Bluehost proti Hostgatorju

Tu si podrobneje ogledam dva priljubljena spletna gostitelja naokoli; to je moj Bluehost proti HostGatorju primerjava med spletnimi gostovanji. V naglici? Nato pojdite naravnost do .


Na internetu je dobesedno na tisoče spletnih gostiteljev. Če sem iskren, večina jih sesa in iskanje takšnih, ki jih ne sesa, zahteva veliko časa in raziskav.

Bluehost in HostGator sta dva najbolj priljubljena spletna gostitelja v panogi. V lasti so iste matične družbe, Endurance International Group (EIG).

Namen te primerjave je ugotoviti, katera je med obema najboljša.

TL; DR: Izbira med Bluehostom in HostGatorjem se bo spustila na samo eno stvar. To je hitrost strani. Bluehost bo hitreje naložil vaše spletno mesto. Na vseh drugih področjih so si zelo podobni, kot so cene, podpora, uptime in WordPress namestitve. Hudiča so celo v lasti istega matičnega podjetja – Endurance International (EIG).

Vendar…

Če bi bil to a (Google) tekmovanje v priljubljenosti potem bi ga zelo hitro minilo; ker je Bluehost na Googlu veliko bolj priljubljen kot HostGator.

trendi iskanja v Googluhttps://trends.google.com/trends/explore?date=2018-01-01%202018-12-31&geo = ZDA&q = bluehost, hostgator

Toda povpraševanje po iskanju seveda ni vse.

Bluehost in HostGator sta začetna spletna gostitelja za začetnike, ki sta si ustvarila ugled v panogi. Izbira enega od obeh je lahko težka odločitev.

Navsezadnje ponujajo skupne gostovalne načrte, ki so po ceni in značilnostih zelo podobni.

bluehost proti hostgatorju

V tem HostGator vs Bluehost primerjava, pomagal vam bom ugotoviti, kateri spletni gostitelj je najboljši za vaše potrebe.

Skupni rezultat

Bluehost

Skupni rezultat

HostGator

Bluehost izstopa kot zmagovalec med tema dvema podjetjema za spletno gostovanje. Več o HostGator vs Bluehost najdete v spodnji primerjavi.

Načrti gostovanja v skupni rabi

Tako Bluehost kot HostGator ponujata enake načrte, ko gre za skupno spletno gostovanje. Spodaj so njihovi načrti za zagon.

Ena stvar, ki se je morate spomniti pri skupnih spletnih gostiteljih, je, da neomejeno shranjevanje in pasovna širina v resnici ne pomenita neomejene.

Medtem ko bosta nadzorna plošča in cPanel pokazala, da imate neomejeno pasovno širino in prostor za shranjevanje, bodo vaše spletno mesto zaustavili, če uporabljate preveč veliko pasovno širino ali shranjevalne ali strežniške vire.

Če šele začenjate, so vaše možnosti za preseganje teh meja v prvih mesecih zelo majhne.

Bluehost Basic / Starter načrt

 • Neomejeno prostora na disku
 • Neomejena pasovna širina
 • Neomejeni e-poštni računi
 • Dovoljeno je samo eno ime domene
 • Od 3,49 USD na mesec

Hatchling načrt HostGator

 • Neomejeno prostora na disku
 • Neomejena pasovna širina
 • Neomejeni e-poštni računi
 • Dovoljeno je samo eno ime domene
 • Od 2,75 dolarja na mesec

Lastnosti gostovanja

Obstaja veliko funkcij, ki jih morate iskati, preden se prijavite pri spletnem gostitelju. Funkcije, ki jih ponujajo spletni gostitelji, bodo narekovale, kako enostavno ali težko bo narediti določene stvari.

Tu je nekaj funkcij, ki jih lahko ta spletni ponudniki ponudijo na prvi pogled.

Značilnosti Bluehost

 • Ob registraciji Bluehost vrže brezplačno ime domene.
 • Na voljo imate nadzorno ploščo cPanel, s katero boste lažje upravljali svoje spletno mesto.
 • Namestitev z enim klikom vseh priljubljenih CMS, vključno z WordPress, Joomla in celo Magento.
 • Prihaja z graditeljem spletnega mesta, ki ga poganja Weebly.

Lastnosti HostGatorja

 • Namestitev z enim klikom vseh priljubljenih sistemov za upravljanje vsebin, ki uporabljajo Mojo Marketplace.
 • Brezplačno orodje za izdelavo spletnih strani, ki vsebuje stotine popolnoma prilagodljivih predlog.
 • HostGator bo vaše spletno mesto s starega spletnega gostitelja brezplačno preselil. To vključuje selitev ene domene, baz podatkov in vseh datotek.

Gostovanje WordPress

Če ste bloger, verjetno uporabljate WordPress za svoja spletna mesta.

namestite wordpress na bluehost

V tem primeru je pomembno poiskati spletnega gostitelja, ki ponuja enostavno namestitev in olajša začetek uporabe WordPress-a.

Bluehost

 • Bluehost je spletni gostitelj, ki ga priporoča WordPress.org.
 • Namestitev WordPressa je tako preprosta, kot da kliknete nekaj gumbov s pomočjo namestitvenega programa Mojo Marketplace, ki je priložen Bluehostu.
 • Za zagotovitev varnosti vašega spletnega mesta dobite brezplačen SSL.
 • Brezplačno CloudFlare CDN, ki ga lahko aktivirate z le nekaj kliki.

HostGator

 • HostGator ponuja brezplačno selitev spletnega mesta za eno domeno in vse datoteke in baze podatkov.
 • WordPress boste lahko namestili z le nekaj kliki z uporabo Mojo Marketplace.
 • Tako kot Bluehost tudi HostGator ponuja CloudFlare CDN storitev.

Zmogljivost, hitrost & Občasni čas

Pomembno je vedeti, kako bo spletni strežnik, ki ga boš pripravil, zložen v primerjavi z njegovimi konkurenti v smislu uspešnosti. Hitrost vašega spletnega mesta je večinoma odvisna od konfiguracije strežnika vašega spletnega gostitelja.

Če je uspešnost strežnika vašega spletnega gostitelja zanič, ničesar, kar storite za izboljšanje hitrosti vašega spletnega mesta, ne bo nikoli delovalo.

Bluehost Uptime

Bluehost uporablja standardne strežnike in načrtuje 99,98-odstotno podaljšanje časa. Toda za razliko od HostGator ne nudijo pogodbe o ravni storitev.

Ustime HostGator

HostGator uporablja standardne strežnike, kot je Bluehost. Ponujajo sporazum o ravni storitev, ki zagotavlja 99,9-odstotno podaljšanje časa. To pomeni, da če vaše spletno mesto ne porabi vsaj 99,9% časa, boste dobili brezplačno dobroimetje.

Bluehost hitrost

Domača stran:

Test hitrosti na domači strani Bluehost

Stran s cenami:

Test hitrosti strani Bluehost Pricing Page

Hitrost HostGatorja

Domača stran:

Testiranje hitrosti domače strani na strani Hostgator

Stran s cenami:

Test hitrosti strani na strani Hostgatorjeva cena

Prednosti in slabosti Bluehosta proti HostGatorju

Bi ga imenovali pregled, če se ne konča s seznamom prednosti in slabosti? Če se vam mudi ali se še vedno ne morete odločiti, s katerim spletnim gostiteljem boste šli, vam bo ta seznam prednosti in slabosti verjetno pomagal pri odločitvi:

Načrt Bluehosta

Prednosti:

 • Ponuja brezplačen SSL certifikat.
 • Ponuja brezplačne samodejne varnostne kopije, vendar priporočajo, da tudi stranke ustvarijo svoje varnostne kopije.
 • Brezplačna zaščita DDOS.

Slabosti:

 • Ne ponuja brezplačne selitvene storitve, kot je HostGator. Če želite, da selijo vaše spletno mesto, boste morali plačati 150 USD.

Načrt HostGator

Prednosti:

 • Brezplačna storitev selitve na spletna mesta omogoča zelo enostavno prehod na HostGator.
 • Brezplačna zaščita DDOS.
 • Ponuja hitro podporo s klepetom v živo.

Slabosti:

 • Ne ponuja brezplačnega SSL potrdila.
 • Za razliko od Bluehosta ne boste imeli brezplačnih samodejnih varnostnih kopij.

Primerjalna tabela

bluehost hostgator
Ustanovljeno v:19962002
Ocena BBB:A+A+
Naslov:Bluehost Inc. 560 Timpanogos Pkwy Orem, UT 840975005 Mitchelldale apartma # 100 Houston, Teksas
Telefonska številka:(888) 401–4678(866) 964-2867
Email naslov:Ni na seznamuNi na seznamu
Vrste podpore:Telefon, podpora v živo, klepet, vstopnicaTelefon, podpora v živo, klepet, vstopnica
Lokacija strežnika:Provo, UtahProvo, Utah & Houston, Teksas
Mesečna cena:Od 2,95 dolarja na mesecOd 2,95 dolarja na mesec
Neomejen prenos podatkov:DaDa
Neomejeno shranjevanje podatkov:DaDa
Neomejena e-poštna sporočila:DaDa
Več gostiteljskih domen:DaDa
Nadzorna plošča gostovanja:cPanelcPanel
Zagotovitev strežnika ob neplačanem času:Ne99,90%
Garancija za vračilo denarja:30 dni45 dni
Namensko gostovanje na voljo:DaDa
Bonusi & Dodatki:Orodja za oddajo iskalnikov. 100 USD Google Advertising Credit. 50 USD Facebook Credit. Brezplačna kotiranje Yellowpages.100 USD dobroimetja za Google AdWords. Basekit Site Builder. 4500 Predloge spletnih strani, ki se uporabljajo. Plus naloži več.
Dobro:Raznolikost gostovalnih načrtov: Bluehost ponuja skupno rabo, VPS, namensko in gostovanje v oblaku, pa tudi možnosti, kot je upravljano gostovanje v WordPressu, ki vam omogoča prožnost, da svoje spletno mesto enostavno prilagodite svojim spreminjajočim se potrebam po gostovanju. Podpora 24/7: Poleg nekaterih najboljših virov za samopomoč katerega koli gostitelja Bluehost razpolaga z resnično vojsko hitrih strokovnjakov, ki vam je pripravljena pomagati 24/7 prek vozovnice za podporo, vroče linije ali klepetanja v živo. Dober pravilnik o vračilu: Bluehost vam bo povrnil celotno vračilo, če ga prekličete v roku 30 dni, in povračilo po predplačilu, če prekličete to obdobje.Ugodni načrti: HostGator ima točno tisto, kar potrebujete, če imate težek proračun. Neomejeno prostora na disku in pasovne širine: HostGator ne postavlja zgornjih mej na vaš prostor za shranjevanje ali mesečni promet, zato bo vaše spletno mesto še lahko raslo. Možnosti gostovanja v operacijskem sistemu Windows: HostGator ima načrte gostovanja osebnega in podjetniškega razreda, ki uporabljajo operacijski sistem Windows in bodo podpirali vaše spletno mesto ASP.NET. Trdna jamstva za čas in vračilo denarja: HostGator vam zagotavlja vsaj 99,9% uptime in polnih 45 dni, da zahtevate vračilo po potrebi.
Slabi:Brez garancije za čas: Bluehost vam ne nudi nadomestila za daljši ali nepričakovani izpad. Pristojbine za migracijo spletnih strani: Za razliko od nekaterih konkurentov Bluehost zaračuna dodatne pristojbine, če želite preseliti obstoječa spletna mesta ali račune cPanel..Težave s podporo uporabnikom: HostGator se je odzval večno v klepetu v živo, in tudi takrat smo dobili le povprečne rešitve. Slabi odzivi na prometni spike: HostGator je zloglasten za pošiljanje pritožbenih e-poštnih sporočil ali premeščanje uporabnikov na drugo stojalo strežnika, kadar uporabniki dobijo povišan promet.

Hostgator vs Bluehost: Povzetek

Upam, da vam bo primerjava HostGator vs Bluehost pomagala ugotoviti, kateri spletni strežnik najbolje ustreza vašim potrebam.

Na koncu dneva je pomembneje izbrati spletnega gostitelja in začeti, kot pa izbrati popolnega iz prvega dne.

Pozneje lahko vedno preklopite spletne gostitelje z najmanj težav.

Če pa ste še vedno zmedeni, naj vam olajšam odločitev:

Če šele začenjate, HostGator.com je odlična izbira. Nudijo začetnikom prijazno storitev in hitro podporo.

Ampak če ne boste šele začeli, Bluehost.com je boljša izbira. Medtem ko njihova storitev ni tako prijazna začetnikom kot HostGator, ponujajo storitev, ki je vsaj malo boljša kot HostGator.

Bluehost vam podari tudi brezplačno ime domene in brezplačno SSL potrdilo.

Torej, če povzamem, je Bluehost boljši od HostGatorja? Da, Bluehost je boljši!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map