7 bästa grammatiska alternativ

Grammarly är en av mest populära grammatik- och skrivanalysverktyg på internet. Det är en enorm uppgradering från stavningskontrollerna som är inbyggda i Microsoft Word och webbläsare som Google Chrome. Men det finns ett gäng riktigt bra där ute. Här är en samling av de bästa.


Även om Grammarly kan hjälpa dig att fixa grammatiska misstag och förbättra din skrivstil, är det kanske inte det bästa alternativet för dig. Det finns andra verktyg där du måste kolla in innan du går all-in på Grammarly.

För att spara timmar med forskning har vi sammanställt några av bästa alternativ till Grammarly det finns på marknaden.

Bästa grammatiska alternativ 2020:

 • Bästa totalt sett: är mycket mer än bara en grammatikontroll. Det är en skrivmentor som analyserar din skrivstil och erbjuder förslag för att förbättra den.
 • Runner-up, bästa totalt: är ett allt-i-ett lättanvänt grammatikontroll-, skiljetecken- och stavkontrollverktyg som automatiskt upptäcker och korrigerar missbrukade ord och grammatiska misstag.
 • Bästa SEO-alternativ till grammatik: är skrivassistent för SEO, marknadsförare och copywriters. Det gör vad Grammarly gör men det ger dig också textanalys och innehållsoptimering för att upptäcka SEO-problem så att du kan fixa dem och få bättre ranking.

Vad är grammatiskt?

bästa grammatiska alternativ

Grammatik är ett gratis verktyg som kontrollerar ditt skrivande för grammatiska misstag, stavfels, och erbjudanden förslag på att förbättra din skrivstil. Det kan hjälpa dig att undvika misstag innan du trycker på skicka-knappen i din nästa e-post.

Inga fler korrekturläsningsmeddelanden hundra gånger innan du trycker på skicka-knappen. Grammatik gör det för dig och gör det mycket bättre än de stavningskontroller som erbjuds av ditt operativsystem och webbläsare.

Grammatiska funktioner

Grammatik är tillgängligt för alla plattformar där du kan skriva. Det är tillgängligt som en förlängning för webbläsare som Google Chrome och Firefox. Det är också tillgängligt som en fristående skrivbordsapplikation för Mac och Windows. Inte bara det, utan det kommer också med en app för Android och iOS som kan ersätta ditt standardtangentbord med Grammarly.

grammatiska appar

Grammatisk kontrollerar det mer än 200 grammatiska misstag du kan göra i din text. Den erbjuder också förslag på hur du kan förbättra din skrivstil så att den passar den tonton du vill förmedla.

Med Premium-versionen får du ytterligare 250 grammatikontroller, avancerad upptäckt av plagiering och förslag till förbättring av ordförråd.

grammatiska funktioner

Grammatiska för- och nackdelar

Grammatik är tillgänglig gratis för alla dina enheter och kan enkelt fånga enkla grammatiska misstag. Men om du vill ha det bästa som det här verktyget har att erbjuda, måste du ta ut din plånbok.

De Pro-version av grammatik testar din text mot mycket mer grammatiska fel och kontrollerar till och med din text för plagiering.

Även om Pro-versionen kan ge dig en hand i korrekturläsning av ditt skrivande kostar det 139 dollar per år eller 59 dollar per kvartal eller så kan du gå med de dyraste av alla planer, månadsplanen, som kostar 29 $ per månad.

Om du precis börjar eller har låg budget, är inte Grammarly pro-versionen den bästa lösningen för dig.

Bästa grammatiska alternativ

ProWritingAid

ProWritingAid

ProWritingAid används av tusentals professionella författare, redaktörer och studenter runt om i världen. Det är mycket mer än bara en grammatikontroll. den analyserar din skrivstil och erbjudanden förslag att förbättra det.

Det fungerar också som en skriva mentor hjälper dig att förbättra ditt skrivande varje gång du använder det. Det fungerar i alla dina favoritskrivande applikationer och webbplatser inklusive Google Docs, Microsoft Outlook, Open Office osv.

Funktioner

 • Appar och tillägg är tillgängliga för alla dina webbläsare inklusive Google Chrome och Firefox.
 • Fungerar med applikationer som Microsoft Outlook, Microsoft Word, Google Docs, Scrivener och Open Office.
 • En grammatikontroller, stilredigerare och skrivmentor packad i ett verktyg.

Varför använda ProWritingAid istället för Grammarly

Om du vill ha mer än bara en grammatikontroll bör du prova ProWritingAid. Den analyserar ditt skrivande och ger dig förslag för att förbättra ditt skrivande och fungerar som en skriftlig mentor för att hjälpa dig att förbättra din skrivstil.

Ingefära programvara

ingefära programvara

Ingefära programvara är en av bästa grammatikontroller verktyg på Internet. Det är tillgängligt för Chrome, Firefox och Safari som webbläsarförlängning. Det är också tillgängligt för iOS och Android, så du kan skriva felfri över alla enheter som du använder.

Ingefära webbläsarförlängning fungerar på nästan alla webbplatser inklusive de som du använder oftast, till exempel Twitter och Facebook, eller Slack och Zendesk, om du driver ett företag

Funktioner

 • Program är tillgängliga för Android- och iOS-enheter.
 • Browser-tillägg fungerar på alla webbplatser inklusive de populära som Facebook och Twitter.
 • Analyserar ditt skrivande och erbjuder förslag för att förbättra din skrivstil.

Varför använda ingefära istället för grammatik

Ingefära arbetar på fler webbplatser än Grammarly. Det fungerar mycket bra med affärsapplikationer som Zendesk, Slack och andra.

Copywritely

Copywritely

Till skillnad från de andra verktygen på denna lista, Copywritely skapas för det enda syftet med skapa SEO-optimerat innehåll. Den analyserar ditt innehåll och ger förslag på hur du kan förbättra det för både människor och sökmotorer. Den kontrollerar din text för både grammatiska misstag och stavfel. Det erbjuder också förslag för att förbättra din skrivstil.

Det används av tusentals copywriters, marknadsförare och redaktörer som vill skapa bästa möjliga innehåll för sin publik.

Det bästa med det här verktyget är att det analyserar konkurrentens innehåll och ger förslag för att göra din bättre optimerad för sökmotorer. Det kommer också med dussintals inbyggda uppgiftsmallar som hjälper dig att enkelt lägga ut ditt skrivande till frilansande copywriters. Den kontrollerar också din text för plagiering.

Inte bara det utan också analyserar ditt innehåll för sökordstäthet för att hjälpa dig undvika algoritmiska påföljder från Google. Det låter dig upptäcka sökordstoppning och förbättra din sökordsinriktningsgrad. Det ger också ditt innehåll en läsbarhetspoäng och erbjuder förslag för att förbättra det.

Funktioner

 • Det hjälper dig att skapa innehåll som är älskat av både människor och sökmotorer.
 • Ett av de enklaste sätten att optimera ditt innehåll för sökmotorer utan att förlora kvaliteten.
 • Det erbjuder förslag för att fixa grammatik och stavfel. Det erbjuder också förslag för att förbättra din skrivstil.

Varför använda Copywritely istället för Grammarly

Copywritely är gjord för SEO och innehållsmarknadsförare som vill producera innehåll av bästa kvalitet som kan rankas högt i sökmotorer och är älskade av läsare.

Hemingway Editor (Desktop App)

Hemingway Editor

Hemingway Editor, till skillnad från andra verktyg på den här listan, är ett skrivanalysverktyg som hjälper dig att förbättra ditt skrivande. Även om det inte erbjuder grammatikontroll, analyserar det din text och erbjuder dig hundratals förslag för att förbättra den.

Hemingway Editor är en stationär app för Windows och Mac OSX och kostar $ 19.99.

Att skriva i Hemingway kommer inte bara göra ditt författande mer läsbart men kommer också förbättra din skrivstil varje gång du använder den. Det berättar när ditt skrivande är svårt att läsa eller när du bör ersätta ord med ett bättre alternativ. Det bästa med det här verktyget är att ge ditt innehåll en läsbarhetsgradering.

Funktioner

 • Ett skrivverktyg som används av många professionella bloggare och författare.
 • Det hjälper dig att analysera ditt skrivande och erbjuder förslag på hur du gör det mycket mer läsbart.
 • Använd det här verktyget tillsammans med andra grammatikontrollverktyg som Grammarly för att få ut mesta möjliga av det.

Varför använda Hemingway Editor istället för Grammarly

Hemingway Editor är inte en grammatikontroll eller stavekontroll. Det är ett skrivverktyg som hjälper dig att förbättra din skrivstil och göra den mer läsbar och tillgänglig för alla. När det används tillsammans med Grammarly eller något annat grammatikontrollverktyg kan det hjälpa dig att förbättra din skrivstil och göra den mer läsbar.

Vit rök

Vit rök

Vit rök är en av de äldsta och mest populär grammatikkontroll verktyg på Internet. WhiteSmoke är mycket mer än bara en stavningskontroll. Det är en korrekturläsare som hjälper dig att fixa allt från enkla grammatiska misstag till stilfel. WhiteSmoke används av populära märken som Dictionary.com, Pearson, McGill och University of Toronto.

Funktioner

 • En av de äldsta och mest pålitliga grammatikontrollerna på Internet.
 • Det hjälper dig att fixa grammatiska misstag och erbjuder förslag för att förbättra skrivstilen.
 • Finns för både stationära och mobila enheter, så att du kan skriva felfria på alla dina enheter.

Varför använda WhiteSmoke istället för Grammarly

WhiteSmoke är ett premium-korrekturläsningsverktyg som använder de senaste naturliga språkteknologierna för att hjälpa dig att skriva bättre och till och med förbättra ditt skrivande.

PaperRater

PaperRater

PaperRater är ett onlineverktyg som kontrollerar att du skriver Grammatik och stavfel, och plagiering. Det är endast tillgängligt som ett onlineverktyg, så det finns inget behov av att ladda ner ett skrivbordsapplikation eller installera en webbläsarextension. Den gratis versionen av appen gör det möjligt att kontrollera upp till 5 sidor per inlämning.

Premiumabonnemanget gör det dock möjligt att kontrollera upp till 20 sidor per inlämning.

Funktioner

 • Ett gratis verktyg som kontrollerar dina skrivningar för grammatiska misstag och stavfel.
 • Tillåter kontroll av text för plagiering.
 • Det erbjuder förslag som hjälper dig att förbättra skrivandet och ger ditt skrivande en poäng.

Varför använda PaperRater istället för Grammarly

PaperRater är gratis för upp till 50 inlämningar per månad. Det analyserar ditt skrivande och ger det en poäng. Den erbjuder också förslag som hjälper dig att förbättra din skrivstil.

LanguageTool

LanguageTool

LanguageTool är en korrekturläsningsprogramvara som erbjuder förslag för att fixa grammatiska misstag och stavfel i din text. Det är tillgängligt som webbläsarförlängning för både Google Chrome och Firefox.

Det är en av bästa verktyg när det gäller korrekturläsning. Det kan hjälpa dig fixa grammatiska misstag och förbättra din skrivstil. Premiumversionen av det här verktyget kontrollerar din text mot 2500 olika fel och erbjuder förslag för att förbättra ditt skrivande.

Det bästa med det här verktyget är att det fungerar med många olika språk inklusive engelska, tyska, franska, nederländska osv. Det kontrollerar att du skriver fel på alla språk som stöds.

Funktioner

 • Fungerar med många andra språk än bara engelska.
 • Kontrollerar din text för över 2500 fel.
 • Det hjälper dig att fixa grammatik och stavfel men hjälper dig också att förbättra din skrivstil.

Varför använda LanguageTool istället för Grammarly

Grammatik stöder bara engelska. LanguageTool kommer med stöd för många andra språk än engelska inklusive tyska, franska, rumänska och nederländska.

Slutsats

Så är grammatik något bra? Det kan du vara säker på! Grammarl y är en av de bästa avancerade och lättanvända skrivassistenterna för att eliminera grammatik, stavning och skiljeteckenfel.

Alla verktyg på listan erbjuder en gratis version för ditt test innan du köper det. Jag rekommenderar att du testar minst ett eller två alternativ på den här listan innan du sätter dig till ett som du gillar. De flesta av dessa verktyg erbjuder förslag som hjälper dig att förbättra din skrivstil.

Om ditt fokus förbättrar din skrivstil, rekommenderar jag att du går med Hemingway Editor. Det är tillgängligt för både webb och som en fristående skrivbordsapplikation. Det erbjuder inte grammatikontroll, så vi rekommenderar att du använder den tillsammans med ett grammatikontrollverktyg som grammatik eller ingefära.

Om du vill ha ett verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din skrivstil och även kontrollera din text för fel rekommenderar jag att du går med ProWritingAid. Det hjälper dig att förbättra ditt skrivande och även kontrollera att du skriver fel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map