra alternativ till LastPass:
Klibbigt lösenord begränsar inte din användning av två lösenordsautentisering även i den kostnadsfria planen, till skillnad från LastPass.

4. Enpass

Enpass

 • Bästa lösenordshanteraren offline
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 11,99 (engångskostnad)
 • Webbplats: https://enpass.io/

Enpass erbjuder en vackert minimal gränssnittsdesign som gör det enkelt att hantera alla dina lösenord. Dess appar är tillgängliga på Android, iOS, Mac, Linux och Windows. Gratisversionen erbjuder nästan lika många funktioner som premiumversionerna av denna app gör.

De enda begränsningarna är att du kan lagra bara 20 lösenord i gratisversionen och kan inte skapa flera valv för att segregera data. Omsluta premiumversioner av denna app tillåter lagring av obegränsade lösenord och tillåter att skapa olika valv baserat på användningsfall som arbete, familj, etc..

Omsluta planer:
Den kostnadsfria versionen av denna app tillåter bara lagring av 20 lösenord. Det bästa med den här appen är att premiumversionerna är tillgängliga mot en engångsavgift. Även om du måste köpa appen för varje plattform du vill använda den på, får du behålla den hela livet för endast 11,99 dollar per plattform.

Varför Enpass är ett bra alternativ till LastPass:
Enpass är mycket billigare än LastPass. För priset på LastPass årliga prenumeration kan du få Enpass under hela livet.

5. RoboForm

RoboForm

 • Bästa freemium-lösenordshanterare
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 1,99 per månad
 • Webbplats: https://roboform.com/

RoboForm är en gratis lösenordshanterare tillgänglig för alla enheter och plattformar inklusive iOS, Android, Mac och Windows. Det är också tillgängligt som webbläsarförlängning för alla webbläsare inklusive Firefox, Chrome, Opera och Safari. Användaren gränssnittet liknar LastPass och lätt att använda.

RoboForm planerar:
De gratis version av den här appen kan du lagra obegränsat lösenord på alla dina enheter men erbjuder inte molnbackup eller molnesynkronisering mellan dina enheter. Premiumversionen erbjuder allt detta och säkra delningsfunktioner.

Varför RoboForm är ett bra alternativ till LastPass:
RoboForm är tillgängligt för fler plattformar och enheter än LastPass.

6. Keeper

Keeper Security

 • Bäst i klassen säkerhetsfokuserat lösenordshanterare
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 2,49 per månad
 • Webbplats: https://keepersecurity.com/

Vårdare är en säker lösenordshanterare marknadsförs mot företag. Till skillnad från andra appar på den här listan är Keeper designad för företag och team och erbjuder som sådan dussintals säkerhetsfunktioner och fördelar. Det är en av de högst rankade apps för lösenordshanterare på nästan alla plattformar inklusive Google Play, G2Crowd, Apple Store, GetApp och Trustpilot. Det levereras med appar för alla enheter inklusive Android, iOS, Mac och Windows.

Keeper planerar:
De gratis version kan bara användas på en enhet. Premiumversionen tillåter synkronisering mellan obegränsade enheter och erbjuder dussintals säkerhetsfunktioner.

Varför Keeper är ett bra alternativ till LastPass:
Keeper är utformad för företag och team som vill hålla sina data så säkra som möjligt. Keeper erbjuder bättre säkerhet än LastPass och är gjord för team.

7. Bitwarden

Bitwarden

 • Bästa open source och gratis lösenordshanterare
 • Gratis plan och premiumplaner från $ 1 per månad
 • Webbplats: https://bitwarden.com/

Bitwarden är en gratis lösenordshanterare med öppen källkod. Det erbjuder appar för alla plattformar inklusive Windows, Mac, Linux, Android och iOS. Det kommer också med webbläsarförlängningar för alla moderna webbläsare. Dessutom, om du är teknisk kunnig eller webbutvecklare, kan du till och med komma åt Bitwarden från en kommandoradgränssnitt. Det bästa med Bitwarden är att om du vill kan du ställa in den på din egen anpassade server gratis.

Bitwarden planerar:
Bitwarden är helt gratis och erbjuder alla funktioner du någonsin kommer att behöva. Den gratis versionen låter dig lagra och synkronisera obegränsade lösenord över obegränsade enheter. Det kommer också med tvåfaktorsautentisering. Premiumversionen av denna app erbjuder några extra avancerade säkerhetsfunktioner och 1 GB i krypterad fillagring.

Varför Bitwarden är ett bra alternativ till LastPass:
Bitwarden erbjuder gratis alla funktioner som LastPass tar ut för.

LastPass-alternativ: Sammanfattning

Även om LastPass är bra och erbjuder hundratals säkerhetsfunktioner, är det inte bäst för alla.

Om du inte kan bestämma vilka av dessa LastPass-alternativ att gå med, rekommenderar jag att du går med Dashlane. Det kommer med alla funktioner du någonsin kommer att behöva och är lite lättare att använda än LastPass.

Det bästa med Dashlane är att dess premiumversion erbjuder en gratis VPN-tjänst för att säkra din surfupplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map