Cloud Hosting Showdown: RunCloud proti Cloudways

Netehnični osebi je lahko težko razumeti in obdelati različne vrste gostovanja, kaj šele koncept platforme kot storitve (PaaS) in programske opreme kot storitve (SaaS).


Danes se bomo pogovarjali o tem, kako sta se razvijali rešitve PaaS in SaaS, spletnega gostovanja in primerjali dve rešitvi, RunCloud in Cloudways glavo do glave, da bi videli, kako se dve razlikujeta drug od drugega.

RunCloud proti Cloudways

Za popolno razumevanje vloge teh dveh ponudnikov je pomembno predhodno znanje o upravljanih in neupravljanih VPS strežnikih.

Neupravljan navidezni zasebni strežnik

Virtual Private Server ali VPS je vrsta gostovanja, pri katerem najamete prostor z enega velikega strežnika s posebnimi viri.

Ta prostor za spletno gostovanje je dodeljen samo za vaše spletno mesto in za razliko od deljenega gostovanja drugi uporabniki na strežniku ne vplivajo na vire.

Če želite voditi strežnik VPS brez upravljanja, bi morali uporabniki imeti nekaj strokovnega znanja o upravljanju strežnika kot ni GUI, s katerim bi lahko sodelovali in vse je upravlja prek lupine.

Predstavljajte si, da vzamete varnostno kopijo ali preselite spletno mesto brez uporabe vmesnika cPanel ali Plesk, ampak s kodiranjem kopice ukazov lupine.

Upravljani virtualni zasebni strežnik

Upravljani virtualni zasebni strežnik deluje tako kot brez upravljanja, razen uporabniki imajo uporabniški vmesnik za interakcijo, podobno kot WordPress admin nadzorna plošča.

Ta uporabniški vmesnik skupaj z drugimi optimizacijami omogoča upravljanje celotnega strežnika veliko lažje in uporabniku prijaznejše.

Platforma kot storitev (PaaS) igra pomembno vlogo pri upravljanem VPS gostovanju. Čeprav obstaja na stotine možnosti, s pomočjo katerih lahko neupravljani VPS pretvorite v upravljani VPS.

V tem članku bomo razpravljali le o RunCloud in Cloudways in videli, kaj ponuja vsak ponudnik kot PaaS.

Poglejmo si na kratko, kaj je platforma kot storitev (PaaS) in programska oprema kot storitev (SaaS)? Torej, ko naslednjič kdo vpraša o PaaS-u, lahko odgovorite, ne da bi ga Googl.

Kaj je PaaS?

Platforma kot storitev (PaaS) je orodje, ki vsebuje strojno in programsko opremo, potrebno za gostovanje spletnih strani.

Gre za model računalništva v oblaku, ki razvijalcem ponuja platformo, da gradijo svojo aplikacijo s pomočjo teh tretjih virov brez nastavitve celotne lastne arhitekture.

Podjetja PaaS storitve zanašajo na posebno nalogo zaradi svoje robustne in specializirane infrastrukture na tem področju. To je učinkovit način uporabe virov tretjih oseb, ki se upravljajo, zavarujejo in posodabljajo.

Cloudways, ki je WordPress upravljano gostovanje, je eden od primerov PaaS.

Kaj je SaaS?

Programska oprema kot storitev (SaaS) je aplikacija, razvita za prerazporeditev preko interneta v zameno za določene licenčne pristojbine.

Gre za programsko opremo za računalništvo v oblaku, ki je strankam na voljo prek interneta.

V primerjavi s PaaS je SaaS prebrana rešitev, ki jo je lastnik licence že razvil in pripravljen za uporabo..

Vendar pa ponuja manj nadzora v primerjavi s PaaS, saj je aplikacija v SaaS razvita za strežnik strogo z enim namenom in je ni mogoče prilagoditi kot storitev PaaS.

Zdaj pa skočimo na primerjavo obeh ponudnikov gostovanja v oblaku.

Kaj je RunCloud?

domača stran runcloud

RunCloud je SaaS, ki svojim strankam ponuja uporabniški vmesnik za interakcijo s svojim VPS strežnikom. To je aplikacija, ki jo je mogoče integrirati s katerim koli strežnikom in tako olajšati celoten del upravljanja.

Lastniku strežnika pomaga pri upravljanju strežnika in uvajanju nekaterih funkcij, kot so SSL certifikati in programska oprema za nadzor različic Git z uporabo grafičnega uporabniškega vmesnika GUI in ne s strani izvajanje ukazov lupine prek ukazne vrstice.

RunCloud ponuja tudi pripomočke, kot so vgrajen nadzor strežnika, namestitev skriptov, več različic PHP in možnost izvajanja bodisi NGINX ali NGINX + Apache hibridni kot spletni sklad za gostovana spletna mesta.

Kdaj uporabljati RunCloud?

RunCloud ni za noobe in zahteva osnovno razumevanje ukazov strežnika. Čeprav ta SaaS ponuja uporabniški vmesnik za interakcijo s strežnikom, je za netehnike še vedno izziv, da svoje strežnike povežejo z RunCloudom prek CLI in ne vedo, kako ustvariti SSH ključi in uporabo PuTTY.

Če ste zadovoljni s strežnikom in predhodno poznate uporabo CLI za upravljanje strežnika bi bil RunCloud lahko primerna možnost za vas. To je tudi najprimernejša izbira za razvijalce, ki upravljajo z več strežniki za svoje stranke in radi ohranjajo minimalne stroške vzdrževanja.

RunCloud.io je primeren za ljudi, ki imajo tehnično znanje in samo iščejo uporabniški vmesnik, ki deluje na njihovem želenem strežniku. Ljudje, ki imajo raje tehnično podporo in bi radi imeli možnost poganjanja hibridov NGINX in NGINX + Apache.

Cenitev

cenovne cene

RunCloud se zažene tako nizko 0 USD / mesečno v katerem je z omejenimi funkcijami mogoče povezati samo en strežnik. Kot vrednost nadgrajenega načrta lahko dodate več funkcij. Poslovni paket je celoten paket in stane 45 USD / mesečno.

Opomba: Uporabniki RunCloud plačujejo ločeno za svoje VPS strežnike, saj so zgornje cene samo za uporabniški vmesnik RunCloud.

Kaj je Cloudways?

domača stran oblakov

Cloudways je PaaS, ki ponuja upravljana platforma za gostovanje v oblaku svojim strankam, kjer se upravljajo njihovi strežniki in imajo dostop do ene najbolj enostavnih platform za upravljanje storitev, kot so varnostne kopije, SSL, varnostne kopije, uprizoritve, spremljanje strežnikov in aplikacij ter kloniranje itd.

Čeprav je Cloudways upravljal vaš strežnik, vendar je njegova platforma bogata s funkcijami, uporabnimi za upravljanje strežnika in spletnega mesta. Nekaj ​​poudarjenih funkcij vključuje:

 • Odrsko okolje za testiranje in nadgradnjo
 • Brez težav selitev WordPressa z dodatkom migratorja
 • Zagon aplikacije z enim klikom
 • Kloniranje in prenos strežnika aplikacij in strežnika
 • Integracija CDN z 1 klikom
 • Brezplačni SSL certifikati s funkcijo Wildcard
 • Spremljanje aplikacij prek New Relic-a
 • Napredni mehanizem za predpomnjenje (lakiranje, redis in memcached)

Za celoten seznam glejte funkcije Cloudways.

Spletna mesta, ki gostujejo na platformi Cloudways, so hitra in zavarovana predvsem zaradi močnega nabora, ki podpira več prednosti PHP, NGINX + Apache hibridni spletni strežnik in avtozdravljenje zmožnosti. Tudi Cloudways je integrirani požarni zidovi za zaščito strežnikov pred kakršno koli varnostno ranljivostjo.

Kdaj uporabljati Cloudways?

Cloudways zagotovo odpravlja potrebo po tehničnem strokovnem znanju, potrebnem za upravljanje strežnika. Res je tako preprosto, kot da zaženete strežnik v nekaj klikih, izberete vrsto spletnega mesta iz predhodno nameščenih primerkov, preslikate domeno in začnete graditi svoje spletno mesto.

Cloudways je najprimernejša rešitev za mala podjetja, startupe, blogerje in agencije, ki želijo upravljati svoja spletna mesta, ne da bi skrbeli za zapletene težave, povezane s strežnikom..

Prav tako je robustna platforma primerna tudi za razvijalce, ki imajo radi malo nadzora nad svojim strežnikom in jim je všeč možnost terminala SSH, vdelanega v platformo za izvajanje ukaznih lupin.

Cenitev

cene oblačnih poti

Cloudways.com ponuja plačljive cene model in zaračunajte samo za vire, ki jih uporabljate, in ne število spletnih mest, nameščenih na njem. Cene so cenovno ugodne in se začnejo že od najnižje 10 USD / mesečno. Druga dobra stvar pri ceni je, da imajo vsi kupci enako funkcijo, ne glede na načrt, ki ga uporabljajo.

Podpora

Stranke Cloudways uživajo 24-urno podporo za klepetanje v živo, podporo za vstopnice in podporo v bazi znanja, ko naletijo na kakršne koli težave.

Dodatki

Platforma ponuja vrsto dodatkov za izboljšano uporabniško izkušnjo in podporo. To vključuje CloudwaysCDN, Elastic Email, e-poštna sporočila prek Rackspacea in enostavno selitev aplikacij.

Primerjava RunCloud proti Cloudways

Za boljše razumevanje primerjamo funkcije RunCloud in Cloudways ter jih prikažemo v tabeli.

LastnostiRunCloudCloudways
SSHDa (ne v Brezplačnem načrtu)Da
Nadzor strežnikaDa (ne v Brezplačnem načrtu)Da
Samodejno varnostno kopiranjeNeDa
UprizoritevNeDa
Člani ekipeDa (samo v poslovnem načrtu)Da
Prenos strežnikaNeDa
Kloniranje strežnikaNeDa
SMTPNeDa
DodatkiNeDa
24/7 podpora v živoNeDa
Tehnologija keksiranjaNginx FastCGILak in rdečilo
Namestitev skriptovDaDa
Požarni zidDa (ne v Brezplačnem načrtu)Da
SSLDa (ne v Brezplačnem načrtu)Da
Git DeploymentDa (samo v poslovnem načrtu)Da
Korenski dostopDaNe

Cloudways vs RunCloud – Finalne misli

V tem članku smo spoznali RunCloud in Cloudways ter videli, kako sta ti dve platformi drug od drugega. RunCloud za delovanje potrebuje tehnično znanje, ki je primerno za razvojnike, ki želijo imeti nadzorno ploščo za upravljanje svojih strežnikov.

V nasprotju s tem je Cloudways platforma, ki upravlja strežnik za svojega uporabnika in ponuja tudi funkcije, koristne za upravljanje spletnega mesta. Če želite izvedeti več, si oglejte ta pregled oblakov Cloudways.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map