90+ Sitet e Foto me Veshje falas

Përmbajtja vizuale është një nga aspektet më të rëndësishme të hartimit të uebit. Për shkak se fotot dhe videot përmirësojnë angazhimin dhe klikimet. Në këtë postim, unë kam kuruar një listë të madhe të faqeve të internetit të mrekullueshme për të gjetur .


Leonardo da Vinci dikur tha se një poet do të ishte, dhe unë e citoj, “të kapërcyer nga gjumi dhe uria para se të mund të përshkruaj me fjalë atë që një piktor është në gjendje të përshkruaj në çast”. Kjo mbështet plotësisht reklamën e famshme angleze, “Një fotografi vlen njëmijë fjalë”.

Nuk kam nevojë t’ju them se imazhet janë mahnitëse në tërheqjen e vëmendjes dhe përcjelljen e mesazhit tuaj. Përdoruesit tuaj përpunojnë imazhe dhe video më shpejt se teksti. Për më tepër, fotografitë dhe videot janë thelbësore për nxitjen e llojit të duhur të emocioneve në përdoruesit tuaj.

Për më tepër, një faqe në internet që i mungon imazhet është e bezdisshme për thelbin. Përmbajtja vizuale sjell jetë për projektet tuaja dhe mbajini përdoruesit më gjatë në faqen tuaj të internetit. Një faqe në internet që duket si një raport zyrtar nga qeveria do të vrasë angazhimin dhe nuk do të funksionojë për qëllimet tuaja.

Sidoqoftë, gjetja e imazheve ose videove të përsosura për faqen tuaj të internetit mund të jetë një dhimbje në qafë. Në të kaluarën, ju është dashur të merreni me foto të ngurta, kosto të larta dhe çështje të licencimit.

Në ditët e sotme, ju mund të ekzekutoni një kërkim të thjeshtë në Google dhe të gjeni fotografi dhe burime video falas. Por unë dua t’ju shpëtoj nga problemet e Googling në imazhet e shkëlqyera.

Në këtë post, unë kam përshkruar 90+ faqet e internetit të fotografive dhe videove pa pagesë atje. Thjesht shënojeni këtë listë dhe kthehuni sa herë që keni nevojë për foto ose video përrallore për faqen tuaj të internetit.

WebsiteAttributionResources
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Videot, Vektorët, Ilustrimet
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Wallpapers, Textures, Modelet
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Vektorët, Kornizat, Modelet, Mockups, Grafika
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Wallpapers, Imazhe abstrakte, Mockups
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Vektorët, Ilustrimet
i nevojshëmFoto, Kolazhe, Meme, Ikona, Vektorë, Audio
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Vektorët, Videot
i nevojshëmFotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Vektorët, Ilustrimet, Materialet
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmFotografitë, Video, Audio
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmVideos
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmFotografitë
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, textures, video, prejardhje
i nevojshëmFotografitë, Materialet, ikonat, PSD, Vektorët, Portrete
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Vektorët, Clipart
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmFotografitë, ikonat, modelet
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Videot, Vektorët, Modelet
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, PSD
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmFotografitë
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video, Audio
i nevojshëmFotografitë
i nevojshëmFotografitë, Vektorët, Videot, Muzika
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Video, Muzikë, ikona
i nevojshëmFotografitë
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Filmat, Muzika, Librat
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Clipart
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
i nevojshëmFotografitë
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë, Wallpapers
i nevojshëmFotografitë
Nuk kërkohet (por vlerësohet)Fotografitë

Por së pari, këtu është një shënim i shkurtër për licencat e ndryshme për t’ju mbajtur të sigurt pasi shtoni disa ngjyra në faqen tuaj të internetit. ose .

Contents

Dallimet në mes të lirë, domain-it publik dhe komunave krijuese

Ekzistojnë disa licenca që duhet të mbani mend kur zgjidhni imazhe dhe video pa rezerva për faqen tuaj të internetit. Të kuptuarit e mirë të licencave mund t’ju mbrojë nga shqetësimet e shkeljes së të drejtës së autorit. Më poshtë janë tre lloje të zakonshme të licencave të imazhit.

Leje pa leje

shembull foto pa mbretëri me kredi tekstiFoto nga Ready Made from Pexels (Shembull i imazhit pa Royalty)

Një licencë pa mbretëri ju lejon të blini një imazh një herë dhe ta përdorni atë sa herë që dëshironi pa paguar honorar ose blerjen e licencave shtesë për secilin përdorim.

Mbani në mend se thjesht po fitoni të drejtën e përdorimit të figurës në mënyra të pranuara, dhe jo vetë imazhin. Krijuesi ose fotografi ende zotëron imazhin. Me fjalë të tjera, pronari mban të drejtat e autorit.

Imazhet pa Royalty NUK janë imazhe falas ose të drejta të autorit fare. Ato janë të përhapura në faqet e internetit të mikrostockut siç është Shutterstock.com, ndër të tjera.

Vini re që ju mund të shkarkoni dhe përdorni imazhe pa mbretëri falas në disa faqe në internet, siç janë Pexels, të cilët ofrojnë fotografitë nën licencën e Pexels.

Fusha publike

Shembull Fusha e Domain Publik që nuk kërkon atribut

Nuk është licencë vetvetiu; është termi i përdorur për të përshkruar skadimin e licencës. Nëse një imazh ekziston në domenin publik, ai është i disponueshëm për të gjithë botën.

Me fjalë të tjera, imazhet në domenin publik nuk janë të licencuar. Mund të përdorni imazhe të domenit publik, megjithëse dëshironi, pa e kredituar autorin.

Zakonisht, një imazh bëhet pjesë e domenit publik 100 vjet pas vdekjes së krijuesit, që është se sa kohë ju duhet të mbarojë e drejta e autorit.

Disa vepra, siç janë imazhet e krijuara nga NASA dhe qeveria amerikane, futen automatikisht në domenin publik. Kështu që të ndjehen të lirë të përdorin foto të anijeve hapësinore, dhe Shtëpia e Bardhë me kusht që ato të mos ishin krijuar nga një individ tjetër përveç qeverisë.

Burimet e mundshme të imazheve të domenit publik përfshijnë Wikimedia Commons dhe Rishikimin e Domainave Publik. Imazhet dhe videot e domenit publik janë të lira për t’u përdorur në mënyrë komerciale.

Licencë Creative Commons

lupita - shembull i një fotografie të licencuar Creative Commons me atributDaniel Benavides nga Austin, TX / CC BY (Shembull imazhi Creative Commons me atribut)

Licencat e Creative Commons (po, ka gjashtë) lejojnë krijuesit të ruajnë të drejtat e autorit ndërsa ju lejojnë të kopjoni, shpërndani, modifikoni, rimisni dhe ndërtoni mbi imazhet e tyre të gjitha brenda kufijve të ligjit për të drejtat e autorit.

Zakonisht, licencat e Creative Commons ju lejojnë të përdorni imazhe për qëllime tregtare ose jo-komerciale, të gjitha ndërkohë që i kreditoni krijuesit.

Ideja e licencave të Creative Commons është frymëzuar nga Licenca e Përgjithshme Publike GNU, e cila përdoret nga shumë projekte softuerësh të lirë dhe të hapur si WordPress.

Sipas faqes së internetit të Creative Commons, “licencat Creative Commons kërkojnë nga të licencuarit të marrin leje për të bërë ndonjë nga gjërat me një punë që ligji i rezervon ekskluzivisht një licencuesi dhe që licenca nuk e lejon në mënyrë të qartë.”

Imazhet Creative Commons gjenden në shumë faqe në internet, përfshirë Flickr, Creative Commons, Pixabay, etj..

Tani që kemi licencat e imazhit jashtë rrugës, le të kalojmë në pjesën tjetër. Cilat rregulla të së drejtës së autorit duhet t’i përmbahen?

Cilat janë rregullat e figurës së të drejtave të autorit që duhet t’i përmbaheni?

Ndërsa buroni dhe përdorni imazhe në faqen tuaj të internetit ose blogun tuaj, është thelbësore të respektoni rregullat e të drejtave të autorit në mënyrë që të mos gjykoni gjobitje të mëdha. Sa i përket të drejtës së autorit, pronari ka të drejtën ekskluzive për:

 • Republikoni ose riprodhoni figurën
 • Remix ose prodhoni imazhe të reja bazuar në imazhin origjinal
 • Shpërndani imazhin në publik
 • Shfaq imazhin në publik

Kjo duke u thënë, këtu janë disa gjëra për tu mbajtur mend kur përdorni imazhe në internet:

 • Ju duhet leje e qartë nga pronari i të drejtave të autorit për të përdorur një imazh të mbrojtur nga të drejtat e autorit.
 • Postoni imazhe në Facebook me lejen e pronarit të së drejtës së autorit, edhe nëse është një foto e të afërmve dhe miqve.
 • Ju nuk keni nevojë për leje nëse imazhi është në domenin publik.
 • Nëse një imazh ka licencën Creative Commons, lexoni së pari licencën për të siguruar që të keni të lejuar të përdorni figurën. Gjithmonë mbani mend t’i atriboni pronarit.
 • Mos kërkoni leje për të përdorur një imazh nëse pronari i të drejtave të autorit ka deklaruar në mënyrë të besueshme që ju mund të përdorni imazhin lirshëm.
 • Respektoni të drejtat morale të atribuimit kur përdorni imazhe në faqen tuaj të internetit.
 • Bleni fotografi të aksioneve ose shkarkoni falas.
 • Përdorni imazhet tuaja nëse është e besueshme.

E drejta e autorit është një fushë e gjerë, e cila ka nevojë për një postim të tërë në blog. Për të mësuar më shumë, ju lutemi shikoni Copyright.gov ose Copyrightlaws.com. Gjeta gjithashtu një artikull të shkëlqyer për të drejtat e autorit në Social Media Examiner.

Në këtë mënyrë, ju do të gjeni 90+ ​​faqe me fotografi dhe video pa rezerva në seksionin vijues.

Lista e 90 burimeve më të mira fotografike Foto dhe Video

Uebfaqet e mëposhtme ju ofrojnë koleksione të gjera të të gjitha imazheve, grafikëve vektoriale dhe videove që do t’ju duhet të krijoni faqen tuaj të internetit. Pa ado të mëtejshme, le të zbrisemi në punë.

Pixabay

pixabay

Pixabay është një kompani gjermane e themeluar nga Hans Braxmeier dhe Simon Steinberger. Isshtë një faqe interneti me fotografi pa aksione që ofron mbi 1 milion foto, video, grafikë vektoriale dhe ilustrime nga kontribuesit në mbarë globin.

Ato përmbajnë një larmi të gjerë të përmbajtjes vizuale në kategori të shumta, do të thotë që ju mund të merrni atë që ju nevojitet shpejt. Unë vrapoj në Pixabay për shumicën e nevojave të mia për Blogging, dhe kurrë nuk kam qenë i zhgënjyer.

Verdikti: Pixabay është një kursimtar absolut i kohës. Ata ofrojnë imazhe falas për t’u shkarkuar në madhësi të shumta. Mund të regjistroheni për të shijuar shkarkime më të shpejta.

Liçensë: Licencë Pixabay

Attribution: Kreditimi nuk kërkohet por vlerësohet shumë.

Lloji i burimit: Fotografitë, Video, Grafika Vektore, Ilustrimet

Pexels

Pexels është një alternativë e shkëlqyeshme për Pixabay, duke ju ofruar fotografi me cilësi të lartë dhe 100% falas aksioneve. Kontribuesit në Pexels etiketojnë bukur imazhet, duke i bërë të lehtë për t’u zbuluar.

Ata strehojnë një bazë të dhënash masive të fotografive të kuruara me kujdes nga burimet e përdoruesve të Pexels dhe faqet e internetit të imazheve falas. Pexels ju ofron Discover faqe, që ju ndihmojnë të gjeni imazhe të njohura dhe në trend.

Për më tepër se kaq, ata kanë një Fituesit, i cili përmban përdoruesit me fotot më të shikuara në muaj. Për të boot, ata kanë sfidat, ku mund të ngarkoni imazhe dhe të fitoni çmime në para!

Uebfaqja e fotografive falas të aksioneve u lansua në vitin 2014 dhe drejtohet nga një treshe që përbëhet nga Bruno Joseph, Ingo Joseph dhe Daniel Frese.

Verdikti: Nëse jeni duke kërkuar për një koleksion të bukur fotografish me rezolucion të lartë të zgjedhura me dorë, do të keni një kohë të mirë në Pexels. Kjo, plus, ata kanë punuar në faqen e tyre të internetit. Shtë intuitiv.

Liçensë: Licencë Pexels

Attribution: Nuk kërkohet, por shumë e vlerësuar.

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

Unsplash

unsplash

Vendi ynë i tretë (nuk është si të renditemi) shkon në Unsplash, një faqe interneti me fotografi falas me navigim të lehtë. Por Unsplash nuk e bëri prerjen për shkak të shiritit të shpejtë nav në krye.

Sajti ju sjell një koleksion të gjerë të imazheve me rezolucion të lartë duke filluar nga tekstilet deri tek modelet dhe Wallpapers deri te fotografitë e përditshme, ndër të tjera.

Ju kurrë nuk mund të gaboni me Unsplash në sajë të kategorive dhe koleksioneve të shumta që e bëjnë gjetjen e imazhit tuaj të ardhshëm një fllad. Për qëllime të aksesit, Unsplash ju ofron aplikacione për iOS dhe një shtrirje Chrome (e cila, btw, nuk bën shumë më tepër sesa t’ju tregojë një imazh të rastit).

Unsplash është bërë e mundur nga zemrat e mëdha të mbi 150,000 fotografëve në kohën e shkrimit. Me mbi 1 milion foto të mprehta që janë gjithashtu të arritshme në platformat e palëve të treta si BuzzFeed, Squarespace dhe Trello, mund t’i thuani lamtumirë dhimbjes për të gjetur imazhe të shkëlqyera dhe të përdorshme.

Verdikti: Unsplash është gjerësisht i arritshëm, dhe nëse tashmë përdorni platforma të tilla si BuzzFeed, Squarespace dhe Trello, do ta pëlqeni këtë faqe interneti për fotografi të aksioneve. Shtë përshtatja e përsosur për dizajnerët grafikë që kërkojnë vepra arti, tallje dhe prezantime, midis vetive të tjera vizuale.

Liçensë: Lëshoj licencën

Attribution: Askush nuk kërkohet, por jini të mrekullueshëm dhe lidheni përsëri.

Lloji i burimit: Fotografitë, Wallpapers, Textures, Modelet

Jeta e Pix

jeta e pix

Life of Pix është një komunitet i afërt me fotografë të përshtatshëm për blogerin ose pronarin e faqes në internet që kërkojnë foto unike që nuk gjenden diku tjetër.

Jeta e Pix u ofron fotografëve mundësinë për të dhuruar imazhe në domenin publik. Ata organizojnë pamjet e tyre në galeritë bashkangjitur një fotografi individual.

Pastaj mund të ndiqni fotografin tuaj të preferuar, ose të bashkoheni si fotograf për të ndërtuar një komunitet rreth punës suaj. Në përgjithësi, është një platformë e shkëlqyeshme (madje mund ta mendoni si një rrjet social) që fotografët të lidhen dhe të ndajnë pasionin e tyre.

Jeta e Pix ju ofron fotografi me rezolucion të lartë që janë perfekte për përdorime të shumta. Uebsajti është sjellë për ju nga Leeroy, një agjenci krijuese në Montreal, Kanada.

Verdikti: Nëse jeni duke kërkuar për një komunitet të vogël dhe të kontrolluar mirë nga fotografë të përkushtuar, do të gjeni një shtëpi në Life of Pix. Shtë një platformë e shkëlqyeshme për të gjetur foto të shkëlqyera dhe të ndani pasionin tuaj për fotografinë me bashkëmoshatarët.

Liçensë: Fusha publike

Attribution: Nuk kërkohet, por një lidhje sjell karma të mirë, a nuk mendon?

Lloji i burimit: Fotografitë, Video (në një sit motër)

Gratisography

gratisography

Gratisografia është sjellë për ju nga Ryan McGuire, një web dhe pasionues grafik, i cili ka të bëjë me ndërtimin e komunitetit përmes artit.

E tij është një koleksion unik me mbi 500 nga fotot e tij më të mira që mund t’i shkarkoni falas. Gratisografia nuk është faqja juaj tipike e fotografive të aksioneve me fotografi të çaluara. Ai ju ofron koleksionin më të çuditshëm të fotografive falas me rezolucion të lartë që nuk do t’i gjeni diku tjetër.

Gratisografia është vendi ku dëshironi të shkoni nëse kërkoni të dilni nga turma. Uebfaqja është e ndarë në nëntë kategori dhe shtatë koleksione. Ju do të mendoni se është një portofol i llojeve, sepse ai vërtitet kryesisht rreth punës së tij.

vendim: Gratisografia është perfekte për blogerët të cilëve u duhen pak fotografi por unike. Nëse jeni tipi eksentrik, do të përshtateni drejt. Nëse jeni interesant dhe unik, e dini, të çuditshëm në një mënyrë që nuk është në rregull, do të doni Gratisografinë.

Liçensë: Licencë doganore me disa kufij. Kontaktoni me të dhe kryeni kujdesin e duhur para se të përdorni një pamje të diskutueshme.

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Koleksion i vogël i fotove me cilësi të lartë

Hapësira negative

hapësirë ​​negative

Hapësira Negative është një platformë ku fotografët e të gjitha niveleve mund të ndajnë fotografinë e tyre me botën. Basedshtë me qendër në Londër, kështu që mund të prisni të shihni një pjesë të madhe të arkitekturës dhe skenave britanike.

Ata kanë kategori të shumta, të tilla si kafshë, abstrakte, arkitekturë, ushqim, peizazhe, biznes, njerëz, teknologji dhe rrugë, ndër të tjera. Hapësira Negative ju lejon të kërkoni imazhe sipas titullit, etiketave dhe ngjyrës.

Hapësira Negative ju është sjellë nga të njëjtët djem që krijuan 1stWebDesigner, PSDDD dhe një grup mjetesh të tjera për zhvillues të faqes në internet, përfshirë DNS-Kërkim.

A ja vlen të kontrolloni? Definitely! Hapësira Negative azhurnohet rregullisht, prandaj sigurohuni që të regjistroheni në buletinin e tyre për të marrë azhurnime të rregullta.

Verdikti: Hapësira Negative, ashtu si Jeta e Pix, është një vend i shkëlqyeshëm për tu lidhur dhe ndarë me fotografë të tjerë nga e gjithë bota. Nëse jeni pronar i një faqe në internet, do të kënaqeni me koleksionin e tyre unik të fotografive me cilësi të lartë.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Splitshire

splitshire

Një tjetër koleksion i vogël me rreth 1100 foto në kohën e shkrimit, Splitshire është një uebfaqe me fotografi falas të aksioneve që pret fotografi që Daniel Nanesou ka mbledhur për më shumë se dhjetë vjet.

Sot, Splitshire ka mbledhur mbi 2 milion shkarkime dhe 6 milion shikime në faqe, duke e bërë atë një nga faqet më të njohura të fotografive të aksioneve në shkallë të vogël.

Fotografitë në Splitshire kanë bërë paraqitje në faqet e internetit të spikatura si The Huffing Post dhe CNN. Tani nuk është e nevojshme të pyesni veten se në cilat faqe të tilla gjejnë foto të qarta që nuk mund t’i gjeni në shumicën e faqeve të internetit për ndarjen e fotografive. Imazhet janë përdorur gjithashtu në revista dhe kopertina librash, që do të thotë se jeni në duar të sigurta.

Ju keni rreth 20 kategori fotografish në dispozicionin tuaj dhe një koleksion videosh të shkëlqyera që mund të përdorni, megjithatë, dhe kudo që dëshironi. Uebsajti azhurnohet me imazhe të reja çdo ditë, kështu që tani!

Verdikti: Splitshire është një burim fantastik fotografish dhe video për këdo që kërkon të shmangë faqet e mëdha dhe të pangopura të fotografive, për të cilat jemi mësuar të gjithë. Grupi i tyre unik i fotografive dhe videove do t’i bëjë lexuesit tuaj të pyesin: “Ku e morën atë pamje?”

Liçensë: Licencë doganore e ngjashme me CC0 me një klauzolë të ndjeshme të përdorimit që ju ndalon të shisni imazhet ndërsa ato janë shkarkuar. Për të rishitur, së pari duhet të ndryshoni fotot.

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

Burst

hov

Burst është goditja e Shopify në fotografinë e aksioneve falas. Uebsajti ju ofron imazhe me rezolucion të lartë që mund të përdorni për përdorim personal ose tregtar.

Ata ofrojnë fotografi të bukura në kategori të njohura që përfshijnë gjithçka midis kafshëve dhe teknologjisë. Me fjalë të tjera, ju mund të gjeni një foto të shkëlqyeshme në asnjë kohë me lehtësi relative.

Nëse përdorni Shopify për të drejtuar dyqanin tuaj online, zgjedhja e Burst për pjesën më të madhe të fotove tuaja të aksioneve falas nuk është më inteligjente.

Verdikti: Burst është një burim i kuruar me kujdes me mijëra foto të aksioneve falas me cilësi të lartë të përsosura për çdo përdorim, komercial ose ndryshe. Imazhet mund t’i përdorni lirshëm në dyqanin tuaj në internet, blogun ose postimet në media sociale.

Liçensë: Creative Commons CC0, licencë Custom Nonexclusive për disa foto

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Rawpixel

rawpixel

Rawpixel është një koleksion i larmishëm i fotografive më të mira të aksioneve falas dhe premium. Fotografitë janë grupuar në tabela, ashtu si Pinterest, duke e bërë tepër të thjeshtë gjetjen e imazhit të përsosur për projektin tuaj të ardhshëm.

Ju mund të shkarkoni dhjetë foto falas çdo ditë, ose të blini planin premium që ju lejon të shkarkoni imazhe të pakufizuara pa mbretëri. Sidoqoftë, ju keni shkarkime të pakufizuara nga koleksioni i tyre i domenit publik.

Verdikti: Rawpixel është perfekt nëse keni nevojë për më pak se dhjetë imazhe në ditë. Nëse keni nevojë për më shumë imazhe, ju duhet të grumbulloheni në planet e anëtarësimit të paguar që fillojnë me 3 $ / muaj vetëm për përdorim personal. Për të përdorur fotografi në mënyrë komerciale, ju do të kushtoni 19 dollarë në muaj nëse keni nevojë për më shumë se sa është në dispozicion në koleksionin e domenit publik.

Liçensë: Creative Commons CC0, licencë personale për përdorim jo-komercial, licencë tregtare për foto ekskluzive që nuk do të gjeni diku tjetër

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, arti vektorial, kornizat, shabllonet, modelet, grafika

Picjumbo

picjumbo

Krijuar në 2013 nga projektuesi dhe fotografi Viktor Hanacek, Picjumbo është një faqe me fotografi falas të aksioneve që ju ofron mijëra foto të bukura, prejardhje, sfond, imazhe abstrakte dhe shumë më tepër.

Hanacek e filloi faqen në internet kur faqet e rregullta të fotografive të aksioneve refuzuan fotot e tij, duke përmendur “mungesë të cilësisë”. Në kohën e shkrimit, Picjumbo ka mbi shtatë milion shkarkime, duke e bërë atë një nga faqet e internetit më të njohura të fotografive të aksioneve përreth.

Verdikti: Picjumbo është një uebfaqe e gjallë e fotografive pa aksione që ju ofron mijëra imazhe me rezë të lartë ideale për përdorim personal dhe tregtar. Ju nuk mund të gaboni me Picjumbo pasi Viktor është një fotograf i besuar i aksioneve që ka marrë kohën për të licencuar të gjitha fotot.

Liçensë: Creative Commons CC0

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë, Wallpapers, Imazhe abstrakte, Mockups

Libreshot

libreshot

Libreshot është rezultat i orëve dhe orëve të punës nga Martin Vorel, një fotograf pasionant dhe konsulent SEO. Të gjitha imazhet në Libreshot janë krijuar nga Martin, që do të thotë se nuk duhet të shqetësoheni për origjinën e fotove ose çështje të tjera të të drejtave të autorit.

Martin ju lejon të shkarkoni dhe të përdorni të gjitha imazhet në Libreshot falas. Nuk ka rëndësi se si ose ku i përdorni fotot.

Verdikti: Unë mendoj se është mjaft bujare e Martinit që të dhurojë të gjitha fotot e tij në këtë mënyrë. Ju mund të përdorni të gjitha imazhet në Libreshot për përdorim personal ose tregtar. Dhe, edhe pse një solopreneur drejton vendin, ju merrni mijëra imazhe falas.

Liçensë: Domain Public Creative Commons pa kufizime të së drejtës së autorit

Attribution: Nuk kërkohet, por Martin do të ishte i lumtur nëse do të lidheshit përsëri me Libreshot

Lloji i burimit: Fotografitë

Picspree

picspree

Piscspree është një hyrje relativisht e re në tregun e fotografive të aksioneve falas, duke ju ofruar fotografi të aksioneve me rezolucion të lartë, imazhe pa mbretër, ilustrime dhe vektorë për përdorim privat dhe tregtar.

Getty Images mbrapa faqen e internetit përmes istockphoto.com, një nga emrat më të njohur në industri. Mund të tregoni shpejt pasi Picspree përfshin upsells për fotot premium nga faqet e internetit të përmendura.

Verdikti: Picspree mbështetet nga një prej kompanive më të respektuara të fotografive të aksioneve përreth, duke e bërë atë një burim të besueshëm të imazheve në kategori të shumta.

Liçensë: Licencë me porosi. Ju mund të keni nevojë për lejen ose pëlqimin e një pale të tretë (p.sh., pronari i një marke, personi i identifikueshëm ose autori / mbajtësi i të drejtave të veprës së mbrojtur nga e drejta e autorit, e përshkruar në Përmbajtje), në varësi të mënyrës se si dëshironi të përdorni përmbajtjen.

Attribution: Rekomandohet por nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Vektorët, Ilustrimet

Fotografitë e Moose

fotot e aksioneve të murave

Moose nuk është faqja juaj tipike e aksioneve falas. Ata kanë një qasje unike në fotografinë e aksioneve, dhe unë jam i sigurt që do ta pëlqeni.

Në krye të sigurimit të fotove, ikonave, vektorit art, kolazhe, PNG transparente, prejardhje dhe meme, Moose ju ofron një krijues të fuqishëm të imazheve në internet që ju ndihmon të rikompozoni imazhe.

Me fjalë të tjera, ato ju lejojnë të krijoni fotot tuaja të aksioneve nga prerjet transparente të modeleve, prejardhje të freskëta, objekte dhe shkronja. Ju madje mund të ngarkoni imazhet tuaja për të zhvilluar fotografi falas të aksioneve që janë perfekte për nevojat tuaja.

Verdikti: Kam provuar krijuesin e imazhit falas online, dhe jam shitur. Kam krijuar një çift memesh për argëtim, por ju mund të krijoni çdo lloj imazhi që dëshironi. Moose është parajsa e një stilisti që ju ofron gjithçka që ju nevojitet për projekte të ndryshme, personale ose komerciale.

Liçensë: Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Paportuar dhe një licencë e paguar që ju lejon të shkarkoni skedarë PSD

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë e aksioneve, kolazhet, PNG-të transparente, prejardhjet, memet, ikonat, arti vektorial, Audio

Skitterphoto

skitterphoto

Skitterphoto e identifikon veten si “një vend për të gjetur, treguar dhe shkëmbyer fotografi të domenit publik”. Si e tillë, të gjitha fotot janë në domenin publik, që do të thotë se ato janë të lira për t’u përdorur për çfarëdo qëllimi, personal ose komercial.

Skitterphoto ju ofron mijëra foto të bukura, të cilat mund t’i shkarkoni, modifikoni dhe ribotohen ashtu siç e shihni të arsyeshme. Koleksioni masiv i pamjeve sigurohet nga fotografë kontribues nga e gjithë bota.

Verdikti: Skitterphoto është një burim i shkëlqyeshëm i fotove të domenit publik që nuk janë të drejtat e autorit. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për shkeljen e të drejtës së autorit.

Liçensë: Domain Publik i Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet, por një lidhje vlerësohet gjithmonë

Lloji i burimit: Fotografitë

Stoku i stilit

stoku i stiluar

Stock Styled është burimi juaj i vetëm për fotografinë e aksioneve femërore. Ajo përmban foto të aksioneve të freskëta, moderne dhe minimaliste që janë perfekte për pothuajse çdo projekt.

Ju mund të përdorni të gjitha imazhet në Styled Stock për qëllime komerciale dhe jo-komerciale, por ekzistojnë disa kufizime. Si e tillë, sigurohuni që të lexoni marrëveshjen e tyre të licencës para se të përdorni ndonjë nga imazhet. E drejta e autorit të figurës është ende pronë e pronarit.

vendim: Stili Stock ju ofron imazhe të pastra dhe pa aksione me një stil të përcaktuar femëror. Për shkak të licencimit të paqartë (ose kush po licencon fotografitë), duhet të kryeni kujdesin e duhur dhe të kontaktoni Styled Stock përpara se të përdorni ndonjë imazh për qëllime tregtare.

Liçensë: Licencë doganore e ngjashme me Creative Commons

Attribution: Nuk kërkohet por vlerësohet.

Lloji i burimit: Imazhe të pastra dhe minimaliste

FoodiesFeed

foodiesfeed

A jeni një ushqimdashës duke kërkuar foton e hitit tjetër për postin ose faqen tuaj në blog? Nëse po, do të doni FoodiesFeed, një koleksion shumëngjyrësh i fotografive ushqimore nga fotografë krijues të udhëhequr nga Jakub Kapusnak.

Ata ofrojnë mijëra foto fotografish të aksioneve fantastike nën Creative Commons Zero (CC0), që do të thotë se ato janë të lira për t’u përdorur për qëllime tregtare. Ju do të pëlqeni përzgjedhjen e gjerë të fotove që rrotullohen rreth delikatesave të lotimit të gojës.

Verdikti: Nëse keni nevojë ndonjëherë për fotografi të shkëlqyera të ushqimit, FoodiesFeed duhet të vijë në mendje. Ju mund të gjeni fotografi lehtësisht duke përdorur një kuti kërkimi ose të shfletoni faqen në internet sipas kategorive.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet, por kreditimi i fotografit origjinal vlerësohet shumë.

Lloji i burimit: Fotografitë e ushqimit

StockSnap.io

stocksnap

StockSnap.io është sjellë për ju nga të njëjtët djem që krijuan Snappa, një mjet në internet për krijimin e grafikëve. StockSnap është një koleksion masiv i imazheve të shpërndara nga zhvilluesit dhe përdoruesit e tjerë.

Të gjitha imazhet janë falas. Ato mbulojnë një gamë të gjerë kategorish. Uebfaqja është tepër e thjeshtë për t’u përdorur; ju mund të gjeni dhe të shkarkoni fotografi në një xhip.

Verdikti: StockSnap.io është e përkryer për të gjithë stilistët grafikë dhe pronarët e faqeve të internetit. Zgjedhja e gjerë e imazheve dhe një faqe e lehtë për t’u përdorur në fotografi janë një plus i shtuar.

Liçensë: Creative Commons Zero CC0

Attribution: Kreditimi nuk kërkohet por vlerësohet shumë

Lloji i burimit: Fotografitë

Kaboompics

Kaboompics është mendja kryesore e Karolina Grabowsa, një e varur nga rrëfimi i kafesë që kalon kohën e saj duke krijuar art dixhital.

Të gjitha 16,000+ imazhet në Kaboompics i përkasin Karolina, e cila i ofron të gjitha falas. Ajo krijon foto të frikshme për shumë kategori, përfshirë ushqimin, ilaçet, bimët, teknologjinë, dhe shumë më tepër.

Të gjitha fotografitë e saj janë me rezolucion të lartë dhe perfekte për përdorime të shumta, nga postimet në blog, deri në media sociale dhe më gjerë. Ju mund të gjeni lehtësisht imazhin ideal për projektin tuaj të ardhshëm në Kaboompics.

Verdikti: Duke qenë një koleksion personal i Karolina, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për çështjet e të drejtave të autorit. Në të njëjtën kohë, ajo paralajmëron që të keni kujdes kur përdorni foto që kanë marka ose marka tregtare. Megjithatë, është një koleksion i shkëlqyeshëm i imazheve të bukura për të mbuluar të gjitha bazat tuaja.

Liçensë: Një licencë me porosi që ju lejon të përdorni fotot e saj lirshëm, madje edhe për qëllime tregtare. Sidoqoftë, duhet të ndryshoni imazhet para se t’i rishitni ato. Rishpërndarja është gjithashtu e ndaluar pa leje. Më në fund, ekziston një paralajmërim në lidhje me përdorimin tregtar të fotografive me marka dhe marka tregtare – për shembull, një fotografi e iPhone-it të Apple ose MacBook Pro.

Attribution: Nuk kërkohet, por vlerësohet më shumë nëse ndani Kaboompics me miqtë në mediat sociale

Lloji i burimit: Fotografitë

Rgbstock

rbgstock

Rgbstock është një uebfaqe e thjeshtë fotografish falas e aksioneve që ju ofron më shumë se 100,000 foto në kategori të shumta. Pavarësisht se sa specifike janë nevojat tuaja për imazhet, mund të gjeni një imazh në rgbstock.com.

Ata ju ofrojnë foto, Wallpapers, prejardhje dhe tekstile për përdorim personal dhe komercial. Ju duhet të regjistroni një llogari falas për të shkarkuar imazhet.

Nëse jeni fotograf, Rgbstock ju ofron mundësinë të krijoni një galeri fotografish falas brenda disa minutash, në mënyrë që të mund të ndani imazhet tuaja dhe të merrni më shumë ekspozim.

Verdikti: Rgbstock ju ofron një larmi fotografish falas të aksioneve të përsosura për çdo lloj përdorimi. Ekziston një larmi e gjerë e fotografive nga të shtënat artsy te imazhet e biznesit dhe më gjerë.

Liçensë: Një licencë me porosi që lejon përdorimin e imazheve për qëllime tregtare. Lexoni marrëveshjen e tyre të licencës për të mësuar më shumë.

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Avopix

avopix

Avopix është një koleksion fantastik i fotografive të bukura falas të aksioneve në kategori të shumta, përfshirë shëndetin, njerëzit, biznesin, kafshët, arkitekturën, arsimin, fenë dhe jetën në përgjithësi. Për më tepër, Avopix ju ofron video dhe upsells arti vektorial në bashkëpunim me Shutterstock.

Me më shumë se 400,000 foto, ju jeni të prishur për zgjedhje nëse keni nevojë për një imazh për përdorim personal ose tregtar. Nëse keni nevojë për diçka me një ndjenjë premium ndaj tij, Avopix ju ofron mbi 290 milion foto pa mbretëri.

vendim: Avopix është një bibliotekë e shkëlqyer e fotografive me resurse të larta të kontribuara nga përdoruesit. Gjetja e një fotografie të shkëlqyeshme është jashtëzakonisht e lehtë falë navigimit të lehtë dhe një ndërfaqe të drejtpërdrejtë të përdoruesit. Informacioni për licencën është lehtësisht i disponueshëm, por tregohuni vigjilent kur përdorni foto me marka dhe marka tregtare.

Liçensë: Creative Commons Zero CC0 (domen publik)

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, arti vektorial, Video

Fotografitë BucketListly

bucketlistly

Fotografitë BucketListly është një koleksion falas krijues i përbashkët i më shumë se 10,000 fotove të udhëtimit nga e gjithë bota. Në kohën e shkrimit, të gjitha imazhet janë nga Pete Rojwongsuriya, një bloge udhëtimesh dhe kineaste që ka udhëtuar në mbi 65 vende.

Ju jeni të lirë të përdorni të gjitha fotot për përdorim personal, por ju duhet t’i jepni kredi pronarit të imazheve sipas licencës. Fatkeqësisht, nuk duhet të përdorni fotografitë për qëllime tregtare në asnjë rrethanë. Nëse dëshironi të përdorni ndonjë nga imazhet e Pete në mënyrë komerciale, kontaktoni direkt me të.

Verdikti: Fotografitë BucketListly është një burim fantastik për blogerët e udhëtimit, projektet shkollore, prejardhjet individuale të desktopit dhe posterat që synojnë të frymëzojnë të tjerët. Ju keni mjaft foto të shkëlqyera nga shumë vende në të gjithë globin.

Liçensë: Atributi Creative Commons Atributimi-Jo-Komercial

atributim: Kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë dhe videot e udhëtimit

Fotografitë e mira

foto të mira të aksioneve

Dizajneri, marketeri dhe webpreneur Steven Ma është truri që qëndron pas Good Stock Photos, një koleksion prej mbi 1.000 fotografish që ai qëlloi vetë. Imazhet janë të një cilësie të lartë, duke e bërë çdo goditje të përsosur për përdorim biznesi.

Kategoritë përfshijnë kafshët, natyrën, aktivitetet, arkitekturën, transportin, ushqimin, peizazhet dhe njerëzit, vetëm për të përmendur disa. Të gjitha fotot janë të lira për t’u shkarkuar për qëllime personale dhe tregtare.

Verdikti: Stiven Ma e di se çfarë po bën, dhe Fotot e mira janë mjaft prova. Shtë një koleksion i kuruar mirë, pa çështje të drejtave të autorit pasi që të gjitha fotot i përkasin Steven.

Liçensë: Një licencë me porosi që ju lejon të përdorni fotot për qëllime personale ose komerciale. Sidoqoftë, licenca ju kufizon nga rishpërndarja dhe rishitja e figurave si-është.

atributim: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Republika ISO

iso republikë

Krijuar në 2014 nga fotografi Tom Eversley, faqja e internetit me fotografi pa aksione ISO Republika ka diçka për të gjithë.

Sajti mirëmbahet nga një ekip i vogël entuziast që kuron dhe vë në dispozicion mijëra foto me cilësi të lartë që mund të shkarkoni dhe përdorni falas.

Pavarësisht nëse keni nevojë për një foto ose video për blogun tuaj ose faqen e internetit të biznesit, ISO Republika nuk zhgënjen. Ju mund të gjeni lehtësisht fotografi artsy dhe formale në një seri kategorish.

Verdikti: Faqja e Republikës ISO është burimi fotografik i aksioneve falas për të gjithë. Ata kanë shumë kategori dhe fotografi për të mbuluar pothuajse çdo nevojë që ju keni.

Liçensë: Creative Commons Zero CCo. Fotografitë dhe videot mund t’i përdorni lirshëm, personalisht ose komercialisht.

Attribution: Nuk kërkohet por vlerësohet.

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

kek i vockël

kek i vockël

Pavarësisht nëse krijoni një blog personal ose një faqe interneti të biznesit të ri, ju duhen imazhe. Përdoruesit e ditës moderne presin fotografi të bukura që plotësojnë mesazhin tuaj dhe ngjisin përgjigjen e duhur emocionale.

Nëse jeni duke kërkuar për fotografi të shkëlqyera dhe unike për faqen tuaj në internet, do të pëlqeni Cupcake. Sajti është veçanërisht i dobishëm për pronarët e faqeve të internetit që kërkojnë foto të jetës së qytetit, natyrës dhe peizazheve.

vendim: Edhe pse Cupcake ju ofron një koleksion të vogël, imazhet janë fantastike dhe juridikisht të sigurta për t’u përdorur për qëllime personale dhe tregtare. Ato janë fotografi me rezolucion të lartë të përshtatshme për një milion e një përdorime.

Liçensë: Creative Commons Zero

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Stockvault

stockvault

Stockvault është një uebfaqe përrallore falas për fotografitë e aksioneve që ju ofron mbi 140,000 foto në temat më të larmishme. Imazhe me cilësi të lartë në faqe janë siguruar nga mbi 99,000 fotografë dhe krijues në të gjithë botën.

Unë nuk kam parë një tjetër fotografi të aksioneve falas me një menu të tillë të kategorisë së madhe, duke e bërë më të lehtë gjetjen e imazhit të përsosur për projektin tuaj. Për tu boot, ata ofrojnë jo vetëm foto, por edhe ilustrime, textures, imazhe vektoriale dhe prejardhje.

Verdikti: Stockvault është një bibliotekë e gjerë e fotografive të bukura, që do të thotë se keni më shumë zgjedhje në një faqe në internet. Sidoqoftë, jini vigjilentë kur përdorni imazhet për përdorim komercial pasi përdoruesit i paraqesin ato. Gjithashtu, ata ofrojnë fotografitë e tyre nën tre licenca.

Liçensë: Creative Commons CC0, licencë jokomerciale, licencë tregtare

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, arti vektorial, Ilustrimet, teksturat

Varg të lirë

varg të lirë

Freerange është një uebfaqe me fotografi pa pagesë të aksioneve të dizajnuar mirë, e sjellë juve nga Freerange Stock, LLC, një kompani që është krijuar me qëllimin e vetëm për të siguruar fotografi cilësore dhe pa pagesë të aksioneve për përdorim personal dhe tregtar.

Fotografitë në Freerange vijnë nga fotografë të brendshëm të tyre, arkiva si dhe paraqitje të hapura nga fotografë krijues dhe të talentuar nga e gjithë bota.

Redaktorët e imazheve në shtëpi në Freerange vendosin shumë punë në secilën imazh, duke përfshirë manipulimin e disa fotove në Photoshop për t’i bërë ato më të dobishme. Ata gjithashtu ofrojnë një API falas për fotografi për zhvilluesit e aplikacioneve.

Verdikti: Djemtë në Freerange janë vërtet të angazhuar që t’ju sjellin foto të mprehta dhe të lira të aksioneve që mund t’i përdorni në mënyrë komerciale pa kufizime. Nëse punoni me shumë imazhe, thoni që jeni një dizajn grafik që punon në Photoshop, Freerange ju ofron shumë përmbajtje për të krijuar kompozitat tuaja PS.

Liçensë: Ekuivalent, CC0

atributim: Vlerësohet por nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Dreamstime

Dreamstime

Fotografimi i aksioneve falas është dhurata që nuk ndalet së dhuruari, dhe nëse Dreamstime nuk është provë e mjaftueshme, nuk e di se çfarë është. Dreamstime është një uebfaqe me pamje moderne që ju ofron më shumë sesa fotografi falas të aksioneve.

Sajti është i dedikuar për të siguruar fotografi të aksioneve falas, imazhe editoriale pa mbretëri, ilustrime, klipart, grafikë vektoriale, video dhe burime audio. Mbi 69 milion imazhe dhe 19 milion anëtarë do të thotë se ka një larmi të gjerë të mediave.

Ato ofrojnë fotografi dhe video të aksioneve falas dhe premium për të përmbushur nevoja të ndryshme në shumë kategori. Të gjitha imazhet, videot dhe audio janë shumë më lart se mesatarja për sa i përket cilësisë, duke marrë parasysh atë që merrni në shumë faqe interneti të aksioneve falas.

Verdikti: Dreamstime është dyqani juaj me një ndalesë për fotot, videot dhe skedarët audio të aksioneve. Ata ofrojnë një përzgjedhje të gjerë nga e cila mund të zgjidhni, kështu që ju jeni të mbuluar në këtë drejtim. Nëse keni nevojë për më shumë, gjithmonë mund të pranoni për opsionet e primit pa domosdoshmërisht të shkoni në një faqe në internet.

Liçensë: Royalty Free, Free-Limited (RF-LL), licenca të zgjeruara. Ju lutemi lexoni me kujdes kushtet e tyre ligjore nëse keni dyshime për ndonjë skedar mediatik.

Attribution: Një linjë kredie kërkohet për mediat e përdorura për qëllime editoriale dhe të lidhura me to.

Lloji i burimit: Fotografitë, Video, Audio

FancyCrave

faqja e internetit e fotove falas të aksioneve

FancyCrave është kryesisht një blog udhëtimi që ofron këshilla dhe pako fotografish për të udhëtuar blogerët nga të gjitha sferat e jetës. Në vend që të sigurojë një foto të vetme, FancyCrave ju sjell postime në blog që janë thjesht koleksione të imazheve të ndryshme.

Për shembull, mund të merrni një postim në blog që përfshin “32 Fotot Falas Luleve”, “60 Fotografi të Njerëzve për Përdorim Personal dhe Tregtar”, etj..

Temat e tjera të dobishme përfshijnë SEO, krijimin e uebit, WordPress, pavarur, media sociale, etj. – kryesisht që rrotullohen rreth udhëtimit dhe stilit të jetës. Megjithatë, mund të përdorni mirë këshillat edhe nëse nuk jeni një bloger i udhëtimit.

Me fjalë të tjera, FancyCrave ju ofron fotografi falas të aksioneve, si dhe këshilla për bloget dhe sipërmarrjen.

Verdikti: FancyCrave është më shumë sesa një faqe interneti e aksioneve falas. It’sshtë uebfaqja e azhurnuar rregullisht e Igorovsyannykov, e cila është vërtet e dashuruar me udhëtimin dhe fotografinë. Të gjitha paketat e fotografive janë të mahnitshme dhe perfekte për shumë qëllime, përfshirë ato personale dhe tregtare.

Liçensë: Creative Commons Zero CC0

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, postime të shkëlqyera në blog në udhëtime dhe marketing dixhital

Albumarium

albumarium

Albumarium pretendon të jetë vendi më i mirë për të gjetur dhe shkëmbyer imazhe të bukura. Por a ka vlerë faqja e internetit me fotografi pa rezervë peshën e saj në kripë? Le të shohim se çfarë faqja ka për t’ju ofruar.

Albumarium është një koleksion i albumeve në kategori të njohura si natyra, njerëzit, foshnjat, Afrika, macet, gjumi, modelimi i zyrës, jeta e qytetit, gratë, zogjtë dhe kafshët, ndër të tjera.

Uebsajti është autor i Vilem Ries, një projektues ndërveprimi në Google. Ai është një stilist i shkëlqyeshëm dhe i talentuar nga Cyrihu, Zvicër. Albumarium ju ofron fotografi me cilësi të lartë për qëllime personale dhe tregtare.

Verdikti: Albumarium është një koleksion i shkëlqyer i fotografive. Unë veçanërisht e doja albumin e tyre të natyrës që është plot me imazhe të qarta dhe të larta. Sidoqoftë, duhet të kontrolloni licencat përpara se të përdorni ndonjë nga fotot.

Liçensë: Atributi i CC, Atributi i CC-NoDerivatives, Atributi i CC-Jo-Komerciale-JoDerivativët

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Reshot

reshot

Reshot është shtëpia e mijëra fotove unike të aksioneve pa pagesë. Fotografitë janë grumbulluar nga ekipi Reshot për të siguruar që ju të merrni vetëm imazhe jo rezervë që mund të përdorni ashtu siç dëshironi.

Kjo do të thotë që ju mund të përdorni të gjitha fotot në Reshot personalisht ose komercialisht pa i atribuar fotografit ose Reshot.

Në fund të të gjitha, misioni i Reshot është të bashkojë krijuesit përmes një shkëmbimi të lirë të imazheve më të mira në botë. Ata synojnë të ndihmojnë newbies fotografisë dhe profesionistë të ngritur projektet e tyre krijuese.

Me fjalë të tjera, Reshot është “… një bashkësi e krijuesve që janë po aq të apasionuar pas zanatit tonë sa jemi në ndihmë të ndjekjes së kreativitetit tek të tjerët.”

vendim: Reshot është një komunitet fantastik për fotografë pasionantë dhe profesionistë të tjerë krijues. Ato ofrojnë një larmi të gjerë fotografish në të gjitha vertikalet. Imazhet janë me cilësi të lartë dhe të rralla.

Liçensë: Licencë doganore e ngjashme me Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Freestocks

freestocks

Freestocks është një faqe interneti me fotografi pa aksione që përmban një përmbledhje të sinqertë të fotove të rralla që mund të përdorni si në projekte personale ashtu edhe në ato komerciale.

Uebfaqja përmban mbi 4500 foto me rezolucion të lartë të ndarë në shtatë kategori të gjera, përfshirë kafshët, qytet & arkitektura, moda, ushqimi & pije, objekte & teknologjia, natyra dhe njerëzit.

A po kërkoni për një foto të bukur për blogun tuaj? Freestocks nuk do të zhgënjej. Keni nevojë për diçka unike për faqen tuaj të internetit të restorantit? Përsëri, Freestocks nuk do të zhgënjej.

Verdikti: Freestocks.org është një uebfaqe pa fotografi të aksioneve që pret një numër të mirë fotografish të bukura perfekte për të gjitha llojet e përdorimeve. Ju do të gjeni vetëm imazhin që ju nevojitet për faqen tuaj të internetit dhe qëllime të tjera sociale.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Picography

picography

A po kërkoni për foto falas, të mrekullueshme dhe me rezolucion të lartë që mund të përdorni sidoqoftë që ju pëlqen? Nëse kjo është një shumë e mirë, ju tregojmë pikografisë, një shtesë e mirëpritur në listën tonë.

Picografia e bën gjetjen e fotografisë tuaj të shkëlqyeshme sa më të lehtë sa A, B, C. Ata kanë kuruar imazhet me cilësi të lartë në kategori dhe kanë shtuar etiketa që i bëjnë gjetjet e fotove bukuroshe.

Kategoritë përfshijnë abstrakte, kafshë, kulturore, mikpritje, jetën e egër, natyrën, peizazhet, sportin dhe shumë më tepër. Si e tillë, ju jeni të detyruar të gjeni saktësisht atë që ju nevojitet.

Verdikti: E thjeshtë për t’u përdorur, Picografia është një frymë e freskët e ajrit në një industri të tronditur të vendeve që mund të jenë shqetësuese. Ato përmbajnë një shumëllojshmëri të mrekullueshme të imazheve ideale për nevoja personale dhe tregtare.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimeve: Fotografitë

Crow The Stone

mbledh blog-un me gur tumblr

A jeni tifoz i Tumblr? Crow The Stone është një blog më shumë Tumblr që duhet të ndiqni nëse keni nevojë për disa imazhe të lezetshme për projektin tuaj të ardhshëm.

E sjellë për ju nga Abinav Thakuri, Crow The Stone është një burim fantastik për fotografinë e aksioneve falas që nuk u gjet diku tjetër.

Ajo përmban fotografi origjinale të natyrës, kafshëve, ndërtesave, njerëzve, peizazheve dhe shumë më tepër, që do të thotë se mund të gjesh shpejt një foto të përshtatshme për nevojat tuaja.

Ju mund të regjistroheni në blog për të marrë foto të reja drejtpërdrejt në kutinë tuaj çdo javë, edhe pse – Unë duhet t’ju them këtë – faqja e internetit nuk është azhurnuar për një kohë. Megjithatë, ajo mbart shumë foto nën CC0 1.0 Universal (CC0 1.0)
Leje për përkushtim të domenit publik.

Verdikti: Crow The Stone është një blog i shkëlqyer Tumblr, i cili – për ndonjë arsye – më kujton ekskluzivitetin e filmit The Crow. Nuk e di pse është kështu, por jam vetëm unë. E njëjta gjë, Crow The Stone ju ofron shumë për sa i përket fotografisë së aksioneve falas. Abinav është duke punuar në rifillimin e faqes, kështu që ju prisni më shumë foto në të ardhmen.

Liçensë: Dedikimi i Fushave Publike Creative Commons 1.0 Universal (CC0 1.0)

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Vdekja në aksion

aksioneve të vdekjes

Ne po ecim me shpejtësi. Hyn Vdekjen në Aksion dhe ndryshon lojën. Me premtimin për ta bërë internetin të bukur, Death to Stock ju ofron mijëra foto dhe video të aksioneve autentike për të ndriçuar ditën tuaj.

Për dallim nga konkurrentët që ofrojnë imazhe të buta dhe të përdorura nga aksionet, Death to Stock ju sjell burime të reja dhe të freskëta të aksioneve çdo ditë të re.

It’sshtë një faqe interneti e fotografive të aksioneve vrasëse që premton të ndryshojë lojën, dhe ata po plotësojnë kërkesën. Death to Stock është në pronësi dhe operohet nga një ekip artistësh, kështu që ju mund të prisni përmbajtje fantastike.

Verdikti: Death to Stock është vendi ku duhet të shkoni nëse keni nevojë për fotografi dhe video unike të aksioneve. Ata ngarkojnë për anëtarësim, por ka një provë 14-ditore falas për të provuar ujërat. Nëse nuk ju pëlqen ajo që shihni, mund të abonoheni pa asnjë kosto.

Liçensë: Vdekja me porosi për licencën e aksioneve

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

Stock Foca

aksione fokale

E ndërtuar nga Jeffrey Betts, një produkt dhe projektuesi UX / UI nga Nju Jorku, Foca Stock ju ofron një koleksion të gjerë të fotografive, videove dhe modeleve falas që mund të përdorni për projekte personale ose tregtare..

Për më tepër, Jeff ju ofron një redaktues të shkëlqyeshëm të fotografive në internet që ju ndihmon të krijoni grafika me porosi të mediave sociale duke filluar nga mbulesat në Facebook, tregimet e Pinterest, kopertina e kanaleve në YouTube dhe postimet e fotografive në Tumblr, ndër të tjera.

Pavarësisht nëse dëshironi imazhe për faqen tuaj të internetit, tema, shabllone, projekte, materiale të shtypura, postime sociale, dhe më shumë, Foca Stock e ka shpinën.

Verdikti: Ju mund të shihni një faqe interneti të shkëlqyeshme të fotografive nga një milje larg, dhe Foca Stock është e shkëlqyer. Hidhni në redaktorin e fotove në internet që përmendëm më herët, dhe ju keni një mjet të fuqishëm për të fituar sa më shumë që shkon fotografia falas e aksioneve.

Liçensë: Creative Commons 1.0 Universal (CC0). Mund të përdorni burimet sidoqoftë që dëshironi.

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë, Krijuesi i fotove në internet

Pikwizard

pikwizard

Ne jemi akoma në atë �� E di që postimi po bëhet i gjatë, por rri me mua, amigo. Pikwizard ju ofron mbi 1 milion imazhe dhe video të aksioneve. Ata të gjithë janë pa mbretëri, do të thotë që ju mund t’i përdorni burimet për qëllime personale dhe tregtare.

Ata kanë një koleksion gjithëpërfshirës të fotografisë mahnitëse të përsosur për çdo nevojë nën diell. Imazhet janë rregulluar në kategori, që do të thotë se mund të lundroni në faqen e internetit me lehtësi.

vendim: Variety është emri i lojës, dhe Pikwizard e di atë shumë mirë. E tyre është një koleksion i gjerë i imazheve dhe videove, duke e bërë faqen në internet zgjidhjen e duhur për të gjithë dhe sende të ndryshme.

Liçensë: Licencë Custom Pikward

atributim: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

DesignersPics

designerspics

Jeshu John është artisti dhe truri pas DesignersPics, një faqe interneti e mirë-kuruar e fotografive të aksioneve. Ndërsa nuk është një koleksion masiv si disa nga pretendentët në listën tonë, ju merrni foto unike dhe të freskëta perfekte për përdorime personale dhe tregtare.

Me vetëm dhjetë kategori në kohën e shkrimit, DesignersPics është një uebfaqe e thjeshtë që është ideale nëse kërkoni për më shumë foto me rezolucion të lartë. Shtë e thjeshtë për t’u përdorur, dhe gjetja e një fotografie të mirë nuk zgjati shumë.

vendim: DesignersPics është i pastër dhe i drejtpërdrejtë. Jeshu ka bërë çmos që të largohet nga hedhurina, ndryshe nga shumë faqe të tjera të fotografive të aksioneve falas.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

atributim: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

FindA.Photo

gjeni një foto

Një projekt i Dhomës së Tregtisë, FindA.Photo nuk është një uebfaqe me fotografi falas të aksioneve në vetvete. Shtë një drejtori që ju ndihmon të gjeni foto të aksioneve me cilësi të lartë në faqet e shumëfishta fotografike pa pagesë dhe të paguara.

Dhoma e Tregtisë ka për qëllim sipërmarrësit që kërkojnë të ndërtojnë një biznes të vogël nga lart. Tani, falë FindA.Photo, ju mund të gjeni lehtësisht fotografi ndërsa mësoni se si të rritni biznesin tuaj.

Verdikti: A po kërkoni këshillë të shkëlqyeshme se si të lundroni botën e ndërlikuar të biznesit? Keni nevojë për disa foto të aksioneve që të shkoni me atë? FindA.Photo është faqja e internetit që duhet të shënoni.

Liçensë: Justshtë vetëm një drejtori i faqeve të tjera të fotografive të aksioneve, që do të thotë që ju duhet të kontrolloni me faqen e internetit specifike ku ju shkarkoni imazhin.

atributim: Përsëri, kontrolloni me faqen e internetit nga ku e shkarkoni imazhin.

Lloji i burimit: Fotografitë

Splashbase

splashbase

Splashbase është një vend i mrekullueshëm i fotografive të aksioneve që ju ofron mijëra imazhe dhe video në kategori të ndryshme. Shtë një burim i shkëlqyeshëm nëse keni nevojë për një pamje të shpejtë për projektin tuaj të ardhshëm, personal ose komercial.

Splashbase është një platformë kërkimi dhe zbulimi për disa site të shkëlqyera fotografish. Imazhet dhe videot janë grumbulluar nga shumë site, si dhe kontribues pasionantë nga e gjithë bota.

Verdikti: Splashbase e bën të thjeshtë gjetjen e fotografisë tjetër të shkëlqyeshme. Ka një shumëllojshmëri të imazheve dhe videove në faqen e internetit, gjë që e bën punën tuaj edhe më të rehatshme.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

Fotografitë e fillimit

fotot e aksioneve të fillimit

A po kërkoni për foto fillestare? Nëse kjo është një po, ju do të doni koleksionin në Startup Stock Photos, një faqe interneti që i kushtohet fillimit.

That’sshtë e drejtë; ato nuk përfshijnë asnjë kategori tjetër. Shtë një projekt nga Eric Bailey, një zhvillues dhe djemtë në Sculpt.

Fotografitë e fillimit janë një uebfaqe me një qëllim të thjeshtë: siguroni shkrimtarëve, zhvilluesve dhe sipërmarrësve qasje në një bibliotekë të imazheve të bukura, të përdorshme dhe falas të përqendruara në fillimin. – Skulpturë

Verdikti: Për njerëzit që kërkojnë foto falas që rrotullohen rreth fillimit, fillimi i aksioneve Fotografitë është një zgjedhje e shkëlqyer. Ata janë të përqendruar vetëm në startup, që do të thotë rrëmujë zero për ju. Imazhet janë gjithashtu të një cilësie të lartë.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Libër kafeje udhëtimi

libër kafeje udhëtimi

Nëse jeni në kamaren udhëtuese, do të ndiheni mirë në shtëpi në Librin e Kafe të Udhëtimit. Ata presin një koleksion masiv të imazheve të orientuara nga udhëtimi nga destinacione të ndryshme në të gjithë botën.

Ata ndajnë foto të bukura udhëtimesh të marra nga fotografë nga të gjitha sferat e jetës. Travel Cafe Book ka siguruar fotografi falas që nga viti 2014, duke mbuluar më shumë se 150,000 milje në të gjithë botën.

Fotografitë janë perfekte për bloget personale, si dhe faqet e mëdha të udhëtimit. Të gjitha imazhet janë dhënë nën licencën CC0 që do të thotë se mund t’i përdorni sidoqoftë që dëshironi.

Verdikti: Libri i Kafe së Udhëtimit është një burim i shkëlqyeshëm i fotografive me resurse të larta. Ata presin një koleksion të gjerë që do të vijë në dispozicion në çdo kohë. Nëse udhëtoni shumë dhe bëni fotografi në udhëtimin tuaj, mund të paraqisni gjithashtu në Librin e Kafe të Udhëtimit për më shumë ekspozim.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Snapwire Snap

parakohshme snapwire

Një tjetër blog i shkëlqyer i Tumblr, Snapwire Snaps ju ofron shtatë foto falas të bukura çdo shtatë ditë. Imazhet janë dorëzuar nga mbi 200,000 fotografë të talentuar, që do të thotë se ka shumëllojshmëri në faqen e internetit.

Ju mund të merrni fotografi të bukura në kategori të shumta, përfshirë jetën e qytetit, kafshët, automjetet, njerëzit dhe pothuajse çdo gjë tjetër që mund të mendoni.

Ju mund të regjistroheni në blog për azhurnime të rregullta. Imazhet janë lëshuar nën CC0 1.0 Universal (CC0 1.0)
Përkushtimi i Domainit Publik, që do të thotë se jeni i lirë të bëni atë që dëshironi.

vendim: Nëse dëshironi të rriteni blogrollin tuaj Tumblr ndërsa shijoni një burim falas të disa prej fotove më të mira që interneti ka për të ofruar, Snapwire Snaps është një opsion i shkëlqyeshëm. Ju mund t’i shkarkoni fotografitë lehtësisht.

Liçensë: Zero Creative Common (CC0)

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Moveast

moveast

Moveast është një uebfaqe pa fotografi të aksioneve që mbulon përvojat dhe udhëtimet e Joao Pacheco, një stilist i lindur dhe rritur në Portugali.

Uebfaqja mbulon një koleksion të gjerë të imazheve që variojnë nga kuzhina aziatike e deri te peizazhet dhe njerëzit në rrugë, vetëm për të përmendur disa.

Moveast është një pamje e bukur e botës, siç shihet përmes thjerrëzave të Joao. E tij është një koleksion i vogël në krahasim me pëlqimet e Pixabay, por fotot janë me cilësi të jashtëzakonshme. Shtë një lloj i tij që të ofrojë imazhet falas.

vendim: Moveast është një burim fantastik për fotot e aksioneve falas. Pacheco nuk ka ngarkuar të shtëna të reja për tre vjet, por megjithatë, Moveast është një perlë.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet, por një klithmë është e mirëpritur. Eja; ai është në përpjekje të mëdha

Lloji i burimit: Fotografitë

Mazwai

Mazwai

A kemi mbuluar një uebfaqe që ofron vetëm video pa aksione? Nuk mendoj kështu. Pra, këtu vjen Mazwai. Siti është ndërtuar me një qëllim të vetëm: “të sigurojë pamjet e aksioneve kinematike falas, me cilësi të lartë, të cilat mund të përdoren në një gamë të gjerë projektesh krijuese.”

Dorëzuar nga ekipi i tyre i ekspertëve të videove, videot Mazwai janë diçka tjetër. Ata janë djem të mahnitshëm, dhe pjesa më e mirë, falas. Ju mund të shkarkoni videot për t’u përdorur në projektet tuaja, qofshin ato personale apo komerciale. Ka kategori të shumta nga të cilat mund të zgjidhni, kështu që ju jeni të renditur në këtë drejtim.

Mazwai punon drejtpërdrejt me një ekip të zgjedhur artistësh për t’ju sjellë një përzgjedhje të pakrahasueshme të përmbajtjes vizuale me cilësi të lartë. Nëse jeni videograf ose kineast (cili është ndryshimi, btw?), Mund të kontaktoni njerëzit në Mazwai përmes emailit për ndonjë ekspozim shumë të nevojshëm.

Verdikti: Dëshiron të jesh ndryshe? Sigurisht, ju bëni. Mazwai ju ofron përmbajtje video unike dhe falas për të shkuar audiencën tuaj. Kategoritë përfshijnë lëvizje të ngadalta, urbane, qyteti, afate kohore, horizont dhe të tjera.

Liçensë: Creative Commons 3.0

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Videos

Imazhe të shkëlqyera

superfamous

Nëse doni një mësues, provoni një ujëvarë. Ose një kërpudha ose një shkretëtirë malore ose një bregdet i stuhishëm nga stuhia. Kjo është ajo ku veprimi është. -TMK

Eja; është një citat i shkëlqyeshëm. Dhe gjëja e parë që shihni kur ngarkoni Superfamous, një uebfaqe fantastike pa fotografi të aksioneve që ju është sjellë nga Superfamous Studios, një kompani me qendër në Los Angeles.

Ashtu si citat e mësipërm, ato janë kryesisht në peizazhe me një dash mbi 36 gradient ngjyrash. Ka foto dy-vjeçare të grave, por nuk është asgjë për të shkruar në shtëpi.

Verdikti: Imazhe Superfamous është një koleksion i vogël kryesisht peizazhesh. Shumica janë të shtëna ajrore, kështu që nëse jeni duke kërkuar diçka përgjatë atyre linjave, mos ngurroni të shikoni në faqen e internetit.

Liçensë: Atributi Creative Commons Attribution 3.0

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Jay Mantri

jay mantri

Unë i dua koleksionet personale në krahasim me faqet e internetit më të mëdha. Imazhet janë më autentike dhe unike, dhe Jay Mantri nuk është i ndryshëm.

Puna e Ajay Mantri, një stilist me qendër në Los Angeles, Jay Mantri ju ofron një gamë të gjerë fotografish dhe videosh të gjitha nën licencën CC0.

Kjo do të thotë që ju mund të përdorni imazhet sido që dëshironi, ose siç e vendos Ajay, për të “bërë magji”. Kategoritë përfshijnë kafshë, peizazhe, jetën e qytetit dhe gjithçka në mes.

Verdikti: Nëse si unë, ju jeni në koleksione personale, ju do të keni një ditë fushë në Jay Mantri. Uebsajti është plot me të gjitha fotot dhe videot e aksioneve falas që do t’ju duhen ndonjëherë.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Asnjë e kërkuar, por një lidhje vlerësohet gjithmonë

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

refe

getrefe

Dëshiron të fitosh pak para nga fotot e tua në celular? Nëse po, Refe është një uebfaqe me fotografi pa pagesë / të paguar të aksioneve që ju ofron një treg aktiv që ju ndihmon të fitoni para nga fotot tuaja të preferuara.

Nëse jeni thjesht për disa foto me aksione falas, Refe ndihmon individët dhe organizatat të sjellin ide në jetë në një mënyrë të paharrueshme. Uebsajti ju ofron një përzgjedhje të gjerë të imazheve me rezonë të lartë dhe pa familje që mund të përdorni për projekte personale dhe tregtare.

Ata tërheqin fotot nga fotografët më të talentuar. Me nëntë kategori në kohën e shkrimit, Refe ofron imazhe me cilësi të lartë të përsosura për stilistë, blogerë dhe freelancer.

Verdikti: Refe ju ofron fotografi të aksioneve falas dhe të paguara që tërheqin vëmendjen dhe rrisin shndërrimet dhe shitjet në rrugë. Nëse jeni të lodhur nga imazhet me gëzof, Refe është burimi perfekt i fotografive të aksioneve falas.

Liçensë: Leje pa leje

atributim: Nuk kërkohet

Lloji i burimeve: Fotografitë

Foter

foter

Dhe kur mendoni se keni parë gjithçka që duhet të bëni fotografinë falas të aksioneve, këtu vjen Foter dhe keni goditur tenxheren e artë në fund të ylberit.

Me mbi 335 milion fotografi pa rezervë, Foter mund të jetë faqja e vetme e aksioneve që do t’ju duhet ndonjëherë të shkoni përpara. Dua të them që është një numër mahnitës i fotove!

Mos u shqetëso; faqja e internetit është e organizuar mirë në kategori të lehta për tu parë, do të thotë të gjesh një fotografi të shkëlqyeshme. Plus, ekziston një kuti kërkimi, kështu që po, do të keni një kohë të shkëlqyeshme në Foter.

Verdikti: Numri i konsiderueshëm i fotografive në Foter është pika e tyre kryesore e shitjes. Mund të gjeni pothuajse çdo foto që ju nevojitet.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0), Atributi Creative Commons Attribution 3.0

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Freeimages

freeimages

Unë gati po mbaroj fjalët dhe rrezikoj të tingëlloj si një rekord i thyer. Por ju e dini çfarë? Unë dua ta mbajë atë poshtë për të gjithë ju. Freeimages është një uebfaqe e bukur e fotografive pa aksione me mijëra imazhe të mahnitshme për përdorim personal dhe tregtar.

Me më shumë se 25 kategori, gjetja e një imazhi të shkëlqyeshëm për të përmirësuar postimet në blog, uebfaqen dhe materialin promovues është çështje kur dhe jo nëse. Ju mund të regjistroheni në faqe dhe të ngarkoni imazhet tuaja gjithashtu.

Verdikti: Uebfaqja Freeimages ju ofron fotografi të bukura dhe pa aksione për të gjitha nevojat, pa marrë parasysh sa e larmishme. Ju mund të shkarkoni imazhe me resurse të larta në faqen e internetit menjëherë pa u regjistruar.

Liçensë: Freeimages Licenca e përmbajtjes

Attribution: Kërkohet nëse përdorni përmbajtje për qëllime editoriale

Lloji i burimit: Fotografitë

Stoku i Lirë i Natyrës

stok natyror falas

Tashmë kemi mbuluar faqet e aksioneve falas të dedikuara për niches specifike, si dhe faqet e internetit që ofrojnë opsione la carte. Dhe tani kemi Falas Natyrës Stock, e cila shërben – ju e keni guxuar atë – foto dhe video të aksioneve pa natyrë natyrore.

Krijuar dhe mirëmbajtur nga Adrian Pelletier, një projektues profesional grafik, Free Nature Stock Azhurnohet rregullisht me përmbajtje vizuale të freskët të përsosur për çdo nevojë, biznes apo personal. Do të gjeni foto të bukura të maleve, reve, pyjeve etj.

Verdikti: Free Natyra Stock është një burim i shkëlqyeshëm fotografish falas për fotografinë e natyrës.

Liçensë: Creative Commons Zero

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë, Video

Falas Media Goo

media falas

Free Media Goo u lansua në 2001 dhe ju ofron një shumëllojshmëri të fotografive falas, teksturave, prejardhjeve, videove dhe artit dixhital.

Uebfaqja e fotografive falas të aksioneve ju ofron burime të plota falas që do të thotë se nuk duhet të shqetësoheni për markat tregtare dhe të drejtat e autorit. Shtë një vend i qetë për të gjetur më shumë foto të aksioneve për punën tuaj shkollore, nevojat personale dhe projektet tregtare.

Misioni i uebfaqes është që “… të krijojë një mjet për këdo që të mbledhë një bibliotekë të imazheve që mund të përdoren falas në shtyp, film, TV, internet – dreq, projektojeni atë në Hënë me një lazer për gjithçka që ne interesojmë!” Ata nuk u interesojnë se si i përdorni imazhet.

Verdikti: Free Media Goo është një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur burime të mëdha për projektin tuaj të ardhshëm. Ndërsa ata nuk kanë aq shumë fotografi (ata janë ende duke migruar në faqen e internetit në një CMS të vërtetë), ju mund të gjeni imazhe në kategori të tilla si plazhi, aviacioni, ndërtesat, financat, ushqimi, jeta e egër, etj. Ata gjithashtu ju ofrojnë rishikime të produkteve që rrotullohen rreth lapsave për vizatim dhe hapëse letre.

Liçensë: Creative Commons Zero

Attribution: Asnjë e kërkuar, por gjithnjë e vlerësuar

Lloji i burimit: Fotografitë, textures, video, prejardhje

Freepik

freepik

Nëse e keni pasur një kohë të vështirë për të gjetur burimet e përsosura grafike, do të doni atë që Freepik ka për të ofruar. Uebsajti ju ofron një gamë të gjerë vektorësh falas, portrete, textures, foto të aksioneve, skedarë PSD dhe ikona.

Për të mbuluar të gjitha bazat, Freepik ju ofron miliona përmbajtje falas dhe premium në kategori të shumta, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, kafshë, Pashkë, grafika, Krishtlindje, shenja, simbole, harta, udhëtime, ushqime, pazar, banjë, komunitet dhe dru.

Verdikti: Freepik ju ofron një larmi burimesh të përsosura për dizajnerët grafikë. Skedarët PSD ju lejojnë të përshtatni imazhet tuaja sipas dëshirës së zemrës suaj. Mund të filloni me një llogari falas ose të regjistroheni për anëtarësim në premium, i cili ju ofron më shumë veçori.

Liçensë: Licencë Freepik, licencë Premium Freepik

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë, Materialet, ikonat, shkarkime PSD, Vektorë, Portrete

Fotografitë e mira falas

foto të mira falas

Fotografitë Falas Falas është një depo më e madhe fotografish e Domain Publik me fotografi të aksioneve, klipart, imazhe dhe vektorë me cilësi të lartë. Ata presin më shumë se 27,000 fotografi pa rezervë fotografish, foto pa mbretëri dhe foto CC0 që mund të shkarkoni dhe të përdorni sidoqoftë që dëshironi.

Uebsajti është i lehtë për tu lundruar pasi mund të shfletoni imazhe sipas kategorisë ose të përdorni kutinë e kërkimit. Ata gjithashtu drejtojnë një blog udhëtimi që mund të ndiqni për postime dhe video të rregullta. Regjistrohu në kanalin e tyre në YouTube për akoma më shumë video.

vendim: Të gjitha fotot në Fotot Falas Falas janë nën licencën e Domain Publik, që do të thotë që ju mund t’i përdorni ato personalisht ose komercialisht në çdo projekt pa kërkuar leje.

Liçensë: Licencë për domenin publik. Sidoqoftë, vini re se çdo modele ose logot e markës tregtare që gjenden në këto foto nuk kanë autorizim për lëshim (siç janë makinat e markës, etj.), Kështu që mund t’ju duhet të merrni lejen nga mbajtësi i markës tregtare për foto të tilla.

Attribution: Askush nuk kërkohet, por ata me mirësjellje ju kërkojnë të konsideroni dhënien e kredisë

Lloji i burimeve: Fotografitë, Vektorët, Clipart

HubSpot

HubSpot

Hubspot ka të bëjë me marketing brenda hyrjes. Ata ju ofrojnë këshilla të shkëlqyera për marketing dhe një mjet të kota që ju ndihmojnë të rritni trafikun në faqen tuaj të internetit. Si e tillë, unë nuk prisja që HubSpot të korrje kur kërkoja në faqet e internetit të fotografive falas të aksioneve.

Epo, ata punësuan një fotograf dhe morën mbi 550 foto pa aksione që mund të përdorni për t’i dhënë përmbajtjes tuaj disa pizzazz. Fotografitë vijnë në katër koleksione. Fotografitë e HubSpot janë të shkëlqyera për bizneset, tregtarët dhe pushimet, ndër të tjera.

Verdikti: Ndjehuni të lirë të përdorni fotot nga HubSpot në faqen tuaj në faqen e internetit, faqet e uljes, postimet në Facebook, bordet e Pinterest, Thirrjet-për-Veprime (CTA), email, postimet në blog dhe prezantimet e SlideShare / PowerPoint, ndër të tjera.

Liçensë: Creative Commons Zero

Attribution: Nuk kërkohet, por ata kurrë nuk do t’i thonin jo një lidhjeje hyrëse ose dy

Lloji i burimit: Fotografitë

Gjetësi i imazhit

gjetës imazhi

Image Finder ju ofron mbi 240,000 imazhe të aksioneve me cilësi të lartë falas nga fotografët më të mirë në botë. Ju mund të përdorni imazhet falas në Image Finder për qëllime personale ose tregtare pa atribut.

Uebfaqja dikur ishte një motor kërkimi për Flickr, por në ditët e sotme, ato minierojnë foto CC0 nga faqet e internetit të fotografive të shumta. Ato mbulojnë një gamë të gjerë kategorish, duke përfshirë biznesin, teknologjinë, gratë, familjen, dashurinë, punën, modën, etj.

Verdikti: Imazhet në Image Finder i përkasin fotografëve origjinalë. Qëllimi kryesor i faqes në internet është të ofrojë fotografëve më shumë ekspozim duke i bërë pamjet më të lehta për t’u gjetur nga një vend i vetëm.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0), Public Domain, licenca të tjera Creative Commons, që do të thotë se duhet të kontrolloni imazhe individuale për detaje të licencimit. Megjithatë, të gjitha imazhet janë falas

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Jam i lirë

Jam i lirë

IM Free është një koleksion i kuruar i burimeve falas për krijimin e faqes në internet, të gjitha për përdorim komercial ose personal. Në krye të ofrimit të fotove pa rezervë pa defekte të larta, ato ju ofrojnë ikona dhe shabllone në internet që mund t’i përshtatni me lehtësi në një redaktues të lehtë vizual.

Me fjalë të tjera, IM Free ju ofron një ndërtues të faqes në internet (p.sh., Wix ose Squarespace) dhe fotografi falas të aksioneve në të njëjtën platformë. Sa e sofistikuar? Zgjidhni modelin tuaj të internetit, rregulloje, zgjidhni imazhet e përsosura të aksioneve dhe publikoni faqen tuaj të internetit në të njëjtën faqe interneti. Flisni për lehtësi.

IM Free ju ofron një numër të mirë kategorish, duke përfshirë njerëzit, biznesin, teknologjinë, shëndetin, ushqimin, sportin, arsimin, modën, natyrën dhe objektet, ndër të tjera.

Verdikti: IM Free është edhe një faqe me fotografi falas të aksioneve dhe një krijues i faqes në internet. Ata ofrojnë plane të paguara për të publikuar faqen e internetit që krijoni, por të gjitha shabllonet dhe imazhet janë falas. Vetëm sigurohuni që të kreditoni krijuesit.

Liçensë: Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë, ikonat, modelet, ndërtuesi i faqes në internet

Vizuale të vogla

pak vizuale

Një projekt pasioni i të ndjerit Nic Jackson (RIP), Little Visuals është një koleksion i vogël por i bukur i fotove të aksioneve falas. Ndërsa Nic kurrë nuk e mori shansin të vraponte dhe të rritë Vizualët e Vogël, familja e tij ka siguruar që uebfaqja të mbetet e arritshme për të gjithë.

Të gjitha imazhet në Vizualet e Vogla janë të licencuara nën Creative Commons Zero, që do të thotë se mund t’i përdorni për përdorim personal dhe tregtar pa kërkuar leje. Atributi nuk kërkohet, por ndjehuni të lirë për të mbështetur familjen e Nic. Uebsajti është mjaft popullor, me mbi 130 mijë pajtimtarë dhe 15.5 milion shikime.

Verdikti: Të shohësh si Vizione të Vogla është një koleksion personal, imazhet janë unike. Nuk ka gjasa që ju të gjeni imazhet diku tjetër, e cila është gjithmonë një gjë e mirëpritur më shumë, kështu që kur doni të dilni nga turma.

Liçensë: Dedikimi i Domainit Publik CC0 1.0 Universal (CC0 1.0)

Attribution: Asnjë e kërkuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Stoku i Ri i Vjetër

aksioneve të reja të vjetra

New Old Stock është një koleksion i fotografive të cilësisë së mirë nga arkivat publike të kuruar nga Cole Townsend, një projektues produkti dhe zhvillues i faqes në internet. Ndiheni nostalgjike? I shet sende vintage? Nëse ju përgjigjeni po për ndonjë nga pyetjet e mësipërme, New Old Stock mund të paraqesë interesin tuaj.

Të gjitha imazhet në New Old Stock janë pa kufizime të njohura të të drejtave të autorit. Me fjalë të tjera, imazhet janë në Domain Publik, kështu që janë perfekte për përdorim personal dhe tregtar pa atribuime.

Uebsajti ju ofron mundësinë për të rikuperuar historinë me imazhe pa fotografi të aksioneve. Nëse keni nevojë për shërbime redaktimi dhe kurimi, Cole Townsend ju ofron pako fotografish pro.

Verdikti: New Old Stock ju ofron imazhe të shkëlqyera për 404 faqe, artikuj të mesëm, postime në blog dhe një mori projektesh të tjera personale. Nëse nuk jeni të sigurt për një imazh (pasi që Cole merr imazhet nga Flickr Commons), kontrolloni licencën përpara se të përdorni figurën e thënë.

Liçensë: Domain Publik, por kontrolloni rregullat e Flickr Commons në bazë të një imazhi

Attribution: Asnjë e kërkuar, por konfirmoni kërkesat e atribuimit duke vizituar imazhin origjinal në Flickr

Lloji i burimit: Fotografitë

Morguefile

morguefile

Unë nuk jam i sigurt se si ndjehem për titullin e faqes në internet, por jam 100% i sigurt që më pëlqen fotot e tyre të aksioneve falas. Morguefile është një vend i aksioneve falas i krijuar për krijuesit, nga krijuesit. Ata ju ofrojnë mbi 350,000 foto falas të aksioneve ideale për përdorim personal dhe komercial.

Për më tepër, Morguefile vjen me një përzgjedhje të gjerë të videove, vektorëve dhe shablloneve të siguruar nga faqet e internetit të palëve të treta si iStock dhe Shutterstock. Gjithsej, koleksioni i rastësishëm i fotove të aksioneve falas përfshin shumë kategori. Dhe nëse regjistroheni, mund të shënoni imazhe me pëlqime dhe kuti si t’ju lejojnë të krijoni koleksione të ndashme të imazheve tuaja të preferuara.

Verdikti: Unë do të kisha zgjedhur një titull më të mirë për faqen e internetit, por nëse mund ta anashkaloni këtë, Morguefile është një gabim i bukur i disa prej imazheve më të mira të aksioneve në internet.

Liçensë: Creative Commons Zero

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë (faqet e internetit të mikrostock të palëve të treta ofrojnë video, vektorë dhe modele)

Magdeleine

Magdeleine

Magdeleine merr një qasje të ndryshme për fotografinë e aksioneve falas. Në vend që të shkoni me një faqe në shtëpi të rrënuar, ata ju ofrojnë një foto falas me rezolucion hi. Nëse nuk ju pëlqen fotografia e ditës, mund të shfletoni koleksionin gjithnjë në rritje.

Kështu që unë goditi Shfleto buton sepse – kurioziteti. Shkrim i gjatë i shkurtër, më bëri përshtypje ajo që gjeta pas butonit. Magdeleine përmban një koleksion të zgjedhur me fotografi frymëzuese në kategoritë e zakonshme. Pavarësisht nëse keni nevojë për fotografi të natyrës, imazhe abstrakte, snapsa ushqimesh, të shtëna teknologjie dhe imazhe të njerëzve, ndër të tjera, Magdeleine është një burim i shkëlqyeshëm.

Verdikti: Magdeleine pret disa foto të bukura dhe të ndritshme perfekte për projekte personale dhe tregtare. Dobësia e vetme është mbledhja e vogël në krahasim me konkurrencën. Prapëseprapë, ata ofrojnë disa imazhe unike që janë perfekte nëse kërkoni frymëzim.

Liçensë: CC0 / Domain Publik, Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

Attribution: Kërkohet për disa foto.

Lloji i burimit: Fotografitë

Institucioni Smithsonian në Flickr

institucion smithsonian në Flickr

Themeluar në vitin 1846 me fonde nga James Smithson, Instituti Smithsonian është muzeu më i madh në botë, kompleksi arsimor dhe kërkimor, që kontrollon 19 muze dhe Kopshtin Zoologjik Kombëtar. Misioni i institucionit është të formojë të ardhmen duke shpërndarë burime me botën, duke zbuluar njohuri të reja dhe duke ruajtur trashëgiminë e popullit amerikan.

Ata presin një koleksion të madh të CC0 / Public Domain imazhe falas në Flickr. Të gjitha imazhet janë të lira për t’u përdorur për qëllime personale ose tregtare. Koleksioni përmban fotografi në fusha të tilla si historia, kultura, arti dhe shkenca nga muzetë dhe arkivat e tyre.

Verdikti: Faqja e Institucionit Smithsonian në Flickr ju ofron shumë foto të cilësisë së mirë dhe vepra arti të përsosura për të gjitha nevojat tuaja. Nëse keni nevojë për më shumë, mund të shikoni në faqen zyrtare të internetit.

Liçensë: Fusha publike

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Fotografitë X hapësirë

hapësirë ​​x media

Hapësira X ka të bëjë me të ardhmen e eksplorimit të hapësirës. Qëllimi i tyre përfundimtar është të lejojnë njerëzit të jetojnë në planetë të tjerë. Ata përqëndrohen në ndërtimin dhe lëshimin e raketave dhe avionëve të avancuar, dhe ata kanë fituar vëmendjen në të gjithë botën për një seri historishkë historike.

Historia e kompanisë mënjanë, Hapësira X ka një galeri të mediave, e cila është një koleksion i bukur i fotove të aksioneve falas që mund të përdorni sidoqoftë që dëshironi. Ato kryesisht paraqesin foto të raketave, hapësinave hapësinore, satelitëve, hangareve dhe asaj lloj sendi. Nëse jeni një shkencëtar ose hobiist rakete që kërkoni hapësirë ​​të përqëndruar mahnitëse fotot, Hapësira X Photos është një zgjedhje e shkëlqyeshme.

Verdikti: Fotografitë e aksioneve pa pagesë Space X janë perfekte për këdo që ka një magjepsje me hapësirën dhe gjithçka që shkon me të. Ata ofrojnë një koleksion të madh, dhe ju mund të gjeni më shumë foto në faqen Space X Flickr.

Liçensë: CC0 / Domain Publik

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Video mund të shtohen në të ardhmen (nuk gjeta asnjë në kohën e shkrimit, por ato kanë lidhjen)

Fus

fus

Krijuar nga Steven Benjamins për lexuesit e Raportit të Ndërtuesit të sitit, Stock Up është një uebfaqe fantastike falas e aksioneve që ju ofron mbi 25,000 foto falas të grumbulluara nga faqet e shumëfishta fotografish si Burst by Shopify, Life of Pix, Jay Mantri dhe 28 faqe të tjera, më prej të cilave ne kemi përfshirë në artikullin e sotëm.

Akoma, Stock Up ju ndihmon të gjeni lehtësisht imazhe të bukura të aksioneve pa pasur nevojë të gërmoni thellë. Për më tepër, Stock Up ju bën një më të mirë. Ata ju ofrojnë udhëzues të detajuar mbi ndërtuesit e faqeve në internet, ndërtuesit e portofolit dhe softuerin e tregtisë elektronike, të gjithë mirësjelljen e Raportit të Ndërtuesit të sitit.

Verdikti: Mendoni për Stock Up si një direktori ku mund të gjeni një shumëllojshmëri të shkëlqyeshme të fotove të bukura falas të aksioneve nga burime të shumta. Diqka si faqja e internetit e FindA.Photo që kemi mbuluar më herët.

Liçensë: Që nga faqja e internetit Stock Up buron imazhe nga shumë faqe të ndryshme të fotografive të aksioneve falas, licenca për secilën fotografi do të ndryshojë. Megjithatë, shumë nga faqet e internetit ofrojnë foto që mbajnë licencën e Creative Commons Zero (CC0), që do të thotë të jesh i sigurt me ligj. Por për të qenë të sigurt, bëni kujdesin tuaj të duhur.

Attribution: Varet nga licenca, por kryesisht nuk kërkohet. Me fjalë të tjera, “ndërsa ju mund të bëni pothuajse çdo gjë me shumicën e fotografive në Stock Up, gjithmonë duhet t’i referoheni fotografit origjinal për licencë.”

Lloji i burimit: Fotografitë

Barnimages

imazhe hambari pa pagesë fotografi të aksioneve

Barnimages u krijua në Mars 2015 nga dueti i përbërë nga Roman Drits dhe Igor Trepeshchenok, të dy fotografë nga Letonia. Qëllimi kryesor i Barnimages është të ripërcaktojë imazhet tradicionale të aksioneve.

Faqja e internetit me fotografi pa rezervë ju ofron imazhe cilësore që janë të freskëta, me asgjë që kopjon fotot e aksioneve që do të gjeni në shumicën e faqeve të fotografive. Barnimages ju ofron fotografi unike që krijuesit e quajnë koleksioni i tyre gjithnjë në rritje “jo i aksioneve”.

Verdikti: Barnimages ofron imazhe të bukura me rezolucion të lartë për të gjithë, pavarësisht nëse jeni një bloger, projektues, artist grafik ose person biznesi, ndër të tjera. Të gjitha fotot janë të lira për t’u përdorur për projekte personale ose tregtare.

Liçensë: Liçensa e Barnimages

Attribution: Nuk kërkohet, por një lidhje mbrapa te Barnimages dhe ndarja e lajmit të mirë në mediat sociale vlerësohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Jeshoots

jeshoots

Jeshoots është një fotografi shkëlqyese e krijuar nga Jan Vasek, një fotograf bujar që dëshiron ta bëjë botën një vend më të mirë duke ofruar foto dhe Mockup falas. Ai është autori i vetëm i të gjitha fotove, do të thotë që nuk duhet të shqetësoheni për licencimin.

Jeshoots ka funksionuar që nga viti 2014 dhe ofron një larmi imazhesh në kategori të shumta. Kategoritë e njohura në këtë sit pa fotografi të aksioneve përfshijnë teknologji, kazino, shëndetësi, arsim, verë, sporte dhe shumë më tepër.

Verdikti: Jeshoots ju ofron foto origjinale tematike dhe tallje me PSD. Në dispozicionin tuaj, ju keni mijëra imazhe unike për të nxitur emocione të favorshme me përmbajtjen tuaj mediatike. Të gjitha fotot janë 100% falas për përdorim personal dhe të biznesit. Sidoqoftë, disa tallje nuk janë falas.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet por vlerësohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Pamjet për PSD

ShotStash

shotstash

ShotStash është një faqe interneti e pastër dhe minimale e fotografive të aksioneve që ofron një gamë të gjerë të imazheve për të gjithë profesionistët krijues. Me mijëra foto me definicion të lartë nga të cilat mund të zgjidhni, do të keni një kohë të lehtë për të gjetur imazhin e përsosur për projektin tuaj të ardhshëm.

ShotStash mbulon tërë gamën e fotografisë së aksioneve falas, çfarë me shumë kategori siç janë biznesi, natyra, njerëzit, kafshët, teknologjia etj. Të gjitha imazhet janë të licencuar nën CC0, do të thotë se ato janë perfekte për përdorime personale dhe tregtare.

Verdikti: ShotStash është një bazë të dhënash prej mbi 5,000 fotografish të aksioneve me cilësi të lartë që janë të shkëlqyera për një gamë të gjerë përdorimesh. Ata gjithashtu ju ofrojnë një përzgjedhje të kuruar të fotografive që janë Wallpapers të shkëlqyera celular.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Duke kërkuar xhami

duke kërkuar xhami

Megjithatë, një tjetër blog i Tumblr, Looking Glass është sjellë për ju nga Lisa, një shkrimtar i talentuar dhe fotograf. Uebfaqja përmban foto origjinale nga Lisa me disa dhurime nga krijues të tjerë.

Më pëlqen ta shikoj botën përmes syve të lenteve, gjë që më detyron të kërkoj të mirën, interesantin, të bukurën dhe të pazakontën kudo ku shkoj. – Lisa

Pa kamerën e saj, Lisa thotë se mendja e saj zakonisht garon drejt së ardhmes, dhe ajo kurrë nuk mund të duket se është e pranishme në këtë moment. Farë do të thotë është që ju mund të prisni të gjeni foto unike dhe të larmishme në Looking Glass.

Verdikti: Ndërsa Looking Glass është një hobi, ajo ka krijuar një tepricë të madhe fotografish që mund të përdorni sidoqoftë ju dëshironi personalisht ose komercialisht. Lisa nuk përkëdhel me fotot, kështu që merreni si ato vijnë. Ju mund të prisni ndonjë gjë nga artsy thjesht praktike e vjetër.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

StockPholio

stockpholio

StockPholio është burimi juaj i fundit për fotot e aksioneve falas falë një koleksioni të shkëlqyeshëm të mbi 1 milion imazheve. Pavarësisht nëse po kërkoni fotografi për media sociale, blog, faqe interneti biznesi ose ndonjë përdorim tjetër krijues, jeni të detyruar të gjeni imazhin e duhur për nevojat tuaja në StockPholio.

Uebsajti është super-duper i lehtë për t’u përdorur. Nuk ka kategori në faqen kryesore, por funksionaliteti i kërkimit vjen në dispozicion. Në faqen e fotove, ju keni imazhe të ndara në kategoritë e zakonshme të tilla si abstrakte, kafshë, art, bukuri, modë, prejardhje dhe textures, vetëm për të prekur majën e ajsbergut.

Verdikti: Nëse nuk e keni mendjen të gërmoni thellë kur kërkoni një fotografi të përsosur, shënoni StockPholio për disa frymëzim. Ju mund të shfletoni koleksionet e tyre ose të përdorni funksionalitetin e thjeshtë të kërkimit për të gjetur pikërisht atë që ju nevojitet. Të gjitha imazhet ofrohen absolutisht falas. Gjithashtu, imazhet vijnë në madhësi të shumta.

Liçensë: Licencat e shumta të përbashkëtave të krijuesve, domeni publik

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

StockPhotos.io

stockphotos

StockPhotos.io merr një qasje krejt të ndryshme për fotografinë e aksioneve falas me një dizajn të ngjashëm me Pinterest. Tani, ju mund të ribotoni, pëlqeni dhe komentoni fotot tuaja të preferuara të aksioneve. Uebfaqja përmban imazhe të domenit publik dhe të krijuesve të përbashkëta nga përdoruesit e tyre, si dhe faqet e internetit të tilla si Flickr.

Ato kanë kategori të shumta dhe mbi 27,000 imazhe që mund të përdorni për projekte personale dhe tregtare me kusht që t’i kreditoni fotografit origjinal. Përvec fotove të aksioneve falas, faqja e internetit ju ofron faqe që ju ndihmojnë të gjeni shumë burime siç janë fontet, ikonat, redaktorët e fotografive, skenaret e galerisë së fotografive dhe shumë më tepër.

Verdikti: StockPhotos.io ju ofron fotografi falas të aksioneve dhe shumë burime të tjera në një vend qendror. Tani, nuk keni pse të pastroni internetin, veçanërisht kur burimet e mëdha fotografike janë të vështira për t’u gjetur.

Liçensë: Domain Publik, Commons Creative (Por kontrolloni secilën fotografi në mënyrë të pavarur)

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Stokpic

stokpic

Whatfarë koleksioni i bukur është kjo. Uebsajti u krijua nga Ed Gregory, një fotograf ndërkombëtar dhe djali që qëndron pas kompanive In Color Studios, Dance Lovely dhe Photos In Color. Me mijëra foto në kategori të shumta, gjetja e fotografisë perfekte për nevojat tuaja nuk ka qenë kurrë më e lehtë.

Kur të regjistroheni në Stokpic, Ed premton të ju dërgojë 10 foto premium çdo dy javë. Qëllimi është t’ju ndihmojmë të përqendroheni në gjëra të tjera të rëndësishme, pa u shqetësuar për fotot e aksioneve. Fotografitë janë vërtet të bukura dhe kapin shumë lloje të momenteve siç janë dasma, pushime dhe ngjarje të tjera live.

vendim: Stokpic është një burim mbresëlënës i fotove të aksioneve falas. Ato ofrojnë shumë kategori dhe një licencë të relaksuar Stokpic që ju lejon të përdorni imazhet në mënyrë komerciale, pa hiccups.

Liçensë: Licencë Stokpic

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Commons Wikimedia

faqet e lira të fotografive në wikimedia

Wikimedia Commons është një nga burimet më të mëdha dhe më të mëdha të përmbajtjes së mediave në domenin publik, qofshin ato fotografi, video dhe skedarë audio falas. Aktualisht, në uebfaqe mbajnë mbi 60 milion skedarë mediatikë të përdorshëm, për të cilët çdokush mund të kontribuojë.

Shtë një projekt i fondacionit Wikimedia, të njëjtët djem që ju sollën Wikipedia, Wikipedia, Wikidata, Wikibooks dhe disa projekte të tjera jofitimprurëse. Ata ofrojnë një bazë të dhënash të gjerë, por ato mund të përmirësojnë funksionalitetin e tyre të kërkimit, duke parë që gjetja e një skedari të shkëlqyeshëm të mediave për projektin tuaj mund të marrë kohë.

vendim: Commons Wikimedia është një udhëheqës për sa i përket ofrimit të imazheve të domenit publik. Ata janë ndoshta më të mirët atje, dhe për një arsye të mirë. Shtë një depo e madhe mediatike që mirëpret kontributet nga përdoruesit nga e gjithë bota. Modeli i tyre ka çuar në rritjen e një depoje mediatike si askush tjetër.

Liçensë: Skedarët janë në dispozicion nën licencat e specifikuara në faqen e tyre të përshkrimit. Kryesisht licencat për Domain Publik dhe Creative Commons.

Attribution: Kërkohet për disa foto

Lloji i burimit: Fotografitë, Videot, Skedarët Audio

Wylio

wylio

Wylio është një frymë e freskët e ajrit në një treg të mbushur me njerëz që është fotografia e aksioneve falas. Rshtë e lehtë për t’u përdorur, Wylio e bën gjetjen e imazhit të përsosur një fllad. Ata përdorin API Flickr për të grumbulluar një gamë të gjerë të imazheve të përsosura në pixel që janë të shkëlqyera për çdo përdorim.

Pasi të gjeni imazhin tuaj të përsosur, mund ta shtoni në faqen tuaj të internetit përmes një kodi të ngulitur ose të shkarkoni në fillim figurën në kompjuterin tuaj. Për më tepër, ata ju ofrojnë një redaktues imazhi që ju lejon të shihni se si do të rrjedh imazhi juaj me përmbajtjen tuaj. Ju mund të rreshtoni figurat tuaja dhe t’i ndryshoni përmasat e tyre në përputhje me rrethanat duke përdorur një rrëshqitës të thjeshtë.

Verdikti: Gjetja e imazheve në Wylio është e lehtë, çfarë është me një motor kërkimi të Ajax-it. Dhe pasi ato marrin imazhet nga Flickr, një nga faqet më të mëdha për ndarjen e imazheve, mund të prisni imazhe të ndryshme dhe të freskëta në cilëndo kategori.

Liçensë: Licencimi varet nga imazhi që ju nevojitet, kështu që kontrolloni

Attribution: Kërkohet për disa imazhe

Lloji i burimit: Fotografitë

123RF

123rf

Thuaj që keni buxhetin për të spërkatur fotografitë e aksioneve. Ku do të dukesh Shumica e faqeve të fotografive të aksioneve në listën tonë ofrojnë foto falas. 123RF, nga ana tjetër, shet foto pa mbretër. Atëherë, pse e bëri faqen në internet prerjen? Epo, për fillestarët, ata ju ofrojnë imazhe me cilësi të lartë në një gamë të industrive.

Megjithatë, ato nuk ofrojnë imazhe falas – ju duhet të paguani për të shkarkuar imazhe premium nga 123RF. Uebfaqja ka një koleksion të shkëlqyeshëm, por është i përshtatshëm për njerëzit me para për të shpenzuar në fotot e aksioneve. Nëse doni imazhe falas, shkoni me opsionet e tjera.

Megjithatë, nëse jeni duke kërkuar për miliona foto me aksione me rezolucion të lartë dhe pa aksione, vektorë, videoklipe dhe skedarë muzikore, 123RF është vendi për të qenë. Shtë gjithashtu një vend i shkëlqyeshëm për të shitur fotografitë tuaja.

Verdikti: Ndërsa ata nuk ofrojnë imazhe falas, 123RF ju ofron mjaft zhurmë për kokën tuaj nëse merrni rrugën premium. Imazhet janë me cilësi të lartë, unike dhe në kategori të shumta. Gjithmonë shkoni me një plan premium që funksionon për buxhetin dhe nevojat tuaja.

Liçensë: Licencat pa porosi

Attribution: Kërkohet për disa vepra

Lloji i burimit: Fotografitë, Vektorët, Videoklipet, Fotografi Muzikore

AllTheFreeStock

allthefreestock

AllTheFreeStock u krijua nga Saijo George, një këshilltar i SEO nga Melbourne, Australi. Nuk është faqja juaj e internetit tipike e fotografive të aksioneve. Ashtë një drejtori që grumbullon fotografi, ikonë, video dhe muzikë të aksioneve nga një duzinë uebsajtesh.

Të gjitha fotot e aksioneve falas në faqen e internetit janë të listuara nën licencën Creative Commons Zero, që do të thotë se ju jeni të lirë t’i përdorni ato në projekte tregtare. Sidoqoftë, videot, efektet e tingullit dhe ikonat ofrojnë licenca të ndryshme, që do të thotë se është ide e mirë të kontrolloni kushtet e përdorimit në secilën faqe përpara se t’i përdorni ato.

Verdikti: AllTheFreeStock është një drejtori e thjeshtë që ju ndihmon të gjeni imazhe falas, video, muzikë dhe ikona në një vend. Ata ju ofrojnë një numër të konsiderueshëm burimesh që do të thotë se jeni në duar të mira nëse keni nevojë për një imazh shtesë, videoklip, skedar muzikor ose ikonë.

Liçensë: Creative Commons Zero (CC0) për imazhe dhe licenca të ndryshme për burimet e tjera

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Video, Muzikë, ikona

BigFoto

bigfoto

A po kërkoni për foto dhe artikuj të udhëtimit? Nëse kjo është një po, do ta pëlqeni BigFoto, një blog që i kushtohet ndarjes së fotografive dhe tregimeve falas të udhëtimit nga vende të ndryshme rreth e rrotull globit.

BigFoto është e organizuar mirë, gjë që e bën të gjesh histori të shkëlqyera dhe foto të bukura jashtëzakonisht të lehta. Ju mund të gjeni imazhe sipas kontinentit ose kategorisë.

Ata gjithashtu kanë një seksion të ndryshëm, ku ata postojnë imazhe të rastit. Nëse nuk ju pëlqejnë historitë e udhëtimit, me siguri do t’i pëlqeni shumë imazhet e shkëlqyera në faqen e internetit.

Verdikti: Nëse jeni një bloger udhëtimesh, do të gjeni një ton frymëzimi në BigFoto. Po kërkoni fotografi të vërteta të udhëtimit? BigFoto është përgjigjja. Uebsajti azhurnohet rregullisht, kështu që ju e dini që ju do të merrni përmbajtje të freskët, qoftë një imazh ose një histori nga ana e kundërt e globit.

Liçensë: Një licencë me porosi që ju lejon të përdorni imazhet sidoqoftë që dëshironi, me kusht që të lidheni përsëri në bigfoto.com.

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Compfight

compfight

Compfight është një motor kërkimi imazhi shumë si Google Images. Ai përdor API të Flickr për të lokalizuar në mënyrë efikase imazhet për bloget, comps, frymëzimin dhe kërkimin. Mora faqen e internetit për një provë, dhe më bëri përshtypje se sa shpejtë ishin kërkimet e figurave. Kam gjetur imazhe me lehtësi relative, dhe licencimi ishte i përparmë.

Uebsajti është një burim i shkëlqyeshëm për të gjetur shumë fotografi falas të aksioneve shpejt. Ai fshihet nga rrëmuja, e cila është ndoshta arsyeja pse është kaq e shpejtë. Ju thjesht keni një kuti kërkimi dhe seksionin “Kërkimet popullore” në faqen kryesore. Faqja e rezultateve të imazhit është gjithashtu e lehtë për të lundruar do të keni një kohë të shkëlqyeshme në faqe.

Verdikti: Compfight është një motor kërkimi fantastik i imazheve. Ndërsa Google Images ka fuqinë, Compfight bën gjetjen e imazheve dhe licencimin e informacionit aq lehtë sa A, B, C.

Liçensë: Licenca të ndryshme, kështu që kontrolloni imazhin individual

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Rishikimi i Domainit Publik

rishikim i domenit publik

Këtu është një tjetër burim interesant i fotove të aksioneve falas në domenin publik. Kryesisht, Public Domain Review pret fotografi të cilësisë së mirë, skedarë audio, filma dhe libra pa të drejtat e autorit të njohura. Prapëseprapë, mund të gjesh një perlë edhe nëse nuk je në foto të cilësisë së mirë.

Ata presin koleksione të mëdha imazhesh që mbulojnë gjithçka, nga bukuria, historia, arti, kafshët, politika, mitologjia, natyra dhe gjithçka midis tyre. Të gjitha imazhet janë në dispozicion për t’u shkarkuar dhe përdorur në projekte personale dhe tregtare.

Verdikti: Public Domain Review është një burim i mrekullueshëm i fotografive, filmave, librave dhe skedarëve muzikorë të cilësisë së mirë. Nëse ndiheni nostalgjike, do të keni një kohë të mirë në faqen e internetit.

Liçensë: Fusha publike

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Filmat, Skedarët e Muzikës, Librat

ABSFreePic

burim fotografie dhe video pa përmbajtje absfreepic

Fotografitë e cilësisë së mirë mënjanë, ABSFreePic është një tjetër burim falas për të gjitha fotot e aksioneve që do t’ju duheshin ndonjëherë. Të gjitha imazhet në uebfaqe janë nën licencën e Domain Public CC0, që do të thotë se ato janë të lira për t’u përdorur personalisht ose komercialisht. Nëse jeni fotograf, krijuesit e ABSFreePic ju inkurajojnë të ngarkoni edhe fotot tuaja.

Gjetja e fotografive në këtë faqe interneti pa fotografi të aksioneve është një fllad. Ju keni kategori adekuate dhe funksionalitet kërkimi që e bëjnë punën tuaj shumë më të lehtë. Ju mund të gjeni imazhe sipas ngjyrës, stinët, ngjarjet, llojin dhe shumë kategori të tjera.

Verdikti: ABSFreePic është sjellë për ju nga një ekip i ri kreativësh që donin të ndërtonin një faqe interneti të dobishme. Koleksionet e bukura të fotografive të aksioneve në ABSFreePic janë prova sa arritën.

Liçensë: Domain Publik i CC0

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Gjuetia vizuale

gjueti vizuale

Visual Hunt është një bazë e madhe e të dhënave me mbi 350 milion fotografi të aksioneve me cilësi të lartë që mund të përdorni sidoqoftë që dëshironi. Ata kërkojnë imazhe të mahnitshme të përbashkëta krijuese nga shumë burime në internet, përfshirë Flickr. Imazhet janë perfekte për një mori qëllimesh, qofshin ato personale apo komerciale.

Me një numër kaq të madh të imazheve, gjetja e imazhit të duhur për projektin tuaj të ardhshëm është sendi i klasës së katërt. Thjesht përdorni kutinë e kërkimit ose shfletoni kategoritë. Visual Hunt ju ofron një përzgjedhje të gjerë të disa prej imazheve më të mira përreth.

Verdikti: Falë bazës së të dhënave të tyre të mëdha, Visual Hunt ju ofron shumë fotografi dhe imazhe me rezolucion të lartë për blogun tuaj, faqen e internetit të biznesit, postimet e mediave sociale, reklamat e shtypura, reklamat me video dhe shumë më tepër.

Liçensë: Creative Commons, CC0 – Kontrolloni me imazhin përkatës

Attribution: Nuk kërkohet, por gjithnjë vlerësohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Raft fotografie

rafte fotografie

Asnjëherë nuk e kam imagjinuar se dikush do të ndërtojë një faqe interneti të aksioneve falas në një forum sepse kjo është saktësisht ajo që është Rack Photo; një forum i mbushur në buzë me të gjitha llojet e fotove të aksioneve. Dhe ndërsa faqja e internetit u azhurnua për herë të fundit disa vjet më parë, ajo ende pret një përzgjedhje të gjerë të imazheve.

Për të qenë më të saktë, Photo Rack ju ofron mbi 3 GB fotografi të aksioneve pa pagesë që mund t’i shkarkoni dhe përdorni si të dëshironi. Kjo është mbi 27,000 imazhe në 149 kategori të gjitha për ju. Meqenëse Photo Rack është një forum tipik, faqja e internetit është mjaft e lehtë për t’u përdorur, duhet të gjeni atë që ju nevojitet shpejt.

Verdikti: Photo Rack organizon fotot e tyre të aksioneve pa pastër duke e bërë të thjeshtë një fotografi të shkëlqyeshme. Fotografitë janë mbi cilësinë mesatare, kështu që mos u mbani. Ata gjithashtu ju ofrojnë një shfaqje prezantuese, e cila ju lejon të lundroni shpejt figurat.

Liçensë: Licencë me porosi

Attribution: Asnjë e kërkuar, por shumë e vlerësuar

Lloji i burimit: Fotografitë

Wunderstock

wunderstock

Wunderstock është një uebfaqe me fotografi falas të aksioneve që ju ofron mundësinë e përdorimit të mbi 10 milion bashkësive krijuese dhe mbi 100,000 fotografive të domenit publik. Ata burojnë imazhet krijuese të përbashkëta nga Flickr. Në përgjithësi, ju merrni një përzgjedhje të gjerë për çdo nevojë pa marrë parasysh sa e larmishme.

Si profesionistë krijues vetë, ne e kuptojmë se sa e vështirë mund të jetë të gjesh “vetëm atë foto”. Gjithashtu, Wunderstock u krijua nga krijuesit për të mbështetur krijuesit e tjerë në punën e tyre. Kjo është arsyeja pse ata punojnë kaq shumë për të arkivuar sa më shumë foto të domenit publik, të jetë e mundur në një vend.

Verdikti: Wunderstock është një burim i shkëlqyeshëm fotografish falas i aksioneve që ju ofron një përzgjedhje të madhe të përbashkëtave krijuese dhe fotografive të domenit publik perfekt për qëllime personale dhe komerciale. Ata vërtet shpresojnë se mund të përdorni Wunderstock për projektin tuaj të ardhshëm.

Liçensë: Licencat për Domain Publik, Creative Commons ndryshojnë në varësi të figurës

Attribution: Nuk kërkohet

Lloji i burimit: Fotografitë

Imazhi i marrjes

imazhi i marrjes

Pickup Image është një nga koleksionet më të mëdha të fotografisë së aksioneve falas. Ata ju ofrojnë fotografi pa pagesë premium me cilësi të lartë të siguruara nga mbi 300 fotografë dhe kreativë nga e gjithë bota.

Të gjitha fotot janë në domenin publik që do të thotë se mund të shkarkoni, modifikoni, shpërndani dhe përdorni ato për çdo gjë që ju pëlqen, madje edhe në aplikacione tregtare.

Ata kanë një kategori të tërë të njohur si “Destinacione” ku mund të shfletoni vende të mahnitshme për të parë përpara se të vdisni. Në të njëjtën faqe, ju mund të shkarkoni fotografi të bukura të udhëtimit nga pika të nxehta turistike në të gjithë globin.

Kjo nuk është gjithçka, Pickup Image vjen me një redaktues të fuqishëm të imazheve në internet. Mjeti ju ndihmon të rregulloni fotot e aksioneve falas para se të shkarkoni.

Verdikti: Një burim i gjithanshëm i fotografive më të mira të aksioneve falas në kategori të shumta. Falë redaktorit të fuqishëm të fotografive, ju mund të modifikoni dhe stiloni fotot tuaja të aksioneve falas derisa të bini. Mjeti është veçanërisht i dobishëm nëse krijoni postime në media, posterë dhe imazhe të paraqitura në blogun tuaj.

Liçensë: CC0 / Domain Publik

Attribution: Nuk kërkohet por vlerësohet

Lloji i burimit: Fotografitë, Cliparts, Redaktori i Fotos

pablo

pablo

Pablo është pjesë e bashkësisë më të gjerë Buffer. Shtë një mjet i mrekullueshëm për të krijuar imazhe të bukura për çdo rrjet shoqëror. Ju mund të përdorni Pablo për të krijuar citate, njoftime, promovime dhe postime të tjera në terren në më pak se 5 minuta.

Ju mund të filloni me një shabllon, të ngarkoni një imazh ose të zgjidhni nga 600k + imazhe të lira të aksioneve (e cila, btw, është arsyeja pse Pablo e bëri listën). Tani nuk keni nevojë të përshkoni hapësirën e gjerë që është interneti në kërkim të imazheve të bukura për postimet tuaja në mediat sociale.

Verdikti: Pablo është një mjet i menaxhimit të mediave sociale me mbi 600k fotografi falas të aksioneve në dispozicionin tuaj. Dhe pjesa më e mirë? Ju mund të postoni në llogaritë tuaja të mediave sociale direkt nga brenda Pablo ose të shkarkoni imazhet për t’u përdorur sipas gjykimit tuaj.

Liçensë: Creative Commons Zero

Attribution: Siguroni caktimin e duhur kur dhe nëse është e nevojshme

Lloji i burimit: Mjet për menaxhimin e mediave sociale, Fotografitë

Imazhet e paraardhësve

imazhet e prejardhjes

A jeni një historian që kërkoni një arkiv falas imazhesh të shtypura historike? Nëse është kështu, ju do të pëlqeni Anadestry Images. Uebfaqja i është kushtuar “… historianëve, gjenealogjistëve dhe kujtdo që ndërmerr histori familjare, prejardhje ose hulumtime të historisë lokale.”

Ancestry Images është një koleksion i madh me mbi 36.500 imazhe duke përfshirë harta, portrete dhe printime antike që përshkohen midis shekujve 17 dhe 19. Të gjitha imazhet janë me cilësi të lartë dhe veçanërisht me interes për historianët, studentët dhe studiuesit e historisë familjare.

Verdikti: Ancestry Images është burimi i përsosur për historianët, studiuesit e historisë së familjes dhe gjenealogjistët që kërkojnë imazhe pa rezervë të printimeve të vjetra dhe antike.

Liçensë: Licencë me porosi

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë e printimeve antike

Pin Pin

kunj fotografie

PhotoPin është një faqe me fotografi pa aksione që ka të bëjë me të ndihmuar blogerët dhe krijuesit të gjejnë foto dhe t’i shtojnë ato në postimet e tyre të blogut lehtësisht. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kërkoni për ndonjë temë, të shikoni foton tuaj të rreme dhe të klikoni në Merrni Foto butoni për të shkarkuar foton dhe lidhjen e duhur të kredisë.

Uebfaqja mbështetet në API-në e fuqishme të Flickr për të gjetur fotografi të bukura krijuese të përbashkëta që mund t’i përdorni lirshëm në blogun tuaj. Ata strehojnë një larmi të imazheve të bukura në të gjitha kategoritë. Në fund të fundit, baza e të dhënave të tyre përmban miliona fotografi të aksioneve falas të gatshme për blogun tuaj.

Verdikti: Photo Pin është burimi ideal i fotove të aksioneve falas për blogerët dhe krijuesit që kanë nevojë për një fotografi të shkëlqyeshme për blogun e tyre shpejt. Ata ofrojnë një shumëllojshmëri të mahnitshme të fotografive të aksioneve falas me cilësi të lartë.

Liçensë: Creative Commons

Attribution: i nevojshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Photober

fotot dhe videot pa rezervë

Photober është një uebfaqe falas për ndarjen e fotografive që ju ofron imazhe të përsosura për përdorim personal ose tregtar. Farë do të thotë është që ju mund të ripërdorni imazhet në mënyrë komerciale me ose pa modifikime. Mund të bëni pothuajse gjithçka që dëshironi, përveç rishpërndarjes, rishitjes ose ofrimit të imazheve si pjesë e produkteve të shtypura siç janë kartolinat.

E tyre është një përzgjedhje e bukur dhe e kuruar e imazheve me rezolucion të lartë që do të pëlqeni të përdorni në projektet tuaja. Për më tepër, Photober është i përkushtuar për fotografët. Ata kanë një seksion në blog që ofron këshilla për përmirësimin e kopjeve tuaja të fotografisë.

Verdikti: Photober është një uebfaqe e thjeshtë e imazhit të aksioneve falas për të gjithë krijuesit në të gjithë tabelën. Ata kanë një koleksion të këndshëm të buruar nga kontribuesit.

Liçensë: Licencë me porosi

Attribution: “Kur është e mundur, ju lutemi përfshini një kredi fotografike. “Imazh falas përmes Photober.com”.

Lloji i burimit: Fotografitë

Textures

textures

A jeni duke kërkuar për textures për 3D, design grafike dhe PhotoShop? Nëse po, mos kërkoni më larg se Textures.com, një faqe në internet që i është kushtuar thjesht teksturave. Tekstet gjejnë aplikim të shkëlqyeshëm në hartimin grafik, filmat, zhvillimin e lojërave dhe kudo tjetër që ju nevojitet një sfond i bukur.

Textures.com ofron një gamë të gjerë fotografish dhe modelesh dixhitale. Koleksioni i tyre përfshin fotografi të drurit, tullave, metaleve, plastikës, pëlhurave dhe shumë më tepër. Anëtarësimi falas ju lejon të shkarkoni 15 imazhe falas në ditë. Nëse keni nevojë për më shumë, mund të blini një plan pajtimi.

Verdikti: Themeluar në vitin 2005, imazhet e Texture.com janë përdorur në shumë (nëse jo të gjitha) kompanitë e Efektet Vizuale dhe studiot e lojërave në botë. That’sshtë e drejtë, mbledhja e tyre e teksteve dhe modeleve mbi 135k është aq e mirë

Liçensë: Licencë me porosi e ngjashme me Creative Commons Zero (CC0)

Attribution: Varet nga imazhi specifik

Lloji i burimit: Textures

Wallpapers ultra HD

Wallpapers ultra hd

Wallpapers Ultra HD sigurojnë mijëra Wallpapers HD të bukur 4k për pajisjet tuaja të preferuara, desktopin ose celularin. Por kush tha që nuk mund t’i përdorni “Wallpapers” për qëllime të tjera përveç prejardhjeve? Duke marrë parasysh se ato janë me definicion ultra të lartë 4k, mund të imagjinoni vetëm cilësinë që po merrni këtu falas.

Ata ofrojnë licenca të ndryshme perfekte për përdorim personal dhe tregtar. Në fakt, është uebfaqja e vetme në listën tonë që ofron llojet më të licencave. Prapëseprapë, ata kanë një koleksion të madh fotografish të mahnitshme. Pavarësisht nëse po kërkoni Wallpapers për pajisjet tuaja ose një imazh të këndshëm për një postim në blog, do të gjeni diçka në Wallpapers Ultra HD.

Verdikti: Wallpapers Ultra HD është padyshim një burim i vlefshëm për këdo që kërkon Wallpapers. E njëjta gjë, nuk ka asgjë që ju ndalon të përdorni imazhet ashtu siç dëshironi, me kusht që të mos shkelni të drejtat e autorit.

Liçensë: Një ton licencash, kështu që së pari kontrolloni çdo imazh

Attribution: Varet nga licenca

Lloji i burimit: Wallpapers

FreeFoto

freefoto

FreeFoto është një faqe e plotë gjithëpërfshirëse, por e lehtë për t’u përdorur në internet, që ju ofron mbi 130k imazhe me 180+ seksione të organizuara në mbi 3500 kategori. Shtë një burim i përsosur për imazhet që ju nevojiten për përdorim personal. Nëse keni nevojë të përdorni një imazh për qëllime tregtare, ato ofrojnë versione me cilësi më të lartë me një çmim.

Për përdoruesit jo-komercialë, ju jeni të lirë të shkarkoni imazhe FreeFoto për të përdorur jashtë linje në shërbimet e kishave, projektet shkollore, kartat, fletëpalosjet etj. Vetëm sigurohuni që nuk i përdorni imazhet për qëllime tregtare. Nëse përdorni imazhet në internet për projekte personale, duhet t’i atribuoni FreeFoto.

Verdikti: FreeFoto ofron një koleksion të konsiderueshëm të përsosur për përdorim personal. Ju do të duhet të blini një licencë tregtare për të përdorur imazhet për projekte tregtare.

Liçensë: Licensë për Creative Commons Attribution-Non-Commercial-No Works derivative 3.0

Attribution: detyrueshëm

Lloji i burimit: Fotografitë

Një ëndërrimtar dixhital

një ëndërrimtar dixhital

Uebfaqet e aksioneve falas vijnë dhe shkojnë, por nevoja për fotografi më të mirë të aksioneve rritet çdo ditë. Si i tillë, ju keni nevojë për të gjitha burimet që mund të merrni duart tuaja, dhe Një ëndërrimtar Digital nuk zhgënjen. Ato ofrojnë koleksion fotografish fotografish të aksioneve pa më shumë se 1.000 imazhe.

Pavarësisht nga ajo që ju nevojitet, mund të relaksoheni pasi që një Digital Dreamer ju ofron imazhe me cilësi të lartë në një gamë të kategorive të tilla si uji, textures, zjarri, kafshët, punët, ndërtesat, teknologjia, dhe shumë më tepër. Imazhet janë plotësisht të lira për t’u shkarkuar dhe përdorur për qëllime personale dhe tregtare.

Verdikti: Një Digital Dreamer bën një shtesë të shkëlqyeshme për koleksionin tuaj të fotografisë falas të aksioneve. Për më tepër, ato sigurojnë fonte dhe furça PhotoShop falas, si dhe informacione për karrierën në zhvillimin e lojërave, dizajnin grafik dhe animacionin kompjuterik.

Liçensë: Royalty-Free

Attribution: Nuk kërkohet por vlerësohet

Lloji i burimit: Fotografitë

shpërblim

Më poshtë, gjeni një listë të burimeve të tjera të fotografisë dhe videove të aksioneve falas:

 1. Të shtëna realiste
 2. PDPhoto
 3. Cepolina
 4. Unprofound
 5. Studio 25
 6. PhotoEverywhere
 7. Texturer
 8. OpenPhoto
 9. Ndikimi abstrakt
 10. Streetwill

Takeaway

fotografi dhe video të aksioneve falas

Disa vjet më parë, gjetja e fotove, videove, ikonave, vektorëve dhe burimeve të tjera të përsosura të aksioneve ishte një detyrë e përpjetë. Kishte shumë më pak imazhe sesa ne sot, dhe imazhe me cilësi të lartë atëherë i kushtonin një krahu dhe një këmbë.

Ndërsa është përparim i mirë, të kesh shumë zgjedhje gjithashtu mund t’ju ​​pengojë të gjeni foton e përsosur për projektet tuaja personale ose tregtare. Gjërat bëhen më keq nëse nuk dini ku mund të shikoni.

Përveç kësaj, ju duhet të merreni me të drejtat e autorit dhe licencimin, të cilat mund t’ju hedhin një curveball, veçanërisht pasi shumica prej nesh nuk janë avokatë. Kjo është arsyeja pse unë shpresoj se ky burim ju ndihmon të gjeni fotot më të mira të aksioneve dhe burimet e videos për të çuar përpara projektin tuaj. Të gjithë pa u shqetësuar për licencimin ose të drejtat e autorit.

Cilat janë burimet tuaja të preferuara të fotografisë dhe videove?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map