Burimet më të mira në internet për gratë që duan të mësojnë të kodojnë

Megjithëse ne më në fund po fillojmë të shohim një zhvendosje të vogël, nuk ka asnjë mohim që shumë gra largohen nga hyrja në industrinë STEM (shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë). Këtu kam përpiluar më të mirët .


Mos me beso? Shikoni këto statistika befasuese për gratë në botën e teknologjisë:

 • Gratë zotërojnë vetëm 5% të fillimit
 • 11% e pozicioneve ekzekutive në Silicon Valley u përkasin grave
 • Vetëm 25% e punëve informatikë mbahen nga gratë
 • Vetëm 3% e grave pohojnë se një karrierë në teknologji ishte zgjedhja e tyre e parë

Dhe ky është vetëm fillimi.

Por gjëja është, gratë priren të jenë zhvillues më të mirë se burrat. Një studim i vitit 2016 për më shumë se 3 milion kërkesa për tërheqje Github tregoi se 79% e kërkesave për tërheqje të grave u pranuan, me ndjekjen e burrave në 74.6% – por vetëm kur gjinia nuk u zbulua.

Ky studim vazhdon të thotë se paragjykimi gjinor ekziston në programimin me burim të hapur sepse kur gjinia ishte e identifikueshme në profilin publik të një përdoruesi, numri i refuzimeve për gratë u rrit ndjeshëm.

Megjithëse nuk po pretendoj të jem ekspert i paragjykimit gjinor, as nuk po kërkoj të jap një listë arsyesh pse gratë nuk janë aq të përhapura në botën e teknologjisë, unë po them se ka një çekuilibër të caktuar. Në fund të fundit, numrat nuk gënjejnë.

Por kjo mund të ndryshojë duke i dhënë grave më shumë mundësi për t’u bashkuar me botën e teknologjisë dhe të kenë sukses si homologët e tyre meshkuj. Në fakt, çdo grua që dëshiron të mësojë se si të kodojë mund të jetë në ditët e sotme, për sa kohë që ajo e di se ku të shkojë për të grihur aftësitë e saj.

Nëse ju jeni një grua që dëshiron të bëjë një ndryshim në karrierë, ose një vajzë e re që kërkon të mësojë disa aftësi kodimi, unë ju kam mbuluar. Shikoni këtë mahnitëse mbledhja e burimeve të dizajnuara për të ndihmuar një grua të thyejë pengesat dhe të hyjë në botën e teknologjisë me çdo kapacitet që dëshiron.

Lista e burimeve për gratë që duan të mësojnë të kodojnë

Burimet më të mira në internet për gratë që duan të mësojnë të kodojnë

Për t’i bërë gjërat më të lehta për ju. Unë e kam shpërndarë çdo burim në kategori të dallueshme, kështu që ju mund të gjeni vetëm atë që ju po kërkoni.

Në Trajnimin e sitit

1. Akademia e Zhvilluesve Ada

Akademia e Zhvilluesve Ada

Ada Developers Academy është një program trajnimi i përparuar dhe shumë selektiv i vendosur në Seattle, Washington që i përshtatet grave dhe njerëzve të ndryshëm gjinorë që duan të bëhen zhvillues të programeve kompjuterike.

Duke u mbështetur në sponsorët për të financuar përvojën e praktikës praktike në klasë dhe në industri (domethënë që shkollimi është falas), Ada u mëson grave Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git dhe Source Control.

2. Vajzat që kodojnë

vajzat që kodojnë

74% e vajzave të reja shprehin interes për fushat STEM dhe shkencën e kompjuterave. E megjithatë, kur është koha për të vendosur se çfarë të studiojnë dhe cilën karrierë të zgjidhni, diçka ndodh dhe shumë zgjedhin një rrugë të ndryshme. Vajzat Who Code ishte krijuar për të thyer atë cikël dhe për t’u dhënë vajzave të reja aftësi dhe besim për të ecur përpara me karrierën e tyre të teknologjisë.

Ata ofrojnë klube shkollore për vajza aq të reja sa shkolla fillore, kështu që ata të mund të fillojnë të mësojnë bazat dhe të zhvillojnë një dashuri për kodimin. Për vajzat e shkollës së mesme dhe të mesme ka kampe të specializuara verore që mësojnë kodimin dhe ekspozimin e vajzave në punë të mundshme të teknologjisë për të cilat mund të jenë të interesuar..

3. Akademia Hackbright

akademi hackbright

Në përpjekje për të ndihmuar gratë të bëhen programues të shkëlqyeshëm, Hackbright Academy ofron një kurs trajnimi të përshpejtuar 12 javë që përfshin si lëndët tradicionale brenda klasës ashtu edhe punën e projekteve individuale për një kuptim të plotë të inxhinierisë softuerike.

4.Modifikuesit e Nënës

mothercoders

MotherCoders është një organizatë jofitimprurëse e krijuar për të ndihmuar nënat të futen në botën e teknologjisë në mënyrë që ata të krijojnë karriera solide për veten e tyre. Përmes një programi trajnimi 9-javor me kohë të pjesshme (i kompletuar me kujdesin e fëmijëve në vend), MotherCoders synon të ndihmojë ata që luftojnë për të hyrë në programet arsimore të hyjnë përsëri në forcën e punës, të përparojnë karrierën e tyre ose të përshpejtojnë një fillim.

5. Vajza e zhvillon atë

vajza e zhvillojnë atë

Vajza Zhvillohet isshtë një organizatë tjetër jofitimprurëse që përfshin 62 qytete në Shtetet e Bashkuara që ofron mënyra të përballueshme për gratë për të mësuar zhvillimin e uebit dhe softuerit. Me klasa të personalizuara dhe mbështetje të komunitetit, Vajza zhvillon Ajo shpreson të fuqizojë gratë me besim për të ndërtuar aplikacionet e tyre në internet dhe celular.

Trajnime / kurse kursi

1. Skema aftësie

skillcrush

Në Skillcrush ju merrni klasa specifike në internet bazuar në ato që dëshironi të mësoni. Për shembull, mësoni zhvillimin e uebit, WordPress të përparuar, krijimin e uebit, analitikën e të dhënave dhe madje edhe shkrimin e kopjeve për internet.

Megjithëse nuk kufizohet vetëm në kodimin vetëm për gratë (rreth 25% e studentëve janë meshkuj), programet e trajnimit u krijuan për të ndihmuar gratë të futen në industrinë e ëndrrave të tyre.

2. Vajzat me shina

shina vajzash

Rails Girls është një burim në internet për gratë që kërkojnë të mësojnë më shumë rreth teknologjisë dhe si të ndërtojnë idetë e tyre. Mësoni programimin bazë, skicimin dhe prototipimin. Plus, hyrni udhëzues në internet, materiale dhe mjete për t’ju ndihmuar të merrni idetë tuaja nga terreni dhe informacione për ngjarje, në mënyrë që të mund të takoni gra të ngjashme, të cilat dëshirojnë të futen në botën e teknologjisë..

Tutorials

Gjetja e mësimeve të kodimit në internet është aq e thjeshtë sa të bëni një kërkim të shpejtë në Google. Thënë kështu, unë i kam bërë gjërat pak më të lehta për ju duke ndarë disa mësime me ju në mënyrë që të mos keni nevojë të pastroni vetë internetin:

1. Tutoriale për CSS

A jeni duke kërkuar disa mësime për t’ju ndihmuar me aftësitë tuaja CSS? Tripwire ka rrumbullakuar disa nga mësimet më të dobishme për CSS, në mënyrë që të mund të punoni në stilimin dhe paraqitjen e faqeve tuaja. Do tutorial është i veçantë për natyrën, kështu që thjesht gjeni atë që i përshtatet nevojave tuaja dhe kontrollojeni.

2. Tutoriale për Kodin e Konkursit të Kodit

Mësoni rreth gjuhëve më të përdorura në internet si HTML, CSS, JavaScript dhe PHP falë mbledhjes së mësimeve falas të kodit të Kodit Konkurs. Megjithëse nuk janë të dizajnuara për t’ju dhënë trajnime të plota për ndonjë temë, këto mësime mund t’ju ndihmojnë të vendosni nëse ajo gjuhë është zgjidhja e duhur për ju.

3. KodiAkademia

Megjithëse nuk është drejtuar posaçërisht ndaj grave, CodeAcademy është një nga vendet më të njohura për të mësuar se si të kodoni. Bashkohuni miliona njerëz në mësimin e HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python dhe Ruby – të gjitha falas.

4. Hakmarrësit e kodit

Avengers Code merr mësime në nivelin tjetër duke i bërë ato interaktive dhe argëtuese. Përsëri, megjithëse nuk është drejtuar posaçërisht ndaj grave, ka shumë për të mësuar sesi të kodoni lojëra, aplikacione dhe faqe në internet duke përdorur JavaScript, HTML dhe CSS. Në dispozicion në gjuhë të shumta, ky mësimdhënës kërkon vetëm 12 orë për të përfunduar.

5. Akademia Khan

Akademia Khan u ofron njerëzve që duan të mësojnë se si të kodojnë mësimet video-pas-hapi për mënyrën e programimit të vizatimeve, animacioneve dhe lojërave. Ose, mund të mësoni se si të krijoni faqe në internet duke përdorur HTML dhe CSS.

Kanale të ngadalta / Podcast / video

Këtu keni një përmbledhje të disa prej kanaleve më të mira Slack, podcast dhe video për gratë që duan të mësojnë se si të kodojnë.

1. Kanale të pakta për gratë në botën e teknologjisë

Nëse jeni njohur me mjetin e komunikimit Slack dhe doni të lidheni me gra të tjera në fushën e teknologjisë, shikoni të bashkoni ndonjë numër të këtyre kanaleve popullore Slack:

 • Gratë në Teknologji: mburren me mbi 800 anëtarë, dhe duke mirëpritur këdo pa marrë parasysh nivelin e aftësive, ju mund të bisedoni me gra të tjera që shkruajnë kod, programe testimi, grafikë të projektimit, dhe më shumë.
 • #FemaleFounders: lidheni me themeluesit e ndërmarrjeve të reja, të krijuara dhe që aspirojnë për të shkëmbyer ide dhe të gjejnë zgjidhje për problemet. Mësimi nga njëri-tjetri sipërmarrës e bën më të lehtë manovrimin e botës së ndërlikuar dhe ndonjëherë të vetmuar të teknologjisë – veçanërisht si një grua.
 • Teknikët e grave: Të ndara në tre ekipe: karriera e hershme, karriera e nivelit të mesëm dhe karriera e vendosur, ky kanal Slack do t’ju lidhë me njerëz të ngjashëm si dhe do t’ju informojë për ngjarjet dhe burimet e ardhshme për të ndihmuar në avancimin e karrierës tuaj.

2. Podcast-et themeluese femra

Shikoni këtë përmbledhje të disa prej podcastve më të mirë për gratë që kërkojnë të thyejnë mykun dhe të bëhen themelues të fillimit të tyre:

 • Fillimi Radio Shkolla nga Y Combinator: mësoni nga themeluesit ose investitorët e kaluar për gjëra të tilla si fillimi, financimi dhe shkallëzimi i kompanisë tuaj.
 • Girlboss Radio: çdo podcast është një intervistë me një grua të suksesshme që ka bërë shenjën e saj në botën e biznesit. Zbuloni se si e bënë atë dhe çfarë mësuan gjatë rrugës.
 • Ajo e bëri atë rrugën e saj me Amanda Boleyn: dëgjoni për gratë sipërmarrëse të larta dhe se si ata i bënë gjërat në mënyrën e tyre.
 • SheNomads: nëse doni të futeni në botën e teknologjisë, të punoni në distancë dhe të udhëtoni botën, ky është podcast për ju.
 • MADWomen Podcast nga Women in Wireless: ky podcast përqendrohet tek gratë në botën e lëvizshme dhe dixhitale. Mësoni rreth udhëheqësve të jashtëzakonshëm femra, zbuloni se çfarë duhet të jetë e suksesshme, dhe fuqizoni veten të merrni kontrollin e jetës tuaj, pavarësisht nga shanset.

3. Listat për luajtës video për koduesit e grave

Nëse preferoni të shikoni përmbajtje video, në krahasim me tekstin e shkruar, shikoni këtë listë të listave playlists të dobishme të krijuara për t’ju ndihmuar me të gjitha nevojat tuaja për kodim:

 • CodePath: inxhinieria e softuerëve është një industri gjithnjë në ndryshim, që do të thotë nëse thjesht po filloni, mund të jetë e vështirë të vazhdoni. Gjeni mentorë, mësoni aftësi të reja dhe zbuloni projekte që e bëjnë më të lehtë dhe argëtues aftësitë tuaja të kodimit.
 • WomenWhoCode: kjo listë playlist jofitimprurëse e videos ndihmon për të frymëzuar gratë të shkëlqejnë në karrierën e tyre të teknologjisë. Me mbi 50,000 anëtarë në 20 vende (dhe mburret me 3,000+ ngjarje në të gjithë botën), ky është vendi për të qenë nëse keni nevojë për pak besim dhe shumë njohuri.
 • Kodimi i Bjondit: krijuesi prapa Coding Blond filloi këtë kanal në YouTube në një kohë kur ajo po mësonte të kodonte dhe gjeti se po frikësonte falë të gjitha stereotipeve.

komunitetet

Ka kaq shumë komunitete në të gjithë globin që lidhin gratë në botën e teknologjisë që duan të mësojnë nga të tjerët. Këtu janë disa nga më të mirat për të filluar:

1. Grupet në Facebook

Gratë në Teknikë

gratë në teknikë

Ky grup në Facebook është për këdo që e identifikon si një grua që dëshiron të flasë teknologjike. Ai synon t’u tregojë njerëzve që ata mund të arrijnë ëndrrat e tyre pa marrë parasysh se çfarë pengesash shtrihen përpara, dhe madje ju lidh me podcast e tyre Gratë në Teknikë.

Gratë Teknike Global

gra të teknologjisë globale

Gjeni ngjarjet më të fundit në botën e teknologjisë dhe bashkohuni në biseda me tregimet tuaja. Plus, mësoni për çdo ngjarje të ardhshme Gratë e teknologjisë globale janë duke pritur që të mund të merrni pjesë dhe të përparoni karrierën tuaj të teknologjisë.

2. Lista e Twitter dhe bisedat

Kontrolloni gratë për një listë gjithëpërfshirëse të grave në të gjithë botën në industrinë e teknologjisë që duhet të ndiqni. Për më tepër, Women in Tech Chat është një burim i shkëlqyeshëm për frymëzim, shkëmbim idesh dhe biseda.

Dëshironi një listë me hashtags për Twitter ose Instagram? Girl Knows Tech bën një punë të shkëlqyeshme për të rrumbullakosur hashtags më të përdorur për gratë në botën e teknologjisë.

Këtu janë disa nga të preferuarat e mia:

 • #womenintech
 • #femalefounders
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Sigurisht, ky është vetëm një fillim. Por gjetja e grave të tjera në botën e teknologjisë për t’ju ndjekur (dhe anasjelltas) është mënyra më e mirë për të ndërtuar një komunitet të vetvetes në të cilën mund të mbështeteni për zgjidhjen e problemeve, frymëzim dhe shkëmbim idesh të reja.

3. Ngjarjet

Nëse ju pëlqen të merrni pjesë në ngjarje për t’u lidhur me të tjerët në fushën e teknologjisë, kontrolloni këto herën tjetër që doni të bëni një udhëtim pune:

 • Festimi i Grace Hopper: bashkohuni në mbledhjen më të madhe në botë të grave teknologjike. Regjistrohuni si folës ose vullnetar, ose thjesht merrni pjesë dhe shijoni atmosferën.
 • Samiti i Gjinisë: ky samit është i dedikuar për të zbuluar pse ekziston paragjykimi gjinor në botën e shkencës dhe teknologjisë dhe si ta tejkalojmë atë.
 • Tapia Convention: qëllimi i kësaj konference është promovimi dhe festimi i diversitetit në informatikë. Ai kërkon të njohë diversitetin, të lidhë njerëzit dhe të krijojë komunitete që shtrihen përtej konferencës, të marrin këshilla nga profesionistë kryesorë në industri dhe të frymëzohen nga suksesi i të tjerëve.
 • Sfida për Fillimin e Grave: nëse fillimi juaj ka nevojë për fonde, merrni pjesë në Sfida për Fillimin e Grave dhe nxirrni idenë tuaj për të parë nëse dikush është i gatshëm të financojë ato që keni për të ofruar.

Mendimet përfundimtare

Në fund, ka shumë burime të disponueshme për gratë që duan të mësojnë të kodojnë. Nga programet e trajnimit brenda klasës, deri te kurset në internet, përmbajtja video dhe podcast-të deri te ngjarjet dhe grupet e komunitetit, nuk ka asgjë atje që mund t’ju ndalojë të hyni në botën e teknologjisë dhe të arrini ëndrrat tuaja.

Mos lejoni që stereotipet dhe paragjykimet gjinore të bllokojnë jetën tuaj. Merrni kontrollin, bëni një plan dhe vijoni. Bota ka nevojë për më shumë gra-kodues.

Kështu që, nëse keni lëvizje dhe ambicie për të hyrë në industrinë e teknologjisë, shikoni këto burime dhe filloni menjëherë. Nëse ndonjë gjë, ju mund të frymëzoni më shumë gra për të ndjekur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map