7 bästa Google Drive-alternativ

Molnlagringssajter som Google Drive gör det enkelt att säkerhetskopiera och komma åt filer var som helst, och skapa och hantera dokument, kalkylark, presentationer, undersökningar. Google Drive är utmärkt och gratis, men om du vill bättre synkronisering och integritet då finns det bättre där ute.


Molnlagring har förändrat hur världen fångar data. Det har tagit över som den viktigaste metoden för datalagring: Glöm rum fyllda med arkiveringsskåp som bara sitter där och tar upp plats, tid och arbetskraft för att sila genom det.

Bästa Google Drive-alternativ 2020:

 • Bästa totalt sett:. Detta är min favoritleverantör av molnlagring eftersom Sync.com är överkomligt, lätt att använda, har stor säkerhet och funktioner. Syncs krypterade lagringsplattform och appar från en till ände säkerställer att bara du kan komma åt dina data i molnet.
 • Runner-up, bästa totalt:. Runner-up är pCloud tack vare det billiga priset, och jag älskar engångskostnaden för ett livstidsabonnemang. pCloud’s Crypto tillhandahåller kryptering på klientsidan, som krypterar dina filer på vilken enhet som helst och gör dem osynliga för andra.
 • Bästa gratisalternativ till Google Drive: levereras med 2 GB lagringsutrymme och är alltid gratis. Dropbox använder SSL / TLS för att skydda data under transporten. SSL / TSL skapar en säker tunnel skyddad med 128-bitars eller högre Advanced Encryption Standard (AES) -kryptering.

Vad är molnlagring?

Med lagring “i molnet” eller filer, dokument, bilder, etc. sparade på distans på servrar som tillhandahålls av molnföretag, tar inte längre lagring av stora mängder information så mycket energi och utrymme som det brukade under dagarna innan molnet.

Molnlagring anses också säkrare än de flesta vanliga lagringsalternativ. Det ger direkt tillgång till allt du behöver, skyddad från alla andra som kanske vill doppa fingrarna i dina data.

De flesta företag (och vissa regeringar) lagrar sina data på molnet. Molnplattformar är också lagringsutrymmen för annan information, inklusive personliga minnen eller fotografier.

Det säger sig självt att du vill välja den bästa möjliga molnleverantören, och faktorer som säkerhet och integritet är viktiga för att avgöra vilken som är bäst.

Fördelarna med molnlagring

Molnlagring är enkel: Det är enkelt att ladda upp filer och det är enkelt att ladda ner eller dela filer. Allt du behöver är tillgång till internet.

De flesta molnleverantörer erbjuder ett gratis alternativ med en viss GB mängd data utan kostnad: Mer lagringsbehov innebär att du måste betala för det.

Molnlagring garanterar enkel, säker lagring av filer (och allt annat som kan läggas i rå online-data).

Enkelt därför är molnlagring bättre.

Men är din nuvarande molnleverantör rätt för dina behov?

Vad är Google Drive?

Google Drive är det molnlagringsalternativ som du får tillsammans med ditt Google- eller Gmail-konto. Det är gratis om du inte väljer en av deras betalda planer för att uppgradera lagringsmängden.

google drive

 • De första 15 GB lagringsutrymmet är helt gratis
 • Erbjuder visning och redigering offline med Googles Office-verktyg (dokument, ark, bilder etc.)
 • Mycket användarvänligt och plattformsstöd
 • 2-faktor autentisering och filversion

Eftersom det levereras tillsammans med ett Google-konto har det blivit ett oerhört populärt alternativ som många föredrar bara för att det är rätt där.

Använder du eller ditt företag Google Drive?

Om svaret är ja, kan det vara dags att överväga några alternativ. Även om Google Drive är gratis, bekvämt och levereras med Google Dokument, Ark, Presentationer och andra praktiska redigeringsverktyg, finns det nackdelar som gör att människor överväger en switch.

Varför ändra från Google Drive?

Frågor om sekretess och den omöjliga situationen “Jag har låst ut ur mitt Google-konto för alltid” har fått många att byta till molnalternativ som Sync.com, Dropbox eller Box.

Vilket är det bästa alternativet för Google Drive?

Sync.com är ganska bra. Naturligtvis måste du bestämma det själv.

Här är en titt på de bästa molnlagringsalternativen till Google Drive.

1. Sync.com

sync.com

Vad är Sync.com?

Sync.com stiger till att bli en av de starkaste konkurrenterna till molnlagringsplattformar som Google Drive eller Dropbox. Det har funnits i några år, och det har visat sig vara en av de snabbaste och säkraste platserna du kan lagra data online: En kombination av dessa funktioner och bra kundservice har gjort Sync.com till ett kraftcenter för en molnlagringsplattform som är fantastiskt för affärs- eller personligt bruk.

Nyckelfunktioner

 • En större mängd lagringsutrymme än någon annan molnleverantör. Billigare planer ger så mycket som 2 TB total lagring, medan planerna som riktar sig till företag erbjuder 10 TB – och det är per användare som anmäler sig till ditt huvudmoln.
 • Data laddas upp och åtkomst genom användning av en nedladdningsbar dataklient eller i webbläsaren, även om dataklienten rekommenderas för snabbare uppladdning.
 • Alternativet för automatisk datasynkronisering för att säkerställa att dina enheter alltid säkerhetskopieras.
 • Syncs krypterade lagringsplattform och appar från en till ände säkerställer att bara du kan komma åt dina data i molnet.

Fördelar

 • Uppladdningshastigheten är både konsekvent och snabb: Det är en av de viktigaste faktorerna, särskilt för en affärsbaserad molnplattform.
 • Det är lätt att komma åt data var som helst, utan förseningar.
 • Kundtjänst svarar snabbt på frågor: Internationell datalagring kräver att kundsupport alltid finns där, och de kommer alltid tillbaka snabbt om det finns några problem eller frågor från användaren.

Nackdelar

 • Användare som är vana med Dropbox eller Google Drive kan behöva ta en handledning för att navigera i Sync.com-gränssnittet för första gången.
 • Inget nedladdningsbart klientstöd för LInux.

Varför använda Sync.com istället för Google Drive

Medan Google Drive kan kallas standard, är Sync.com världens sista när det gäller lagringskapacitet, funktionalitet och teknisk support. Har du någonsin försökt att få ett snabbt svar från de flesta andra molnföretag? De flesta av dem får dig att vänta medan Sync.com interagerar med kunder under en anständig tid – särskilt om du har problem.

Det finns ingen anledning att hålla sig till den begränsade funktionalitet som erbjuds av Google Drive när du kan ha det bästa av funktionalitet och utrymme med Sync.com istället.

2. Dropbox

Dropbox

Vad är Dropbox?

Dropbox är vanligtvis ett av de första alternativen som användare och människor kommer att överväga när de letar efter en kraftfull molnleverantör. De har funnits länge och de flesta känner redan till sin begränsade ”gratis” lagringsplan: Vissa kanske till och med har bytt till en av sina betalda planer istället. Dropbox.com är särskilt kraftfullt om du vill ladda upp under farten och synkronisera alla dina enheter tillsammans.

Nyckelfunktioner

 • Gratis, personliga planer och affärsplaner beroende på hur mycket data du vill lagra.
 • Överföring och åtkomst till data via en app, nedladdningsbar desktopklient eller i webbläsaren.
 • Enkel redigering och visningskapacitet för de vanligaste typerna av dokument- och mediefiler.

Fördelar

 • Fungerar snabbt och fungerar bra, oavsett om du använder din PC eller smartphone för att göra det mesta av uppladdningen.
 • Filer är enkla att organisera, söka igenom och flytta runt på molnet med bara några klick.
 • Gratisplanen är standardalternativet för många människor och råkar vara ett bra alternativ för alla som inte har mycket data att hålla sig kvar på molnet ännu.

Nackdelar

 • Dela länkar kan lämna hela molnens mapp sårbar för alla med länken när du bara ville dela en fil.
 • Glöm alla sömlösa uppladdningar eller nedladdningar till molnet med alla anslutningsfrågor.
 • Det finns ingen offlineåtkomst till de flesta av dina moln i nödsituationer.

Varför använda Dropbox istället för Google Drive

Om du är van vid Google Drive känns Dropbox som en dröm som går i uppfyllelse för de flesta användare. Funktionaliteten är bättre, och även om Dropbox saknar den snygga “Google Docs” -redigeraren som du hittar med Drive, kompenserar dess förmåga att visa filer i webbläsare, app eller stationär klient..

3. pCloud

pcloud

Vad är pCloud?

pCloud är en av de nyare molnleverantörerna som bara trätt i kraft under de senaste tio åren. Den rena tillväxten av pCloud-användare bör vara en tydlig indikation på att funktionaliteten visade sig vara bättre med pCloud – och alla som checkar ut det borde imponeras av det lättare att navigera gränssnittet.

Nyckelfunktioner

 • Inbyggda mediaspelare och dokumentvisare gör att du kan öppna, visa och strömma filer direkt från ditt moln oavsett var du är: För människor som vill ha sina favoritfilmer och minnen direkt till hands är detta bra.
 • Automatisk överföring för filer mellan enheter och direkt till molnet.
 • Selektiv synkronisering låter dig välja en specifik PC-mapp och bara synkronisera det som finns där: Perfekt för alla som inte vill ha all sin information på molnet automatiskt.
 • pCloud tar säkerhet till en högre nivå med sin pCloud Crypto. Det gör att du kan kryptera din fil på din dator eller mobil först innan du skickar den för lagring. För att låsa upp den måste du använda den genererade nyckeln som heter CryptoPass.

Fördelar

 • Deras gratis plan erbjuder 10 GB lagringsutrymme utan kostnad, med andra, tyngre planer tillgängliga för alla som behöver mer av det.
 • De erbjuder en livstidsplan, som erbjuder betalning en gång och tillgång till ett omfattande moln för resten av ditt liv.
 • Överföring och automatisk synkronisering är en ganska enkel process för alla som vill ha total kontroll (och omedelbar åtkomst) till sina online-saker.

Nackdelar

 • pClouds molnlagringsalternativ kan saknas för stora företag: Många behöver mycket mer än 2 TB, det maximala beloppet de erbjuder.
 • Prissättningen på dem kan vara dyr om du inte väljer Lifetime-planerna, vilket kan vara en dyr engång om du bara är en personlig användare.

Varför använda pCloud istället för Google Drive?

Google Drive har hittills fått mycket eld för deras molnlagring. Säkerhets- och integritetsproblem är bland de främsta klagomålen: Andra inkluderar brist på kundsupport, sannolikheten för att låsa dig ur din Drive om du tappar åtkomst till dina enheter och brist på verkligt lagringsutrymme även med deras betalda planer. pCloud toppar de flesta problem som användarna kan ha om Google Drive och ger en bättre plattform som är lättare att använda.

4. Box

box.com

Vad är Box?

Många användare kanske inte har hört talas om Box.com tidigare, men det är ett bra molnlagringsalternativ för alla personliga användare som kan använda säker online-lagring. De erbjuder gratis planer och betalda alternativ, med båda är tillräckligt kraftfulla för att hålla ett företags eller personers data säkra – och ett tillräckligt enkelt sätt att ladda upp och få tillgång till denna information.

Nyckelfunktioner

 • Gratis planer som erbjuder dig flera GB-värde online lagring och betalade planer som ökar denna hastighet till tillräckligt för ett mindre företag.
 • Möjligheten att ladda upp och ladda ner filer med ett klick från webbläsarens moln.
 • Begränsade filåtkomstinställningar som tillåter vem som kan se vissa filer och när.

Fördelar

 • Box.com erbjuder ett säkert moln som erbjuder en hackerbeständig garanti och ett av få moln som gör det.
 • Snabbuppladdning från de flesta platser över hela världen.
 • Möjligheten att begränsa hur människor ser filer.
 • Varje fil är krypterad med AES 256-bitars kryptering på olika platser.

Nackdelar

 • Det finns inget smart redigeringsverktyg eller filförhandsgranskningsfunktion. Det finns bara filnamn och möjligheten att klicka på dem för att ladda ner: Det är inte smart för någon molnleverantör.
 • Det finns ett automatiskt lock för att ladda upp filer som är större än 250 MB om du har en av de gratis planerna. Vad är poängen med detta?
 • Box känns mycket mer avancerad än den behöver, även för användare som kallar sig avancerade.

Varför använda Box istället för Google Drive?

Om du är frustrerad över Google Drive och allt du letar efter är ett personligt moln eller utrymme att dela några foton och videor med familjemedlemmar är Box ett bra alternativ att titta på – även om det fortfarande finns bättre sådana (som Sync.com ) som kan erbjuda dig mer.

Funktionalitetsproblem relaterade till Box (som bristen på filförhandsvisning) innebär att det finns goda skäl att titta på Sync.com istället.

5. Bakblås

backblaze

Vad är Backblaze?

Backblaze är en av de nyare molnleverantörerna som bara har funnits under de senaste tio åren. De har lyckats stå upp som en av de starkaste konkurrenterna för Google Drive bara för den mängd lagring de erbjuder (och deras jämförande ränta per GB om du skulle ta tag i din räknare och ta reda på vem som verkligen ger dig mer värde).

Nyckelfunktioner

 • Omedelbar överföring från mobil, webbläsare eller deras nedladdningsbara app.
 • Alternativet med flera planer, med betalda planer som ger flera TB tillgängliga lagringsutrymme (och mer än andra molnleverantörer för priset). Obegränsad lagring är tillgänglig för dig som inte är säker på hur mycket data som ska strålas upp.
 • Ett filåterställningsalternativ för de saker som du kan ta bort och vill tillbaka till molnet i ett senare skede.

Fördelar

 • Alternativet med obegränsad fillagring för användare som behöver det.
 • Snabb och enkel överföringsprocess med ett lätt att navigera gränssnitt.
 • Säkerhet: De garanterar att dina data inte kommer att stulas, säljas eller utcheckas av någon som inte är behörig av molnägaren att göra det.

Nackdelar

 • Filåterställning kan ta ett tag.
 • Automatisk fil .zip-funktion för datakomprimering innebär att du kan uppleva kvalitetsförlust med ljudfiler.
 • Svårare att navigera efter användare som inte har lite mer datorupplevelse.

Varför använda Backblaze istället för Google Drive?

Med tillägg av obegränsad lagring kommer alla som behöver lagra enorma mängder data åt gången att föredra Backblaze framför den vanliga Google Drive – särskilt om du har överskridit kapaciteten för vad Google har att erbjuda men kommer att ha fler filer att få upp till ditt moln.

6. SpiderOak

SpiderOak

Vad är SpiderOak?

SpiderOak är en mindre känd molnleverantör, men det betyder inte att de komprometterar med hastigheten, utrymmet eller säkerheten – och det kan vara ett bra alternativ för alla som vill gå ut från Google Drive till ett säkrare utrymme.

Nyckelfunktioner

 • En gratis plan med så mycket som 2 GB lagringsutrymme.
 • Direkt Linux-stöd för deras stationära klient och andra alternativ för användare av Windows eller Mac.
 • Ladda upp direkt via en app med möjlighet att förhandsgranska filer.

Fördelar

 • Konsekvent snabba hastigheter när det gäller att ladda upp eller komma åt ditt onlinebibliotek.
 • Lätt att använda, även för alla som inte är vana att ladda upp plattformar för moln.
 • Flera uppladdningsplattformar, vänliga för Mac, PC, Linux eller mobil.

Nackdelar

 • Allvarligt saknar vad det erbjuder gratis lagringsutrymme.
 • Betalda alternativ är dyrare än de behöver vara: Andra leverantörer som Sync.com erbjuder en bättre jämförande affär.

Varför använda SpiderOak istället för Google Drive?

Om dina frustrationer med Google Drive inkluderar brist på kundsupport och uppladdning eller nedladdning av fördröjning, kan SpiderOak vara ett utmärkt val – men bara under förutsättning att du inte har mycket data att lagra och inte bry dig om bristen av korrekt “visning” -tillägg i deras app. Tillägget av ett återställningsalternativ kompenserar det.

7. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

Vad är Microsoft OneDrive?

Om du använder en dator som kör Windows, har du sett alternativet för OneDrive någonstans på din dator; du kanske till och med hört att det säkerhetskopierar filer till OneDrive och hittade dig till molnet genom att undra varför.

OneDrive är Microsofts svar på molnet, och det visar sig vara ett ganska kraftfullt verktyg för både företag och personliga användare.

Nyckelfunktioner

 • Sömlös och snabb filuppladdning från appen, klienten eller direkt från din webbläsare.
 • Automatisk virusskydd och spionprogram kontrollera om alla filer laddas upp och delas.
 • Gratis och betalda planer som erbjuder användare 10 GB möjlig molnlagring och uppåt.

Fördelar

 • Uppladdnings- och nedladdningshastighet med OneDrive är mer än tillräckligt bra för personliga och affärer.
 • Automatisk synkronisering av dina filer (eller endast specifika mappar) gör detta till en lek.
 • OneDrive lovar anständig säkerhet, och det är vad du får.

Nackdelar

 • OneDrive är tillverkad av Microsoft och är helt avstängd från någon form av stöd för Linux.
 • Gratis alternativ är mycket begränsande och avancerade användare eller företag kanske inte finner OneDrive ett tillfredsställande alternativ heller.
 • Frustrerande för nya användare att lära känna, och de flesta kommer att ha gett upp när de räknar ut det.

Varför använda OneDrive istället för Google Drive?

OneDrive är ett kraftfullt och fantastiskt alternativ till Google Drive varje valfri dag. Det är lätt att använda, säkert och snabbt – och det är alla saker som Google Drive slutade vara för ungefär tio år sedan. Även Dropbox-användare kanske överväger OneDrive istället – men för det bästa när det gäller funktionalitet verkar Sync.com fortfarande vinna.

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med Google Drive?

Google Drive är gratis, synkronisering, delning och samarbete är lätt att använda och det kommer med Google Dokument, Ark, Presentationer, Ritningar, Undersökningar, Formulär och mer.

Vad är nackdelarna med Google Drive?

Långsam synkronisering och långsam uppladdningshastigheter. Sekretess har varit ett problem, eftersom Google Drive har anslutits till den amerikanska National Security Agencys PRISM-projekt.

Vilka är de bästa Google Drive-alternativen?

De bäst betalda alternativen till Google Drive är Sync.com och pCloud.com. Det bästa gratisalternativet är Dropbox.

Bästa Google Drive-alternativ: Sammanfattning: Så vad är bäst?

bästa google drive-alternativ

Det är säkert att säga att det finns tillräckligt med alternativ för en molnleverantör som kan få ditt huvud att snurra när det är dags att välja ett för dig eller ditt företag. Molnlagring har blivit billigare, snabbare och bättre – och nu finns det fler företag än bara tre molnmegaliter som brukade dominera branschen.

Av de flesta andra molnleverantörer som granskats är Sync.com också en av de säkraste: Hittills har de aldrig hackats eller sett deras användardata komprometterat – och det är något som många andra molnleverantörer (även de största) kan inte göra anspråk på.

Sync.com rankade också det högsta när det gäller funktionalitet, snabbhet och användarvänlighet för både avancerade och nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map