E-kereskedelmi szoftver, például a WooCommerce megkönnyíti az online üzlet indítását. Ne érts félre, a WooCommerce nagyszerű választás, mert ingyenes, nyílt forráskódú és erősen bővíthető, de vannak kiváló odakint érdemes megfontolnia helyette.


Amióta az Amazon nemcsak a könyveket kezdett el eladni, az e-kereskedelem világa felrobbant – és a világon a vásárlás és eladás nagy része online platformon és e-kereskedelmi szoftveren keresztül történik, mint például a WooCommerce.

Legjobb WooCommerce alternatívák 2020-ban:

 • Legjobb összességében: a legjobb többfunkciós webes e-kereskedelmi platform, amely tele van minden alapvető funkcióval, amelyekre szükség van egy sikeres online bolt elindításához.
 • Legjobb helyezett: egy olyan hostolt e-kereskedelmi szoftver, mint a Shopify. Amit szeretek a Bigcommerce kapcsán, a WordPress integráció, ahol a WordPress lehet az előlap, a Bigcommerce pedig a háttér.
 • A WooCommerce legjobb ingyenes alternatívája: egy e-kereskedelmi bevásárló kosár, amely integrálódik a WordPress-hez. A örökre szabad terv nagyszerű korlátozott számú terméket értékesítő kereskedők számára.

Az elektronikus kereskedelemmel rendelkező szoftverek lehetővé teszik bárkinek, hogy felállítson egy üzletet és elkezdjen eladást: Több ezer vállalkozás indította el ezt a módot, és sok sikeres és bevált márka növelte sikerességét azáltal, hogy az e-kereskedelmet tégla- és habarcs-üzlet mellett (vagy akár annak helyett) ölelte fel. vállalkozásokban.

A WooCommerce-t naponta több százezer eladó használja. Ez jelenleg a legnépszerűbb e-kereskedelmi szoftverplatform. A Builtwith.com szerint a WooCommerce az egész internetes áruház 26% -át birtokolja.

woocommerce statisztikákForrás: https://trends.builtwith.com/shop

A WooCommerce esetében azonban az az igazság, hogy bár sok ember továbbra is használja, sok felhasználó megtalálja a hiányzó funkciókat – és úgy találja, hogy a WooCommerce túl nagyra csökkenti a készpénzt, amit kínál.

Mi a WooCommerce??

A WooCommerce a WordPress kereskedelmi unokatestvére.

A WooCommerce egy WordPress bővítmény, amely egyszerűen integrálja az e-kereskedelem képességeit a meglévő WordPress webhelyen, ingyenes, nyílt forrású és bővíthető.

olyan webhelyek, mint az woocommerce

A 2011. év óta működik, és egy egyszerűen használható webhely-bővítményként szolgál webhelyek számára, amelyek lehetővé teszik, hogy néhány perc alatt felállítson egy üzletet. A WooCommerce népszerűségének elképzelése érdekében a 2020-as statisztikák szerint az interneten található összes e-kereskedelmi webhely 26% -át a WooCommerce működteti..

A WooCommerce előnyei és hátrányai

A WooCommerce előnyei az, hogy könnyű feliratkozni, könnyen kezelhető és olcsó megkezdeni – de ha néhány hétig használta a WooCommerce-t, valószínűleg elkezdi keresni a WooCommerce ökoszisztéma.

A WooCommerce profik közé tartozik:

 • Maga a WooCommerce egy ingyenes bővítmény (de meg kell fizetnie egy web hosting szolgáltatást, általában egy prémium témát és kiterjesztéseket is).
 • Nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a testreszabási lehetőségek korlátlanok. Nem csoda, hogy a WooCommerce „a világ legjobban testreszabható e-kereskedelmi platformjának” nevezi magát.
 • Több ezer nagyszerű, e-kereskedelemre kész és mobilra reagáló WordPress-téma létezik a WooCommerce számára.
 • A WooCommerce kiváló lehetőség technikailag képzett üzlettulajdonosok számára, akik gyakorlati megközelítést akarnak.

A WooCommerce hátrányai a következők:

 • Az ügyfelek támogatásának hiánya azon ügyfelek és ügyfelek számára, akik azonnali vagy sürgős segítségre szorulnak.
 • A WooCommerce fizetős opciókkal drágul, és az ingyenes opciók túlságosan korlátozónak bizonyultak a felhasználók számára.
 • A WooCommerce rendszert könnyű használni és beállítani, de nehezebb navigálni, minél nagyobb a vállalkozás vagy üzlet.
 • A biztonsági aggodalmak még több felhasználót arra késztettek, hogy váltsanak át más platformokra.
 • Önmaga házigazda, vagyis a “kódot” kell vigyáznia, szemben a Shopify-val, amely gondoskodik az üzlet működtetésének műszaki karbantartásáról az Ön számára.
 • A szállítási költségek átlagosan évente 0–108 USD. A fizetési átjáró költségei átlagosan 2,9% + 0,30 cent eladásonként, plusz havi díj: 0 – 30 USD havonta.

Legjobb WooCommerce alternatívák?

Ha néhány hétig vagy hónapok óta használja a WooCommerce szolgáltatást (vagy éppen regisztrált), akkor már észlelheti, hogy a fent említett hátrányok többsége igaz.

A jó hír az, hogy rengeteg alternatíva és versenytárs webhely létezik, mint például a WooCommerce.

A Shopify a WooCommerce egyik legjobb alternatíváját teszi elérhetővé. Ez egyszerûbb és olcsóbb is, mint sok más e-kereskedelmi szoftver (beleértve magát a WooCommerce szoftvert is)..

Egyéb alternatívák a Wix, a Bigcommerce és az Ecwid.

1. Shopify

Shopify

Mi a Shopify??

A Shopify 2004-ben indult. Ez az egyik vezető e-kereskedelmi platform, és az egyik első életképes alternatíva, amelyet a felhasználók figyelembe vesznek, amikor átváltanak a WooCommerce-ről. Ha egyszerû használatot szeretne mind Ön, mind az ügyfelek számára, a Shopify remek választás.

Tudta, hogy 175 ország több mint egymillió vállalkozása több mint 155 milliárd dollárt értékesített a Shopify-n

A Shopify lehetővé teszi e-kereskedelmi webhely felépítését egyetlen kódkód írása nélkül. Segítenek mindent az Ön számára, beleértve a fizetés feldolgozását, a számlák generálását, a katalógus kezelését és mindent, ami a sikeres online áruház működtetéséhez szükséges

Főbb jellemzők:

 • 70 fizetési átjáró elfogadása, beleértve a hitelkártyát és a PayPal-t.
 • Professzionális értékesítési pontrendszer, amely teljesen online működik.
 • Automatikus csalás-elemzés.
 • Olvassa el a Shopify véleményét további funkciókkal kapcsolatban.

Előnyök:

 • A Shopify az egyik legegyszerűbb módszer online üzlet létrehozására vállalkozása számára.
 • A Shopify gondoskodik egy üzlet működtetéséről az Ön háttérképének műszaki karbantartásáról.
 • Automatikus csalás elemzés a megjelölt tranzakciókhoz.
 • Több mint 100 szakmai téma (ingyenes és fizetett).
 • Korlátlan mennyiségű termék és korlátlan sávszélesség felsorolásának lehetősége.

Hátrányok:

 • A tervek nem ingyenesek, de megéri fizetni.
 • A Shopify Lite (mobil) számára hiányozhatnak a funkciók, szemben a teljes verzióval.

Miért érdemes a Shopify-ot használni a WooCommerce helyett??

Egyszerűen: a Shopify hosszú távon olcsóbb, mint a WooCommerce – de ez nem lehet az egyetlen oka a platformok váltására. A Shopify szintén könnyebben használható, és jobb ügyfélszolgálatot kínál, amely akkor áll rendelkezésre, amikor szükség van rá, és több fizetési megoldást kínál, mint e-kereskedelmi versenytársai annak érdekében, hogy az online értékesítés könnyebb legyen..

2. Wix

wix

Mi az a Wix??

Csakúgy, mint a WordPress, a Wix egy olyan platform, amely legismertebb, mivel segíti az embereket ingyenes webhelyek és blogok felállításában márkák és vállalkozások számára. Ez nem csak a webhelyek felépítésében segít, hanem az e-kereskedelmi webhelyek felépítésének jó módja is.

Több ezer ember választja a Wix-et, és ez lett a legerősebb alternatíva a WooCommerce és a Shopify mellett, amely jelenleg webhelyek millióit üzemelteti az egész interneten.

Főbb jellemzők:

 • A Wix egy ingyenes tervet és fizetős alternatívákat kínál azok számára, akik e-kereskedelmi webhelyet akarnak létrehozni.
 • A Wix Website Builder könnyen használható, bár korlátozottabbá válhat nagyobb webhelyek vagy haladó felhasználók számára.
 • A Wix lehetővé teszi weboldalak létrehozását sablonok szerint, ami nagyszerű azoknak a felhasználóknak, akik még mindig lábaik egy weboldal építése körül.

Előnyök:

 • A Wix nagyon könnyen használható, ha még soha nem készített weboldalt vagy e-kereskedelmi áruházat.
 • 100-as sablonok, és a kezdők szem előtt tartásával készült web-készítőt húzza át.
 • A Wix webhelyeket könnyű összeállítani, de nincs kódolási képesség a haladóbb felhasználók számára, akik már tudják, mit szeretnének építeni.
 • A vásárlás és az eladás a Wix e-kereskedelmi platformon keresztül egyszerű.

Hátrányok:

 • A Wix platform egyik első hátránya az, hogy minden ingyenes terv alapján létrehozott webhely nyilvánvalóan a Wix domainhez tartozó „Wix site” – kivéve, ha fizetés történik.
 • A Wixért fizetés az első hónapokban olcsó, de hosszú távon valószínűleg drága lesz.
 • A Wix nem elsősorban az e-kereskedelem szem előtt tartásával épül, kicsit korlátozott ezen a területen.

Miért érdemes a Wix-ot használni a WooCommerce helyett??

A WooCommerce a WordPress e-kereskedelmi partnere: Ha az Ön webhelyét a WordPress-szel állították össze, akkor érdemes lehet a WooCommerce-vel párologni – de ha van Wix-webhely, akkor érdemes inkább a Wix-ot választania az e-kereskedelmi webhelyéhez..

3. Nagykereskedelem

BigCommerce

Mi a Bigcommerce??

A nagykereskedelem olyan e-kereskedelmi megoldás, amelyről a nagyon sok felhasználó még nem hallott volna még, de ez nem teszi szükségessé funkcióinak vagy funkcióinak hiányát. A Bigcommerce önmagában áll, és ugyanolyan erős, mint az olyan ekvivalensek, mint például a Shopify – és a Bigcommerce nagyszerű az e-kereskedelmi vállalkozások számára, akik nem akarják, hogy az értékesítési platformjuknak nagy gondot keltsenek rá..

Főbb jellemzők:

 • A Bigcommerce integrálódik a WordPress-hez, az előlapot a WordPress biztosítja, a hátteret pedig a Bigcommerce.
 • Az e-kereskedelem értékesítési platformjának számos különféle webhely-beállítással történő integrálásának lehetősége, függetlenül attól, hogy a fő webhely a WordPress, a Wix vagy a rendelkezésre álló lehetőségek bármelyikén alapul-e..
 • Skálázható e-kereskedelmi szoftver, amely egyaránt alkalmas nagy- és kisvállalkozások számára.
 • A nagykereskedelem számos fizetési lehetőséget támogat, ahol egyes e-kereskedelmi lehetőségek korlátozzák (különösen a nemzetközi ügyfelek vagy ügyfelek esetében).

Előnyök:

 • A Bigcommerce képzési programot kínál mindenkinek, aki újonnan kezdte az e-kereskedelmet és az értékesítést.
 • A Bigcommerce platform lehetővé teszi, hogy termékeit közvetlenül a platformon forgalmazza, semmilyen más kiegészítő nélkül.
 • Az áruház beállítása és megtervezése meglehetősen egyszerű, még kezdők számára is.

Hátrányok:

 • Drága, főleg nagyobb üzletek és hosszú távú felhasználók számára.
 • Azt bírálták, hogy nehéz használni, amikor olyan speciális funkciókra vonatkozik, mint a készletkezelés.
 • A nagykereskedelem inkább az exkluzivitást részesíti előnyben: Használd őket, vagy válts át!

Miért érdemes a Bigcommerce-ot használni a WooCommerce helyett??

Ha jelenleg a WooCommerce-t használja, akkor valószínűleg csak azért akarja átváltani a Bigcommerce-ra, mert ez egyszerűbbé válik: Noha a Bigcommerce kritikát kapott, mert nehéz navigálni, ugyanez mondható el a WooCommerce-ről..

Ha olyan könnyen használható platformra van szüksége, amelyben nem rémálom navigálni, egyik sem lehet a legjobb: Válassza a Shopify lehetőséget!

4. Ecwid

ecwid

Mi az Ecwid??

Az Ecwid az egyik homályosabb e-kereskedelmi lehetőség (és lehet, hogy nem olyan híres, mint a Shopify vagy a WooCommerce), de olyan opcióvá vált, amely képes megtartani súlyát a többihez képest..

Főbb jellemzők:

 • Egy automatizált értékesítési folyamat az elejétől a végéig, nagyon kevés beavatkozási igény szükséges, az ön specifikációjának meghatározása túl.
 • Mobilbarátság, amit sok e-kereskedelmi platform nem mondhat el értékesítési platformon.
 • Könnyű leltár, függetlenül attól, hogy hány darabot értékesít rajta.
 • Könnyen szinkronizálhat és eladhat webhelyén, a közösségi médián, olyan piacokon, mint az Etsy és az Amazon.

Előnyök:

 • A „Ingyenes örökre” terv mindenkinek hasznos, aki online boltot szeretne indítani.
 • Értékesítési eszközeik könnyen kezelhetők, de csak akkor, ha megkapták a dolgokat.
 • A készletkezelés az Ecwid segítségével könnyebb, mint az ott elérhető összehasonlító e-kereskedelmi platformok, például a WooCommerce révén.

Hátrányok:

 • Annak ellenére, hogy az Ecwid erős versenytárs a mainstream eladási lehetőségek számára, még mindig sok kritikát kapott, mert nehezebb használni, mint a Shopify-hoz hasonló platformokon..
 • Az Ecwidnek van egy „Ingyenes örökre” terve, ám ez nagyon korlátozza az olyan haladó felhasználók számára, akik az értékesítési folyamat minden szempontját ellenőrizni akarják.
 • Az Ecwid-en való regisztráció olcsó, de ha többet szeretne kihozni belőle, akkor is többet kell fizetnie.

Miért érdemes az Ecwid-et használni a WooCommerce helyett??

Ha jelenleg a WooCommerce-t használja, akkor még az Ecwid ingyenes terve is jobb választás, mint a WooCommerce fizetős lehetősége. A vezérlés és a funkcionalitás szempontjából az olyan lehetőségek, mint az Ecwid és a Shopify, világok jobbak, mint amilyenek szoktak, ha hagyományos WooCommerce felhasználó vagy.

5. WP e-kereskedelem

WP e-kereskedelem

Mi a WP e-kereskedelem??

A WP e-kereskedelem az egyik legjobb e-kereskedelmi lehetőség, amellyel feliratkozhat, ha még nem vállalkozása (vagy át akarja váltani a kereskedelmi opciót a jelenlegi helyett). Jól működik a haladó felhasználók és az újonc felhasználók számára is, de drágábbá válhat, ha további funkciókat szeretne.

Főbb jellemzők:

 • A WP e-kereskedelem könnyen használható, amikor a platform felállítására és az eladásra van szükség.
 • A WP eCommerce kiegészítő szolgáltatásai között szerepel a kuponkódok és más hasznos dolgok hozzáadása a felhasználók számára.
 • A mobiltelefon-használók anélkül találhatják meg a platformot, hogy rendelkeznek olyan számú funkcióval, amelyhez hozzáférhetnek.

Előnyök:

 • Az egyik legjobb dolog a WP e-kereskedelemben az, hogy könnyen beállítható és könnyen kezelhető, függetlenül attól, hogy van-e kis vagy nagy üzlete..
 • Az olyan hasznos funkciók, mint például a kuponok az ügyfelek számára, nagyszerűvé teszik a WP e-kereskedelmet.
 • A WP eCommerce ügyfélszolgálata tisztességes, de sajnos a “tisztességes” minden, amit elmondhat.

Hátrányok:

 • Ha arra gondol, hogy vált a WooCommerce-ről, akkor az e-kereskedelem túlságosan hasonló ahhoz, hogy érdemes legyen.
 • A WP e-kereskedelem könnyen használható, de egyre nehezebb használni, annál inkább szeretne vele kezdeni: A nagyobb üzletek több erőfeszítést jelentnek.
 • A WP e-kereskedelem egy olyan lehetőség, amely drágává válik, ha úgy dönt, hogy magasabb szintre állítja az ingyenes terv felett.
 • A formatervezés elavultnak tűnik, és úgy tűnik, hogy egy ideje nem frissítették.

Miért érdemes a WP e-kereskedelmet használni a WooCommerce helyett??

A WP eCommerce könnyebben navigálható alternatívát kínálhat a WooCommerce számára, de a valóság az, hogy továbbra is a WordPress üzemelteti és tulajdonosa. Ez egy sajnálatos tény, ami azt jelenti, hogy ugyanazokkal a hátrányokkal ragadtál meg, amelyeket utáltál, ha WooCommerce felhasználó voltál!

6. Négyzetes e-kereskedelem

Mi a tér?

A Square a POS terminálról legismertebb, de e-kereskedelmi szoftvereket is gyártanak. A Square egy nagyszerű e-kereskedelmi platform az új eladási tér új belépőinek. Könnyen navigálható platformjuk néhány perc alatt integrálható bármilyen fő weboldalra – és könnyű eladni cuccokat a fő platformon keresztül, amint elindulsz.

Főbb jellemzők:

 • Ingyenes csomag, amely 500 MB tárhelyet tartalmaz, és a kifizetéseket kizárólag a Square-n keresztül lehet teljesíteni.
 • Ingyenes vagy fizetős e-kereskedelmi tervek, amelyek alkalmasak nagy vagy kis üzletekre.
 • A mobilbarát eladási és vásárlási lehetőségek ezt érdemessé teszik.
 • A továbbfejlesztett tervek azoknak a felhasználóknak érhetők el, akik ki akarják bővíteni elérhetőségüket, hálózatukat és az elérhető szolgáltatásaikat.

Előnyök:

 • A Square könnyen kezelhető, ingyenes tervvel rendelkezik, és ideális kis volumenű e-kereskedelmi üzletekhez.
 • A Square használatának egyik fő előnye az a tény, hogy a platform végigvezeti Önt a telepítés első lépésein, ahol sok más kereskedelmi platform a sötétben hagyja Önt..
 • Rengeteg hasznos funkció hozzáadható az ügyfelek számára, ideértve kedvezményeket, különleges ajánlatokat és kuponkódokat egyetlen kattintással.
 • Számos fizetési lehetőséget támogat a Square, ideértve a PayPal-t is.

Hátrányok:

 • Egyszerűen: a Square nem a legolcsóbb, és ha kedvező költségvetéssel rendelkezik, akkor jobban teljesít olyan alternatívákat, mint például a Shopify.
 • Néha a Square nehéz lehet navigálni az újonnan érkezők számára.
 • Korlátozott szolgáltatások, testreszabás és fizetési lehetőségek.
 • A technikai támogatás nem mindig olyan hasznos, mint amilyennek lennie kellene.

Miért érdemes a Square-et használni a WooCommerce helyett??

Ha jelenleg a WooCommerce-t használja, akkor fontolja meg a tér átváltását: Az ingyenes opciókhoz viszonyítva inkább inkább a WooCommerce funkcionalitását használja, csak azért, mert többet hoz ki belőle – de miután elkezdett beszélni a fizetett lehetőségekről, a Square jobb pénzré válik a pénzért.

7. Webes folyamat

Webáram e-kereskedelem

Mi az a webes folyamat??

A Webflow már olyan sokáig nem működött, mint más lehetőségek, például a WooCommerce és a Shopify, ám ez már megragadta a teljes piaci részesedés elég nagy darabját. A Webflow e-kereskedelem segítségével felépítheti és megtervezheti online áruházát, testreszabhatja webhelye minden apró részletét, bevásárlókosárát és pénztárcákat.

Főbb jellemzők:

 • A Webflow vizuális „nem kódolás” készítője lehetővé teszi a webhely, a bevásárlókosár és a pénztár minden apró részletének testreszabását..
 • Korlátlan mennyiségű, a készletben értékesíthető tétel felsorolásának lehetősége.
 • Kuponkódok és különleges ajánlatok vagy kedvezmények az ügyfelek számára, amelyeket néhány kattintással felvehet.
 • Ingyenes vagy fizetett tervek, attól függően, mit keres.

Előnyök:

 • A Webflow teljes tervezési szabadságot nyújt Önnek, ez egy teljesen testreszabható e-kereskedelmi platform.
 • A Webflow értékesítési platformja könnyen használható.
 • Az integráció egyszerű és zavartalan, függetlenül attól, hogy ismeri a HTML-et vagy sem -, és függetlenül attól, hogy megszokta-e az értékesítési platformokat.
 • A Webflow néhány további fizetési módot támogat, mint az értékesítési platform más formái.

Hátrányok:

 • A Webflow elsősorban weblaptervezőkre épül, webhelyeket indít, később hozzáadtak az e-kereskedelem képességeit.
 • Jobb, ha a lehetőségeket önmagában határozza meg, ahelyett, hogy a Webflow ügyfélszolgálatára vagy segélyvonalára támaszkodna.
 • A Webflownak komoly hiányosságai vannak annak a pénznek, amelyet fizet, ha átvált a fizetett opciókra.
 • Jelenleg csak a Stripe vagy a PayPal szolgáltatást használhatja fizetési szolgáltatóként, és nincs POS.

Miért érdemes a Webflow-ot használni a WooCommerce helyett??

Ha összehasonlítja a Webflow-t a WooCommerce-val, akkor valószínűleg összehasonlítja a kettőt mint jelenlegi WooCommerce-felhasználót. A Webflow e-kereskedelmi szoftverének egy egyszerű, öt perces próbaverziója elegendő annak kiderítéséhez, hogy a Webflow miért jobb és könnyebben használható.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mik a WooCommerce előnyei??

A WooCommerce egy ingyenes, nyílt forrású és bővíthető WordPress bővítmény. A WooCommerce kibővíthető és testreszabható, ami azt jelenti, hogy a kód és a tartalom megváltoztatható az e-kereskedelmi webhely teljes körű illesztése, módosítása és testreszabása érdekében..

Melyek a WooCommerce hátrányai?

Ha nehéznek találja a WordPress használatát, akkor a WooCommerce nem a legjobb e-kereskedelmi platform az Ön számára. Mivel a WooCommerce segítségével kezeli a háttérprogramot és a kódot, azaz a webtárhelyet, a WordPress témát és a bővítményeket kezeli.

Melyek a legjobb WooCommerce alternatívák?

A WooCommerce legjobb alternatívái a Shopify és a Bigcommerce. (A Shopify a legjobb és legegyszerűbben használható eszköz az online áruház felépítéséhez. A Bigcommerce közel egy másodperc, plusz a WordPress-szel integrálódik.) A legjobb ingyenes alternatívák az Ecwid és a Square.

Legjobb WooCommerce alternatívák: Összegzés

legjobb woocommerce alternatívák

A WooCommerce egy fantasztikus e-kereskedelmi platform, ez a legnépszerűbb e-kereskedelmi szoftver, mint az A WooCommerce az összes online üzlet 26% -át birtokolja az egész interneten.

De vannak jó WooCommerce alternatívák is. A WooCommerce és az e-kereskedelmi szoftverek közötti választás valójában két dologtól függ; ha már van weboldala, vagy még nem indít egyet, és tovább hány terméket kíván eladni.

 • Ha még nem indította el online üzletét, akkor a Shopify az abszolút legjobb választás. A Shopify a világ minden tájáról származó e-kereskedelem vezető platformja, amely tele van minden alapvető funkcióval, amelyre szüksége van egy sikeres online üzlet elindításához..
 • Ha nincs weboldala, és csak néhány terméket szándékozik online eladni, akkor a Wix a legokosabb megoldás. A Wix egy könnyen használható drag and drop weboldal készítő, amely szintén nagy e-kereskedelmi lehetőségekkel rendelkezik.
 • Ha már van egy WordPress-webhely, és online üzletet szeretne indítani, akkor a Bigcommerce a legjobb WooCommerce alternatíva, mivel teljes mértékben integrálódik a WordPress-hez (azaz előfordulhat, hogy a WordPress alkalmazást használhatja előlapként, Bigcommerce-t mint háttérképét)..
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me