Hoewel we eindelijk een kleine verschuiving beginnen te zien, valt niet te ontkennen dat veel vrouwen terughoudend zijn om de STEM-industrie (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) binnen te gaan. Hier heb ik het beste samengesteld .


Geloof me niet? Bekijk deze verrassende statistieken over vrouwen in de technische wereld:

 • Vrouwen bezitten slechts 5% van de startups
 • 11% van de leidinggevende posities in Silicon Valley is van vrouwen
 • Slechts 25% van de computertaken wordt uitgeoefend door vrouwen
 • Slechts 3% van de vrouwen beweert dat een carrière in technologie hun eerste keuze was

En dit is nog maar het begin.

Maar het punt is dat vrouwen over het algemeen betere ontwikkelaars zijn dan mannen. Een onderzoek uit 2016 van meer dan 3 miljoen Github-trekverzoeken toonde dat aan 79% van de pull-verzoeken van vrouwen werd geaccepteerd, met mannen die volgen op 74,6% – maar alleen als het geslacht niet bekend is gemaakt.

Deze studie stelt verder dat gendervooroordeel bestaat in open-sourceprogrammering, want toen geslacht identificeerbaar was in het openbare profiel van een gebruiker, nam het aantal afwijzingen voor vrouwen aanzienlijk toe.

Hoewel ik niet beweer een expert te zijn op het gebied van gendervooroordelen, en ik niet op zoek ben naar een lijst met redenen waarom vrouwen niet zo vaak voorkomen in de technische wereld, zeg ik dat er een duidelijke onevenwichtigheid is. De cijfers liegen immers niet.

Maar dat kan veranderen door vrouwen te geven meer mogelijkheden om lid te worden van de technische wereld en slagen als hun mannelijke tegenhangers. In feite kan elke vrouw die wil leren coderen tegenwoordig, zolang ze maar weet waar ze heen moet om haar vaardigheden aan te scherpen.

Of je nu een vrouw bent die een carrièreswitch wil maken of een jong meisje dat een paar codeervaardigheden wil leren, ik heb je gedekt. Bekijk dit geweldig verzameling van middelen ontworpen om een ​​vrouw te helpen de barrières te doorbreken en de technische wereld te betreden op elke gewenste capaciteit.

Lijst met bronnen voor vrouwen die willen leren coderen

Beste online bronnen voor vrouwen die willen leren coderen

Om het u gemakkelijker te maken. Ik heb elke bron in verschillende categorieën onderverdeeld, zodat u precies kunt vinden wat u zoekt.

Op locatie training

1. Ada Developers Academy

ada developers academy

Ada Developers Academy is een geavanceerd en zeer selectief trainingsprogramma in Seattle, Washington dat zich richt op vrouwen en genderspecifieke mensen die softwareontwikkelaars willen worden.

Ada vertrouwt op sponsors om de intense klassikale en industriële stage-ervaring te financieren (wat betekent dat collegegeld gratis is), Ada leert vrouwen Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git en Source Control.

2. Girls Who Code

meisjes die coderen

74% van de jonge meisjes toont interesse in STEM-velden en informatica. En toch, als het tijd is om te beslissen wat te studeren en welke carrière te kiezen, gebeurt er iets en velen kiezen een ander pad. Girls Who Code is ontworpen om die cyclus te doorbreken en jonge meisjes de vaardigheden en het vertrouwen te geven om verder te gaan met hun technische carrière.

Ze bieden naschoolse clubs voor meisjes zo jong als de basisschool, zodat ze de basis kunnen leren en een liefde voor codering kunnen ontwikkelen. Voor middelbare en middelbare schoolmeisjes zijn er gespecialiseerde zomerkampen die coderen leren en meisjes blootstellen aan potentiële technische banen waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

3. Hackbright Academy

hackbright academy

In een poging om vrouwen te helpen geweldige programmeurs te worden, biedt Hackbright Academy een 12 weken durende versnelde training die zowel traditionele klassikale cursussen als individueel projectwerk omvat voor een grondig begrip van software engineering.

4. MotherCoders

moedercoders

MotherCoders is een non-profitorganisatie die is ontworpen om moeders te helpen in te breken in de technische wereld, zodat ze een solide carrière voor zichzelf kunnen opbouwen. Door middel van een parttime, 9 weken durend trainingsprogramma (compleet met kinderopvang ter plaatse), streeft MotherCoders ernaar om degenen die moeite hebben om toegang te krijgen tot educatieve programma’s te helpen opnieuw aan het werk te gaan, hun carrière te bevorderen of een startup te versnellen.

5. Meisje ontwikkel het

meisje ontwikkel het

Girl Develop Het is een andere non-profitorganisatie in 62 steden in de Verenigde Staten die vrouwen betaalbare manieren biedt om web- en softwareontwikkeling te leren. Met persoonlijke lessen en community-ondersteuning hoopt Girl Develop It vrouwen het vertrouwen te geven om hun eigen web- en mobiele applicaties te bouwen.

Online trainingen / cursussen

1. Bekwaamheid

skillcrush

Bij Skillcrush volg je specifieke online lessen op basis van wat je wilt leren. Leer bijvoorbeeld webontwikkeling, geavanceerde WordPress, webdesign, data-analyse en zelfs copywriting voor internet.

Hoewel ze niet beperkt waren tot alleen coderen voor vrouwen (ongeveer 25% van de studenten is man), waren de trainingsprogramma’s ontworpen om vrouwen te helpen in te breken in de industrie van hun dromen.

2. Rails Girls

rails meisjes

Rails Girls is een online bron voor vrouwen die meer willen leren over technologie en hoe ze hun ideeën kunnen ontwikkelen. Leer basisprogrammering, schetsen en prototyping. Krijg bovendien toegang tot online webgidsen, materialen en tools om u te helpen uw ideeën van de grond te krijgen, en informatie over evenementen zodat u gelijkgestemde vrouwen kunt ontmoeten die willen doorbreken in de technische wereld.

Tutorials

Het vinden van coderingslessen op internet is net zo eenvoudig als het uitvoeren van een snelle Google-zoekopdracht. Dat gezegd hebbende, heb ik het u wat gemakkelijker gemaakt door enkele tutorials met u te delen, zodat u niet zelf op internet hoeft te zoeken:

1. CSS-zelfstudies

Ben je op zoek naar een paar tutorials om je te helpen met je CSS-vaardigheden? Tripwire heeft een aantal van de nuttigste CSS-tutorials afgerond, zodat u kunt werken aan de styling en lay-outs van uw webpagina’s. Elke tutorial is specifiek van aard, dus zoek gewoon de tutorial die bij je past en bekijk hem.

2. Code Conquest Code Tutorials

Leer meer over de meest gebruikte websitetalen zoals HTML, CSS, JavaScript en PHP dankzij Code Conquest’s verzameling van gratis tutorials over code. Hoewel ze niet zijn ontworpen om u volledige training te geven over een bepaald onderwerp, kunnen deze zelfstudies u helpen beslissen of die taal de juiste keuze voor u is.

3. CodeAcademy

Hoewel niet specifiek gericht op vrouwen, is CodeAcademy een van de meest populaire plaatsen om te leren coderen. Sluit u aan bij miljoenen mensen bij het leren van HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python en Ruby – helemaal gratis.

4. Code Avengers

Code Avengers brengt tutorials naar een hoger niveau door ze interactief en leuk te maken. Nogmaals, hoewel niet specifiek gericht op vrouwen, valt er veel te leren, zoals het coderen van games, apps en websites met JavaScript, HTML en CSS. Deze tutorial is beschikbaar in meerdere talen en duurt slechts 12 uur.

5. Khan Academy

Khan Academy biedt mensen die willen leren hoe ze stapsgewijze video-tutorials coderen over het programmeren van tekeningen, animaties en games. Of u kunt leren hoe u webpagina’s maakt met HTML en CSS.

Slack-kanalen / podcasts / video’s

Hier is een overzicht van enkele van de beste Slack-kanalen, podcasts en video’s voor vrouwen die willen leren coderen.

1. Slappe kanalen voor vrouwen in de technische wereld

Als je bekend bent met de communicatietool Slack en contact wilt maken met andere vrouwen op het gebied van technologie, kijk dan of je lid kunt worden van een van deze populaire Slack-kanalen:

 • Women in Technology: met meer dan 800 leden en iedereen welkom, ongeacht het vaardigheidsniveau, kun je praten met andere vrouwen die code schrijven, software testen, grafische afbeeldingen ontwerpen en meer.
 • #FemaleFounders: maak contact met nieuwe, gevestigde en ambitieuze oprichters van technologiebedrijven om ideeën te delen en oplossingen voor problemen te vinden. Door van elkaar te leren ondernemers wordt het manoeuvreren in de lastige en soms eenzame technische wereld gemakkelijker – vooral als vrouw.
 • Women Techmakers: Verdeeld in drie teams: vroege carrière, mid-level carrière en gevestigde carrière, dit Slack-kanaal brengt je in contact met gelijkgestemde mensen en informeert je over aankomende evenementen en middelen om je carrière vooruit te helpen.

2. Vrouwelijke oprichter Podcasts

Bekijk deze verzameling van enkele van de beste podcasts voor vrouwen die de mal willen doorbreken en oprichters willen worden van hun eigen startups:

 • Startup School Radio door Y Combinator: leer van oprichters of investeerders uit het verleden over zaken als het starten, financieren en opschalen van uw eigen bedrijf.
 • Girlboss Radio: elke podcast is een interview met een succesvolle vrouw die haar sporen heeft verdiend in de zakenwereld. Ontdek hoe ze het hebben gemaakt en wat ze onderweg hebben geleerd.
 • Ze deed het op haar manier met Amanda Boleyn: hoor over vrouwelijke topondernemers en hoe ze het op hun eigen manier deden.
 • SheNomads: als je de technische wereld wilt betreden, op afstand wilt werken en de wereld rond wilt reizen, dan is dit de podcast voor jou.
 • De MADWomen Podcast van Women in Wireless: deze podcast richt zich op vrouwen in de mobiele en digitale wereld. Kom meer te weten over uitzonderlijke vrouwelijke leiders, ontdek wat er nodig is om succesvol te zijn en geef jezelf de controle over je eigen leven ondanks de kansen.

3. Video-afspeellijsten voor vrouwelijke coders

Als je liever video-inhoud bekijkt dan de geschreven tekst, bekijk dan deze lijst met handige video-afspeellijsten die ontworpen zijn om je te helpen met al je codeerbehoeften:

 • CodePath: software engineering is een steeds veranderende branche, wat betekent dat als je net begint, het moeilijk kan zijn om bij te blijven. Vind mentoren, leer nieuwe vaardigheden en ontdek projecten die het coderen van je codeervaardigheden gemakkelijker en leuker maken.
 • WomenWhoCode: deze non-profit afspeellijst met video’s helpt vrouwen te inspireren om uit te blinken in hun technische carrière. Met meer dan 50.000 leden in 20 landen (en meer dan 3.000 wereldwijde evenementen), is dit de plek waar je moet zijn als je een beetje vertrouwen en heel veel kennis nodig hebt.
 • Coding Blonde: de maker achter Coding Blond begon dit YouTube-kanaal op een moment dat ze leerde coderen en vond het intimiderend dankzij alle stereotypen.

Gemeenschappen

Er zijn zoveel gemeenschappen over de hele wereld die vrouwen in de technische wereld verbinden die van anderen willen leren. Hier zijn een paar van de allerbeste om mee te beginnen:

1. Facebook-groepen

Women in Tech

vrouwen in tech

Deze Facebook-groep is voor iedereen die zich identificeert als een vrouw die over technologie wil praten. Het is bedoeld om mensen te laten zien dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken, ongeacht de obstakels die voor hen liggen, en verbindt je zelfs met hun podcast Women in Tech.

Global Tech Women

wereldwijde tech-vrouwen

Ontdek de laatste gebeurtenissen in de technische wereld en neem ook deel aan de gesprekken met uw eigen verhalen. En ontdek meer over aankomende evenementen die Global Tech Women organiseert, zodat u uw technische carrière kunt bijwonen en vooruit kunt helpen.

2. Twitterlijsten en chats

Bekijk fempire voor een uitgebreide lijst met vrouwen over de hele wereld in de technische industrie die je moet volgen. Bovendien is Women in Tech Chat een geweldige bron voor inspiratie, het delen van ideeën en chatten.

Wil je een lijst met hashtags voor Twitter of Instagram? Girl Knows Tech doet geweldig werk door de meest gebruikte hashtags voor vrouwen in de wereld van technologie af te ronden.

Hier zijn enkele van mijn favorieten:

 • #womenintech
 • #vrouwelijke oprichters
 • #vrouwenwhocode
 • #codegoals
 • #vrouweninbiz

Dit is natuurlijk nog maar een begin. Maar het vinden van andere vrouwen in de technische wereld om je te volgen (en vice versa) is de beste manier om een ​​eigen community op te bouwen waarop je kunt vertrouwen voor het oplossen van problemen, inspiratie en het delen van nieuwe ideeën.

3. Evenementen

Als je graag evenementen bijwoont om met anderen in het technische veld te netwerken, bekijk deze dan de volgende keer dat je een werkreis wilt maken:

 • Grace Hopper Celebration: sluit je aan bij ‘s werelds grootste bijeenkomst van vrouwelijke technologen. Schrijf je in als spreker of vrijwilliger, of kom gewoon langs en geniet van de sfeer.
 • Gender Summit: deze top is bedoeld om erachter te komen waarom gendervooroordelen bestaan ​​in de wetenschappelijke en technologische wereld en hoe deze te overwinnen.
 • Tapia-conferentie: het doel van deze conferentie is het promoten en vieren van diversiteit in computers. Het wil erkennen dat diversiteit bestaat, mensen verbindt en gemeenschappen creëert die verder reiken dan de conferentie, advies krijgt van toonaangevende professionals in de branche en geïnspireerd wordt door het succes van anderen.
 • Women Startup Challenge: als uw startup financiering nodig heeft, neem dan deel aan een Women Startup Challenge en toon uw idee om te zien of iemand bereid is te financieren wat u te bieden heeft.

Laatste gedachten

Uiteindelijk zijn er veel middelen beschikbaar voor vrouwen die willen leren coderen. Van klassikale trainingsprogramma’s tot online cursussen, videocontent en podcasts tot evenementen en gemeenschapsgroepen, er is niets dat u ervan kan weerhouden de technische wereld binnen te gaan en uw dromen te verwezenlijken.

Laat stereotypen en gendervooroordelen je leven niet in de weg staan. Neem de controle, maak een plan en volg het op. De wereld heeft meer vrouwelijke programmeurs nodig.

Dus, als je de drive en ambitie hebt om de technologie-industrie te betreden, bekijk dan deze bronnen en begin meteen. Je zou misschien meer vrouwen kunnen inspireren om te volgen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me