Trello és un popular i fàcil d’utilitzar kanban i programari de gestió de projectes. Però si heu de gestionar projectes més complexos amb diversos grups d’interès, aquí en teniu alguns per allà.


Trello té uns 50 milions d’usuaris registrats, amb 1,1 milions d’usuaris actius diaris. Això fa que Trello sigui un dels principals programes de gestió de projectes que hi ha.

Les millors alternatives de Trello el 2020:

  • El millor en general: és el software de gestió de projectes més popular que hi ha, gràcies a les seves funcions fàcils d’utilitzar, intuïtives i potents que ajuden els equips a coordinar i gestionar els seus projectes.
  • Subcampió, Millor en general: és una potent eina de gestió de projectes que permet a les petites i grans empreses planificar, coordinar i gestionar el treball per a projectes complexos on hi participen diversos grups d’interès.
  • Millor alternativa de Trello per a ús personal: el pla personal (és 100% gratuït) abd està dissenyat específicament per a autònoms, estudiants, famílies i per a projectes personals.

Els llocs de treball d’avui estan plens de projectes que han de ser lliurats oportuns i eficaçment. La gestió de projectes és ara una habilitat que cada cop és més necessària dels treballadors. La complexitat de la majoria de projectes gestionats pels treballadors actuals requerirà uns recursos tradicionals enormes com llibres, quaderns de notes, fulls excel, etc., per gestionar o fer un seguiment efectiu.

Afortunadament, la major part del seguiment i organització de la informació del projecte ara la poden gestionar molts programes del mercat. Trello és un dels principals programes que proporciona eines per a la gestió de projectes i Kanban.

Proporciona les eines per informar, organitzar, planificar i executar puntualment els projectes. L’ús d’eines com ara Trello ha esdevingut necessari per a qualsevol que vulgui gestionar i lliurar els projectes de manera eficaç.

Trello té uns 50 milions d’usuaris registrats, amb 1,1 milions d’usuaris actius diaris. Això fa que Trello sigui un dels principals programes de gestió de projectes. Tot i això, Trello no és l’únic programari de gestió de projectes que s’ha d’utilitzar. Hi ha més d’una dotzena d’altres eines de gestió de projectes que ofereixen les mateixes o més funcionalitats que Trello.

Si busqueu alternatives de Trello, continueu per obtenir més informació.

Què és Trello?

trello

Trello és una aplicació de creació de llistes d’estil Kanban realitzada per Fog Creek Software el 2011 i posteriorment venuda a Atlassian el gener de 2017.

És una aplicació basada en web, però també té versions d’Android i iOS. Trello està disponible en 21 idiomes, inclòs anglès, finès, francès, alemany, polonès, rus, italià, japonès, etc..

Trello és un programari de productivitat que permet la col·laboració de l’equip en projectes, gestió de projectes i gestió de tasques. Amb Trello, els usuaris poden crear tasques amb diverses columnes que inclouen estats de tasques com Per fer, En Progrés i Fet.

Trello és ideal per a ús personal i laboral com la gestió de projectes de programari, butlletins escolars, planificació de lliçons, comptabilitat, disseny web, etc. Trello compta amb una rica API que permet una integració perfecta amb sistemes empresarials i altres serveis d’integració basats en núvols com IFTTT i Zapier..

Característiques de Trello

Trello és completament gratuït per a ús personal, tanmateix, la el pla gratuït ve amb limitacions que inclouen 10 MB per fitxer adjunt, 10 juntes d’equip, 1 encés per taula, automatització senzilla per a les vostres tasques, les comandes estan limitades a una targeta, targeta i botó. També teniu una regla per consell. Tanmateix, teniu taulers personals il·limitats, targetes il·limitades i llistes il·limitades.

El pla de Trello Business Class arriba a 9,99 dòlars al mes. Els subscriptors de la seva classe empresarial gaudeixen de taulers personals il·limitats, targetes il·limitades, llista il·limitada, fitxers adjunts de 250 MB, assistència prioritària, observadors, fons personalitzats i adhesius. Els usuaris del pla de classe empresarial també disposen de funcions d’equips de taulers d’equips i col·leccions il·limitades.

Les potenciacions són il·limitades amb camps personalitzats, llistes, visualització de mapes i integracions d’aplicacions més de 100. El majordom d’automatització també està disponible i inclou més de 1000 comandes per equips i més de 200 per usuari. Les funcions d’administració i seguretat inclouen autenticació de dos factors, permisos d’administració avançats, inici de sessió d’aplicacions de Google, invitacions restringides al domini, etc..

El pla de Trello Enterprise costa 20,83 dòlars per usuari al mes per a 100 usuaris, el preu disminueix a mesura que el nombre d’usuaris augmenta per sobre dels 100. El pla d’empresa inclou totes les funcions de la classe empresarial i molt més. Té permisos a tota l’organització, restriccions d’adjunt i administració d’engegada.

Trello Pros i contres

Certament, Trello té algunes característiques excel·lents. El seu pla gratuït és suficient per gestionar projectes personals i altres que no siguin massa complexos. Les actualitzacions de Trello són ràpides en temps real. Hi ha un tauler per a cada projecte i podeu veure tota la informació en una pàgina, i és fàcil crear problemes i assignar-los a persones.

Tot i això, Trello pot no tenir tot el que necessita. Per exemple, no hi ha un gràfic de Gantt disponible a Trello. Tampoc podeu escriure documents ni wiki sobre taulers. I només podeu escriure descripcions senzilles. A més, hi ha un límit a la mida de l’equip, que podria no funcionar per a una empresa més gran. Si Trello no funciona bé, potser voldreu considerar una altra alternativa.

A continuació, es mostren set altres eines de programari que ofereixen funcionalitats similars de Trello per a la gestió de projectes i Kanban.

1. Asana

asana

Asana és una opció ideal per establir i assolir els seus objectius. Podeu planificar fàcilment i organitzar els passos que necessita l’equip per arribar a les vostres dates límit. A Asana, teniu l’opció de crear taulers amb tasques i subarrems assignats. Hi ha moltes opcions per ordenar fàcilment aquestes tasques, incloses les dates de venciment individuals. Podeu canviar fàcilment els elements del progrés al complet. I Asana permet els camps personalitzats i canviar el nom de les opcions de columnes.

tasques d’asana

Hi ha una línia de temps que assigna i rastreja la responsabilitat, que us permet compartir plans i actualitzar ràpidament el vostre equip. També podeu penjar fulls de càlcul a Asana per crear línies de temps. Tenen un calendari personalitzable que us permet visualitzar i ajustar la data de venciment i subarrems del projecte. El vostre equip pot utilitzar formularis de sol·licitud i crear automatització personalitzada per simplificar el vostre procés de treball i evitar errors addicionals.

Asana us ofereix més de 100 integracions i us permet separar projectes en diferents carteres. A més, podeu veure diferents càrregues de treball per als membres de l’equip per assegurar-vos que ningú no es sobrecarregui.

Asana Pros i contres

Els avantatges únics d’Asana són que tenen l’opció de full de càlcul que es pot carregar i l’opció d’equilibrar la càrrega de treball del vostre equip. Els inconvenients d’Asana són que les opinions són en plataformes separades si voleu tenir una sensació més connectada per al vostre equip.

Per què Asana és millor que Trello

Asana disposa d’un calendari personalitzable i té la possibilitat d’assignar tasques i fer un seguiment senzill al finalitzar-lo. Trello té tasques de grup però no té gairebé tantes opcions per comunicar-se com un equip. El programari de gestió de tasques / tasques de Trello està basat en targetes, Asana també fa targetes, però una quantitat de funcions addicionals el fan més versàtil i potent.

2. dilluns.com

monday.com

Monday.com ofereix múltiples opcions de visualització. Inclouen les visualitzacions de Kanban, línia de temps, calendari, mapa i gràfics. Inclou fins a 50 GB d’emmagatzematge amb més de 150 automatitzacions diferents per agilitzar el vostre flux de treball. Juntament amb les opcions d’aplicació i les integracions de correu electrònic, Monday.com inclou moltes mesures i suport de seguretat.

Els taulers de control d’aquest programa us permeten triar diferents tipus de columnes amb formes incrustades i etiquetes úniques. Podeu compartir els vostres taulers o tenir configuració del taulell privat. Però una de les opcions més interessants que ofereix Monday.com és el registre d’activitats.

Dilluns.com avantatges i contres

Els avantatges són que Monday.com ofereix molt emmagatzematge i una manera de fer un seguiment de l’activitat i la informació de cada membre de l’equip amb formularis incrustats. Els inconvenients són que moltes d’aquestes funcions requereixen el pla més car, per la qual cosa potser haureu de fer més actualitzacions per obtenir les funcions que vulgueu.

Per què Monday.com és millor que Trello

A diferència de Trello, Monday.com us ofereix personalització de columnes i visualitzacions dels vostres taulers. Podeu compartir taulers sencers amb el vostre equip en lloc dels seus arxius de targetes.

3. Vaga

vaga

Wrike és una excel·lent opció per a projectes que inclouen actius digitals. Les seves funcions addicionals inclouen opcions per al seguiment i la gestió dels vostres recursos digitals. Podeu editar-les, revisar-les i publicar-les.

El propi programari inclou una plataforma única per ajudar els membres del vostre equip a estar més connectats. Fins i tot podreu obtenir una visió en viu de com es desenvolupen els projectes. Això pot ajudar a reduir els correus electrònics i les reunions no necessaris per estalviar temps. Wrike té visualitzacions de tauler personalitzades i una gran seguretat amb opcions de dades xifrades.

wwke table

Tenen moltes idees de plantilles de projecte i ofereixen un calendari, un quadre Gantt i opcions d’informes amb analítica. Wrike es pot integrar amb centenars d’aplicacions. Però el més emocionant és el seu seguiment de temps i pressupost. També permeten controlar les versions de documents que compartiu.

Wrike Pros i contres

Els avantatges són que Wrike té totes les plataformes, de manera que els membres de l’equip poden mantenir-se més connectats i tenir un seguiment de temps i pressupost per obtenir eficiència. Els avantatges són que les funcions de gestió d’actius digitals són complements, en comptes d’incloure’s a la vostra subscripció principal a Wrike.

Per què Wrike és millor que Trello

Wrike inclou visualitzacions en directe del vostre projecte de manera que la direcció del vostre equip pugui obtenir respostes i actualitzacions en temps real. Trello, d’altra banda, es basa més en l’ús compartit d’arxius.

4. Basecamp

campament base

Basecamp consisteix en fer el registre i contacte amb el vostre equip. Inclou llistes i tasques de tasques pendents, juntament amb subprojectes per mantenir-se més organitzat. Podeu fer un seguiment de tot el que es correspon amb els terminis del projecte, assignant als membres de l’equip les coses que cal fer.

Per mantenir tothom connectat, Basecamp ofereix taulers de missatgeria i una funció de xat en grup. També inclou els registres de registre automàticament amb el vostre gestor. D’aquesta manera, podeu mantenir-vos en contacte, tot i que sentiu com si teniu la llibertat de funcionar i exercir. Basecamp fins i tot té una visió separada de les visualitzacions de gestió enfront de les opinions dels membres de l’equip.

Aquest programari inclou capacitats d’emmagatzematge de fitxers i ofereix una visualització de gràfics en Hill També us permet ajustar fàcilment les hores disponibles, de manera que no us molesteu del rellotge.

Basecamp Pros i contres

Els avantatges de Basecamp són que la direcció pot assignar més fàcilment tasques i check-in de forma coherent i automàtica amb els membres de l’equip. Els cons de Basecamp són que no tenen tantes funcions personalitzables com alguns dels altres programes.

Per què Basecamp és millor que Trello

Basecamp inclou un gràfic de Hill, més que el de Gantt. Basecamp afirma que la visualització del gràfic de Hill és realment millor perquè és una imatge més clara de la progressió del vostre projecte. En comptes de veure una sèrie de tasques restants, podeu entendre el lloc en què es poden comportar embotellaments.

5. ZenHub

zenhub

Si sou fan de GitHub, us encantarà ZenHub. Compta amb molta col·laboració de GitHub. Podeu crear fulls de ruta per als vostres projectes, que són fonamentalment terminis que tots els membres del vostre equip poden veure. En aquestes visualitzacions, podeu ajustar les tasques per adaptar-se a les vostres prioritats, juntament amb les opcions d’elecció d’etiquetes i les capacitats de filtratge. També podeu definir fites per fer el seguiment del progrés del vostre projecte.

ZenHub proporciona un espai de treball virtual més connectat on podeu assignar diferents membres de l’equip a les vostres tasques. Aquest programa és una opció especialment fantàstica si gestiona productes i inventaris. ZenHub realitzarà un seguiment dels vostres projectes i us ajudarà a estar atents als endarreriments i als problemes de captura abans que es produeixin. També podeu fer un seguiment proper de qualsevol tendència o problema de ritme de les publicacions de producte.

Avantatges i contres de ZenHub

Els avantatges de ZenHub són que et permeten fer una major gestió de l’alliberament de productes, ajudant-te a augmentar la productivitat i prevenir errors. Els cons de ZenHub són que no tenen funcions addicionals per programar, com ara les visualitzacions del calendari o les analítiques d’informes.

Per què ZenHub és millor que Trello

Mentre Trello utilitza targetes per fer el seguiment de notes i tasques, ZenHub crea fulls de ruta complets perquè pugueu veure les vostres línies de temps i complir els vostres objectius..

6. MeisterTask

MeisterTask

MeisterTask és probablement una de les opcions més personalitzables per ajudar al vostre equip a gaudir del seu temps de treball i augmentar la seva eficiència. Inclou icones personalitzades i fons del vostre espai de treball virtual.

Aquest programa ofereix moltes opcions d’automatització i permet connectar diferents tasques, de manera que podreu veure fàcilment com afecten les unes a les altres. Podeu crear una quantitat il·limitada de tasques i subarrems i MeisterTask us ofereix l’opció de fer el seguiment del temps que hi dediqueu. Si teniu coses que feu una vegada i una altra, aquest programa us permet crear tasques de repetició amb camps personalitzats. Això us pot ajudar a evitar errors i fer que la vostra feina es mogui en una pàgina més ràpida.

MeisterTask us ofereix grans opcions per compartir entre grups o dins de projectes. També us permet tenir diversos administradors per al vostre equip i grups. Una altra gran característica és que inclou molts informes per analitzar i fer el seguiment. Aquests inclouen estadístiques del projecte i informes de compliment. També podeu exportar dades. Una característica única és que MeisterTask té solucions per integrar-se amb altres programes de gestió, inclòs Trello.

MeisterTask Pros i contres

Els avantatges de MeisterTask són que us ofereixen opcions de seguiment del temps i automatització per obtenir eficiència. Els contres de MeisterTask són que moltes de les seves funcions de personalització són més per aparença que per solucions de treball.

Per què MeisterTask és millor que Trello

MeisterTask pot integrar-se realment amb Trello, permetent-vos extreure la vostra informació de la seva plataforma perquè pugueu utilitzar totes les funcions addicionals d’aquest programari.

7. Feu clic a Ús

clic

El sorteig clau per a ClickUp és que són les opcions de gestió del vostre equip. Ofereixen diverses vistes diferents per triar perquè el vostre espai de treball virtual funcioni per a vosaltres. Podeu visualitzar una llista, caixa, tauler, calendari, fitxer o formulari. També podeu seleccionar una vista de Gantt.

Segons els objectius del vostre equip, també podeu triar la complexitat de la vostra visualització, juntament amb les opcions de filtre. Mentre gestiona el teu equip, et permet visualitzar diferents perfils i crear i editar tasques fàcilment per a ells. A continuació, aquestes tasques es mostren a la safata de tasques, fent-lo ràpid i ràpidament entre elles.

ClicUp inclou una funció de bloc de notes i l’emmagatzematge al núvol. Quan deixeu comentaris sobre documents d’equip, realment podeu assignar accions o rols al vostre comentari, i també hi ha una opció de xat en directe.

Avantatges i avantatges de ClickUp

Els avantatges de ClickUp són que podeu ajustar-vos als vostres objectius, inclosos l’edició de projectes i el canvi entre tasques. Els inconvenients de ClickUp són que és difícil no duplicar les tasques, ja que podeu assignar-les en molts llocs diferents.

Per què ClickUp és millor que Trello

ClickUp té més opcions d’organització que Trello, especialment pel que fa a les seves llistes i visualitzacions. Tenen més opcions personalitzades, juntament amb funcions d’informació millors com fulls de càlcul, fitxers i seguiment de temps.

Millors alternatives de Trello: resum

alternatives de trello

Si busqueu un programari senzill, intuïtiu i fàcil d’utilitzar per a la gestió de projectes, Trello és una bona elecció, però si voleu una alternativa més potent a Trello, Asana no és una opció més interessant..

Si bé Trello és una eina d’estil canban fàcil d’utilitzar i visualment atractiva i ideal per a equips més petits, però per a projectes complexos més grans on hi hagi més grups d’interessats, especialment quan es tracta de delegar tasques i gestionar múltiples projectes, llavors Asana i el seu sofisticat i potent programari és l’elecció òbvia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me