Këtu është një koleksion i kuruar nga 21 më të mirat dhe falas Zgjatjet Google Chrome për studentët për t’ju ndihmuar të shfrytëzoni fuqinë e shfletuesit tuaj për t’u bërë një student më i mirë dhe më efikas.


Shumica e punës moderne të studentëve bëhet brenda një shfletuesi në internet. Nëse jeni në kolegj ose universitet, shanset janë shumica e punës suaj dhe studimi bëhet edhe në shfletuesin.

Në këtë artikull, unë do t’ju drejtoj nëpër disa nga shtesat më të mira të Chrome çdo student duhet të ketë. Disa nga këto do t’ju ndihmojnë të bëheni më produktivë; disa do t’ju ndihmojnë të parandaloni gabimet në shkrimin tuaj.

Të gjitha këto shtesa të Google Chrome janë falas për t’u instaluar, dhe aplikacionet janë jashtëzakonisht të lehtë për t’u përdorur.

shtesat më të mira të Google Chrome për studentët dhe mësuesit

gramatikë & Mjetet drejtshkrimore

Grammarly

shtrirje gramatikore e kromit

Grammarly është një mjet i përparuar i kontrollit të gramatikës që teston shkrimin tuaj kundër qindra gabimeve gramatikore.

version falas e këtij aplikacioni do t’ju ndihmojë parandalojnë gabimet gramatikore në pjesën më të madhe të shkrimeve tuaja. Pjesa më e mirë në lidhje me këtë shtesë është se ajo funksionon në pothuajse të gjitha faqet e internetit, përfshirë Gmail, Google Docs, etj. Për dallim nga shumica e mjeteve të tjera gramatikore, ju jep mundësinë të zgjidhni cilin anglisht shkruani – britanik ose amerikan.

version premium e kësaj aplikacioni jo vetëm që do t’ju ndihmojë të kontrolloni gabimet në gramatikë, por gjithashtu do t’ju ndihmojë të kontrolloni tekstin tuaj kundër plagjiaturë. Gjithashtu ju ndihmon të vendosni një ton për shkrimin tuaj dhe sugjeron modifikime në përputhje me rrethanat.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chrome/kbfnbcaeplbcioakkpcpgfkobkghlhen

LanguageTool

shtrirje e kromit të gjuhës

Edhe pse drejtshkruesi i integruar i Chrome mund t’ju ndihmojë të rregulloni disa gabime drejtshkrimore, ai nuk është i pajisur për t’ju ndihmuar të rregulloni gabimet gramatikore. LanguageTool ju ndihmon rregulloni gabimet gramatikore në mbi 20 gjuhë të ndryshme.

Ajo funksionon në pothuajse të gjitha faqet, përfshirë mediat sociale dhe kutitë e postës elektronike. LanguageTool nënvizon tekstin që ka nevojë për korrigjim dhe ju lejon të rregulloni gabimet gramatikore me vetëm një klik. Shënon në tekst si gabimet drejtshkrimore ashtu edhe gabimet gramatikore.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spell-checker/oldceeleldhonbafppcapldpdifcinji

GrammarBase

shtrirje gramatikore e kromit

GrammarBase është një mjet falas për kontrollimin e gramatikës që kontrollon gjithçka nga pikësimi në stil. Mund të ju ndihmojë rregulloni gabimet gramatikore në shkrimin tuaj me vetëm një klik. Ai gjithashtu kontrollon tekstin tuaj kundër plagjiaturës.

Pjesa më e mirë në lidhje me këtë kontrollues gramatikor është se është plotësisht falas dhe nuk kërkon ndonjë azhurnim për të zhbllokuar më shumë karakteristika. Ajo funksionon në pothuajse të gjitha faqet e internetit, përfshirë Gmail dhe Facebook.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarbase-web-grammar-c/plklmneddckmpnnkjldofmaegchjmoea

Kontrolli im i gramatikës

kontrolli im gramatikor shtrirja e kromit

Kontrolli im i gramatikës është një mjet falas për kontrollimin e gramatikës që mund t’ju ndihmojë rregulloni gabimet themelore gramatikore. Ajo funksionon në pothuajse të gjitha faqet e internetit dhe lejon rregullimin e gabimeve gramatikore me vetëm një klik ose dy.

Ajo gjithashtu kontrollet për drejtshkrim gabime dhe sugjeron ndreqjet që mund të aplikoni vetëm me një klik.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/my-grammar-check/ecpbljknammclncihheaiehdahccgmnk

xhenxhefil

zgjatje xhenxhefili

xhenxhefil është një nga mjetet më të njohura të kontrollit të gramatikës në internet. Kjo ju lejon të rregulloni gabimet e gramatikës me vetëm një klik. Gjithashtu ju ndihmon të merrni sugjerime për qartësi dhe fjali përsëritëse.

Kjo gjithashtu ju lejon të përkthej teksti me vetëm një klik. Versioni falas i Xhenxhefilit ju lejon të rregulloni pothuajse të gjitha gabimet themelore të gramatikës në shkrimin tuaj përmes Internetit. Punon me Gmail, Google Docs, Facebook, Reddit dhe pothuajse të gjitha faqet e tjera.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spelling-chec/kdfieneakcjfaiglcfcgkidlkmlijjnh

Kontrolli i plagjiaturës

ProWritingAid

ndihmë pro shkrimit shtrirje kromi

ProWritingAid është një mjet i lirë që kontrollon shkrimin tuaj për gramatikën gabime dhe ofron sugjerime për të përmirësuar stilin tuaj të të shkruarit. Mund të ju ndihmojë të parandaloni gabimet dhe ta bëni shkrimin tuaj më të fortë. Ajo gjithashtu vjen me një kontrollues i plagjiaturës.

Ajo funksionon në pothuajse të gjitha faqet e internetit në të gjithë Internetin, përfshirë kutitë e postës elektronike, Twitter dhe faqet e tjera të njohura. Ajo vjen me një ndërtuar Thesaurus që ofron sugjerime për të përmirësuar shkrimin tuaj.

Të gjitha sugjerimet mund të aplikohen vetëm me një klik të drejtë nga teksti pasi kjo shtesë do të nxjerrë në pah tekstin automatikisht që ka nevojë për korrigjim ose përmirësim.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/prowritingaid/npnbdojkgkbcdfdjlfdmplppdphlhhcf

Plagly

shtrirje plazma e kromit

Plagly Eshte nje kontrollues i gramatikës dhe kontrollues i plagjiaturës. Kontrollon tekstin tuaj kundër mijëra faqeve në internet dhe raporton fragmente të plagjiaturës në tekstin tuaj. Ajo gjithashtu ofron sugjerime për të rregulluar gabimet gramatikore në shkrimin tuaj.

Edhe pse veprimet e para janë falas, ju duhet të paguani një tarifë të përballueshme mujore për të hyrë plotësisht në mjet dhe kontrolloni plagjiaturë të pakufizuar.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagly-plagiarism-checker/dhkdaobajijkikfmfhnebdocgfimnpag

Kontrollues i plagagjizmit

shtrirje kromi plagjiature

Kontrollues i plagagjizmit është një shtrirje falas e kromit që kontrollon tekstin për plagjiaturë. Ju mund të zgjidhni çdo paragraf dhe klikoni me të djathtën e zgjedhjes për ta kontrolluar atë për plagjiaturë.

Eshte plotësisht falas dhe nuk kërkon që ju të paguani për të pasur akses të plotë. Megjithëse nuk është mjeti i përsosur për të kontrolluar plagjiaturën, ai është plotësisht falas dhe ofron kontrollimin e plagjiaturës themelore.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagiarism-checker-for-ch/pkgnahhgdacdodckgdpomajapacjhjbf

Gjeneratorët e citimit

MyBib

shtrirje mybib kromi

MyBib Eshte nje gjenerator falas i citimeve shtrirje për Google Chrome. Kjo shtrirje kromi ju këshillon nëse një burim është i besueshëm apo jo. Kjo gjithashtu ju ndihmon të gjeneroni citime bazuar në mbi 9000 stile të cituar të paracaktuara të mbështetur, përfshirë Agoikago, MLA, APA, AMA dhe Harvard.

Ju mund ose kopjoni bibliografinë tuaj në Clipboard ose shkarkoni atë si një dokument Word. Mund të bëjë atë që bëjnë EasyBib dhe citojnë këtë për mua dhe ta bëjnë atë më mirë. Unë rekomandoj këtë zgjatje në dy opsionet e tjera.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/mybib-free-citation-gener/phidhnmbkbkbkbknhldmpmnacgicphkf

Citoni këtë për mua

citoni këtë për mua shtrirje kromi

Citoni këtë për mua automatikisht krijon citime në internet dhe referime në dokumente me shumë stile të ndryshme për të zgjedhur. Stilet përfshijnë Agoikago, APA, MLA dhe Harvard.

I bën të gjitha vetëm me një klik të një butoni. Kjo ju lejon të krijoni citime të bukura që duken të mira dhe janë të pranueshme për përdorim akademik.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/cite-this-for-me-web-cite/nnnmhgkokpalnmbeighfomegjfkklkle

EasyBib

shtrirje e lehtë e kromit

EasyBib është një shtesë e Chrome që citon faqet e internetit me një klik dhe gjithashtu ju këshillon për besueshmërinë të faqeve të internetit që po citoni. Shtë shumë më mirë të mbështeteni në EasyBib sesa një supozim në tuaj.

Mund t’ju tregojë se cilat citime janë të besueshme dhe mund të përdoren dhe të cilat duhet t’i shmangni si murtaja.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/easybib-toolbar/hmffdimoneaieldiddcmajhbjijmnggi

Fjalor & enciklopedi

Fjalori Google

shtrirje e kromit të fjalorit google

Fjalori Google është zgjerimi zyrtar Chrome i Google që ju lejon të shihni përkufizimet direkt nga Fjalori zyrtar i Google. Nuk ka më fjalë kërkimi në Google për të kontrolluar kuptimin ose drejtshkrimin e tyre.

Mund të klikoni në ikonën e shtrirjes së kromit dhe të shtypni / ngjisni fjalën që doni të përcaktoni Google. Ose thjesht mund të klikoni dyfish një fjalë kudo në faqe dhe kjo zgjatje do t’ju tregojë kuptimin në një kuti të vogël pop-line.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-dictionary-by-goog/mgijmajocgfcbeboacabfgobmjgjcoja

Thesauri i Fuqisë

zgjatje e energjisë kruar nga thesaurus

Thesauri i Fuqisë është një shtesë e Chrome që mund t’ju tregojë antonimet dhe sinonimet pa e lënë faqen në internet e gjetët fjalën. Mund të ju ndihmojë të përmirësoni shkrimin tuaj duke e bërë atë shumë të lehtë për t’u bërë gjeni fjalë të ngjashme, më të fuqishme për të zëvendësuar fjalët e tua të dobëta.

Ju mund të kontrolloni Thesaurus duke përdorur këtë shtesë duke zgjedhur ose një fjalë dhe duke klikuar me të djathtën e zgjedhjes. Ose mund të klikoni në ikonën shtesë në shiritin e menusë për të shtypur fjalën me dorë dhe të kërkoni Thesaurus.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/power-thesaurus/hhnjkanigjoiglnlopahbbjdbfhkndjk

Quillbot

shtrirje kromi quillbot

Quillbot është një zgjatje falas e kromit që ju ndihmon zëvendësoni fjalët me alternativat e tyre nga Thesaurus me vetëm një klik. Në vend që të gjeni alternative për secilën fjalë të veçantë, thjesht mund të vendosni një paragraf ose fjali në këtë mjet dhe të klikoni butonin Quill it për të gjeneruar një paragraf të ri me fjalë alternative.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/quillbot/iidnbdjijdkbmajdffnidomddglmieko

Mjetet e produktivitetit

Qendro i fokusuar

qëndroni në shtrirjen e përqëndruar të kromit

Nëse urreni të ndjeheni fajtorë më pas harxhimi i orëve në media sociale ose YouTube, atëherë Qendro i fokusuar është shtrirja që ju keni kërkuar. Ndihmon për të minimizuar kontrollet e mediave sociale 5-minutëshe që shndërrohen në orë duke bllokuar faqet e internetit të shpërqendruara.

Kjo zgjatje ju lejon të vendosni një kufi ditor të lejimit për “media sociale dhe faqet e internetit të shpërqendruara”. Paraqitet vetëm në 10 minuta. Pagesa juaj ditore është numri i minutave që ju lejohet të shfletoni faqet në listën tuaj të shpërqendrimit.

Nëse jeni një geek i produktivitetit hardcore, mund të aktivizoni opsionin bërthamor nga cilësimet që bllokojnë plotësisht të gjitha faqet e internetit. opsioni bërthamor mund të bllokojë të gjitha faqet e internetit nëse doni të kaloni kohë jashtë linje duke punuar në gjëra të vështira kur nuk mund të përballoni shpërqendrime.

Nëse dëshironi të shfletoni Internetin lirshëm gjatë fundjavave ose pas punës, mund të personalizoni opsionet e Orëve dhe ditëve aktive. Mund të futni të gjitha faqet që dëshironi të bllokoni në listën e shpërqendrimeve nga menuja e opsioneve ose mund të klikoni ikonën e zgjatjes në shiritin e menusë dhe të shtoni sitin aktual në listë nga atje.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

Clipper Evernote

shtrirje evernote krom

Evernote është më shumë aplikacion popullor për marrjen e shënimeve të përdorura nga miliona njerëz Rreth botës. Jo vetëm që mund t’ju bëjë më produktivë, por gjithashtu mund t’ju ndihmojë të mbani mend gjithçka mësoni. Pjesa më e mirë në lidhje me përdorimin e Evernote është aftësia për të kapur shënime nga përmbajtja në internet siç janë faqet në internet, postat elektronike dhe përmbajtje të tjera me vetëm një klik.

Procesi i marrjes së shënimeve të Evernote mund të shpejtojë rrjedhën tuaj të punës dhe të ofrojë një mënyrë të thjeshtë për të ruajtur gjithçka që mësoni.
Evernote Web Clipper ju lejon të kapni pothuajse gjithçka në internet. Nga materiali hulumtues deri tek memet, mund të save gjithçka për llogarinë tuaj të Evernote me vetëm disa klikime.

Kjo shtesë ju lejon gjithashtu merrni fotografi. Pjesa më e mirë në lidhje me këtë zgjatje është se ju lejon të kapni vetëm pjesë të një faqe. Për më tepër, ajo lehtë mund të zgjedhë përmbajtjen e faqeve në internet si Reddit Posts, Tweets, Blog Posts, etj.

Pjesa më e mirë për ruajtjen e përmbajtjes me Clipper në internet është se ju keni një kopje të ruajtur në Evernote tuaj edhe nëse / pasi faqja në internet ka shkuar offline.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/evernote-web-clipper/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc

Todoist

shtrirje e kromit todoist

Todoist është një nga më të shumtët aplikacione të njohura të listave të Tdo. Ajo ofron aplikacione për të gjitha pajisjet, përfshirë Android, iOS, etj. Mbajtja e një liste todo në kokën tuaj vetëm do të dëmtojë produktivitetin tuaj. Zgjatja Todoist Chrome ju lejon të qëndroni produktiv gjithë ditën, pa harruar asnjë nga detyrat tuaja. Ndërfaqja e pastër e bën të lehtë të vëzhgoni të gjitha detyrat tuaja për ditën.

Todoist është bërë me bashkëpunim në mendje. Ju mund lehtë bashkëpunojnë me njerëz të tjerë të cilët përdorin Todoist në detyrat dhe projektet. Ju mund të lini komente për detyrat për shokët tuaj të klasës.

Ajo që më pëlqen më shumë për Todoist është se ajo automatikisht ju sugjeron kohën dhe datën për detyrat bazuar në orarin tuaj. Kur krijoni një detyrë, ajo do të sugjerojë një datë nëse klikoni në ikonën e kalendarit pranë emrit të detyrës.

Për të përmirësuar rrjedhën tuaj të punës, Todoist ju lejon të ndani detyrat tuaja me projekte dhe etiketa. Ju gjithashtu mund të krijoni filtra për të filtri i detyrave bazuar në përparësitë, projekte, dhe kujt i janë caktuar. Todoist mund të jetë një listë minimale todo ose një makinë e plotë e produktivitetit me dhjetëra karakteristika të tilla si Vërejtje, detyra të përsëritura, filtra, etiketa, edhe me shume.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/todoist-to-do-list-and-ta/jldhpllghnbhlbpcmnajkpdmadaolakh

Dualless

zgjatje pa leje e kromit

Dualless ju ndihmon punoni me dy dritare të hapura njëra-tjetrën. Puna në vetëm një monitor mund të jetë e lodhshme për shkak të gjithë ndërrimit midis shumë dritareve. Nëse nuk mund të përballoni dy vëzhgues, mund të përdorni Dualless për të rregulluar dy dritare krah për krah me vetëm disa klikime.

Ti mundesh tërhiqni dhe lëshoni dritaret njëra-tjetrën veten por kjo shtesë ju ndihmon ta bëni atë vetëm me disa klikime. Dualless ofron shumë variacione të ndryshme të paraqitjes për të zgjedhur. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni dy skedarë që doni të ndani dhe të klikoni në ikonën e zgjatjes për të zgjedhur paraqitjen e ndarjes së dritares.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/dualless/bgdpkilkheacbboffppjgceiplijhfpd

Highlight Highlight

zgjerim automatik i zgjatjes së kromit

Highlight Highlight ju ndihmon të lexoni përmbajtje në internet shumë më shpejt nga duke theksuar automatikisht pjesët më të rëndësishme të faqes. Isshtë qesharake e saktë me pikat kryesore të shumicës së kohës. Mund të ju ndihmojë të shkurtoni kohën e leximit në gjysmë.

Në vend që të lexoni të gjithë artikullin, mund të klikoni në ikonën Auto Highlight në shiritin e menusë pasi të instaloni shtesën dhe do nxirrni në pah fragmentet në përmbajtje që janë më të rëndësishmet. Zgjatja nxjerr në pah pasazhet me një sfond të verdhë. Ju mund të modifikoni skemën e ngjyrave të tekstit të theksuar nga faqja e opsioneve shtesë.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-highlight/dnkdpcbijfnmekbkchfjapfneigjomhh

Zgjatja Kami

zgjatje kami kromi

Kami është një zgjatje falas që ju lejon të modifikoni dhe shënoni dokumentet PDF menjëherë në shfletuesin tuaj. Kjo ju lejon të shtoni tekst në dokumente ose madje edhe të tërheqni ato. Ajo funksionon offline dhe vjen me dhjetëra karakteristika falas.

Ju mund të redaktoni dokumentet nga Google Drive, ose Google Classroom. Kami është bërë të përdoret në mënyrë kolektive midis studentëve dhe mësuesve. Kjo ju ndihmon të bashkëpunoni me mësuesit dhe studentët e tjerë lehtësisht.

Nëse doni të shënoni shënimet tuaja për t’i bërë ato më të lexueshme ose dëshironi të merrni vlerësimin e mësuesit tuaj për një detyrë, Kami mund t’ju ndihmojë me të. Ajo ofron një fluks pune të qetë për të dy shënimi i dokumenteve PDF dhe bashkëpunimi mbi to.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/kami-extension-pdf-and-do/ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk

famë

zgjatje e kromit nimbus

famë ju ndihmon kapni screenshots dhe regjistroni ekranet të shfletuesit tuaj. Kjo ju lejon të kapni pamje të plotë të faqeve, si dhe kapni vetëm zona të zgjedhura të faqes. Kjo gjithashtu ju lejon të shënoni dhe modifikoni fotografitë tuaja në ekranin e duhur. Ju gjithashtu mund të shtoni markën tuaj të markës ujore në të gjitha fotografitë e ekranit tuaj me vetëm disa klikime.

Mund të ju ndihmojë redaktoni fotografitë tuaja pa e lënë shfletuesin tënd. Kjo ju lejon të shtoni filigranë futës, tekst dhe imazhe në krye të fotove tuaja. Ju gjithashtu mund të turbulloni pjesë të imazheve me vetëm disa klikime. Nimbus mund t’ju ndihmojë të kapni informacione të rëndësishme ashtu si shfaqet në faqe.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/nimbus-screenshot-screen/bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj

LastPass

shtrirje e fundit e kromit

LastPass është një nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimit që ruan fjalëkalimet tuaja në mënyrë të sigurt në cloud dhe ju jep mundësinë e përdorimit të sigurt të çdo uebsajti në të cilin identifikoheni nga çdo kompjuter dhe pajisje mobile.

LastPass kujton të gjitha fjalëkalimet e tua për ty, kështu që nuk duhet të zgjidhni fjalëkalime të dobëta ose të lehta për t’u kujtuar. Shtë më shumë sesa thjesht një menaxher fjalëkalimi. Mund të ruajë jo vetëm fjalëkalime, por edhe informacione të tjera të rëndësishme, siç janë detajet e kartës tuaj të kreditit, detajet e llogarisë suaj bankare.

LastPass vjen me një plan falas ose ju mund të përmirësoheni në planet premium duke filluar me vetëm 3 dollarë në muaj.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/lastpass-free-password-ma/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd

Këtu mund të shfletoni më shumë aplikacione që synojnë studentët dhe mësuesit, duke përfshirë lojëra edukative, aplikacione për mësimin e gjuhëve të huaja, kalkulatorë dhe ngarkesa të tjera.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me